Lekeler, Çiller Arap Kızı kullanan var mı?

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
Muzice Resmen
Geçen yaz farklı rengini kullanmıştım, sivilceler çoşmuştu.
Şimdi pembe olanını kullanıyorum, 1 haftayı geçti..
Sivilceleri bıraktımi siyah noktalarm küçüldü.

Benimkide pembe, cildim hafif yağlı sanki sivilce yaptı bende ama beyazlattığı doğru :)

Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum ve aslında üye olmamdaki sebep bu başlıktı diyebilirim. Size kremle ilgili kendimin ve çevremin deneyimlerini detaylıca anlatmak istiyorum. Ben üniversitede okurken yurtta kalıyordum, oda arkadaşım Arap Kızı kullanıyordu. Küçücük beyaz bir kutu, beyaz renkli bir kremdi. Senelerdir bu kremi kullandığını, cilt rengini 1-2 ton açtığını ve yumuşacık, pürüzsüz hale getirdiğini söyleyip dururdu...Yağlı bir cildi olmasına rağmen gerçekten de dediği gibi hiç sivilce siyah nokta derdi yoktu. Ayrıca benim anneannemde de bu kremlerden vardı, zaman zaman kullanırdı. Ancak ben ucuz dandik bir görüntüsü olduğu için pek itimat etmezdim bu kreme... Yıllar yılı kullanılan bir krem olduğunu sonradan öğrendim. Şimdi internette de pazarlanıyor, 20 tl, 50 tl gibi... Yılların aktarlarda 2-3 tl ye satılan Arap Kızı kremi, fırsatçıların eline düşüp 50 tl lere yükselmiş. Bunlara sakın güvenmeyin, sahtesi mahtesi olacak diye de korkmayın. İnternette böyle şeyler yokken de bu krem vardı ve aşırı ucuzdu. Öncelikle o konuda uyarayım sizi.

Neyse son yıllarda, beyaz ten takıntısı oluştu bende. Zaten ten rengim beyaz ama ben birkaç ton daha açılmasını istiyorum. Kalkıp da Michael Jackson gibi ameliyat olmaya niyetim yok :) Kremlere de güvenmiyorum. Ama arkadaşımın ve anneannemin kullandığı bu Arap kızı kremi aklıma geldi. Şu linkte http://www.arapkizi.org/images/arap_kizi_kremi_icerigi.jpg görebileceğiniz kutulardan mavi olanından aldım, içindeki kremin rengi beyaz. Aktar bana ''Mavi kutudaki Beyaz krem. yağlı ciltler için'' dedi. Benim de cildim yağlı. Annem de pembe kutudakinden aldı, içindeki krem de pembe o da kuru ciltler içinmiş. Zaten ikisini de alıp bakarsanız farkı görürsünüz. Pembe olan yoğun yağlı, beyaz olansa biraz daha hafif bir krem ancak yine de yağlı. Gece yatmadan önce kendi kremimden çok ince bir katman halinde sürdüm yüzüme, bana kullanan herkes gece sürüp, gündüz temizlemem gerektiğini söylemişti. 15 gündür kullanıyorum, yağlı bir cildim olduğu için daha da yağlandırdı ama siyah nokta veya sivilce gibi bir şey olmadı. Bir de sürünce yüzümü yer yer kaşındırıyor ama bir kızarıklık, alerjik reaksiyon göstermedim henüz... Benim amacım ten rengimin açılmasıydı ve bunda gerçekten çok iyi sonuç aldım! Daha sürdüğüm ilk gecenin sabahında cildim yumuşak, parlak ve beyazlamıştı. Bir kutu bitene kadar kullanmayı düşünüyorum, tekrar bilgilendiririm sizleri :)

Yağlı cildiniz varsa mavi kutuyu, kuru cildiniz varsa pembe kutuyu alın. Gece yatmadan cilde iyice yedirerek sürün, sabah kalkınca hafif ılık su ve her zaman yüzünüzü yıkadığınız sabun/jelle güzelce temizleyin. Gündüz hele ki güneşe falan çıkacaksanız sakın diyorum! Yüzünüz kararabilir, leke olabilir. Arap kızının gece kremi olduğu bilinen bir şey...

Her ciltte farklı etkisi oluyor, bazıları memnun bazıları hiç memnun değil. bu yüzden alın deneyip kendi gözünüzle görün diyorum ben...

bildiğim kadarıyla eski kadınların kullandıgı tek kremlerin arasında..

bildiğim kadarıyla cilt beyazlatmak için kullanılıyor...

nerden alıyorsunuz kaça alıyorsunuz....

cilt beyazlatmak mı,bende bronz yapıyor diye duydum..alıp almamakla kararsız kaldım güneş lekesine iyi gelir mi acaba.. lütfen bilenler yardımlarınızı bekliyorum.

zeyna22, cilt beyazlatıyor bu konuda garantisini verebilirim. Yukarıda yazdığım gibi, çok kuru cildi olan annem pembesini aldı çünkü daha yağlı bense beyaz kremi (ambalajı mavi olan), almıştım. Hala kullanmaya devam ediyorum. Gözle görülür bir aydınlık ve beyazlık oldu. Beyaz ten takıntım olduğu için ve cilt rengimi daha çok açmak için uğraştığım için asla bronzlaştırıcı bir şey sürmem yüzüme :) Arap kızının renk açıcı özelliği var... Bu arada güneş lekelerine iyi geliyor mu bilmiyorum dudağımın üstünde bir güneş lekesi vardı gerçi çok hafifti ama 3 haftaya yakın zamandır kullandığım halde herhangi bir azalma olmadı. Yalnız annemin yüzünde cilt bakımı yaptırırken yanlış bir ürün kullanımından dolayı yanık izi gibi şey olmuştu, onda biraz azalma var... Bu arada gündüz sürmeyin kremi, gece yatarken sürün :)

Benimkide pembe, cildim hafif yağlı sanki sivilce yaptı bende ama beyazlattığı doğru :)

pembenin beyzadan farkı ne bnde aldım ama beyaz aldım pembe kremin yoğunlu nasıl acaba

edit : yukarıdaki mesajdan anladım yağlı olduğunu görmeden bi anda yazmışım

Son düzenleme:
Ben kullandım ama hiç bir işe yaramadı,sadece bembeyaz yapıyor yüzünü,ama yıkıyorsun hersey aynı. Bir ay kullandım sıfır fayda üstelik aktarda cok ucuzken ben araştırmadan internetten aldım ( kazık yedm bide ((

bu gün aktardan 2,5 tl ye arap kızı kremini aldım ve yüzüme sürdüm uygulama iyi olursa buraya yazıcam :)

arkadaslar bir arkadasim arap kizinin prospektusunu okutmus ve icinde amonyak oldugunu ogrenmis. diger renk veren madde ise pudraymis ve krem kismi da vazelin. ben de almistim bu urunu fakat amonyak olayini duyduktan sonra gercekten farkettim ki bu krem amonyak kokuyor. bir daha hayatta surmem, lutfen arkadaslar boyle seyleri degil yuzumuz baska vucudumuzun hicbiryeri icin kullanmayalim. arnavut kremi ile ayni kapiya cikiyor. bizim aile zaten yugoslav gocmeni orda cok kullanirlarmis bu kremi, herkesin cildini mermer gibi beyaz yaptigini fakat disleri de curuttugunu soylerdi ananem, bunun nedeni de icindeki civa tabiki. arap kizindaki amonyagin da cilt kanserine yol acacagi asikar. lutfen guzelim cildimizi boyle urunlerle bozmayalim, kulaktan dogma degil dermatolog onayli urunler kullanalim. bu cilt bize daha cok lazim:)

yazmış burada bir arkadaşım.
gittim ben de eczaneye sordum
kesinlikle kullanmayın o tarz kremler dedi
cilt kanserine yol açıyormuş !!!!!

Son düzenleme:

ben de aktardan aldığımda anneannem dedi bunu kullanma onun annesi ve zamanındakiler kullanırmış düzgün diye de ismi varmış kadınları heykel gibi yaparmış

Ben kullandım çok da memnun kaldım fakat aklıbaşında bir aktara gidince bunun doğal fondoten olduğunu ve etkinin geçici olduğunu öğrendim. Yatarken uyguluyordum ve gerçekten o esnada cildim çok hoş görünüyordu ancak yüzünüzü sabunlayınca o etki ne yazık ki gidiyor.

Bu kremi ben bazen kullanıyorum.akşam temiz cilde sürüp yatınca sabah güzel bir cilt ile uyanıyorsunuz.Ama ben içeriğinin tamamen doğal olduğunu sandığım için kullanıyordum.yazdıklarınız doğru ise bu çok kötü.hayal kırıklığına uğradım.çok beyendiğim bi kremdi.

kullananlar çok çok çok kuru cilde sahipler sanırım .Ben 2 kez ayrı zamanlarda denedim üç günü geçmedi bu kremi çöpe attım ikisinde de vıcık vıcık yapış yapış ediyordu yüzümü.Bir arkadaşımın ablası kullanmıştı 3 ay flan yanılmıyorsam o bembeyaz olmuştu ama ben yapamadım onu paylaşmak istedim saygılar:)

Merhaba öncelikle benbu kremi aldım da kullandım da...Ama beğendin mi derseniz hiç beğenmedim.Bu bir çözüm değil ilk olarak.Bildiğiniz fondoten yada cilt kapatıcı kremlerle aynı işi yapıyor.Yani çözüm değil.Sabah sürünce bir saat tam yedirmeye çalışıyorsun ilk olarak.Yoksa beyaz beyaz oranda buranda sırıtıyor.Kokusu fena değil.Ama bence kendimizi kandırmaktan başka bişey değil.

Geçen hafta aktardan aldım 5tl dedi ama pazarlık yapıp 3,5a aldım. Yapılan yorumlardan dolayı yüzüme kullanmaya korktum, koltukaltında deniyorum şuan bir değişiklik yok

üniversite yıllarında bende kullanmıştım arap kızı kremini. kızlar kesinlikle tavsiye etmiyorum cildi yağlandırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.. kesinlikle renk açma gibi bir özelliği de yok. onun yerine domates maskesi yapın hem daha doğal hemde cildi derinlemesine temizlediği için kalıcı bir çözüm.. tabi istikrarlı bir şekilde uygulamanız gerekiyor.. =)

Arap kızı kremini ortadoğu kadınları çok kullanır. Ben kullanmadım ama kullananları gördüm gayet iyi sonuçlar vermişti onlara... Bildiğim kadarıyla lekeler ve ten rengini açtırmak için kullanıyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…