Aranızda psikolojiden anlayan yada psikolog var mı?

bitmeyencilem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2024
77
-43
3
25
Merhaba bayanlar. Eşimde psikolojik rahatsızlık olduğunu düşünüyorum hatta çok ciddi boyutta ama kimseyi inandıramıyorum kendisi dahil buna ikna olmuyor. Ağzımdan çıkmayan kelimeleri çıkıyor gibi yansıtıyor ve bunu böyle başkalarına da anlatıyor. Örnek ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum, ama görüşmesine de engel olmuyorum. Geçen gün annesi eşime laf söyledi beni arayıp sormuyosun kardeşlerini aramıyorsun diye, direk benim üstüme attı ben arattırmıyormuşum gibi konuştu. Şoka girdim. Netten bişey sipariş vercektim tamam maaşım yatınca alırız dedi. Maaşını yatınca hatırlattım ben ona o kadar para mı vercem diye kızdı bana. Ben sana alırım demedim belki alırım dedim dedi. Vallahi mesajı bile duruyor telefonda alırım dediğine dair. Birde sürekli benim yapmadığım şeyleri yapıyor gibi konuşuyor söylemediğim şeyleri söylüyorum gibi konuşuyor ve birde bunu insanlara anlatıyor. Psikoloğa gitmesini söylüyorum bende bir hastalık yok diyor ve asla kabul etmiyor. İçi hep kötü düşünüyor senin ağzından çıkan her sözü yanlış yere çekiyor. İçin de hep bı kötü düşünce bir artniyet var. Bu hastalığın bir tanısı var mı?

Psikolojik rahatsızlık diyerek kendinizi inandırmaya çalışıyorsunuz ama adam dümdüz karaktersiz.

Eğer şizofreni falan değilse dk başı her cümlede yalan söylüyor bu adam demekki. Konuşma arasında işine geldiği gibi duyup öyle yansıtıyor herkese.

Yalan soyluyor, bunlarin yalan degilde hastalik sebebiyle masum sorunlar olduğunu dusunuyorsunuz sevdiginiz icin.

Ha patolojik yalancilikta bir rahatsizlik o ayri mesele ama bu kisinin toparlayamayacagi bir sorun degil. Kendinizi kanitlamaya çalışarak omrunuzu ziyan etmek istediğinize emin misiniz?

Eğer şizofreni falan değilse dk başı her cümlede yalan söylüyor bu adam demekki. Konuşma arasında işine geldiği gibi duyup öyle yansıtıyor herkese.
Şizofreni den bende şüphelendim ama hayal falan görmüyor sadece sürekli içinde hep bı kötü düşünce var birde söylemediğim şeyleri söylüyorum yapmadığım hareketleri yapıyorum gibi aktarıyor insanlara kendinde de o kadar emin ki. Birde söz veriyor mesela tutmuyor. Mesela bişey istiyorum tamam diyor sonra vazgeçiyor birde bana kızıyor istediğim için. Bu normal değil asla

Dengesiz birisine benziyor. Önce tamam diyip sonra vazgeçiyor. Kesin olarak şizofreni diyemez burda kimse. Psikoloğa, psikiyatriye gitmesi şart

Bu tip manipülatif insanalr var ama sizin eşiniz biraz işine geldiği gibi davranan biri gibi geldi bana. Tabi böyle biriyle yaşamakta oldukça zor

Link koydum bir yukarıya çok kötü niyetli bir manipülasyon tekniği eşinizin yaptığı ismi gaslighting.Amacı sizle oynamak aklınızdan şüphe eder hale gelmenizi sağlamak.Bunu yaparak nereye varmak istiyor onu siz daha iyi bilirsiniz.

Diğer insanların onu suçlamaması için ve dışarıya iyi görünmek için "suçu" size atıyor.
Durumu geçiştirmek adına alırım diyor sonrasında ben öyle demedim diyor. Çünkü almak istemiyor ama bunu direkt ifade edemiyor. Sınır çizemiyor çünkü insanlara. Hayır demek, görüşmek istemiyorum demek zor geliyor. İsteklerinin, kararlarının sorumluluğunu alamıyor.
Paranoyaya yatkınlık, alınganlık, duymazdan gelme, inatçılık vs de görülebilir böyle kişilerde

Evet okudum şimdi gerçekten tıpkı onun gibi

Zaten öyle alıngan öyle hassas ki sanki ben erkeğim o kadın

Hayır asla böyle biriyle hayatımı devam ettirmeyi düşünmüyorum benim ruh sağlığıma da zarar vermeye başladı tahammülüm kalmadı artık onun bu davranışlarına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…