- 7 Ocak 2016
- 10.301
- 49.630
sizde bu saflik oldukca sizi cok uzerler. oncelikle benim arkadasim gelse, dertli bir sekilde benimle konusmak istese, esimi odasina gonderirim ve arkadasimla ben ilgilenirim. ayrica bana hic normal gelmedi bu arkadas, siz hala savunuyorsunuz.Merhaba arkadaşlar, öncelikle olay dün gece yaşandı belki buraya yazmak için erken ama yine de fikirlerinizi almak istedim.
Dün eşimle sakin bir Cumartesi geçiriyorduk.
Sonra akşam kapı çaldı, aslında pek de samimi olmadığımız benim bir kız arkadaşım geldi. Sevdiğimiz, ara sıra zaman geçirdiğimiz birisi ama asla çat kapı gelecek yakınlıkta bir arkadaşımız değil. Zaten ben ailemin evine bile çat kapı gitmem, böyle misafirlerden de çok hoslanmam çünkü hem hazırlıksız oluyoruz hem de baska planlarımız oluyor :) Neyse arkadaşım özür dileyerek pek iyi hissetmediğini, sarjının bittiğini çok yakında olduğu için samimiyetimize güvenerek hem bizi görmek hem de bir kafasını toplamak için ayaklarının buraya getirdiğini söyledi. Anlayışla karşılayıp kapılarımızı açtık, arkadaşım çok çok dertliydi birkaç dakika sonra ağlayarak anlatmaya başladı, konumuz hep ilişkiler üzerineydi, kendisini teselli ettim, çözümler aramaya çalıştık vb derken saatler geçti. Biraz da alkol aldığımız için bir de arkadaşımı yalnız evine göndermek istemediğim için kalmasını söyledik, o da kabul etti. Sonra ben lavobaya gittiğimde eşime şu soruyu sordu " Sen eşin için neden/nasıl bu kadar çok efor sarfediyorsun, geldiğimden beri pervane oldun, üzüldüm sana. Willy seni böyle mi eğitti, yoksa sevgiden mi? " ben kulak misafiri olmaktan rahatsız oldum ama eşimin de cevabını merak ettiğim için utanarak da olsa dinledim. Eşim de öncelikle "eğitmek" kelimesine takıldı, espriler falan yaptı sonra dedi ki "ben Willy kaybetmek istemiyorum, onun için efor sarfediyorum,içimden geliyor, benim yanımda hep mutlu olsun ki hep benimle kalsın" vb cümleler kurdu. Sonra biraz daha konuştular bunun üzerine ama çok önemli şeyler değildi.
Şimdi benim takıldığım nokta şu oldu (belki size göre gereksiz ama bence çok önemli), eşim beni kaybetmekten neden korkuyor ki? Bana güvenmiyor mu? yani ben mutsuz olsam baskalarına mı gideceğim, bunu ihtimal olarak görmesi bile beni üzdü. Arkadaşımın niyetini kötü bulmuyorum, zaten konumuz ilişkiler-davranışlar-sevgi falan olduğu için eşime sormak istemiş olabilir. Ama yine de ben yokken sorması, ben gelince konuyu kapatması ve bana da sorabilirdi şaşırdım :) Ama biraz da alkollüydü dikkate almaya gerek yok niyetini diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada not olarak ekleyeyim, normalde bizim misafirimiz gelecekse ben misafir öncesi tüm hazırlıkları yaparım, yiyecekler-içecekler-siparişler vb kullanılacak servisler vb bile hazır olur. Misafir geldikten sonra da yerimden hiç kalkmam tüm servisi eşim yapar, ben konuklarla ilgilenirim. Aramuzda bu şekilde bir sorumluluk paylaşımı var ikimiz için de en kolayı böyle, hem ben daha sosyal, konuskan olduğum için misafirlerimi hiç yalnız bırakmamış oluyorum, hem de eşim öncesini planlamaktan hoslanmıyor hangi tatlı ne ile yenir, yemekler, tabak seçimi-masa düzeni vb çok anlamıyor :)
Bu misafir çat kapı geldiği için ve aslında benim arkadaşım olduğu için eşim tüm sorumluluğu aldı o gece, siparişler verdi, hazırladı servis yaptı, alkolümüz bitti, gidip aldı vb o yüzden de arkadaşımın dikkatini çekmiş olabilir.
Eskiden köyün birisine kaymakam bi eve ziyarete gitmiş ağırlamış evin hanımı ayran getirmiş kaymakam “teşekkür ederim” demişTişikkürler
Merhaba arkadaşlar, öncelikle olay dün gece yaşandı belki buraya yazmak için erken ama yine de fikirlerinizi almak istedim.
Dün eşimle sakin bir Cumartesi geçiriyorduk.
Sonra akşam kapı çaldı, aslında pek de samimi olmadığımız benim bir kız arkadaşım geldi. Sevdiğimiz, ara sıra zaman geçirdiğimiz birisi ama asla çat kapı gelecek yakınlıkta bir arkadaşımız değil. Zaten ben ailemin evine bile çat kapı gitmem, böyle misafirlerden de çok hoslanmam çünkü hem hazırlıksız oluyoruz hem de baska planlarımız oluyor :) Neyse arkadaşım özür dileyerek pek iyi hissetmediğini, sarjının bittiğini çok yakında olduğu için samimiyetimize güvenerek hem bizi görmek hem de bir kafasını toplamak için ayaklarının buraya getirdiğini söyledi. Anlayışla karşılayıp kapılarımızı açtık, arkadaşım çok çok dertliydi birkaç dakika sonra ağlayarak anlatmaya başladı, konumuz hep ilişkiler üzerineydi, kendisini teselli ettim, çözümler aramaya çalıştık vb derken saatler geçti. Biraz da alkol aldığımız için bir de arkadaşımı yalnız evine göndermek istemediğim için kalmasını söyledik, o da kabul etti. Sonra ben lavobaya gittiğimde eşime şu soruyu sordu " Sen eşin için neden/nasıl bu kadar çok efor sarfediyorsun, geldiğimden beri pervane oldun, üzüldüm sana. Willy seni böyle mi eğitti, yoksa sevgiden mi? " ben kulak misafiri olmaktan rahatsız oldum ama eşimin de cevabını merak ettiğim için utanarak da olsa dinledim. Eşim de öncelikle "eğitmek" kelimesine takıldı, espriler falan yaptı sonra dedi ki "ben Willy kaybetmek istemiyorum, onun için efor sarfediyorum,içimden geliyor, benim yanımda hep mutlu olsun ki hep benimle kalsın" vb cümleler kurdu. Sonra biraz daha konuştular bunun üzerine ama çok önemli şeyler değildi.
Şimdi benim takıldığım nokta şu oldu (belki size göre gereksiz ama bence çok önemli), eşim beni kaybetmekten neden korkuyor ki? Bana güvenmiyor mu? yani ben mutsuz olsam baskalarına mı gideceğim, bunu ihtimal olarak görmesi bile beni üzdü. Arkadaşımın niyetini kötü bulmuyorum, zaten konumuz ilişkiler-davranışlar-sevgi falan olduğu için eşime sormak istemiş olabilir. Ama yine de ben yokken sorması, ben gelince konuyu kapatması ve bana da sorabilirdi şaşırdım :) Ama biraz da alkollüydü dikkate almaya gerek yok niyetini diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada not olarak ekleyeyim, normalde bizim misafirimiz gelecekse ben misafir öncesi tüm hazırlıkları yaparım, yiyecekler-içecekler-siparişler vb kullanılacak servisler vb bile hazır olur. Misafir geldikten sonra da yerimden hiç kalkmam tüm servisi eşim yapar, ben konuklarla ilgilenirim. Aramuzda bu şekilde bir sorumluluk paylaşımı var ikimiz için de en kolayı böyle, hem ben daha sosyal, konuskan olduğum için misafirlerimi hiç yalnız bırakmamış oluyorum, hem de eşim öncesini planlamaktan hoslanmıyor hangi tatlı ne ile yenir, yemekler, tabak seçimi-masa düzeni vb çok anlamıyor :)
Bu misafir çat kapı geldiği için ve aslında benim arkadaşım olduğu için eşim tüm sorumluluğu aldı o gece, siparişler verdi, hazırladı servis yaptı, alkolümüz bitti, gidip aldı vb o yüzden de arkadaşımın dikkatini çekmiş olabilir.
Bna sorarsanız bir eşi bile yok
Ego sızıntısı yorumu yapmıştıSizin çevrenizle çok az benzerliğim olduğu için böyle yorum yapıyorsunuz sanırım, çevreniz ve sizin adınıza üzülürüm ancak
Tesekkürler yorumunuz için. Evet herkesin arkadaşlığı da baska baska ben tolere etmiştim. Eşimin de açıkladığım gibi niyetini kötü düşünmüyorum ama kaybetmekten korkmasını da değil de hiç kaybetmeyeceğine emin olmasını isterdim galiba. Tabi ki eşim kötü bir şey yaparsa yanında kalmam, o da benim kalmaz ama benim odağım, birbirimize asla kötü bir şey yapmayacağımıza çoktan emin olmamız gerekir ki ben eminim. Belki o yüzden ben korkmuyorum diyorum ama sizin söylediklerinizi de anladım.Arkadaşınızın pat diye gelmesi evet saçma olmuş ama açıklamış durumu. Siz içeri kabul etmiş derdini dinlemiş alkol ikram etmiş üstüne yatılı kalmasını teklif etmişsiniz. Sorunun üslubu yanlış katılıyorum ama siz art niyet olmadığını düşündüğünüzü yazmışsınız. Herkesin arkadaşlık ilişkisi farklı ve kendi arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız. Siz takılmıyorsunuz madem ben de konunun bu kısmına takılmayı gereksiz buluyorum.
Gelelim diğer noktaya eşiniz neden sizi kaybetmekten korkmasın? Bir ilişkiyi sağlam tutan şeydir zaten kaybetme korkusu. Eşiniz ne yaparsa yapsın onu terketmez misiniz? Etmem diyorsanız bu sizde bir sorun olduğunu gösterir. Aynısı eşiniz için d geçerli. Ne yaparsanız yapın eşiniz hep yanınızda mı kalır sanıyorsunuz? Mutsuz olsam baskalarına mı gideceğim demişsiniz evet gidersiniz mutsuz olan herkes gider. Bunu aldatmak olarak düşünmedim ama eşiniz sizi mutlu etmiyorsa boşanırsınız sonra da sizi mutlu edecek bir başkasına gidebilirsiniz. Eşiniz güzel bir cevap vermiş bence biraz anlamsız buldum buna takılmanızı
Saf bir karakter olduğumu düşünmüyorum aslında. Eşimi göndermek vb aklımdan hiç geçmedi, kız kıza bir gece gibi değildi. Ama anladım bakıs açınızı, savunmuyorum şu an arkadaşımı :) tesekkurler.sizde bu saflik oldukca sizi cok uzerler. oncelikle benim arkadasim gelse, dertli bir sekilde benimle konusmak istese, esimi odasina gonderirim ve arkadasimla ben ilgilenirim. ayrica bana hic normal gelmedi bu arkadas, siz hala savunuyorsunuz.
Teşekkürler cevabınız için. Evet ben de büyük ölçüde alkol etkisine verdim, ama biraz daha sorguluyorum şu an. Korkma konusunu da açıkladım :)Kız o anki ruh hali ve alkolün de etkisiyle saçmalamış olabilir
Eşinizin cevabında bir yanlış göremedim
İnsan sevdiğini kaybetmek istemez zaten ve hep kutlu etmek için çabalar
Yok ben de eşimin niyetinde bir art niyet hissetmedim ama cevabına şaşırdım, kaybetmekten korkmayacak kadar güvenmesini tercih ederdim ama yanlıs yorumladım herhalde. tesekkürler yorumunuz için.Esinizin tepkisinde herhangi bir art niyet göremedim adam acikca size deger verdigi için böyle davrandigini sizi cok sevdigini belirtmek istemiş bence. Ama bazi kadinlar kendi mutsuzluklari karsisinda baskalarini mutlu görünce x kisisi bu mutlulugu benden cok hak edecek ne yapti moduna giriyor. Bence siz bu arkadasinizi evinize cok fazla davet etmeyin, benim pek hosuma gitmedi sordugu soru. Sanki sizi kiskaniyor gibi. Esinizi degil ama esinizin size olan ilgisini ve sevgisini kıskanıyor olabilir. Hem arkadaşınızın bu durumunu koruklememek adina hem kendi iliskinizin selameti icin siz esinizin olmadığı zamanlarda ve ortamlarda görüşün bence
ben size öyle düşünmüyorsunuz demedim ki ? işte neden öyle düşündünüz dedim. yanlış düşünüyorsunuz, o cümle bizim dediğimiz anlama gelir, öğrenmiş oldunuz. bundan sonra yine böyle bir cümle duyarsanız boşu boşuna gerilip de bebeksi evliliğinize zarar vermeyin diye dostane bir tavsiye vermek istedim... ve ben evli değilim, ama sizi kıskanmıyorum,vallahi kıskanmıyorum. kıskananlar o tahin hanım bi de pamuk hanım. kalbimi kırdınız size boynu bükük gül hediye edip gidiyorum...Siz de bahsettiğiniz üye de umarım çok mutlu evlilikler yaşıyorsunuzdur. Burada sizlik olmayan sizin farklı davranacağınız tüm olaylardan çok uzak ilişkileriniz olur umarım. :)
Yani şunu samimi soracağım, ben öyle düşünmesem neden düşündüm yazayım ki? Yani bu bana-size ne katabilir, anonim olmasak bu yorumunuzu anlarım.
Ben de eşimi seviyorum ama kaybetmekten korkmuyorum bu sebeple onun bu cevabı bana tuhaf geldi, baska şeyler söylemesini beklerdim
Madem siz öyle karar verdiniz...Bencede yahu, bence üyenin yorumlarına hiç cevap yazılmamalı, buradaki e-günlüğüne yazıp yazıp dursun, o derece irite eden bir kişilik. Prim vermeye zerre gerek yok.
Tesekkürler yorumunuz için. Evet herkesin arkadaşlığı da baska baska ben tolere etmiştim. Eşimin de açıkladığım gibi niyetini kötü düşünmüyorum ama kaybetmekten korkmasını da değil de hiç kaybetmeyeceğine emin olmasını isterdim galiba. Tabi ki eşim kötü bir şey yaparsa yanında kalmam, o da benim kalmaz ama benim odağım, birbirimize asla kötü bir şey yapmayacağımıza çoktan emin olmamız gerekir ki ben eminim. Belki o yüzden ben korkmuyorum diyorum ama sizin söylediklerinizi de anladım.
Madem siz öyle karar verdiniz...((
Bu çok ilginçmiş :))Bi ara hastalarının anlattıklarını burada kendi başından geçiyormuş gibi anlatıp derman arayan bir psikolog vardı o aklıma geldi.
Koş koş :))@Kibariyenin Annesi ya gelsene hadi
Siz yorumlarınıza bu ironi ile devam ederseniz size de böyle yanıtlar yazabilirim. Ne yapabilirim ki :) sürekli konuyu kıskanclığa da yorum yapanlar getiriyor benim böyle bir düşüncem yok. Gül için de teşekkürler :))ben size öyle düşünmüyorsunuz demedim ki ? işte neden öyle düşündünüz dedim. yanlış düşünüyorsunuz, o cümle bizim dediğimiz anlama gelir, öğrenmiş oldunuz. bundan sonra yine böyle bir cümle duyarsanız boşu boşuna gerilip de bebeksi evliliğinize zarar vermeyin diye dostane bir tavsiye vermek istedim... ve ben evli değilim, ama sizi kıskanmıyorum,vallahi kıskanmıyorum. kıskananlar o tahin hanım bi de pamuk hanım. kalbimi kırdınız size boynu bükük gül hediye edip gidiyorum...
Her şeyi ayrı yapmamız mümkün mü sizce? Önceki konuda da yazdım uzunca, eşimle bireysel yaptığımız şeyler daha çok, evet yalnız ve baskalarıyla daha çok şey yapıyoruz ama birbirimizle de tabi ki zaman geçiriyoruz :)) bunu açıklamak bile bana komik geliyor, siz hikaye olduğunu düşünebilirsiniz ne diyebilirim ki.Eeee siz eşinizle her şeyi ayrı ayrı yapmıyor muydunuz, ortak arkadaşınız da yoktu hani 3. bir kişiyle oturup beraberce içki mi içtiniz şimdi? Serin hikaye broooooo
Mutlu bir evliliğiniz olduğuna sevindim, umarım dediğiniz gibi kafa karışıklıkları ikimiz için de olmaz :) Benim düşüncelerim ve hissim bu şekilde, büyük konuşmak gibi olmasın ama ne eşim bana ne de ben ona yanlış bir şey yapmam. İlişkimizde çok sınavlar verdik, çok sağlam bir temelimiz olduğunu düşünüyorum, bu yüzden yüzde yüz içim rahat ikimiz açısından da eminim.Nasıl eminsiniz? Çok ütopik geldi bana yorumunuz. Bakın ben eşimi çok seviyorum mutlu da bir evliliğim var ama onu geçtim kendimden emin değilim. Emin olamam. Yarın bir gün Allah şaşırtmasın bir anlık kafa karışıklığına bakar. Bir anlık sinirle ağzımdan belki çıkacak bir söze bakar. Pat diye her şey mahvolabilir. Her erkek yapar veya Kemalim yapmaz demek doğru değil ikisinin ortasında düşünmelisiniz. Bu kadar yüzde yüz eminlikte doğru gelmiyor bana
Çok özür dilerim yorumunuzu atlamışım. Yani eşim sadece severek yapıyorum deyip konuyu geçiştirebilirdi. Eşimin bana bir arkadaşı aynı şeyi sorsa, ben severek yapıyorum deyip geçerdim. kaybetme korkusu diye eklemesi garip geldi, bir de yanımda kalsın diye dedi, kaçıyor muyum ben bir yere :)) Ama yorumları okudukça yanlıs yorumladığımı da düşünüyorum şu an.Daha öncede sordum cevap vermedınız
Sizce ne demeliydi eşiniz
Siz olsaydınız yerıne ne derdınız
Hiç böyle düşünmüyorum. Siz benim yanıtlarımı dikkatle analiz ediyorsunuz ama bu kadar alaycı, çirkin yorumlara da bir göz atın. ben de cevaplarımı buna göre şekillendiriyorum.Ego sızıntısı yorumu yapmıştıAnkaEnerjisi
Kendinizi öyle bir yerde görüyorsunuz ki buna ulaşamamış kim varsa kusurlu/noksan geliyor size ve ona üzülüyorsunuz.
Kusura bakmayın ama insan anasını babasını evladını kardeşini siliyor. Eş dediğin şeyi elbette kaybedersin. Bin türlü ihtimal var. Cool olmuyorsunuz böyle abartılı insan doğasına aykırı şeyleri yazınca komik oluyorsunuzTesekkürler yorumunuz için. Evet herkesin arkadaşlığı da baska baska ben tolere etmiştim. Eşimin de açıkladığım gibi niyetini kötü düşünmüyorum ama kaybetmekten korkmasını da değil de hiç kaybetmeyeceğine emin olmasını isterdim galiba. Tabi ki eşim kötü bir şey yaparsa yanında kalmam, o da benim kalmaz ama benim odağım, birbirimize asla kötü bir şey yapmayacağımıza çoktan emin olmamız gerekir ki ben eminim. Belki o yüzden ben korkmuyorum diyorum ama sizin söylediklerinizi de anladım.
Saf bir karakter olduğumu düşünmüyorum aslında. Eşimi göndermek vb aklımdan hiç geçmedi, kız kıza bir gece gibi değildi. Ama anladım bakıs açınızı, savunmuyorum şu an arkadaşımı :) tesekkurler.
Teşekkürler cevabınız için. Evet ben de büyük ölçüde alkol etkisine verdim, ama biraz daha sorguluyorum şu an. Korkma konusunu da açıkladım :)
Yok ben de eşimin niyetinde bir art niyet hissetmedim ama cevabına şaşırdım, kaybetmekten korkmayacak kadar güvenmesini tercih ederdim ama yanlıs yorumladım herhalde. tesekkürler yorumunuz için.