- 27 Mart 2014
- 3.123
- 4.528
-
- Konu Sahibi blondeaddict
- #10.201
Ayrıca spora vaktim yok hafta da 6 gün 5 saat calisiyorum 7 30 da başlıyor ilk dersim..ama dönüş yolunda araç kullanmak yerine yürüyorum 2 haftadır.. oratalama 8 bin adım falan yapıyor..sonrası zaten ev topla yemek yap çocuklarla ilgilen pert oluyorumBende 35 yaşındayım bir oğlum var.
Normal diyete 82.9 ile başlamıştım ben verdiysem herkes verir
Şimdi 69 lardayim şükür
Sen de kısa sürede gelirsin bu kiloya merak etme
Sporunu aksatma
Branşın ne ?Ayrıca spora vaktim yok hafta da 6 gün 5 saat calisiyorum 7 30 da başlıyor ilk dersim..ama dönüş yolunda araç kullanmak yerine yürüyorum 2 haftadır.. oratalama 8 bin adım falan yapıyor..sonrası zaten ev topla yemek yap çocuklarla ilgilen pert oluyorumbenim yavrular küçük daha 5 buçuk ve 3 buçuk sürekli bana ihtiyaçları oluyor..ama düzen oturabilirsem motivasyon sağlayabilirsem p90x videolarım mevcut onlara başlamak isterim yürüyüşe ek olarak
Çok sağolun ya .Valla o kadar uğraşınca kaldıramadı psikolojim. İnşallah hemen atarım o ödemi. Emek veriyorum çünkü. İnsan emeğinin karşılığı böyle çöp olunca üzülüyor. Bir daha böyle gereksiz karbonhidrat almıcam. Söz kendime . Teşekkür ederim tekrardan .
Branşın ne ?
Biz de 4 gün yüzyüze bir gün uzaktan oldu bugün.
Ama 6 saate çıktı günlük.
N95 düşünüyorum ama nasıl nefes alacam ?
Sizde kaç öğrenci var?
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah evladınızla mutlu, sağlıklı, huzurlu bir ömür versin.
Gerçekten dediğiniz gibi bitki çayından, limonlu suya kadar farklı farklı bilgiler mevcut. :) Bazen insan ne yapacağını şaşırıyor.
Gebelikte de beslenme düzenine doktor gerek duyduğunda bir diyet programı doğrultusunda devam edildiğini biliyorum. Aksi bir durum yoksa pek üzerinde durmuyorlar sanki bu durumun. Eğer özel olmazsa merak ettim, kendi isteğinizle mi diyete devam ettiniz, bu şekilde sağlıklı kilo alımı olmuştur. Bana o zaman doktor her aya bir kilo alacak şekilde sık sık ama az ye, kahve, çay, mümkünse karbonhidrat tüketme demişti.
Nasıl 7 öğrenci mı sadece bir grupta?Proje hafız imam hatip ortaokulu..bizim sistem biraz farklı okullar hep acıktı proje de olanlara..14 öğrenci 2 gurup şeklinde ders yapıyorum fazla kalabalık olmadığı için medikal maskeye devam
Evet.Rica ederimben simdi takildim kac haftadir 1 gr gitmiyo o yuzden cok iyi anliyorum seni emeklerin bosa gibi hissediyo insan .
Ayy bide sen 54 kilo ben 69.5 u koruya miyorum
amin canımgebeliğim riskli diye şeker yükleme sinden sonra şekerim çıkmadı ama Dr.tedbir amaçlı 5.aydi sanırım diyetisyen e yolladı gebelik için diyet listesi verdi.seker ölçüm cihazı filan aldım.Tansiyon aleti filan aldırdı.5.ay dan sonra dikkat li ve ful diyet gitti 75 idim başladığımda doğumdan 3 gün sonra 67 idim çocuğun kilosu filan iyiydi ama çünkü protein sebze filan menüler sağlıklı idi.
canım geçmiş olsun
Benim gebelik sekerim vardi mecbur diyetisyene gidiyordum. 15 Kilo aldim ama dogum sonrasi 12 kilosu gitti . O aldigim Kilo degil fazla suyummus . Beslenme icin de diyet listesi vermemisti sadece yememem gereken seyleri soylemisti . Beyaz unla yapilan hersey , kizartmalar, rafine sekerli hersey , muz ve uzum sınırlı çiğ yada az pismis Salam sucuk et yasak, bol su ve .yuruyus. kahvalti da ve ogle yemeginde tam tahilli ekmek 1 dilim . Bol salata , tavuk et sebze yemekleri serbestti . Oglum 51 cm ve 3,5 Kilo dogdu . Gebelikte de aslinda diyette yediklerimizi yiyoruz sadece miktarini arttirmistim ben biraz .
gunaydinNasıl 7 öğrenci mı sadece bir grupta?
Bizim şubeler 34
Gruplar 17 ser kişi olacak
Evet.Sabırlı olmayı öğrenmem gerekiyor daha fazla sanırım. Başaracağız ,daha güzel sonuçlar alacağız,inanıyorum.
inşallahKorursun yaBir süre aynı kiloda kalınca kolay kolay alınmıyor zaten. Biraz daha dayan
Alışkanlık kolay terkedilmiyor işteNiyeyse beni kilo almak, sonrasında da o kilolardan kurtulamamak korkutuyor. Ailenin kadınları olarak çabuk kilo almaya ve verememeye çok yatkınız. Çevreme gebe kalırsam sağlıklı kilo almak istiyorum dediğimde yanlış anlaşılıyorum. Onlara göre ne bulursam yemem 30 kilo falan almam gerekiyor. Ne güzel sizler doğum sonrası hızlı bir şekilde kilo kaybetmişsiniz. Hem de gebelik süresince sağlıklı, bebeğin gelişimine katkı sağlayıcı yönde kilo almışsınız. Ekstra dikkat etmem gereken bir durum oluşmasa bile aslında gebelik öncesi yeme alışkanlıklarımı ve egzersizi daha düzene koyup, hayatımın geri kalanında öyle devam etmek istiyorum. Çocukluğumdan beri abur cubur, kızartma, hamur işi ile pek alakam yok. Annem de yılda birkaç kere yapardı böyle şeyleri sanırım o yüzden pek alışkanlık kazanmadım. Evde de yapmak aklıma gelmez ama ne zaman eşimin ailesine ziyarete gitsek hep böyle şeylerle karşılaşıyorum. Onların çocukluğu da pasta börek ile geçmiş hep.Yemek yemeyi erken saatte bitirme işinde pek başarılı değilim işte. Yalnızken daha iyiyim ama eşim illa yemekten sonra bir şeyler yediğinde eşlik etmemi istiyor. Bu beni zor duruma sokuyor bazen.
Bu kadar yazmışken araya menüyü sıkıştırayım o zaman :) (17/7)
10:30 şekersiz türk kahvesi
15:30 1 tane haşlanmış yumurta, 1 tane domates, 10 tane zeytin, 3 tane galeta, dereotu, 2 parça peynir, 1 küçük dilim tahin helvası, 1 tane yeşil biber
21:00 mercimek çorbası, yağlama, sarımsaklı yoğurt (evet bu akşam eşimin ailesine yemeye davetliydik)
22:00 şekersiz filtre kahve
Niyeyse beni kilo almak, sonrasında da o kilolardan kurtulamamak korkutuyor. Ailenin kadınları olarak çabuk kilo almaya ve verememeye çok yatkınız. Çevreme gebe kalırsam sağlıklı kilo almak istiyorum dediğimde yanlış anlaşılıyorum. Onlara göre ne bulursam yemem 30 kilo falan almam gerekiyor. Ne güzel sizler doğum sonrası hızlı bir şekilde kilo kaybetmişsiniz. Hem de gebelik süresince sağlıklı, bebeğin gelişimine katkı sağlayıcı yönde kilo almışsınız. Ekstra dikkat etmem gereken bir durum oluşmasa bile aslında gebelik öncesi yeme alışkanlıklarımı ve egzersizi daha düzene koyup, hayatımın geri kalanında öyle devam etmek istiyorum. Çocukluğumdan beri abur cubur, kızartma, hamur işi ile pek alakam yok. Annem de yılda birkaç kere yapardı böyle şeyleri sanırım o yüzden pek alışkanlık kazanmadım. Evde de yapmak aklıma gelmez ama ne zaman eşimin ailesine ziyarete gitsek hep böyle şeylerle karşılaşıyorum. Onların çocukluğu da pasta börek ile geçmiş hep.Yemek yemeyi erken saatte bitirme işinde pek başarılı değilim işte. Yalnızken daha iyiyim ama eşim illa yemekten sonra bir şeyler yediğinde eşlik etmemi istiyor. Bu beni zor duruma sokuyor bazen.
Bu kadar yazmışken araya menüyü sıkıştırayım o zaman :) (17/7)
10:30 şekersiz türk kahvesi
15:30 1 tane haşlanmış yumurta, 1 tane domates, 10 tane zeytin, 3 tane galeta, dereotu, 2 parça peynir, 1 küçük dilim tahin helvası, 1 tane yeşil biber
21:00 mercimek çorbası, yağlama, sarımsaklı yoğurt (evet bu akşam eşimin ailesine yemeye davetliydik)
22:00 şekersiz filtre kahve
Limon bozuyormuş.günaydınn.dün 24 i tamamladım.oruç sonu:
biberli lorlu omlet
domates turp zeytin yedim.
biraz ödemim var.limonlu maydanozlu su orucu bozarmıııı.sabahları hazırlayıp içsem nasıl olurrr
ahahahaO sabir bende de cok yokzaten gorursun hemen hemen hergun isyanlardayim
yaaa üzüldüm şimdii neyse maydanoz nane yaparım artık çok teşekkür ederim..Limon bozuyormuş.
ahahahaBu kadar güzel kadın boşuna bir araya gelmedi... İsyan etmek umudun göstergesi. Umut varsa olur . Başaracağııız. Ben yine dediğin gibi aynı kiloya döndüm şükür, ödemmiş.