Görüştüğümüz ama pek samimi olmadığımız birisi, daha önce de evimize gelmişliği vardır grup halinde baska arkadaşlarla. Evine dönemeyecek kadar sarhoş falan değildi, kalmasını da ben teklif ettim aslında, hem çok üzgündü, hem ne olur ne olmaz araba kullanmasın istemiştim. Ama dün geceye dönsem böyle yapmam :)Doğru düzgün görüşmediğiniz bir arkadaşınız evinize geldi, hep birlikte alkol mü tükettiniz? Evine geri dönemeyecek kadar? Yapmayın böyle şeyler.
İlişki profesörü olmuş ama doğru düzgün görüşmediği evli çiftin kapısını çalıp zırlamaya gelmiş ilişkileriyle ilgili. Bir de üzülmüş eşinize vah vah
Bir daha selam bile vermeyin.
Cidden buna mı takıldınız ? Gerçekten mi ?Merhaba arkadaşlar, öncelikle olay dün gece yaşandı belki buraya yazmak için erken ama yine de fikirlerinizi almak istedim.
Dün eşimle sakin bir Cumartesi geçiriyorduk.
Sonra akşam kapı çaldı, aslında pek de samimi olmadığımız benim bir kız arkadaşım geldi. Sevdiğimiz, ara sıra zaman geçirdiğimiz birisi ama asla çat kapı gelecek yakınlıkta bir arkadaşımız değil. Zaten ben ailemin evine bile çat kapı gitmem, böyle misafirlerden de çok hoslanmam çünkü hem hazırlıksız oluyoruz hem de baska planlarımız oluyor :) Neyse arkadaşım özür dileyerek pek iyi hissetmediğini, sarjının bittiğini çok yakında olduğu için samimiyetimize güvenerek hem bizi görmek hem de bir kafasını toplamak için ayaklarının buraya getirdiğini söyledi. Anlayışla karşılayıp kapılarımızı açtık, arkadaşım çok çok dertliydi birkaç dakika sonra ağlayarak anlatmaya başladı, konumuz hep ilişkiler üzerineydi, kendisini teselli ettim, çözümler aramaya çalıştık vb derken saatler geçti. Biraz da alkol aldığımız için bir de arkadaşımı yalnız evine göndermek istemediğim için kalmasını söyledik, o da kabul etti. Sonra ben lavobaya gittiğimde eşime şu soruyu sordu " Sen eşin için neden/nasıl bu kadar çok efor sarfediyorsun, geldiğimden beri pervane oldun, üzüldüm sana. Willy seni böyle mi eğitti, yoksa sevgiden mi? " ben kulak misafiri olmaktan rahatsız oldum ama eşimin de cevabını merak ettiğim için utanarak da olsa dinledim. Eşim de öncelikle "eğitmek" kelimesine takıldı, espriler falan yaptı sonra dedi ki "ben Willy kaybetmek istemiyorum, onun için efor sarfediyorum,içimden geliyor, benim yanımda hep mutlu olsun ki hep benimle kalsın" vb cümleler kurdu. Sonra biraz daha konuştular bunun üzerine ama çok önemli şeyler değildi.
Şimdi benim takıldığım nokta şu oldu (belki size göre gereksiz ama bence çok önemli), eşim beni kaybetmekten neden korkuyor ki? Bana güvenmiyor mu? yani ben mutsuz olsam baskalarına mı gideceğim, bunu ihtimal olarak görmesi bile beni üzdü. Arkadaşımın niyetini kötü bulmuyorum, zaten konumuz ilişkiler-davranışlar-sevgi falan olduğu için eşime sormak istemiş olabilir. Ama yine de ben yokken sorması, ben gelince konuyu kapatması ve bana da sorabilirdi şaşırdım :) Ama biraz da alkollüydü dikkate almaya gerek yok niyetini diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada not olarak ekleyeyim, normalde bizim misafirimiz gelecekse ben misafir öncesi tüm hazırlıkları yaparım, yiyecekler-içecekler-siparişler vb kullanılacak servisler vb bile hazır olur. Misafir geldikten sonra da yerimden hiç kalkmam tüm servisi eşim yapar, ben konuklarla ilgilenirim. Aramuzda bu şekilde bir sorumluluk paylaşımı var ikimiz için de en kolayı böyle, hem ben daha sosyal, konuskan olduğum için misafirlerimi hiç yalnız bırakmamış oluyorum, hem de eşim öncesini planlamaktan hoslanmıyor hangi tatlı ne ile yenir, yemekler, tabak seçimi-masa düzeni vb çok anlamıyor :)
Bu misafir çat kapı geldiği için ve aslında benim arkadaşım olduğu için eşim tüm sorumluluğu aldı o gece, siparişler verdi, hazırladı servis yaptı, alkolümüz bitti, gidip aldı vb o yüzden de arkadaşımın dikkatini çekmiş olabilir.
Eşimde misafir ağırlamada gayet aktifir. Birtek kayınvalidem oğlumun masallahı var misafir gelince oturmuyor dedi bu zamana kadar onunda amacı başkaydı
Günlük böyle uzun uzun , eşimi kaybetmek istemiyorum falan diye açıklama yapan erkek azdır zannımca.
Konuda ki cümlelerin hepsi özenle seçilmiş.
Kâtip'cim, yeterince samimi olmayan arkadaş o laflardan sonra evde kalabiliyorsa, yüz vermemek için ekstra çaba gösterilmemiş olabilir.Yani o kadarı konu sahibinin süslemesi olabilir, ama adam en azından misafire yüz vermeyecek kadar bir kaç şey demiştir.
Ben eşimi kaybetmekten korkuyorum diyemem, aynı soru bana sorulsa baska cevap verirdim bu yüzden takıldım galiba. Arkadaşıma kendi evimde öyle bir şey söylemem çok ayıp olurdu, böyle bir niyeti olduğunu da düşünmüyorum.Cidden buna mı takıldınız ? Gerçekten mi ?
Kaybetme korkusu olmazsa karşındakini zaten ya cepte görüyorsundur ya gözden çıkarmışsındır takılman gereken şey hadsiz arkadaşının sorusu hesap sorman gereken de o hayırdır kocama mı yanlıyorsun diye girerdim ben içeri
Diyemezsiniz çünkü sizin için cepte ,arkadaşının niyeti emin ol hiç iyi değil denemek bedava kocan iki mesaj atsın kocanla gizliden görüşür dene görBen eşimi kaybetmekten korkuyorum diyemem, aynı soru bana sorulsa baska cevap verirdim bu yüzden takıldım galiba. Arkadaşıma kendi evimde öyle bir şey söylemem çok ayıp olurdu, böyle bir niyeti olduğunu da düşünmüyorum.
Bazıları yapışkan olur, bu yapışkanlar zaten senin benim gibi terso tiplere yapışmaz, nerde naif var ona yapışır. Bişey dememişler ki karı koca zaten, ben olsam sen hayırdır benim kocama acımak sana mı düştü, sen hiç aynaya baktın mı derdim şenlik başlardıKâtip'cim, yeterince samimi olmayan arkadaş o laflardan sonra evde kalabiliyorsa, yüz vermemek için ekstra çaba gösterilmemiş olabilir.
Yorumunuz için teşekkür ederim, çok hak verdim size. Aslında arkadaşım toksik ve sürekli negatif birisi değildir, ama çok kötü şeyler yaşadı kendi ilişkisinde, çok zayıf hissettiği o günde yakınlarda olduğu için bize gelip içini döktü. Ben de drama kraliçelerinden pek hoslanmıyorum açıkcası :) bir zamanlar mutsuz olduğunuzu yazmışsınız, şimdi mutlusunuzdur umuyorum :)36 yaşında biri olarak ve hayat tecrübelerime dayanarak tek bir şey söyleyebilirim. Mutsuz insanlar tehlikeli olabilir. Toksik enerjilerini nereye nasıl boşaltacaklarını bilemiyor insanlar. Bence uzak durun.
Ben de bir zamanlar çok mutsuzdum ama enerjimle kimseyi aşağı çekmemek için yalnız kalmayı tercih ettim hep.
Etrafımda artık kendi sorunlarını çözemeyen sürekli şikayet eden mızildanan mutsuz enerjisi düşük kurban rolünde hiçkimseyi istemiyorum. Bu tiplerle de ilişkimi bıçak gibi kesip atıyorum.
Tavsiye ederim size de
Tam olarak bu şekilde olmadı aslında ama bakış açınızı anladım, teşekkür ederim yorumunuz için. Bir de yanlıs anlasıldı galiba, misafirler gelmeden ben her şeyi hazır ederim tabaklar masa düzeni, nasıl servis yapılacağı vb. Ama misafirler geldikten sonra yerimden kalkmam eşim her seyi halleder, bulaşıkları vb de gittikten sonra yapar. Bu düzene biz çok alıştık ve sevdik aslında çünkü misafirlerle ben genelde daha çok sohbet edebiliyorum, yalnız da bırakmamış oluyoruz. Ama tabi bazen sorumluluklar değişebilir duruma misafire göre :))Kısaca kız arkadaşın kocana kılıbık demis.
Kocan da o an duyacagindan emin olduğu için çok usta bir biçimde cevap vermiş.
Ayrıca bu paylaşım aranızı bozar.
Tabaktan cataldan ne anlasin zaten adam.
Servise kocana yaptiriyorsun ama adam memnun değil bence halinden.
Baksana çok samimi olmadığın arkadaşın bile esini lafı sokmuş.
Kulağına suyu kaçırmış.
Simdi bu adam düşünecek "cidden kılıbık miyiz" şeklinde.
Bana sorarsan arkasin son hamlesiyle esinin gözünü açtı.
Senin taht yavaş yavaş sallanacak gibi.
Konuda evinize çok samimi olmadan ayaklarının size doğru getirdiği arkadaşın sözlerinde art niyet aramayıp, sizinle ilgili güzel sözler söylemiş esinize takılmış olmanız hiç gerçekçi değil çünkü. Kaybetmek istememenin neyi kötü olabilir? İnsan kaybetmek istemediği kişilere özenle davranır. Bunu anlamayacak biri olduğunuzu sanmıyorum. Bundan kötü bir anlam çıkarmaya çalışmak zorlama gayet.Diğer konuya onlarca olumlu cevap da geldi, neden böyle düşündüğünüzü inanın anlamıyorum.
Konularım size bu kadar Hoş geliyorsa takip etmemeyi düşünebilirsiniz, ben buradaki bakış açılarını, yorumları (birçoğunu) faydalı bulduğum için konu açıyorum. Konuşmalarımız size dizi sözleri gibi neden geldi onu da anlayamadım normal günlük hayattan konusmalar, siz bu kelimeleri kullanmıyor musunuz konuşurken?
Önceki konuda evliliğimi mükemmel, muhteşem gördüyseniz ne mutlu bana. Kıskanılası da gördüyseniz aynı tercihleri sizin de yapmanızı öneririm. Çünkü ben bunları iddia etmedim. :) Konunun devamı da bu değil, devam edecek olsam konumu kapatmazdım :)) Ah ama çok merak ediyorsanız size anlatayım bir ara :)Önceki konuda ne kadar mükemmel, kıskanılası(!), muhteşem bir evliliğinizin olduğunu öğrenmiştik zaten. Bu konuda onun devamı niteliğinde sanırım.
Bizim eşler günlük hayatta cümle kurmayı bilmiyor demek ki.Eşimde misafir ağırlamada gayet aktifir. Birtek kayınvalidem oğlumun masallahı var misafir gelince oturmuyor dedi bu zamana kadar onunda amacı başkaydı
Günlük böyle uzun uzun , eşimi kaybetmek istemiyorum falan diye açıklama yapan erkek azdır zannımca.
Konuda ki cümlelerin hepsi özenle seçilmiş.
Benimki onu da demeyip, niye yapmayayım burası benimde evim diyerek, tam bir görev insanı cevabı verebilir.Bizim eşler günlük hayatta cümle kurmayı bilmiyor demek ki.Benimkine de sorsan seviyorum çünkü der yani.
Ben bu konuyu okuyunca aydınlanma yaşadım aslında. Bulaşık makinem yoktu benim, çıkarıp lekeli bir şeyler görünce hepsi pis diye tekrar yıkayan bir manyak olduğum için. Eşim artık yeter uğraşma bulaşıkla makine alacağım dedi. Sanırım beni bu evin kadını olarak görmüyor. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir ki yoksa.Konuda evinize çok samimi olmadan ayaklarının size doğru getirdiği arkadaşın sözlerinde art niyet aramayıp, sizinle ilgili güzel sözler söylemiş esinizin takılmış olmanız hiç gerçekçi değil çünkü. Kaybetmek istememenin neyi kötü olabilir? İnsan kaybetmek istemediği kişilere özenle davranır. Bunu anlamayacak biri olduğunuzu sanmıyorum. Bundan kötü bir anlam çıkarmaya çalışmak zorlama gayet.
Konuda hoş olan kısma takılıp, kocam neden böyle dedi demek, işin ciddiyetini tamamen bozuyor.
Konularınızi hoş bulduğum için yazmaya devam edeceğim.
Aynen öyle. Ben de burada yaşıyorum derler yani. Hiç bilmiyorlar ağdalı cümleler kurmayı hiç.Benimki onu da deneyip, biye yapmayayım burası benimde evim deyip, bir görev insanı cevabı verebilir.
Sevmiyorsunuz o haldeBen eşimi kaybetmekten korkuyorum diyemem,
Diğer konusuna henüz bakmadım, üyeyi de hatırlamıyorum ama bu elini eline alıp aşkı memnu cümleleri kuran eş mi ya? Kalbim bedenimi terk etsin senden başkasına çarparsa, nasıl görür gözlerim başka haram gözleri, ey evimin sultanı, hayatımın baharı... gibi gibi sözler.Diğer konudan sonra bu yazdıklarınız çok ilginç geldi. Yani ya kendinizde eğleniyorsunuz yada hayallerinizi anlatıp eğleniyorsunuz başka açıklaması olamaz yazım dilinizde tam bir hikaye kitabı dili.
Eşimi cepte vb diye hiç görmedim, ama söylediğinizi düşüneceğim. arkadaşımın niyetini de burada yazılanlardan sonra daha çok sorguluyorum şu an.Diyemezsiniz çünkü sizin için cepte ,arkadaşının niyeti emin ol hiç iyi değil denemek bedava kocan iki mesaj atsın kocanla gizliden görüşür dene gör