Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum ve aslında üye olmamdaki sebep bu başlıktı diyebilirim. Size kremle ilgili kendimin ve çevremin deneyimlerini detaylıca anlatmak istiyorum. Ben üniversitede okurken yurtta kalıyordum, oda arkadaşım Arap Kızı kullanıyordu. Küçücük beyaz bir kutu, beyaz renkli bir kremdi. Senelerdir bu kremi kullandığını, cilt rengini 1-2 ton açtığını ve yumuşacık, pürüzsüz hale getirdiğini söyleyip dururdu...Yağlı bir cildi olmasına rağmen gerçekten de dediği gibi hiç sivilce siyah nokta derdi yoktu. Ayrıca benim anneannemde de bu kremlerden vardı, zaman zaman kullanırdı. Ancak ben ucuz dandik bir görüntüsü olduğu için pek itimat etmezdim bu kreme... Yıllar yılı kullanılan bir krem olduğunu sonradan öğrendim. Şimdi internette de pazarlanıyor, 20 tl, 50 tl gibi... Yılların aktarlarda 2-3 tl ye satılan Arap Kızı kremi, fırsatçıların eline düşüp 50 tl lere yükselmiş. Bunlara sakın güvenmeyin, sahtesi mahtesi olacak diye de korkmayın. İnternette böyle şeyler yokken de bu krem vardı ve aşırı ucuzdu. Öncelikle o konuda uyarayım sizi.
Neyse son yıllarda, beyaz ten takıntısı oluştu bende. Zaten ten rengim beyaz ama ben birkaç ton daha açılmasını istiyorum. Kalkıp da Michael Jackson gibi ameliyat olmaya niyetim yok :) Kremlere de güvenmiyorum. Ama arkadaşımın ve anneannemin kullandığı bu Arap kızı kremi aklıma geldi. Şu linkte
http://www.arapkizi.org/images/arap_kizi_kremi_icerigi.jpg görebileceğiniz kutulardan mavi olanından aldım, içindeki kremin rengi beyaz. Aktar bana ''Mavi kutudaki Beyaz krem. yağlı ciltler için'' dedi. Benim de cildim yağlı. Annem de pembe kutudakinden aldı, içindeki krem de pembe o da kuru ciltler içinmiş. Zaten ikisini de alıp bakarsanız farkı görürsünüz. Pembe olan yoğun yağlı, beyaz olansa biraz daha hafif bir krem ancak yine de yağlı. Gece yatmadan önce kendi kremimden çok ince bir katman halinde sürdüm yüzüme, bana kullanan herkes gece sürüp, gündüz temizlemem gerektiğini söylemişti. 15 gündür kullanıyorum, yağlı bir cildim olduğu için daha da yağlandırdı ama siyah nokta veya sivilce gibi bir şey olmadı. Bir de sürünce yüzümü yer yer kaşındırıyor ama bir kızarıklık, alerjik reaksiyon göstermedim henüz... Benim amacım ten rengimin açılmasıydı ve bunda gerçekten çok iyi sonuç aldım! Daha sürdüğüm ilk gecenin sabahında cildim yumuşak, parlak ve beyazlamıştı. Bir kutu bitene kadar kullanmayı düşünüyorum, tekrar bilgilendiririm sizleri :)
Yağlı cildiniz varsa mavi kutuyu, kuru cildiniz varsa pembe kutuyu alın. Gece yatmadan cilde iyice yedirerek sürün, sabah kalkınca hafif ılık su ve her zaman yüzünüzü yıkadığınız sabun/jelle güzelce temizleyin. Gündüz hele ki güneşe falan çıkacaksanız sakın diyorum! Yüzünüz kararabilir, leke olabilir. Arap kızının gece kremi olduğu bilinen bir şey...
Her ciltte farklı etkisi oluyor, bazıları memnun bazıları hiç memnun değil. bu yüzden alın deneyip kendi gözünüzle görün diyorum ben...