Aranizda kandirilmis gibi hisseden var mi?

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.833
12.317
363
37 yaşıma gireceğim uzun süredir is hayatindayim. Tüm hayatım çalışarak geçti ve çok uzun süre iskoliktim.

Annemin benim yaşımdayken 2 çocuğu bir arabası ve kredisini ödediği bir evi varmış.

Ben annemden çok daha iyi eğitimliyim çok daha fazla çalışıyorum ama hiçbir mal varlığım yok sevgilimle kiralık evlere bakıyoruz yeni binaların kirası çok yüksek uygun olan evlerin deprem durumu belli değil.

Hayatta adaletsizliğe maruz kalan kimler var kimler boşu boşuna oldu kimler bir anda sevdiklerini kaybetti kimler neler yaşıyor. Ben de arkadaşlarımı kaybettim.

Yani bu kadar kötü hayatların yanında şikayet etmiyorum ama bize bu hayatı reva görenlere olan hıncım geçmiyor. Yani benden kötü durumda olan var diye kendi halime sukredemiyorum artık. Bu kadar çalışmaya böyle dandik bir hayat yaşamıyor olmam lazım ya. Bu kadar isimden olurum stresi cekmemem cocuk yapilir mi diye dusunmemem lazim. Sadece benim degil kimsenin yaşamaması lazım.

Bilmiyorum sadece dertleşmek istedim.

Uzun süredir derken , kaç yıl. Mesleğiniz ne ?

2012de mezun oldum 2013-2014 arasi yüksek lisans yaptım 2014te doktoraya başladım 2016da bıraktım. Mezuniyetten önce de staj yaptım çok. Avukatım insani yardım ve insan hakları hukuku alanında uluslararası kuruluşlarda çalıştım.

37 yasindakiler evlerini coktan aldilar aslinda yani bir cogu. Hatta şu pandemi zamani bir ara resmen bedavadan biraz pahaliya ev aldi millet yatirimlik vs.
Ev sorunu ceken daha çok yeni nesil olacak malesef. Ben onlara daha cok uzuluyorum

Bende evleneceğim zaman kendimi böyle hissetmiştim, insanlar cok güzel evlerde 4 bin 5 bine otururken biz 10 bine çok eski bir ev tutmak zorunda kalmıştık mesela çok zoruma gitmişti tek suçumuz bu zamanda evlenmek oldu yani. Öncesinde evlensek hersey çok daha güzelmiş. Okul meselesi de keza ayni atanmak imkansız atanamıyorum ama eskiden çok kolay atanmış insanlar benim babam da öğretmen kpss derdi olmamış hop diye atanmış şimdi müdür hayatını yaşıyor ben ise atanamiyorum işsizim yani özeller desen köle çalıştırıyor sanki, başka bir iş bulmak zor, yani en kötü zamana gelmiş gibi hissediyorum kendimi.

37 yasindakiler evlerini coktan aldilar aslinda yani bir cogu. Hatta şu pandemi zamani bir ara resmen bedavadan biraz pahaliya ev aldi millet yatirimlik vs.
Ev sorunu ceken daha çok yeni nesil olacak malesef.

Ben pandemi zamanında dogu afrikadaydim ve çok para kazanmiyordum malesef. Benim yaşımda çevremde ev almış hiçbir arkadaşım yok ev alabilen kimseyi tanımıyorum geniş bir çevrem var.

Ben de avukatım . Bu zamana kadar hani bişeyler için en azından takside girmiş olmanız gerekirdi. Kazandığınız parayı ne yaptınız? Gezmeye tozmaya mı harcadınız?

Ben 28 yaşındayım evim arabam var ama ailelerin desteğiyle oldu. Bu konuda ben de kendimce vicdan azabı çekiyorum parazit gibi hissediyorum malesef. Eskilerin hiç yoksa kredisi vardı. Kira öder gibi ev alıp 1 senelik maaşları sıfır araba ediyordu. Bu ay maaşıma zam geldi kuş kadar. Bir de hamileyim. Çocuğuma yazık etmiş hissediyorum. Son 3-4 senede iyice kötüleşti her şey. Keşke biraz birikiminiz olsaydı

Ben de avukatım . Bu zamana kadar hani bişeyler için en azından takside girmiş olmanız gerekirdi. Kazandığınız parayı ne yaptınız? Gezmeye tozmaya mı harcadınız?

Çok para harcayan biri değilim biraz biriktirdim evet ama ev alabilecek kadar değil. İsim gereği herhangi bir şehirde de uzun süre kalamadım. İstanbula yeni yerlesebildim ve burada da is garantim yok. Stajdan sonra avukatlık yapmadım ama avukat arkadaşlarımın da evi yok ki hiç görmedim ev alabilen yaşıtım bir avukat. Büro açabilen bile sadece 2 arkadaşım var.

Türk ekonomisi berbat. 3 kıtada yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki en kötüsü net Türkiye. İnsan çok, iş az, işi kapsan bile hatta parası çok olsa bile emtia fiyatları çok fazla, eli ayağı düzgün evler 5 milyondan başlıyor ve hiçbir banka kredi sunmuyor. Türkiye ekonomisi şaka gibi, her şeyin fiyatı çok fazla, kredi yok. Sıkıntı kredi olmaması bence. Tüm dünya bir noktada bence Türkiyenin olduğu yere gelecek ama şu anda Türkiye kadar kötü olanı yok bilmiyorum, bu ekonomi neden buraya geldi herhangi bir fikrim de yok. Emtia fiyatları acilen düşmeli ya da bankalar konut kredisi vermeli.

Anneniz o yaşlarda evliymiş, belli bir düzeni varmış. Babanız da çalışıyordur mutlaka eve iki maaş giriyordur. Bekarken insan daha çok gezip harcıyor evlenip çocuk yapınca sorumluluk arttığı için yatırım yapılıyor. Benim çok arkadaşım var bekarken hiçbir sahibi olmayıp evlenince ev araba alan.

Ben pandemi zamanında dogu afrikadaydim ve çok para kazanmiyordum malesef. Benim yaşımda çevremde ev almış hiçbir arkadaşım yok ev alabilen kimseyi tanımıyorum geniş bir çevrem var.

Benim etrafımda evi olanların hepsi 2 maaşlı olanlar,onlar da krediyle mrediyle değil aile desteğiyle aldılar. Paraları yine yetmiyordu yani. Ne kadar biriktirirsen biriktir, 8 milyonluk eve koyacağın peşinat 5 milyonsa bunu TL bazında vermeye imkan yok. Ailen para koymayacaksa, KV KP zengin değilse, tarla marla satmayacaksanız mümkün değil. Onun dışında benim de tanıdığım bekarlar ve aileden kalma malı olmayanların hepsi kirada.

Annemin is garantisi de vardı devlet memuruydu. Ben yarın bir anda işsiz kalabilirim. Ve is bulmam çok zor. Babam serbest meslek yapıyordu o da bu işsizlik kaygısını yasamiyordu. Bizim kuşak ise her an issiz kalabilir bir daha is bulur mu o da belli değil.

Ben 35liğim, babam 90larda çalışandı ve tüm memurların evi vardı. Emekli ikramiyesiyle ev alınıyordu gayet. Şimdi emekli ikramiyesi ne kadar, max 100.000TLdir diye düşünüyorum ancak lolipop gelir. Sıkıntı şu ki 90lardaki ev fiyatları normaldi, şimdi piyasa uçtu gitti fiyatlar hiç normal değil. Bizim semtte evler 7milyondan başlıyor, buz gibi 200.000 dolar yapıyor. Net ve iddialı söylüyorum ki Ankaradaki hiçbir ev 200.000dolar yapmaz. 200.000dolara Miamiden daire gelir, Ankara da Miami değil ne denizi var ne cazibesi kupkuru bir şehir. Kimse de dolarla kazanmıyor zaten, memurların olduğu şehirde 200.000dolar olabilir mi? Türkiyedeki emtia fiyatlarının acilen düşmesi gerek. İnsanlarımız neden isyan etmiyor, neden bu şekilde ezilerek yaşıyor inanılır gibi değil

Son düzenleme:
İstanbul’a mı taşındınız hayırlı olsun. Aynı tarz bir kurum mu, serbest avukatlık mı?

Tam olarak bunları yazmaya gelmiştim.
Daha neler neler yazardım ama cidden çok yorgunum. Bazı şeyler şansla alakalı sanırım deyip bıraktım artık.

Umutsuz olmayın herşey kismetle elbet bu günlerde geçer bir şeyler yoluna girer diye düşünüyorum.biz ilk evimizi aldığımızda sene 2012 ydi ve 65 70 bin gibi bir fiyata almistik kotu bir evdi ama sonuçta bizimdi.Sifir binalar 120 150 bin civariydı ama 13 senede fiyatlar tamamen tepetaklak oldu Allah şimdi ev alacaklara evlenceklerede yardım etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…