- 18 Mart 2013
- 3.833
- 12.317
- 363
- Konu Sahibi En buyuk kk
-
Uzun süredir derken , kaç yıl. Mesleğiniz ne ?
Bende evleneceğim zaman kendimi böyle hissetmiştim, insanlar cok güzel evlerde 4 bin 5 bine otururken biz 10 bine çok eski bir ev tutmak zorunda kalmıştık mesela çok zoruma gitmişti tek suçumuz bu zamanda evlenmek oldu yani. Öncesinde evlensek hersey çok daha güzelmiş. Okul meselesi de keza ayni atanmak imkansız atanamıyorum ama eskiden çok kolay atanmış insanlar benim babam da öğretmen kpss derdi olmamış hop diye atanmış şimdi müdür hayatını yaşıyor ben ise atanamiyorum işsizim yani özeller desen köle çalıştırıyor sanki, başka bir iş bulmak zor, yani en kötü zamana gelmiş gibi hissediyorum kendimi.37 yaşıma gireceğim uzun süredir is hayatindayim. Tüm hayatım çalışarak geçti ve çok uzun süre iskoliktim.
Annemin benim yaşımdayken 2 çocuğu bir arabası ve kredisini ödediği bir evi varmış.
Ben annemden çok daha iyi eğitimliyim çok daha fazla çalışıyorum ama hiçbir mal varlığım yok sevgilimle kiralık evlere bakıyoruz yeni binaların kirası çok yüksek uygun olan evlerin deprem durumu belli değil.
Hayatta adaletsizliğe maruz kalan kimler var kimler boşu boşuna oldu kimler bir anda sevdiklerini kaybetti kimler neler yaşıyor. Ben de arkadaşlarımı kaybettim.
Yani bu kadar kötü hayatların yanında şikayet etmiyorum ama bize bu hayatı reva görenlere olan hıncım geçmiyor. Yani benden kötü durumda olan var diye kendi halime sukredemiyorum artık. Bu kadar çalışmaya böyle dandik bir hayat yasamam lazım. Kimsenin yaşamaması lazım.
Bilmiyorum sadece dertleşmek istedim.
37 yasindakiler evlerini coktan aldilar aslinda yani bir cogu. Hatta şu pandemi zamani bir ara resmen bedavadan biraz pahaliya ev aldi millet yatirimlik vs.
Ev sorunu ceken daha çok yeni nesil olacak malesef.
Ben de avukatım . Bu zamana kadar hani bişeyler için en azından takside girmiş olmanız gerekirdi. Kazandığınız parayı ne yaptınız? Gezmeye tozmaya mı harcadınız?2012de mezun oldum 2013-2014 arasi yüksek lisans yaptım 2014te doktoraya başladım 2016da bıraktım. Mezuniyetten önce de staj yaptım çok. Avukatım insani yardım ve insan hakları hukuku alanında uluslararası kuruluşlarda çalıştım.
Ben de avukatım . Bu zamana kadar hani bişeyler için en azından takside girmiş olmanız gerekirdi. Kazandığınız parayı ne yaptınız? Gezmeye tozmaya mı harcadınız?
Ben pandemi zamanında dogu afrikadaydim ve çok para kazanmiyordum malesef. Benim yaşımda çevremde ev almış hiçbir arkadaşım yok ev alabilen kimseyi tanımıyorum geniş bir çevrem var.
Anneniz o yaşlarda evliymiş, belli bir düzeni varmış. Babanız da çalışıyordur mutlaka eve iki maaş giriyordur. Bekarken insan daha çok gezip harcıyor evlenip çocuk yapınca sorumluluk arttığı için yatırım yapılıyor. Benim çok arkadaşım var bekarken hiçbir sahibi olmayıp evlenince ev araba alan.
Ayni yaslardayiz, cok kotumser olmak istemiyorum ama ben emekli olabilecegimizi dusunmuyorum, o zamana kadar emekliligi kaldirirlar gibime geliyor. Acayip yasli nufus artiyor, genc nufus gelmiyor.
Anneniz o yaşlarda evliymiş, belli bir düzeni varmış. Babanız da çalışıyordur mutlaka eve iki maaş giriyordur. Bekarken insan daha çok gezip harcıyor evlenip çocuk yapınca sorumluluk arttığı için yatırım yapılıyor. Benim çok arkadaşım var bekarken hiçbir sahibi olmayıp evlenince ev araba alan.
Tam olarak bunları yazmaya gelmiştim.Benim etrafımda evi olanların hepsi 2 maaşlı olanlar,onlar da krediyle mrediyle değil aile desteğiyle aldılar. Paraları yine yetmiyordu yani. Ne kadar biriktirirsen biriktir, 8 milyonluk eve koyacağın peşinat 5 milyonsa bunu TL bazında vermeye imkan yok. Ailen para koymayacaksa, KV KP zengin değilse, tarla marla satmayacaksanız mümkün değil. Onun dışında benim de tanıdığım bekarlar ve aileden kalma malı olmayanların hepsi kirada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?