- 18 Mart 2013
- 3.848
- 12.374
- 363
- Konu Sahibi En buyuk kk
-
Öyle bir konu ki yarama dokundunuz ahah. Ben son zamanlarda ev konusuyla kafamı bozmuş durumdayım. Bu konuda kafa bozacak son kişiydim, 10 yıldır çalışıyorum hep piyasanın üstünde kazandım para biriktir diyenlere kirayı verdikten sonra her ev benim dedimİstanbul’da yaşadım hep aynı evde oturdum uzun süre piyasanın altında kira verdim o da beni üzmedi rahatlattı.
Ne zaman ki 1 yıl önce evlenip şehir değiştirdim, kiracı olmak aşırı koymaya başladı her ay havaya uçan para. Eşim deseniz 40 yaşında o da kenara üç kuruş atmamış har vurup harman savurmuş. Ev almak hayal gibi geliyor. Kafamda sürekli ev konusu var. Maaşlarımız kötü değil ama malesef gerçekten eskidenmiş maaşla ev sahibi olmak. X kuşağı ülkenin kaymağını yedi şimdi gençlere kemer sıkma öğütlüyorlar. Bize galiba mezara kadar ev yok diyorum bazen.
Bi arkadaşım daha doğrusu tanıdığım var o da gelmiş 32 yaşına ne okudu ne çalıştı ağustos böceği halası onu ayrı bir sever favori yeğenidir, bekar çocuğu da yok, kızın üstüne iki evinden birini yaptı. Şuan o kızın evi var resmen. Takılma başkasının malına herkesin hayatı kendine demeye çalışıyorum ama ekonominin kötülüğünün yanısıra kanıma bu şans adaletsizliği de dokunuyor. Kıskanmadan edemiyorum akrep burcuyum ahahaha.
Bir diğer kanıma dokunan konu abimin mal varlığı iyi ben babasız evlendim gelirine göre düşük bir altını taktı çekildi hiç sormadı var mı bir eksiğin yardım edeyim bir eşyanı da ben alayım diye. Geçen aramış bana soru soruyor 3. Evini almakla ilgili. Soğuk soğuk hayırlı olsun dedim kapattım. Demek ki böyle böyle ev alınıyor, evlenen kardeşine bile yardım etmeyerek dedim içimden
Ben de aynı yaşlardayım, emekli olabileceğimizi düşünmüyorum maalesef. Ve ben de emeğimin karşılığını hiç alamadımAyni yaslardayiz, cok kotumser olmak istemiyorum ama ben emekli olabilecegimizi dusunmuyorum, o zamana kadar emekliligi kaldirirlar gibime geliyor. Acayip yasli nufus artiyor, genc nufus gelmiyor.
Ben de aynı yaşlardayım, emekli olabileceğimizi düşünmüyorum maalesef. Ve ben de emeğimin karşılığını hiç alamadım
37 yaşıma gireceğim uzun süredir is hayatindayim. Tüm hayatım çalışarak geçti ve çok uzun süre iskoliktim.
Annemin benim yaşımdayken 2 çocuğu bir arabası ve kredisini ödediği bir evi varmış.
Ben annemden çok daha iyi eğitimliyim çok daha fazla çalışıyorum ama hiçbir mal varlığım yok sevgilimle kiralık evlere bakıyoruz yeni binaların kirası çok yüksek uygun olan evlerin deprem durumu belli değil.
Hayatta adaletsizliğe maruz kalan kimler var kimler boşu boşuna oldu kimler bir anda sevdiklerini kaybetti kimler neler yaşıyor. Ben de arkadaşlarımı kaybettim.
Yani bu kadar kötü hayatların yanında şikayet etmiyorum ama bize bu hayatı reva görenlere olan hıncım geçmiyor. Yani benden kötü durumda olan var diye kendi halime sukredemiyorum artık. Bu kadar çalışmaya böyle dandik bir hayat yaşamıyor olmam lazım ya. Bu kadar isimden olurum stresi cekmemem cocuk yapilir mi diye dusunmemem lazim. Sadece benim degil kimsenin yaşamaması lazım.
Bilmiyorum sadece dertleşmek istedim.
Japonyada emeklilik yasi simdiden 70in uzerine cikmis, 30 sene sonra ne olur bilemem. Yavastan para biriktirmek lazim.
Bu arada az birikmiş vardı, kurbanda danaya ortak olmak gibi ortak apart aldık. Birikmiş varsa borç harç minik bir apart almaya çalışın. Süper iyi muhit olmasın. Oturulmayacak kadar da olmasın. Erkek arkadaşınız var anladığım kadarıyla, güveniyorsanız ortak alabilirsiniz. Yarı yarıya….
Borçtan da korkmayın. Krediye sıcak bakmıyoruz biz. Bildiğiniz altınla borç yapmıştıkaltın fırlıyor biz korkuyorduk. Ama yinede o krediler kadar çok koymadı…
Şimdi bakıyorum da avukatlar öyle ağım şahım kazanmıyor.
Ayrıca ailenizin durumu iyi sanırım, neden destek olmuyorlar.
Ben aileme yakin zamanda ev almaları için birikmis altınlarımi ve dolarlarimi vermiştim yani tam tersi oldu aslindaama ailem sevgilimi pek onaylamıyor (üniversite terk olduğu için) ve su an onların evinde oturuyorum bu yüzden bile inanılmaz mudahaleciler. Bir anda gelip dolap karistirmalar gunlugumu okumalar 40 yasinda kadinim. Evlenince damada evlerinde oturtma ev almaya destek olma düğüne destek olma gibi herhangi bir maddi katkıda bulunmaya pek gönüllü olduklarını sanmam bulunsalar da bu sefer hayatımıza daha çok müdahale ederler onu da istemiyoruz. 18 yaşımdan beri aileden harçlık almadan yaşadım yazları çalışarak özel ders vererek başarı bursu alarak filan. İlk defa onların evinde oturuyorum. Ben tek başıma onlardan destek almayı kabul etsem de sevgilim kabul etmiyor öyle bir destek.
Ben aileme yakin zamanda ev almaları için birikmis altınlarımi ve dolarlarimi vermiştim yani tam tersi oldu aslindaama ailem sevgilimi pek onaylamıyor (üniversite terk olduğu için) ve su an onların evinde oturuyorum bu yüzden bile inanılmaz mudahaleciler. Bir anda gelip dolap karistirmalar gunlugumu okumalar 40 yasinda kadinim. Evlenince damada evlerinde oturtma ev almaya destek olma düğüne destek olma gibi herhangi bir maddi katkıda bulunmaya pek gönüllü olduklarını sanmam bulunsalar da bu sefer hayatımıza daha çok müdahale ederler onu da istemiyoruz. 18 yaşımdan beri aileden harçlık almadan yaşadım yazları çalışarak özel ders vererek başarı bursu alarak filan. İlk defa onların evinde oturuyorum. Ben tek başıma onlardan destek almayı kabul etsem de sevgilim kabul etmiyor öyle bir destek.
Sömürmüşler seni resmen. Bundan sonra kullandırma artık. Keşke verdiklerini geri alabilsen.Buna da sinirleniyorum bunların bütün arkadaşları kızlarına lüks otelde düğün yapıyor ev alıyor eşya alıyor bunların bütün arkadaş çocukları hayata 1 0 önde başlıyor. Benimkiler ben Suriye sınırında telefonum cekmezken arayıp dayın ev alacak para lazım filan diyor değil evliliğe katkıda bulunmak. Geçen sene biraz aramız düzelince (eskiden hiç aramaz sormaz yılda 1 kere görürdum) ben aileme gönüllü olarak bir suru altın verdim ev aliyorlardi borç geri ödeyeceğiz demislerdi. Ama o evlerden birinde otursam bana dunyayi dar ederler. Dugun mugun yapamam. Evlenen adam bizden bisey beklemesin. Kendine guvenmeyen evlenmesin. Aman sakin ha bana cocuk mocuk baktirtma bu yastan sonra bakamam. Sakin isini birakma millet zor is buluyor (bunu dediğinde afrikada saldiriya ugramistim sokakta aglayarak aradigimda dedi bunu bana). Üstüne üstlük her fırsatta sevgilime laf ediyorlar. O tarafa da kızgınım aslında. Yani gerçekten bu hayatta kimse beni bir kere bile dinlemedi anlamadı hak ettiğim değeri vermedi her işimi kendim gördüm buna rağmen her taraftan aşağılanip horlanıyorum gibi geliyor. Mesela teyzem geçen geldi bana diyor ki bu kiloyla sana kimse bakmaz bulduğun adam senden para mı istiyor yoksa filan (sevgilim asla öyle bir insan değil ve çok seviyoruz) yani böyle sürekli bir kilodan karakterden her şeyden laf sokma yarısı hakim ailemde bana karşı.
Sömürmüşler seni resmen. Bundan sonra kullandırma artık. Keşke verdiklerini geri alabilsen.
Benim arkadasim lise mezunu ,sizin yaşınizda ve 19 yaşından beri çalıştığını söylüyor, dışarıdan da 4 yıllık acikogretime devam ediyor.İşi çok güzel,maaş arti pirim ile masa başi bir iş ve alt pozisyonlardan başlamiş bu işe ve çok iyi ilerlemiş.Eşi de ona keza ,2 yıllık mezun ama o da harika bir konumda bir şirkette yönetici .Desıfre etmemek icin bölumlerini yazmiyirum. yazlari mutlaka en az 2 kez tatillerini yaparlar izinlerinde.kariyer artımlı çok düzgün iş hayatlari oldu o yüzden masallahlari var gıpta ederim hep.Bir ev almışlar kredi ile 10 yıl önce . en son da arabalarını sıfır çıkardılar.Yolda kalan eski bir düldül ile başlamışlardı araba alımına.Şimdi ikinci evi düşünüyorlar çünkü çocuklar büyüyor, ev küçük geliyor .Ben bunu tamamen hayat başarısı olarak görüyorumBen pandemi zamanında dogu afrikadaydim ve çok para kazanmiyordum malesef. Benim yaşımda çevremde ev almış hiçbir arkadaşım yok ev alabilen kimseyi tanımıyorum geniş bir çevrem var.
Benim arkadasim lise mezunu ,sizin yaşınizda ve 19 yaşından beri çalıştığını söylüyor, dışarıdan da 4 yıllık acikogretime devam ediyor.İşi çok güzel,maaş arti pirim ile masa başi bir iş ve alt pozisyonlardan başlamiş bu işe ve çok iyi ilerlemiş.Eşi de ona keza ,2 yıllık mezun ama o da harika bir konumda bir şirkette yönetici .Desıfre etmemek icin bölumlerini yazmiyirum. yazlari mutlaka en az 2 kez tatillerini yaparlar izinlerinde.kariyer artımlı çok düzgün iş hayatlari oldu o yüzden masallahlari var gıpta ederim hep.Bir ev almışlar kredi ile 10 yıl önce . en son da arabalarını sıfır çıkardılar.Yolda kalan eski bir düldül ile başlamışlardı araba alımına.Şimdi ikinci evi düşünüyorlar çünkü çocuklar büyüyor, ev küçük geliyor .Ben bunu tamamen hayat başarısı olarak görüyorumOna keza ODTÜ güzel bölüm mezunu karı koca komşum var ve ev almamız imkansız diyor.
Bence iki maaşlı karı koca düzenli olarak , 20 li yaşların en geç ortasından başlayarak ,kariyer atılımlı işlerde çalışırlar ve akıllarını kullanirlarsa ,en kötü bi ev ,bi araba sahibi oluyorlar.Bu arada çocuk olursa ,bakacak kimseleri olması şart.Bakici ile çok masraf.O da geriletir insanı maddi olarak bi süre.O arkadaşımın en büyük şansı, iki çocuğu da mis gibi büyükleri tarafından gece gündüz bakıldı.Cunku arkadaşım bazen gece geç geliyor,bazen başka şehire seyahat etmesi gerekiyor ,lansman deniyor galiba.Yani yılda 3 kez falan oluyor ama ,gözünün arkada kalmaması büyük avantaj.Bana göre de hayat başarısı. Benim orta 2de sınıfta kalan serseri bir arkadaşım vardı yani ortaokulda nasıl sınıfta kalabilirsin uğraşması lazım ve uğrasmıştı daşimdi çok iyi çalışan kazanan bir mimar eşi de zengin.
Siz de ama yani çok ekstrem işler seçmişsiniz, Suriye sınırı, Afrika . Siz çalışacağınız işi ve yapacağınız mesleği seçerken geleceği düşünerek hareket etmemişsiniz. 40 şu yaşlara kadar yatırım yapmayıp, sonra neden kiralar yüksek İstanbul’da diyorsunuz. Eğer hemen büro açıp , müvekkil çevresi yapıp çalışsaydınız ( siz bence avukatlığın esnaf olan kısmını hiç yapmadınız, en zor kısmıdır) şimdiye ev araba almış olurdunuz. Tabi ki ülkenin ekonomik durumunun kötü olması etkiliyor ama siz kendi istekleriniz doğrultusunda hareket etmişsiniz , hem de destek olan bir anne babanız yokken.Buna da sinirleniyorum bunların bütün arkadaşları kızlarına lüks otelde düğün yapıyor ev alıyor eşya alıyor bunların bütün arkadaş çocukları hayata 1 0 önde başlıyor. Benimkiler ben Suriye sınırında telefonum cekmezken arayıp dayın ev alacak para lazım filan diyor değil evliliğe katkıda bulunmak. Geçen sene biraz aramız düzelince (eskiden hiç aramaz sormaz yılda 1 kere görürdum) ben aileme gönüllü olarak bir suru altın verdim ev aliyorlardi borç geri ödeyeceğiz demislerdi. Ama o evlerden birinde otursam bana dunyayi dar ederler. Dugun mugun yapamam. Evlenen adam bizden bisey beklemesin. Kendine guvenmeyen evlenmesin. Aman sakin ha bana cocuk mocuk baktirtma bu yastan sonra bakamam. Sakin isini birakma millet zor is buluyor (bunu dediğinde afrikada saldiriya ugramistim sokakta aglayarak aradigimda dedi bunu bana). Üstüne üstlük her fırsatta sevgilime laf ediyorlar. O tarafa da kızgınım aslında. Yani gerçekten bu hayatta kimse beni bir kere bile dinlemedi anlamadı hak ettiğim değeri vermedi her işimi kendim gördüm buna rağmen her taraftan aşağılanip horlanıyorum gibi geliyor. Mesela teyzem geçen geldi bana diyor ki bu kiloyla sana kimse bakmaz bulduğun adam senden para mı istiyor yoksa filan (sevgilim asla öyle bir insan değil ve çok seviyoruz) yani böyle sürekli bir kilodan karakterden her şeyden laf sokma yarısı hakim ailemde bana karşı.
Evet ,konu sahibi ordan oraya bi hayat yaşamış sanırım.Dogu Afrika ne alaka bi avukat için, bunu bilemem ana macera gibi gözüküyor dışarıdan.Istanbul hukuk mezunu 28 yaşında bi akrabam var ,bilmem ne bankasının avukatı olmuş daha bu yaşında.3 yıllık evli ,eşi de avukat ,ev almışlar diye duydum.Yani ben de şaşırıyorum bu ekonomik krizde ,kimi başarıyor böyle ,gıpta ediyorum inanın.Siz de ama yani çok ekstrem işler seçmişsiniz, Suriye sınırı, Afrika . Siz çalışacağınız işi ve yapacağınız mesleği seçerken geleceği düşünerek hareket etmemişsiniz. 40 şu yaşlara kadar yatırım yapmayıp, sonra neden kiralar yüksek İstanbul’da diyorsunuz. Eğer hemen büro açıp , müvekkil çevresi yapıp çalışsaydınız ( siz bence avukatlığın esnaf olan kısmını hiç yapmadınız, en zor kısmıdır) şimdiye ev araba almış olurdunuz. Tabi ki ülkenin ekonomik durumunun kötü olması etkiliyor ama siz kendi istekleriniz doğrultusunda hareket etmişsiniz , hem de destek olan bir anne babanız yokken.
Çok üzmeyin kendinizi , ailenizin evleri varsa eğer. Nasıl olsa bir gün o evler size kalacak . Bi de öyle düşünün
Siz de ama yani çok ekstrem işler seçmişsiniz, Suriye sınırı, Afrika . Siz çalışacağınız işi ve yapacağınız mesleği seçerken geleceği düşünerek hareket etmemişsiniz. 40 şu yaşlara kadar yatırım yapmayıp, sonra neden kiralar yüksek İstanbul’da diyorsunuz. Eğer hemen büro açıp , müvekkil çevresi yapıp çalışsaydınız ( siz bence avukatlığın esnaf olan kısmını hiç yapmadınız, en zor kısmıdır) şimdiye ev araba almış olurdunuz. Tabi ki ülkenin ekonomik durumunun kötü olması etkiliyor ama siz kendi istekleriniz doğrultusunda hareket etmişsiniz , hem de destek olan bir anne babanız yokken.
Çok üzmeyin kendinizi , ailenizin evleri varsa eğer. Nasıl olsa bir gün o evler size kalacak . Bi de öyle düşünün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?