Sadece kına gecesi

cokomellix

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2024
38
10
1
30
Biz uzak şehirlerde yaşadığımız için nikahı önce yapmak durumunda kaldık ve erkek tarafında oldu. Maalesef bizim taraftan çok bir katılım olmadı. Annem de nikaha gelemeyen insanlarla birlikte olacağımız kına bari olsun dedi. Tamam dedik eşimle. Annemin asıl derdi elalem ne der ama neyse. Biz eşimle düğün istemedik ama annem şimdi de diyor davullu zurnalı yemek verelim kınanın olacağı günün gündüzünde. Düğün olduğu nerden anlaşılacak, ben davetiye verirken nasıl sadece kına diyeyim vs dedi, tartıştık. İşin aslı şu biz nişan yaptığımızda ve sonrasında benim ailem düğün hakkında konuşmaya girmedi. Karşıdan bekledi. Neymiş kız evi değil erkek evi konuşurmuş. Ne alaka, hangi devirdeyiz? Uzağız, her zaman iki ailenin bir araya gelme durumu yok gelmişken konuşun işte. Lafın kısası sadece kına yapmak nasıl olur sizce? Ve nerede olmalı, evde mi yoksa mekanda mi?

paranız varsa mekan tutun
köy gibi bahceli avlunuz vs varsa evde de olabilir. siz bilirsiniz. ama düğün neden zorunlu olsun ki?
ayip mi gunah mi sacma sapan bir salona dünyalar vermeden evlenmek.
su insanları anlayamıyorum
önce evlenmeden olmAz diyorlar
e siz evlenmissiniz resmi nikahla, muhtemelen imami da kiymissinizdir. ama hala evlenmeden olmaz diyorlar :) ille de kina düğün
ne alaka ya, ne sacma prosedurler.
ananizda cok para varsa ne istiyorsa en iyisini yapsin - madem kizina ozenmis. ama sizden ya da es ailenizden isterse orada dur dersiniz

paranız varsa mekan tutun
köy gibi bahceli avlunuz vs varsa evde de olabilir. siz bilirsiniz. ama düğün neden zorunlu olsun ki?
ayip mi gunah mi sacma sapan bir salona dünyalar vermeden evlenmek.
su insanları anlayamıyorum
önce evlenmeden olmAz diyorlar
e siz evlenmissiniz resmi nikahla, muhtemelen imami da kiymissinizdir. ama hala evlenmeden olmaz diyorlar :) ille de kina düğün
ne alaka ya, ne sacma prosedurler.
ananizda cok para varsa ne istiyorsa en iyisini yapsin - madem kizina ozenmis. ama sizden ya da es ailenizden isterse orada dur dersiniz
Evimiz bahçeli, düşündüm orda yapmayı. Bana kalsa sadece yakın çevre gelsin olacaksa bu kınaya ama işte bir elalem ne der kafası yüzünden işler değişiyor. Aynen düğün hele şu devirde o kadar saçma ve gereksiz masraf ki. İllaki ben evlendiğimi birilerine duyurmak zorundaymışım gibi bir algı var. Onurun gururun yok mu demelere kadar gitti iş hatta. Neyse, çok teşekkür ederim yorum için 🙏🏻

İlerde içinizde kalacaksa yapın. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz.
Yok düğün içimde kalmaz, zaten hep derdim ben düğün yapmadan nikahtan evleneceğim diye. Ama bu sefer annem gönül koydu dedik kına olsun madem. Bu sefer yemek verip davullu zurnalı düğün yapacağım diyor. Benim için kına düğün vs önemli olmadı hiç, yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏻

Evimiz bahçeli, düşündüm orda yapmayı. Bana kalsa sadece yakın çevre gelsin olacaksa bu kınaya ama işte bir elalem ne der kafası yüzünden işler değişiyor. Aynen düğün hele şu devirde o kadar saçma ve gereksiz masraf ki. İllaki ben evlendiğimi birilerine duyurmak zorundaymışım gibi bir algı var. Onurun gururun yok mu demelere kadar gitti iş hatta. Neyse, çok teşekkür ederim yorum için 🙏🏻
Annemlerin babaların isteklerine birine tamam desek diğeri çıkıyor arkasından. Ne yaparsanız yapın mutlu edemezsiniz. Ödün verdikçe olan size olur en son yapmasaydına kadar getirirler. Halbuki biraz sizin isteklerinize değer verseyler orta yol çabuk bulunur. Bence siz ne istiyorsanız öyle yapın. Aileniz bir süre sonra pes etmek zorunda kalıp size uyum sağlayacaktır. Zaten onların istedikleri de olsa sizin istedikleriniz de her türlü mutlu edemeyecek gibi duruyorsunuz anlattıklarınıza göre.

e duyurun iste annen facesinde whatsappinda paylassin gelinlikli fotonu duyulur yani
ne sacma ya sanki o davul calinmadan gurursuz mu olmus oluyorsun? düğünsüz evlenen kocaya mi kacmis oluyor?
annen cok akli yerinde birine benzemiyor, dinleme bence.
her dedigine he dersen kendini daha hakli görür.
"duyan duymayana anlatsin, bana ne" de, gec.
bahceniz varsa halalarını teyzelerini komsularini çağırirsin, keskek mi et pilav mi neyse sizin oranin yoresel yemegi bir kazan ondan kaynatirsiniz. birkac eski moda muzik, bir de orta sandalyeye gelini oturtup etrafında ayin yapar gibi döndü mü kina jste
cok da abartmaya gerek yok:)

Yok düğün içimde kalmaz, zaten hep derdim ben düğün yapmadan nikahtan evleneceğim diye. Ama bu sefer annem gönül koydu dedik kına olsun madem. Bu sefer yemek verip davullu zurnalı düğün yapacağım diyor. Benim için kına düğün vs önemli olmadı hiç, yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏻
bosver annenin babanin parasi varsa yapsinlar. senden isterlerse "masrafim cok, yapmayalim o zaman küçük organizasyon yapalim" dersin:)
hevesi olan ugrassin yapsin sen de eslik et madem:)

e duyurun iste annen facesinde whatsappinda paylassin gelinlikli fotonu duyulur yani
ne sacma ya sanki o davul calinmadan gurursuz mu olmus oluyorsun? düğünsüz evlenen kocaya mi kacmis oluyor?
annen cok akli yerinde birine benzemiyor, dinleme bence.
her dedigine he dersen kendini daha hakli görür.
"duyan duymayana anlatsin, bana ne" de, gec.
bahceniz varsa halalarını teyzelerini komsularini çağırirsin, keskek mi et pilav mi neyse sizin oranin yoresel yemegi bir kazan ondan kaynatirsiniz. birkac eski moda muzik, bir de orta sandalyeye gelini oturtup etrafında ayin yapar gibi döndü mü kina jste
cok da abartmaya gerek yok:)
Çok yaşayın valla, tam ayin ortamı 😂 Sert çıktım ben de dediğiniz gibi teyze, hala, yakın komşu, benim arkadaşlarım olur tamam dedim. Kadın eski kafalı olunca en sonunda alıngan şekilde ben bir şey demiyorum istersen hiç yapma dedi çekildi kenara.

Annemlerin babaların isteklerine birine tamam desek diğeri çıkıyor arkasından. Ne yaparsanız yapın mutlu edemezsiniz. Ödün verdikçe olan size olur en son yapmasaydına kadar getirirler. Halbuki biraz sizin isteklerinize değer verseyler orta yol çabuk bulunur. Bence siz ne istiyorsanız öyle yapın. Aileniz bir süre sonra pes etmek zorunda kalıp size uyum sağlayacaktır. Zaten onların istedikleri de olsa sizin istedikleriniz de her türlü mutlu edemeyecek gibi duruyorsunuz anlattıklarınıza göre.
Kesinlikle çok doğru, bir kere tamam dedikten sonra arkası gelecek. Gönlünü kırmak istemiyorum, annemi çok severim özünde de iyi kadındır ama tutturdu benim tek kızım var da elalem ne der de diye. Umarım dediğiniz gibi gönüller kırılmadan olacağına varır durum. Yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏻

bosver annenin babanin parasi varsa yapsinlar. senden isterlerse "masrafim cok, yapmayalim o zaman küçük organizasyon yapalim" dersin:)
hevesi olan ugrassin yapsin sen de eslik et madem:)
Aynısını dedim ben de, benim param yok o kadar sizde varsa yapın düğün yemeğini dedim. En sonunda ne yaparsan yapa çıktı kapı 😅

Çok yaşayın valla, tam ayin ortamı 😂 Sert çıktım ben de dediğiniz gibi teyze, hala, yakın komşu, benim arkadaşlarım olur tamam dedim. Kadın eski kafalı olunca en sonunda alıngan şekilde ben bir şey demiyorum istersen hiç yapma dedi çekildi kenara.
e tamam, yapmayayim o zaman de sen de o geri adim atsin
benim annem de bir tuhaf. ablama devamli bir seyler diretip "düğününe de gelmem" diye trip atardi. en sonunda ablam "iyy, akrabalarimi görmeye cok merakli değilim, senin hatrin icin düğüne tamam demistim madem gelmeyeceksin iptal edeyim" dedi, deli deliyi görünce comağini saklarmiş. annem hemen geri vitese aldi, kizin ciddi oldugunu anlayinca daha da demedi gelmem düğününe diye. ki cidden akrabalarimiza bayilmaz yani, on yıldır daha ne hala ne teyze kimseyi evine almamistir- annem devam etseydi iptal eder duz nikahla evlenirdi mis gibi :))
sen de az diret - alin gucen - madem alinip gücenenin işi yürüyor

e tamam, yapmayayim o zaman de sen de o geri adim atsin
benim annem de bir tuhaf. ablama devamli bir seyler diretip "düğününe de gelmem" diye trip atardi. en sonunda ablam "iyy, akrabalarimi görmeye cok merakli değilim, senin hatrin icin düğüne tamam demistim madem gelmeyeceksin iptal edeyim" dedi, deli deliyi görünce comağini saklarmiş. annem hemen geri vitese aldi, kizin ciddi oldugunu anlayinca daha da demedi gelmem düğününe diye. ki cidden akrabalarimiza bayilmaz yani, on yıldır daha ne hala ne teyze kimseyi evine almamistir- annem devam etseydi iptal eder duz nikahla evlenirdi mis gibi :))
sen de az diret - alin gucen - madem alinip gücenenin işi yürüyor
Anneler hep aynı maalesef, bizim de komşu tanıdık dediğimiz insanlar ne zaman bize gelmiştir bilmem bile. Teyze hala deseniz zaten herkesten daha fesat onlar. Dayımın eşi bile nişanda damat gelini istemiyor heralde diye kaç defa konuştu. Sorsan şaka yapmış. Ben de bu insanlara evlendiğimi kanitlayacagim. Söylediğiniz mantıklı taktik, madem alinmak etkili deneyeceğim bunu. Çok teşekkür ederim gerçekten yorumlarınız için.

Back
X