Aramızdaki engeller

sen sevgiline kör kütük aşık değilsin orayı anladıkta

sevgiline neden ailesinin oldugu yerde yaşamak için ısrar ediyor ,

birde aile apartmanları var orada oturacaz de , hepimiz düşüp bayılalım şuraya

Siz ailenizden uzakta mı yaşıyorsunuz?
Sevgilimin aileme yakın olayım gibi bir takıntısı yok gerçekten. Benim var. O da buna anlam veremiyor. Annemin söylediklerini ona söylediğimde sizin dediğiniz gibi anlamıştı. Ben dediğiniz gibi düzeltmiştim. Tekrar düzeltiyim gerekirse. Bu konuda uyardığınız için teşekkür ederim. İlişkimden memnunum onu hayatımda kimseyi sevmediğim kadar arı ve berrak duygularla seviyorum. O benim aklımı, kalbimi, zihnimi hiç kirletmedi. Konuda geçmişte aldatıldığımı, saçma sapan olayların içine itilip üzüntüler içinde yıllar geçirdiğimi anlatmaya çalıştım. Sebebi sevgilimin ilişkimizi hiç kirletmediğini anlatmaya çalışmak istememden dolayıydı. Ama yorumlarda yanlış değerlendirildim. Böyle düşünmediğiniz için mantıklı yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Sırf bu yorum için bile konuyu açmama değdi diyorum şimdi. Teşekkür ederim.

Kız mantığını kullanmak isteyebilir.
Herkes körkütük aşık olarak evlenmek zorunda degil.
Ailene yakın olmak isteyebilirsin.
Sevgilin niye illa kendi memleketi diyor?
O zaman orta yerde buluşun.
Daha kısa mesafeli bir yer olabilir.

Fabrikada çalışıyor. İş bulamam diye istemiyor zaten. O korkusu var. İç Anadolu da ailemin olduğu şehir de büyük bir şehir. Ama onun yaşadığı yer kadar değil tabi ki.
Yani haklı gibi görünüyor. Is bulamazsa çok sıkıntı olur depresyon, ekonomik darlık, tüm çevresinin degismesi vb. Bir de bu konuları konuşurken annenizi falan hiç karıştırmayın...ıçten içe bilenir, belli etmez. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

E ailenizden ayrı yaşıyormuşsunuz zaten. Şurda okuduğum en saçma konular listesinde ilk üçe girer bu konu.
Siz benim ailemden ayrı neler yaşadığımı, onların nasıl kayıplar verdiğini, ne çektiğini bilmediğiniz için böyle konuşuyorsunuz. Ben 4 yıldır yalnız yaşıyorum. Şu an yaşadığım evde ailemden birini kaybettim. Benden uzakta kalamadıkları için yanıma geldikleri bir dönemde. Böyle acı bir travma yaşadım. Ne yaşadığımı, yaşadığım vicdan azabını, onların ne yaşadığını bilmiyorsunuz. Lütfen böyle konuşmayın.

Evet haklı ve şu aralar da stresli bir dönem yaşıyoruz bu sebepler yüzünden. Onu kaybetmek istemiyorum asla. Teşekkür ederim, sizin de inşallah.

Evet. Üniversiteyi ailemden uzakta okudum, mezun olunca evime döndüm. Evlenince başka şehire gittim tekrar.
Ben de liseyi 4 yıl, üniversiteyi 4 yıl, ailemden uzakta okudum. Sonra 4 yıldır da uzakta bir şehirde atandım. Geçici bir süre gözüyle baktığı için ailem karışmadı. Zaten önümüzdeki ay tayin olacam. O yüzden hep ayrı şehirlerde yaşadığım hep yalnız olduğum için bu kadar hassasım belki de bu konuda. Özlem duyuyorum yanlarında yaşamaya. Teşekkür ederim yorumunuz için. Peki çok uzakta mı şu an yaşadığınız şehir?

+1 aradığım yorum buydu. Eski sevgili ne alaka destan gibi onu yazmışsınız. Siz bu adamı sevmiyorsunuz, eskisi size çektirmiş bunu sadık güvenilir bulduğunuz için berabersiniz. Burada yapışık ikiz gibi illa annesiyle yaşamak isteyen erkeklere memeyi bıraksın da gelsin diyoruz, aynı şey kadınlar içinde geçerli maalesef. Ve erkek arkadaşınızın sağlam bir işi yok başka şehirde tayin gibi devam edebileceği o yüzden maddi kaygıları kafasına takmak durumunda. Özel sektörde öyle iş bulmak kolay değil işini bulun hazır edin o zaman

Son düzenleme:

Evlenmeyin o zaman. Hep ailenizle birlikte yaşayın. Uzakta okumayı siz seçmişsiniz, atanmayı siz seçmişsiniz. Şimdi mesele evlenmeye gelince ailemden uzakta yaşayamam, ailemi özlerim olmuş konu. Evlenmek demek kendi aileni kurmak demek. Hala kök ailenize bağımlıysanız samimi söylüyorum evlenmeyin.

Konuyla ilgisini anlamadı ama arabayla 7 saat mesafe var kendi yaşadığım şehirle ailem arasında

iyi de eski sevgilinizi anlatana kadar neden ailenizle yaşayacağınızı anlatsaydınız uzuun uzun .Yorum yapanlar kahin değil ki ?

Kusura bakmayın ama aileniz ile göbek bağınızı kesmeniz lazım. Biz de ailemizi canımızdan çok seviyoruz ama ayrı yaşıyoruz diye bu kdr drama yaratmıyoruz. Ben de ailemin sağlık durumu ile ilgili çok çok kötü şeyler yaşadım. Gerektiğinde onların yanındaydım, ama gerektiğinde de kendi hayatıma devam edebildim.

Ayrıca ailenizin sizin üzerinizde yaptığı baskı da çok bencilce. “Çocuğum mutlu olsun da nerde olursa olsun biz kendi başımızın çaresine bakarız” diyeceklerine sürekli bir vicdan azabı çektirmeye çalışmak nedir?

Erkek arkadaşınız da bencil. Sizin bu kdr arada kaldığınızı görüp hala sadece kendi istediğinde ısrarcı olması ne kdr doğru? İş bulamaz diye korkuyor diyorsunuz, yaşamak istediğiniz şehirde iş aramaya başlasın, bulunca diğer taraftan istifa eder. Ayrıca, arkada başka hesaplar varsa ( ailesinin o şehirde yaşaması gibi) durum daha da vahim.

Bence sizin dışınızda herkes kendi mutluluğunu ve rahatını düşünüyor. Bence siz de biraz kendi isteklerinize odaklanabilirsiniz.

Kaç yaşında insansınız. Zaten uzakta yaşıyorsunuz. Bu devirde insanlar atanıyor gidiyor , evleniyor gidiyor. Ama gidiyorlar yani.

Kaç yaşında insanlarsınız, neden aileniz sizden uzakta kalamıyor?

+1 aradığım yorum buydu. Eski sevgili ne alaka destan gibi onu yazmışsınız. Siz bu adamı sevmiyorsunuz, eskisi size çektirmiş bunu sadık güvenilir bulduğunuz için berabersiniz.
Kalbimi açıp baktınız mı? Sizler olumsuz gördüğünüz bir yorum bulunca onu destekliyorsunuz, kendi fikriniz bile yok. Evet bana çektirmediği için şefkatli merhametli oluşunu beni sevme şeklini seviyorum. Güvenilir buluyorum. Son 5 yılımı sevgi dolu, huzurla geçirdim. Ve bunun için çok şanslıyım. Bana değer veren sevgilimin varlığına her gün şükrediyorum ben. Onun desteği olmasaydı şu an çalıştığım işte 4 yılımı tamamlayamazdım bile. Hep yanımdaydı, her zaman beni sevdi. Evet ben bu yüzden onu seviyorum. Çok mu komik, çok mu abes? Çok mu kabul edilmez duygularım var? Sevgimi ispat etmeye çalışmayı kendime hakaret sayıyorum.

Bir yoruma katılmış olmam, neden kendi fikrim olmadığı anlamına gelsin ki. 5 yılınızı sevgi dolu, huzurlu geçirdi iseniz, eskisi neden daha ağzınızda dolanıp duruyor. Çok komik, ya da abes de demedim duygularınıza, sadece söylediğiniz kadar sevginiz geçmedi bize. Ayrıca yorumuma sonra devam ettim ona da bakarsınız isterseniz. Sevginizi ispat etmek zorunda da değilsiniz bu arada. Siz şanlısınız inş adam da şanslı hissediyordur.

Olaya duygusal yaklaşıyor anneniz. Zaten iş için farklı şehirdesiniz . Acaba içine sinmeyen farklı bir konu mu var ? Anneniz ayrı yerde yaşamak istemez diyelim zaten uzun yıllardır aileden uzaktasınız . Bence anneniz uzaklığı bahane etmiş gibi .

Aileme eziyet çektiriyorum diye bunu düşünmeye başladım. Konuyu açma sebebim de buydu.

Açtığım konuyu ve gelen yorumları zaten sevgilime okutacam. Sevip sevmediğime, kafa yapıma vs. kendisi karar versin.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…