Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

Selam bende Aralık ayında gebe kalma umudu olan biriyim 14 aylık evliyim ve daha hamile kalamadım. Komen kullandım 4 ay işe yaramadı artık çok yoruldum ve yıprandım. Kasım ayındaki adetimden sonra aşılama yaptırmayı düşünüyoruz . Eğer aşılamam Allah In izniyle tutarsa Aralık ayında alacağım müjdeyi, hepimiz en kısa zamanda hamilelik haberini alırız inşAllah.bu topik hepimize hayırlı olur inşallah

patates ye tatlim en kesin cozum

Abla inan bende cok beklemiycem gibi geliyo hep bana sanci muhabbetide hepten etkiliyo beni birde afedersiniz bende ishal olmusum amahic boyle olmakistim nette bazen dogumdan once vucut bagirsaklari temizler yaziyo birde gecenlerdenst ye girdigimde sezeryan olacak biride nst deydi dr ishal olup olmadigini sormustu acaba dogum yakin o yuzden mi oldum acaba diye dusundum :44::44::44:

Evet canım, ishal de doğum belirtisidir ama herkeste öyle olacak diye bir durum yok tabi. Senin kız hala dönmedi mi yola. Sezeryan kesin yani...Açıklık kontrolü falan yaptılar mı sana.

Canım bu topik uğurludur evvelallah :) Açarken on onbeş kişiydik, genel olarak hepimiz hamile kaldık hatta bir kaçımız bir önce doğurduk bile. Darısı başına inşallah. Yılma. Ben de klomen ve çatlatma iğnesiyle kavuştum bebeğime. Şimdi bir aylık oldu, kucağımda şimdi. Rabbim sana da nasip etsin inşallah. İhtiyacın olduğunda bize yazabilirsin, elimizden geldiğince tecrübelerimizi paylaşırız.

Seymenim yesin içsin büyüsün içerde :) Sen zaten zayıfçıksın, öyle kal boş ver. Valla maşallah diyeyim ben iyi kilo vermişim. 96 ile hamile kalıp 92 ile doğum yaptım :) Şimdi 85 olmuşum. Yıllardır ilk defa 80 li kiloları gördüm :)))))

inşallah bana da uğurlu gelir canım,ne güzel yazmışsın umut oldun bana.Tüm güzel dileklerin için Allah razı olsun senden.

bende klomen ve çatlatma iğnesi kullandım ama işe yaramadı maalesef.Rahim filmi çekildim ağustos ayında rahim filminden sonra gebelik şansı artıyormuş bende oda işe yaramadı.
Bu ay boş geçecek ama kasım adetimden sonra aşılama yaptıracağız.Şimdiden aşılamanın heyecanı ve stresi sardı beni.Şans %15 miş yani aşılamada da şansım çok az.
yoktan var eden Allah'ım bana da bebeğimi gönderir inşallah.

Merhaba kardeslerim 19/10/2013 te 2520grm 48 cm doğdu oğlum ama henüz kucağıma alamadım ;( solunum sıkıntısı var ve yoğun bakımda bize dua edin teyzeleri küçücük canıyla nefesini ayarlıyamıyo oğlum ;( doğumda zor geçmiş doğum esnasında tansiyonum 22 lere yükselmiş ;( solunum düzensizliğinden baska bişey çıkmadı genelde olurmuş erkek bebeklerde ciğerlerinde su kalmış en son 23:00 da gördüm oğlumu daha dokunmadan sesimden tanıyıp heyecanlandı yawrum ;( kanında enfeksiyon fln yokmuş gittiğimde ciğerlerindeki suyun bi kısmını atmıştı ne olur dua edin çabuk topArlansın yawrum ;(

geçmişi okuyamadım kbakmayın ağlamaktan helak oldum oğlum iyileşsin eve çıkalım hepinizle ayrı ayrı ilgilenicem ;(

Evet canım, ishal de doğum belirtisidir ama herkeste öyle olacak diye bir durum yok tabi. Senin kız hala dönmedi mi yola. Sezeryan kesin yani...Açıklık kontrolü falan yaptılar mı sana.

Pa.tesi duzenli sancikarin var diye baktilar acikliga ama bir parmaktan fazla degildi cokta zorlamayim dedi serum yedim cuma sancim yoktu kafada hala yukarda kimisi sanciyla doner diyo ama ven ihtimal vermiyom anca kafa atiyo yada alti tepikliyo artik asagiya cok acisini hissediyom cok karnimi kasiyo ve sanciyi secmeye basladim sanki persembe randevumuz o zamana kadar dayanirsa iyi olacak bir hafta uzun geliyo bana sonrasi p.tesi gidicem bir sonrasida dogurcam kismetse, ishali onceden duyunca du korktum bir hizla patetes hasladim sanki yersem dogum gecikecek
Fulim gozun aydin tatlim uzulme aglama desem bos ama bak ilk gunden toparlanmaya baslamis bebegin haftasi itibariyle beklemezsin eminim en yakin zamanda kollarinda pasan dualarimdasin ikinizide optum

Ahhh fulyam ahh cok gecmis olsun allah ogluna sihhat versin en kisa zamanda insan cok kotu oluyomus gazu cok olunca bile insanin canı yanıyor

selam kızlar nasılsınız? ben gelmeyeli ne çok şey olmuş ne çok şeyyy tek tek alıntı yapmadım bebişten fırsat bulamadığım için..

Öncelikle fatmişimm nasıl oldun canımm?

Fulicimm hem geçmiş olsun hem gözün aydın canım bebişin de en kısa sürede toparlanır inşallah canım dularımız seninle ve minik Erenimizle birlikte.

İrem tatlım seninde günün az kalmış Allah kolay doğum nasip etsin.

Aynur abla senin kız da sabaha kadar durması yani çok zor olsa gerek Allah sabır versin sana..

Rosesis oğluşun pek tatlı olmuş yaaa biberon da emermiş yaramazz Hem biberon hem memeyi alıyor mu merak ettim. sanırım benimde sütüm yetmiyor mama versem diye düşünüyorum ama biberonu alırsa memeyi almaz diye de korkuyorum.

Fitoşum sen nasıl oldun canım okuyamadım geçmişin hepsini. Oruç alp nasıl?

Gözünaydın ve geçmiş olsun canım benim. Hiç meraklanma bir haftadan fazla kalmaz küvezde bebişin. Kilosu da haftası da iyi. Sen de toparlanıyor demişsin. Eren de aceleci bebişlerimizden. Ah ah ne var ki bu dünyada koşa koşa gelmek istiyorlar...Allahım şafi adıla merhamet edip en kısa sürede şifa versin oğulcuğumuza. Sen de ağlama güçlü ol, sütün kaçar canım. Bebeğinin en çok sütüne ihtiyacı var unutma gülüm. Sen de onun için süt biriktir süt balonlarında. Gelecek Eren ve yapışacak balonlara, boş bulmak istemez dimi ama :) Bu arada söylemişlerdir ama sütünü sağ bol bol. Geri gitmesin. Allah yardımcın olsun canım.

Didoş kayıplara karıştın canım ya :) Sütünün yetmediğini nerden anladın. Doktora sormadan mama başlama bence. Benimki biberonda alıyor meme de. Gerçi ben mama vermiyorum, rezene veriyorum biberonla. Anne sütü kırkından sonra artmaya başlar merak etmeyin. Ama olmuyorsa da dünyanın sonu değil tabi. Az sabırlı olun, artacak sütünüz. Benim yavaş yavaş artmaya başladı maşallah.

canım öncelikle geçmiş olsun minik eren imiz bi an önce toparlanır inşaallah kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruzz.. dualarımız sizinle

merhaba kızlar nasılsınız. sakin bi pazar geçirdik, oğluşumun nevresim battaniye takımlarını felan yıkadık. benim oğlan malum ters duruyo, alttan alttan pek bi tepti beni. oğlum diyom dönmüyon madem, bari altı zorlama ama dinleyen yok tabi.
iremikom patatesle birlikte muz ve kola da iyi geliyor ishale aklında bulunsun.

Fulimmmmm öncelikle geçmiş olsun bebeğim, sonra da çoook çookkk tebrik ederim. Allahım tez zamanda kerim erenimize güç kuvvet versin, bir an önce anneciğinin kollarına gelsin. ne olur ağlayıp harap etme kendini, biliyorum çok zor ama o küçücük bedenin anneciğinin moraline ihtiyacı var. Aynur ablanın dediği gibi sütünü etkilemesin. tüm dualarım sana ve minik oğluna, zoru gitti azı kaldı, az sabır canım benim, çok öpüyorum seni.

canım sanada geçmiş olsun diş ağrısı zordur benimde hamileliğin 5. ayında dişim kırıldı halada kırık valla ara ara sızlıyo o da,aman ya ne zormuş anne olmak falan heryeri dökülüyo insanın biranda :)) ben şu son 1 haftadır ayağımda uyuyorum zibidiyle yatağına koyuyorum açıyo gözlerini halbuki yatağıda sallanan cinsten ama anlıymudur nedir aynı eziyet bendede var sanırım bi kaç ay daha çekcez uyksuz günleri geceleri,sen gazını ne yaptın daha iyidir inş şimdi minik yavru?

canım benim öncelikle çok geçmiş olsun allah analı babalı sağlıkla büyütsün inş. seni çok iyi anlıyorum bende çok ağlayıp üzülmüştüm çok zor bir dönem ama toparlanıyolar endişe etme sen benimkide öyleydi maşalla şimdi çok iyi herşeyi,hemen kucağına alamamak koyuyor ama seninkide iyi olcak inan buna,nefesini bi ayarladımı zaten emzirmeye falan başlıcaksın zamanla düzelcek hatta benimkinin ciğerlerinde balgam falan vardı onu atmasını da beklemiştik üstelik ,dualarım seninle canım inş biran önce alırsın yavrunu kucağına,bizi habersiz bırakma canım..

Son düzenleme:

tşk ederiz teyzesi :)) canım şimdilik ikisinide alıyor açken ben önce meme veriyorum sonra doymuyor zaten mamayı veriyorum şimdilik böyle gidiyor ama ilerde bırakırmı bilmiyorum o ihtimal var tabi ama benim gönlüm razı olmadı ille meme vercem diye aç bırakmaya zaten kg falan da almamıştı öyle olunca dr mama ver dedi sarılığı vardı o dönem iyi beslensinki sarılığı geçsin dedi sonra daha sıkınıtı olur size deyince mecbur başladım zaten toparlanmasında mamanın çok etkisi var napalım sütüm olsada keşke mama vermesem ama olmadımı olmuyor denemediğim yol kalmadı elimden bişey gelmiyor..

Canım gaz sorunu tam gaz devam ediyor :) Geceleri vuruyor nedense bu sancı. Gündüz birşey yok. Maşallah acıktıkça uyanıyor emerken uyuyor beşiğine koyuyorum. Fakat geceleri çok sancılanıyor. Sancı olmasa uyuyacak. İnşallah gazlı dönem geçince rahat edeceğim. Ben hiç ayağımda sallamadım. Açıkçası sallanmaktan pek anlıyor denemez. Galiba ben psikolojikmen sallıyorum. Uyumak için piş piş demek yeterli aslında benimkine. Pişpişte sihirli bir şey var gibi hemen kayıyor gözleri :))) Bir de memede uyumaya bayılıyor. Kaç kere öyle kucağımda uyuya kaldım. Bir iki kere onun derin nefes almasıyla uyandım. Göğsüm ağzını burnunu kapatmıştı. Bu gece 3 te uyandı 6 da uyudu. Ta öğlen 1 e kadar uyuduk bezsiz emmesiz. Bir uyandım nasıl üzüldüm bebeği aç bıraktım diye. Ama o uyanık olduğu üç saat boyunca hep memede olduğu için acıkmadı sanırım uyanmadı. Yine de Allahıma şükürler olsun fena sayılmayız. Rabbim veriyor sabrını da. Sağlıklı olsunlar da. Bizden böyle. Kırkı çıkınca düzene girer inşallah. Bu arada sizin kırkınız çıktı sanırım. Nasıl bebeğin huyunda suyunda değişiklik oldu mu? Ayakta uyuyor yatakta uyanıyorsa elbette anlıyor, sana yakın olmak istiyor bebişim benimm. Ne yapalım çekicez biraz canım. Benim tek işim gücüm bebek oldu valla. İlk defa bugün salonu sildim süpürdüm, yoksa tozdan boğulabilirdik :) Bu arada oğluşun maşallah çok güzel. Kız güzeli derler ya öyle :) Benimki de bildiğin Haydar :))) Yani tıpkı erkek gibi, pek adıyla uyumlu değil. Aklımdayken bir şey daha sorayım senin bebeğinin kaka kıvamı değişti mi? Hani (affedersiniz) ilk başta daha sulu oluyor, sonradan değişiyor ya, benimki değişti. Acaba kabız mı diyorum, yoksa normal değişim mi anlayamadım. Didoşa da soracam bu soruyu :) Ay amma çok yazmışım...Fırsat bulmuşken...

Gunaydin hatunlar...
Sabah sabah burdayim ben yine. İlac duzenim bozulmasin diye esimle yaptim kahvaltiyi. Malum 3 ogun ilac tuketiyom ilackolik oldum resmen ama birazdan devrilip yatma planlarim var.
Seymenim dun aksamdan beri pek hareketli, ole ki karnimi videoya cektik saskinlikla izledik... Arada da saglam canimi acitiyo kereta...
Aynur abla sen yazinca aklima geldi sorayim size hani memede uyuyo demissin ya. E emiyo gazi cikmadan uykuya daliyo. Ya uyku esnasinda guklasa veya kussa. Yani gaz cikartilmadan uyuyabiliyolar mi. Benim bole bi takintim var da. Hatta yan yatirma yastigi felan da aldim, kusarsa felan diye.

Günaydın teyzoşlarımmm. Annem bana cici tokalar yaptı göğdünüs müüü :))

Canım kusma işi gazı çıksa da çıkmasa da oluyor bebeklerde. Emerken uyuması sorun değil, kaldırıp gazını çıkartabilirsin. Zaten emzirir emzirmez gazı çıkartılmaz, bir beş dakika dinlenmesi sütü sindirmesi gerek, yoksa hemen omza kaldırılırsa kusar canımcım. Sana birşey diyeyim mi, bebek konusunda hiçbir şeyi panik yapma kendine. Kendini şartlandırma. Bebeciklere kolay kolay bir şey olmaz merak etme tatlım :) Tabi tedbirleri almak şart :)) Güzel annecik seni, Seymen paşa dalgalandırıyor demek ki göbüşü. Hey gidi heyyy, bir zamanlar ben de öyleydim :)))))

Eklentiler

• $DSCI1568.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 32

maşaallah sana fıstık kuzu allah nazarlardan saklasın seniii

fırsat buldukça döktürmek lazım böyle iyi yapmışın zevkle okudum :)) benimki artık ayakta sallanınca uyuyor yani derin uykusuna geçene kadar sallıyorum yoksa uyanıyor memede de uyuyor tabi ama yatağa koyunca başlıyor kıpraşmaya o an bittiğim an oluyor bianda :)) kaldırıp gazını çıkarıp tekrar bir sallanma faslından sonra uyuyor heleki mamadan sonra kaka falan yaptıysa ve altını açtıysam yandık uykusu kaçıyor sabaha kadar sürünüyorum,dün gece 4 te kalktı mama verdim o sırada kaka yaptı ve sabah en son saate baktığımda 7 ye çeyrek vardı sonrasını hatırlamıyorum sızmışım artık o da uyumuş,canım kaka kıvamında çok bir değişiklik yok sarı muhallebi kıvamında bişey yapıyo birde prima kullanıyorum onun petekli bi yapısı var sıvıyı içine çekiyo posası üstte kalıyo ay biraz iğrenç oldu ama :)) erkek güzelim o benim ama maşallah seninkide çok tatlı yaa hiçte öyle haydar falan değil pammık olmuş o da lilalarda çok yakışmış tokası da öyle kız oldumu süsleyebiliyosun erkeklerde öyle bişey yapamıyoz malesef :))
gaz sorunu kötü gerçekten ben şimdi rezene tohumuda içiyorum çey gibi demleyiip hem bebeğin gözlerinede faydalıymış onuda bi dene istersen bende işe yarıyor ama bakalım bebekte yarıcakmı :))) benim evimin halini bi görsen öylece bıraktık ve çıktık istnbula geldik annemlerdeyiz şimdi döndüğümde artık eşimle birlikte güzel bi temizlik yaparız yoksa oturulcak gibi değil orasıda ,,aman ya zaten çokta takmamak lazım zaten bebekle uğraşmaktan helak oluyoruz bi kaç ay dağınık kalsın bişeycik olmaz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…