araya mesafe koydum eşim sanırım bu duruma üzülüyor.siz olsanız ?

Valla kocan üzüleceğine o zaman iki çift laf edeydi ailesine öyle kuru kuru üzüntüyle olmuyor bu işler.Mesafe koymak candır can.Sen yüz verdikçe daha da katlarlar çünkü üstüne boş ver o görüşsün ailesiyle ama sen böyle uzaktan takıl en iyisi.Ben de yaptım çok salaklık kv. olacak odun 1 çift çorap almamışken bana ben onun anneler günüydü doğum günüydü koştur koştur hediye bakardım saftiriklik işte bende şimdi mesafeyi koydum iyi de oldu iyi niyetin de fazlası zarardır şekerim

zaten bir kısmını kendim yaşadım gördüm eşimden duyduğun nişan sonrası mesele. mesela kardeşi gelip bizde mi kalcak meselesinde biz zaten evlenmiştik ilk düğünümüz olmuştu yani aynı evdeydik buna rağmen arayıp benim yanımda soruyorlardı.

Hemen hemen benzer şeyleri yaşadım diyebilirim.beni de izmire hala kizinin düğünü için gelmişken Bodrum'a da uğrayıp 1 saat icinde istemişlerdi. Eşlere olan sevgi olmasa asla tahammül edilesi şeyler yaşanmıyor. Mesafede koysanız bu tarz kişiler huzursuz edecek bir şeyler mutlaka buluyorlar. Esinizi mutlu etmek istiyorsanız bazı duygularınızı bastırmak durumundasınız. Umarım herşey yoluna girer.

Bence zaten ayrı şehirlerde yaşıyırmuşsunuz eşiniz hatrı için gönülden olmasa da nasılsınız iyimisiniz diye arayabilirsiniz zaten sizden en isteyecekler artık. Gelip gitmiyorlarda ama eşinizde belki anne babası evinize gelsin ister yani. Ne de olsa anne babası. Bir tarafla görüşülürken öbür tarafla görüşmemek olmuyor. Ha sanmayın ki yaşamayan biri olarak söylüyorum bende nerdeyse aynı şeyleri yaşadım kaynanam beni hiç istemedi adı olan bir aile ve hep kendi çevresindn istemiş eşim beni isteyince kıyamet kopuyor başka şehirden tanımayız bilmeyiz diye ama eşim resti çekince mecbur tamam dediler önce bir tanışma oldu o da zorla hani eşime arasındlar gelicez desinler gün versinler diye diye arattırdı annesini anneme neyse tanışma iyiydi. Sonra evde nişan oldu tabi bu arada bir ayrılma yaşadık biz sudan sebepten eşimle görüşmüyoruz daha nişan olmamıştı birkaç gün vardı annesi annemi de değil, yengemi arıyor diyor bu iş bitti filan artık diye sonra biz eşimle barıştık annem hatrım için herşeyi unuttu. Nişan günü dayımlardayız annem babam ayrı yüzükler takıldı düğün konuşulacak biz hnlar başka odaya geçtik eşimin teyzesi annem ben, kaynana, yengem. İşte benim evlilik kararı ani olduğu için bir şey yapmamıştık çeyiz vardı ama baya eksikler vardı annem söyledi tek çalışan bayanım eşimden ayrıyım biz bişi yapmadık ama yaparız düğüne kadar dedi. Kaynanam bizim oğlanında evlenme isteği yoktu ama biz herşeyini yaptık dedi sanki onun durumuyla bizimki birmiş gibi. Sonda kınadan söz açıldı kaynana yaşlı az biraz zor yürüyor ama 6 sene önce iyiydi biz gelemeyiz dedi şaştık aldık teyzesine dedik ki İzmitte oturuyor yakın yok gelemem dedi eşim gelir o zaman dedik onunda geleceğini sanmam dedi. Bizde erkek tarafı olmadan olur mu filan derken eşim gelirim tabii ki dedi neyse işte Allah yardım etti herşeyimi tam takım yaptım gönderdim ağzı açık kalmış geldik yerleştirdik evde kulanacağımız tabakları kendimiz alacaktık ayrı misafir takımım var ama almıştım. Bir baktım takımlar koyulmuş kullanılmış mı kullanılmamış mı belli değil tarzım değil. Neyse işte evlendik velhasıl. Laf sokmalar anneme gidiyorm diye sen anneni oğlum seni seviyor demeler neler neler sen makyaj yapmadan çıkma dışarı bile demişliği vardır ki eşim istemez makyajı sade daha güzelsin diye yaa inanamazsın. Ama hiç yüz göz olmadım eşimi araya koydum ona dedim o annesine dedi derken ben gittim de geldim de görüştümde halini hatrını da sordum doğumgünleri yıldönümlerine kadar kutlarım kayınpeder bitanedir ama. Ne oldu yurtdışındaki oğlu gelecekti gelmedi bir de yabancı kızla evlendi mi iyice kıymete bindim başka kim var bakacak. Bir iltifatlar birşeyler görmen lazım yani biraz sabır ama eşini de düşün canımm mesafe evet ama hiç görüşmemek değil ara sor bu kadar.

Ne şanslısın ayrı şehirlerde yaşıyormuşsunuz. Ya benim gibi sürekli oraya gidip gelmek zorunda kalsanız ne olacaktı. Ben de tek bir çöp görmedim onlardan istemem de zaten onlardan tek istediğim huzur. Eşim de tam ana kuzusu bırak o gelini deseler beni bırakır o derece ve bunu bilmek benim canımı yakıyor. Ben de artık ne halleri varsa görsünler diyorum. Gidip gelmek zorunda kalıyorum ama pek muhatap olmuyorum eşimi de eskisi gibi takmıyorum bana yaşattıkları hala bir bir aklımda Allahım sen görüyorsun deyip geçiyorum. Mesafe iyidir boşver yüz göz olma öyle oldukça seni sömürüyorlar iyi niyetini enayilik olarak görüyorlar

Mesafe koymakta çok haklısın canım eşin üzülebilir ama oda gerçeklerin farkında değil mi, kırıcı olmadan mesafeni korumaya devam et. En azından başın rahat olur.

çok uzun zamandır yorum yazmıyorum. anlattıklarınızı bir bir okudum. kesinlikle taviz vermeyin. yaşadıklarınıza çok benzer şeyler yaşadım, düğünden 1 gün önce gözümden yaş inmedi. düğünümü zehir etti, eşimin olmaz olası ailesi. eşimde kırgın onlara. sen görüşebilirsin ama ben ailenin yüzünü görmek istemiyorum dedim. diyecek sözü yok. maddi anlamdada çok sıkıntılar çektik, ailesi sürekli eşimden birşeyler bekledi, hep daha fazlasını daha da fazlasını. tek kuruş paranı yedirmem ailene, bende çatır çatır yerim dedim, şuanda evdeyim çalışmıyorum :) bayramda bile aramadım, annesiyle konuşunca bana selam gönderiyormuş, as diyip hemen lafı değiştiriyorum. eşimin ailesini hiç ama hiç sevmiyorum. onlar bizden uzakken çok mutluyuz, sende evde eşini mutlu et. ailesi işin içine girince mutsuz olduğunuzu anlayınca, zaten sessiz kalır.

ailesine hep mesafeli olucağımı herkese bana verieln değer kadar değer vericeğimi soyledim çünkü benim bakış açımla aksi iki yüzlülük olur

Bence eşinin asıl üzülme sebebi,bu cümle...
Bunu eşine sezdirmeden yapsaydın hiçbirşey anlamayacaktı ama açıkça söylediğin için farkındalık yaratmışsın.

Anlamazdı dedim çünkü gördüğüm kadarıyla çok ilgili ve yakın bir aile değiller.
Öyle olsalar,siz gittiğinizde en azından oğullarını yere göğe koyamazlardı.
Özel hazırlık yaparlardı,ikram muhabbet olurdu.

Bir de senin mesafe anlayışınla eşininki bir olmayabilir.
Eşinin ağzını arasan bakalım ailesine karşı senden beklentisi neymiş.
Belki de onun yakınlıktan anladığı,senin mesafe sınırını aşmayan bir ölçüdür.
Yani ailesine kul köle olmanı beklemiyordur ama belki haftada veya ayda bir hatır sorman yetecektir.

Ben de yeni ei evliyim (10 aylık ) ... Benzer sorunlar benimki de...İnsan ilk zamanlar hoş görmeye ve boş vermeye çalışıyor ...Boşverebildiği kadar tabiii...Ama inan eşim kırılmasın diye attığım tüm adımlarda ben daha çok kırıldım...Ve artık ben de mümkün mertebe görüşmek istemiyorum

Benden beteri yoktur bu konuda arkadaşım. Söz nişan , düğünde bırakın 10 lira takmayı buraya gelebilsinler diye uçak biletlerini dahi biz aldık. Eşim düğünümde ele güne karşı yanımda olsunlarda ben onlardan başka bişey istemiyorum diyince sineye çektim bende...
Hiçbiriyle çok samimi değilim senede iki kere misafir gibi gider gelirim, saygımı korurum o kadar. Seninde öyle yapmanda fayda var diye düşünüyorum.

mesafe en mantıklı karar.
eşiniz üzülecek diye bu pişkinliğe göz yumup sinir hastası mı olasınız
emin olun o pek sevgili oğulları idare ettiniz diye size madalya takmayacak
ve o görgüsüz ailesi sizin daha çok tepenize çıkmaya çalışacak.
mutlu bir karı koca hayatı için sıfır aile müdahalesi şart.
biten evliliklere bir bakın eşim ailemle görüşmüyor diye boşanan bir adam görmedim ben
ama eşim ailesine beni ezdiriyor ne huzur ne dirlik kaldı diye boşayan çok kadın gördüm
var demek ki bu kadınların görüşmeyerek bir bildikleri

Bencede tavrını koy bendede var seninkilerin benzeri düğünde kendilerini paşalar gibi ağırlattılar sabah öğle akşam yetmedi düğünün bitiminde gecenin 12 sinde masa hazırlattırıp yiyip içtiler ama sıra eşimin memleketinde düğüne gelince bir bardak çay vermediler nasıl bişey bu ya anlamıyorum ayyy konuşmaya başlarsammmm çoook doluyumm aman derim yüz vermeyin

arkadaşlar öncelikle okuyan cevap veren herkese teşekkür ederim. görüyorumki çoğunuz benim gibi mesafenin gerekli olduğunu düşünüyorsunuz.belki eşim kırılıyordur ama zamanında bende kırıldım. o ailesine bir sey dedi mi ? hayır.bu durumda sanırım banada birirsey demeye hakkı yok. benim fesafe koymama üzülüyor olabilir ama bu mesafenin sebeplerini düşünüp onlara üzülmeli asıl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…