Arkadaş Çevrem Rahat Yaşamayı Tercih Eden Kişilerden Oluşuyor, Evliliğimde Bu Durum Sorun Oluyor

Passionatewoman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2017
1.900
884
Merhaba;

Ben 4 senedir evliyim, 4 sene öncesinde inanılmaz kalabalık bir sosyal çevrem vardı ve bu çevreyle vakit geçirmekten çok haz alıyordum ancak bay-bayan karışık olan bu arkadaş grubumdan eşim çok rahatsız olduğu için (fazla kıskanç kendisi) bazı arkadaşlarımla görüşmemeye başladım- özellikle erkek olanların birçoğundan vazgeçmek durumunda kaldım sadece dost diye nitelendirdiklerimi hayatımda tuttum..

Bu bahsi geçen arkadaşlarım da genelde bekar, eğitimli, kültürlü, entelektüel, çok prestijli mesleklere sahip, her konuda sohbet edebileceğim, benim herşeyimi bilen ve herşeylerini bildiğim insanlar onlardan asla vazgeçemem ama kendileri yaşam tarzı olarak rahat yaşayan- yani istedikleri vakit istedikleri ortama girip eğlenebilen insanlar ve 4 senedir bu insanlarla evliliğim arasında kalıyorum çünkü ben evliliğim gereği onlar kadar rahat eğlenemiyorum onlara bekar olduğum zamanlardaki gibi uyum sağlayamıyorum hatta onlara yeterince zaman da ayıramıyorum bu durum da hem evliliğim de hem de arkadaş çevremde huzursuzluk yaratıyor.. Eşim arkadaş çevremi tasvip etmiyor çünkü onlarla o da vakit geçirdiğinden bu kişilerin yaşam tarzlarını doğru bulmuyor, örnek vermem gerekirse mesela bazı arkadaşlarım sadakatsiz ya da özel üniversite mezunu olduğumuz için birçoğu çok havalı ve hatta ukala olabiliyorlar. Herşeylerini tabi ki bilmiyor eşim ama gözlemlediği kadarıyla ne kendisi benim ortamıma fazla dahil olmak istiyor ne de benim çok fazla onlarla zaman geçirmemi istiyor..

Bekar arkadaş çevremin çoğu bekar kalmayı tercih ettiler, birçoğu bana ve evliliğime saygı duyuyor- onlara eskisi kadar uyum sağlayamıyor oluşuma- ancak bir kısmı da alınıp kendilerine artık değer vermediğimi düşünüyor ya da içten içe alınıyorlar ve mesafe koyanlar da oluyor öte yandan eşimle de bu konu sebebiyle sürekli tartışma yaşamak istemiyorum yani böyle bir arada kalmışlık durumu söz konusu..

Benim sizlere sormak istediğim ; Siz evlendiğinizde böyle sorunlar yaşadınız mı ve bu sorunları nasıl bertaraf ettiniz? Lütfen konuyla alakasız yorumlar yazmayınız, dikkate alınmayacaktır.

Kendi ağzınızla söylüyorsunuz; ( örnek vermem gerekirse mesela bazı arkadaşlarım sadakatsiz ya da özel üniversite mezunu olduğumuz için birçoğu çok havalı ve hatta ukala olabiliyorlar. )

Yani siz bu tarz insanlardan artık zevk alabiliyor musunuz? bunu sormak istedim
Evli bayanlarda gezer, eğlenir buna itirazım yok ama kiminle gezdiğinize eşiniz takabilir.
Haklıda...

Kendi ağzınızla söylüyorsunuz; ( örnek vermem gerekirse mesela bazı arkadaşlarım sadakatsiz ya da özel üniversite mezunu olduğumuz için birçoğu çok havalı ve hatta ukala olabiliyorlar. )

Yani siz bu tarz insanlardan artık zevk alabiliyor musunuz? bunu sormak istedim
Evli bayanlarda gezer, eğlenir buna itirazım yok ama kiminle gezdiğinize eşiniz takabilir.
Haklıda...
doğru diyorsunuz sadakatsiz ya da ukala gerekir ama benim arkadaşlık konusunda kriterlerim farklı yani kendisi sadakatsiz bir insan diye o kişiyle görüşmeyi kesmem bu onun tercihi ya da ahlakıdır bana zarar vermediği sürece benim için kıstas bu değildir ama birkaç arkadaşım böyle diye eşim genelleyerek tüm arkadaş çevremi suçluyor ve bazen onlar yüzünden bana bile güvenemediğini söylüyor.. bu kadarı da fazla değil mi sizce?

Merhaba;

Ben 4 senedir evliyim, 4 sene öncesinde inanılmaz kalabalık bir sosyal çevrem vardı ve bu çevreyle vakit geçirmekten çok haz alıyordum ancak bay-bayan karışık olan bu arkadaş grubumdan eşim çok rahatsız olduğu için (fazla kıskanç kendisi) bazı arkadaşlarımla görüşmemeye başladım- özellikle erkek olanların birçoğundan vazgeçmek durumunda kaldım sadece dost diye nitelendirdiklerimi hayatımda tuttum..

Bu bahsi geçen arkadaşlarım da genelde bekar, eğitimli, kültürlü, entelektüel, çok prestijli mesleklere sahip, her konuda sohbet edebileceğim, benim herşeyimi bilen ve herşeylerini bildiğim insanlar onlardan asla vazgeçemem ama kendileri yaşam tarzı olarak rahat yaşayan- yani istedikleri vakit istedikleri ortama girip eğlenebilen insanlar ve 4 senedir bu insanlarla evliliğim arasında kalıyorum çünkü ben evliliğim gereği onlar kadar rahat eğlenemiyorum onlara bekar olduğum zamanlardaki gibi uyum sağlayamıyorum hatta onlara yeterince zaman da ayıramıyorum bu durum da hem evliliğim de hem de arkadaş çevremde huzursuzluk yaratıyor.. Eşim arkadaş çevremi tasvip etmiyor çünkü onlarla o da vakit geçirdiğinden bu kişilerin yaşam tarzlarını doğru bulmuyor, örnek vermem gerekirse mesela bazı arkadaşlarım sadakatsiz ya da özel üniversite mezunu olduğumuz için birçoğu çok havalı ve hatta ukala olabiliyorlar. Herşeylerini tabi ki bilmiyor eşim ama gözlemlediği kadarıyla ne kendisi benim ortamıma fazla dahil olmak istiyor ne de benim çok fazla onlarla zaman geçirmemi istiyor..

Bekar arkadaş çevremin çoğu bekar kalmayı tercih ettiler, birçoğu bana ve evliliğime saygı duyuyor- onlara eskisi kadar uyum sağlayamıyor oluşuma- ancak bir kısmı da alınıp kendilerine artık değer vermediğimi düşünüyor ya da içten içe alınıyorlar ve mesafe koyanlar da oluyor öte yandan eşimle de bu konu sebebiyle sürekli tartışma yaşamak istemiyorum yani böyle bir arada kalmışlık durumu söz konusu..

Benim sizlere sormak istediğim ; Siz evlendiğinizde böyle sorunlar yaşadınız mı ve bu sorunları nasıl bertaraf ettiniz? Lütfen konuyla alakasız yorumlar yazmayınız, dikkate alınmayacaktır.
eşin haklı aynı şeyi erkek yapsa ne olur

Merhaba;

evet yaşadım
ben de 4 senelik evliyim
geniş bir arkadas cevrem vardı
her haftasonu bir planımız olurdu ben de istediğim saatte istediğim yerde olabilen bir bayandım
o zaman hayatımda kimse de yoktu

ben evlendiğimde kendim zamanla bu çevreden uzaklaştım , kendi isteğim ile
eşim bunun lafını çşok etmedi, eşimi o ortama sokmadım
ben de yavas yavas planlardan ayrılmaya başladım ama ben bunu kendi isteğimle yaptım ve benim iiçin problem olmadı
sanrım sen pek istemiyorsun arkadaslarından uzaklasmayı

Ben esimin her dedigini kabul edecek bir yapida degilim. Misal arkadas cevremi elestiremez,benden gorusmememi isteyemez. Ben de ona yapamam bunlari. Ikimizin de ozel hayati,sosyal cevresi,ozel zevkleri var. bunlara mudahale edemeyiz,edersek o evlilik biter. Siz bastan yanlis yapmissiniz kabullenip arkadaslarinizi silerek. Cunku bunun sonu gelmez. Bugun o arkadasinizla sizi gorusturmeyen adam yarin kiyafetinize karisir,disari cikmaniza karisir,ailenizle valit gecirmenize karisir,karisir da karisir.

Evlenince elbette bekarliktaki kadar kafasina gore takilamaz insan.. Baska sorumluluklar yukleniyor omzuna ister istemez.. Kadin icin de erkek icin de gecerli bu.. Esir hayati yasamak demek degil elbette, kisisel alan ve ozel bi zaman kalmali insana ama arkadas grubuna eskisi kadar zaman ayiramamak cok olagan.. O arkadas grubunda ukala ve sadakatsiz diye nitelendirilen insanlar varsa aralarina katilmak istememesi de cok normal.. Empati yapın..

Ben esimin her dedigini kabul edecek bir yapida degilim. Misal arkadas cevremi elestiremez,benden gorusmememi isteyemez. Ben de ona yapamam bunlari. Ikimizin de ozel hayati,sosyal cevresi,ozel zevkleri var. bunlara mudahale edemeyiz,edersek o evlilik biter. Siz bastan yanlis yapmissiniz kabullenip arkadaslarinizi silerek. Cunku bunun sonu gelmez. Bugun o arkadasinizla sizi gorusturmeyen adam yarin kiyafetinize karisir,disari cikmaniza karisir,ailenizle valit gecirmenize karisir,karisir da karisir.
aynen öyle de yapmaya çalışıyor zaten ama müsaade etmiyorum sindirmesine..

Eşinle empati kurarak söylüyorum hoşuma gitmez ben de tanıdıklarımın arasından eleme yapar diğerleriyle görüşmemesini isterdim.
Kendin söylüyorsun itici olduklarını. Yani anlattığın özellikler bana itici geldi :) Söylediğin özellikler büyümemiş, goygoycu tipler gibi..

Eşimi tek başına tatile bile gönderirim çok güvenirim ama benim tanıdığım bir arkadaşıyla olmalı..

evet yaşadım
ben de 4 senelik evliyim
geniş bir arkadas cevrem vardı
her haftasonu bir planımız olurdu ben de istediğim saatte istediğim yerde olabilen bir bayandım
o zaman hayatımda kimse de yoktu

ben evlendiğimde kendim zamanla bu çevreden uzaklaştım , kendi isteğim ile
eşim bunun lafını çşok etmedi, eşimi o ortama sokmadım
ben de yavas yavas planlardan ayrılmaya başladım ama ben bunu kendi isteğimle yaptım ve benim iiçin problem olmadı
sanrım sen pek istemiyorsun arkadaslarından uzaklasmayı
dediğiniz gibi bazılarından özellikle de erkek arkadaşlarımdan bende kendim isteyerek vazgeçtim ama dost dediğim insanlardan vazgeçmem mümkün değil onlardan da kopamıyorum ama yeterli zamanı ayıramadığım için de arada kalıyorum :KK43:

Eşinle empati kurarak söylüyorum hoşuma gitmez ben de tanıdıklarımın arasından eleme yapar diğerleriyle görüşmemesini isterdim.
Kendin söylüyorsun itici olduklarını. Yani anlattığın özellikler bana itici geldi :) Söylediğin özellikler büyümemiş, goygoycu tipler gibi..

Eşimi tek başına tatile bile gönderirim çok güvenirim ama benim tanıdığım bir arkadaşıyla olmalı..
yok öyle insanlar asla değiller zaten hepsini kastederekten de demedim o saydığım özellikleri ancak özellikle elediğim kişiler arasında vardı o bahsi geçen huya sahip olan kişilerden ve bu birkaç kişi yüzünden eşim tüm arkadaş çevremi sorumlu tutuyor..

dediğiniz gibi bazılarından özellikle de erkek arkadaşlarımdan bende kendim isteyerek vazgeçtim ama dost dediğim insanlardan vazgeçmem mümkün değil onlardan da kopamıyorum ama yeterli zamanı ayıramadığım için de arada kalıyorum :KK43:
benim 20 yıllık dostum vardı
o da yasadıgım sehirin ünlü ailelerinden birinin kızıydı
çok severdim onu çok eğlenirdik birlikte
eskiden o arkadasım da cok rahat biri değildi ama benım evlenmemden bir sene evvel o da evli adamlarla falan olmaya basladı
işte mekanlarda alkol alıp o gece o ortamda biri buna yazarsa hiç düşünmeden sabahı onun evinde etti falan

ben bekar olsam umursamazdım bu tarz seyleri ama benim eşimin de iş çevresi geniştir
benim de geniştir
e bu arkadasım eşimle tanısmak istedi zamanla ama yasantıısı o kadar rahat bir hal almıstı ki, ben güvenip de ikisini tanıstırma ortamını bir türlü sağlayamadım.
ve benim aile yasantıma uymadıgı için hepsinden vazgeçtim hatta bu 20 yıllık dostumdan bile
çünkü kurdugum aile ve eşim hepsinden önce geliyordu artık

evlenince hayatlar değişiyor

Esimin etrafında ukala ve sadakatsiz insanların olduğu bir arkadaş grubunu bende tasvip etmem..
Rahat yasamak ayrı bir olay bende esimde rahat yaşarız dostlarımız da öyle birlikte tatillere çıkarız.Arkadaslarimiz da cinsiyet farkı yoktur..
Fakat ne ben ne eşim etrafında sadakatsiz , ve ukala insan barındırmak istemeyiz..
Üzgünüm ama eşiniz tepki göstermekte çok haklı.

ama o bu çevreyi bilerek, görerek, tanıyarak evlendi..

Siz de eşinizi tanıyarak evlendiniz değil mi ? Bu açıdan bakarsak aynı şeyin arkasına o da sığınabilir
Tabi ki insanın arkadaş çevresi, gezdiği eğlendiği ortamlar olacaktır ancak eşinizi tedirgin eden insanlarla illa dostum diyerek devam etmeniz sizi daha çok sıkıntıya sokar.
Evlilik bir yaşam biçimi ve hayatınızda en fazla yer alan insan eşiniz onun hatırı arkadaştan büyük olmalı bence. Benim de vardı böyle arkadaşlarım, geç evlendiğim için onlarla çok vakit geçirdim söz gelimi iş çıkışı Beyoğlu yapıp gece geç vakit eve dönerdik, kadın-erkek karışık takılırdık ama bu eşime fazla geldi, hafta sonları birlikte takılalım, evli barklı adamların seninle ne işleri var sonuçta eşleri gelmiyor siz iş arkadaşı olarak takılıyorsunuz, bu bana ters geliyor ayrıca ben akşam işten geldiğimde seni evde bulmak istiyorum, hafta sonları birlikte istediğin kadar takılalım dedi, düşündüm bana haklı geldi, şimdi eşli organizasyonlar yapıyoruz, kötü de olmuyor. Zaten zaman içinde o kadar gezecek halim kalmadı, iş-ev derken halim olmuyor.

benim 20 yıllık dostum vardı
o da yasadıgım sehirin ünlü ailelerinden birinin kızıydı
çok severdim onu çok eğlenirdik birlikte
eskiden o arkadasım da cok rahat biri değildi ama benım evlenmemden bir sene evvel o da evli adamlarla falan olmaya basladı
işte mekanlarda alkol alıp o gece o ortamda biri buna yazarsa hiç düşünmeden sabahı onun evinde etti falan

ben bekar olsam umursamazdım bu tarz seyleri ama benim eşimin de iş çevresi geniştir
benim de geniştir
e bu arkadasım eşimle tanısmak istedi zamanla ama yasantıısı o kadar rahat bir hal almıstı ki, ben güvenip de ikisini tanıstırma ortamını bir türlü sağlayamadım.
ve benim aile yasantıma uymadıgı için hepsinden vazgeçtim hatta bu 20 yıllık dostumdan bile
çünkü kurdugum aile ve eşim hepsinden önce geliyordu artık

evlenince hayatlar değişiyor
sanırım haklısınız.. benim de arkadaş çevremde bahsettiğiniz gibi bir kişi vardı ve eşim o kişiyi de tanıdığından sanırım tüm arkadaş çevreme hep önyargı ile yaklaştı ha arkadaş mı yuva mı derseniz elbette yuva derim ama 20 senelik dost diyorsunuz hiç özlemediniz mi o kişiyi?

mesela bazı arkadaşlarım sadakatsiz

birçoğu çok havalı ve hatta ukala olabiliyorlar.
Ama arkadaşlarınızın böyle ufak tefek önemsiz maharetleri için eşinizin sorun çıkarması çok saçma!!!
Arkadaşlarınız alt tarafı sadakatsiz ve ukala insanlar canım ne var ki bunda abartacak???
Bazen cidden şaşırıyorum ya, ben neden böyle insanlarla arkadaşlık ediyorum, neden bu insanları hayatıma alıyorum diye kendinize soracağınıza eşinize suç arıyorsunuz...
Ama tabi onlar eğitimli! iyi meslekleri var! eğlenmeyi ortamları seviyorlar! azcık sadakatsizlik ukalalık falan tolore edilebilir galiba!
Allah eşinize sabır versin.

sanırım haklısınız.. benim de arkadaş çevremde bahsettiğiniz gibi bir kişi vardı ve eşim o kişiyi de tanıdığından sanırım tüm arkadaş çevreme hep önyargı ile yaklaştı ha arkadaş mı yuva mı derseniz elbette yuva derim ama 20 senelik dost diyorsunuz hiç özlemediniz mi o kişiyi?
tabiki özlüyorum özlemez miyim , ama dediğim gibi son zamanlarda iyice saçmalamaya başladı
kendisi ile en son konusmamda bana dedi ki arkadasım ;
sen hayatı çok ciddiye alıyorsun ,
sen benim babama bile aşık olup aşk yaşayabilirsin ben tepki vermem dedi ve ben o günden sonra kafamda herseyi netleştirmiş oldum

dostlugumuzu , gülmelerimizi gece çıkmalarımızı çok özlüyorum evet ama , eşim bana birşey demeden ben eşimin hoş bakmayacağını düşünerek noktayı koydum .
babama aşık olabilirsin diyen birisi , senin eşine de aşık oldum diyebilirdi
ben güven duymadığım kişileri aileme sokmam
eşimin tanımadıgı ya da tasvip etmediği kişilerle de arkadaslık yapmam

sadakatsızler demişsin sen de,
sen o dostum dediğin SADAKATSIZ dediğin kişileri evine alıp eşinle aynı ortama sokabilir misin peki?

ben cesaret edemedim şahsen

X