• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

slm kızlar,az önce geldim doktordan sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim bebekim 2025 gr 45 cm olmuş gelişimi iyi dedi doktor fakat idrar yaparken yanmam var dedim tahlil istedi ve yüksek miktarda protein çıktı birde tansiyonum biraz yüksek seyrediyo bu aralar onu söyledim ordada onaylandı zaten evde ölçüyodum zaten ama bana önce inanmadı tahlilden sonra falan haklıymışsın dedi çok canım sıkıldı yarın tekrar gidicem kan idrar yeniden vericem ne çıkcak bilmiyorum çok moralim bozuldu sanırım diyet yapmak zorunda kalcam.

Maşalah canım, bebeğin haftasına göre çok iyi kilo almış. Biz de 33 görünüyoruz 2000 gr mız. 44 cm yiz. İdrarda protein yüksek çıkması önemli bir şey. Ama neden diyet versin ki canım, tansiyonun da yüksekse seni daha yakın takibe alacaktır. Allahtan bebeğinin kilosu çok iyi. O yüzden içini ferah tut. Yüzünde ve elinde şişmeler var mı?

az önce geldim canım hemen bi kaç msj yukarda yazmıştım iyi haberlerde var kötü haberlerde bebeim iyiymiş 2025 gr 45 cm olmuş kg almamışım 1 aydır bebiş almış bunlar iyi haberler kötüsü ise idrarda yanmam var deyince tahlil istedi yüksek oranda protein çıktı birde yüksek seyreden tansiyonum var bu aralar dr önce bana inanmadı bileten ölçen aletle ölçyorum evde deyince sonra proteini görüp tansiyonu ölçünce haklıymışsın dedi çok moralim bozuldu yarın tekrar gidip tahlil vercem kan idrar bakalım ne çıkcak bilmiyorum sanırım diyet yapmak zorunda kalcam çünkü sonuçları sıkınıtılı olabilir bilmiyorum ne yapmalı

Canım 32 haftandasın. Bebeğinin kilosu da iyi. Bence takibe alır dediğim gibi. İnşalah kötü bir şey çıkmaz. Bu haftalardan sonra bebekler kendini kurtarmış sayılıyorlar. Allah korusun erkenden doğsalar bile sağlıklı oluyorlar. Doktorun ne dedi protein için? Tansiyonun kaçtı. Belki sıcakalrdandır. Benim hep 14-8 çıkıyor. Doktor normal diyor. Ben tansiyon takibi de yaptırmıştım 10 gün. Belki senden de isteyebilir takip.

Bu arada maşallah oğluşunun resmi ne kadar güzel görünüyor. Doktor güzel yakalamış ve çok net. Bizim sıpa dönmüyor yüzünü bir bucuk aydır.

Maşalah canım, bebeğin haftasına göre çok iyi kilo almış. Biz de 33 görünüyoruz 2000 gr mız. 44 cm yiz. İdrarda protein yüksek çıkması önemli bir şey. Ama neden diyet versin ki canım, tansiyonun da yüksekse seni daha yakın takibe alacaktır. Allahtan bebeğinin kilosu çok iyi. O yüzden içini ferah tut. Yüzünde ve elinde şişmeler var mı?

evet allahtan kg olarak iyi gidiyo gelişimi iyi dedi ama protein olayı canımı çok sıktı gebelik zehirlenmesi olur dedi erken doğum olur dedi yine formundaydı drum anlıcağın,kendisi söyledi olmadı diyet yaptırcaz sana dedi yakın takip bitirmeye çalışcaz dedi ama bi sorun çıktımı işte insan evhamlanıyor,bu arada senin narininde maşallahı var uzun olcak heralde bizimkiler sağlıklı doğsunlar inş biran önce,bu arada aldığım küvet takımının içinde oyuncak ördekler ve fileside var söylemeyi unuttum :)) şişmeler geçen aya göre azaldı geçen ay daha çoktu balon gibi uyanıyodum gün içinde yavaş yavaş geçiyodu bu ay çok yok ama şimdide bu sorun çıktı bilmiyorum allahtan biliçliyizde dra söyleyebiliyoruz bişeyler sırf bu yüzden tansiyon aleti aldım eve sürekli ölçüyodum son 1 haftadır sorun var işte normalde 7-11 üzerine çıkmazdı benim tansiyonum şimdi bazen 8,5-13,5 oluyo..ki zaten 9-14 de sınırmış..

evet allahtan kg olarak iyi gidiyo gelişimi iyi dedi ama protein olayı canımı çok sıktı gebelik zehirlenmesi olur dedi erken doğum olur dedi yine formundaydı drum anlıcağın,kendisi söyledi olmadı diyet yaptırcaz sana dedi yakın takip bitirmeye çalışcaz dedi ama bi sorun çıktımı işte insan evhamlanıyor,bu arada senin narininde maşallahı var uzun olcak heralde bizimkiler sağlıklı doğsunlar inş biran önce,bu arada aldığım küvet takımının içinde oyuncak ördekler ve fileside var söylemeyi unuttum :)) şişmeler geçen aya göre azaldı geçen ay daha çoktu balon gibi uyanıyodum gün içinde yavaş yavaş geçiyodu bu ay çok yok ama şimdide bu sorun çıktı bilmiyorum allahtan biliçliyizde dra söyleyebiliyoruz bişeyler sırf bu yüzden tansiyon aleti aldım eve sürekli ölçüyodum son 1 haftadır sorun var işte normalde 7-11 üzerine çıkmazdı benim tansiyonum şimdi bazen 8,5-13,5 oluyo..ki zaten 9-14 de sınırmış..

Canım bence tansiyonun çok da yüksek değil. Tamam normalin biraz üstünde. Benki de dediğim gibi genelde 14-8 çıkıyor. Doktor artarsa korkarız demişti. Gebelik zehirlenmesi Allah korusun bende de şüphelenmişti doktor. Benim idrarda protein eser miktarda çıkmıştı yani çok az. Hiç bir şey demedi doktor. Biliyorsun doktorlar hep en kötüsünü söyler ki herşee hazırlıklı olalım diye. Sen bol bol proteinli yiyecekler yemeye gayret et. Özellikle mercimek çorbası. Protein kaybı bebeğin kilo alımını engellermiş. Ama sende etkilememiş maşallah. Korkma, inşallah yarınki tahlillerin temiz çıkar canım.

Canım bence tansiyonun çok da yüksek değil. Tamam normalin biraz üstünde. Benki de dediğim gibi genelde 14-8 çıkıyor. Doktor artarsa korkarız demişti. Gebelik zehirlenmesi Allah korusun bende de şüphelenmişti doktor. Benim idrarda protein eser miktarda çıkmıştı yani çok az. Hiç bir şey demedi doktor. Biliyorsun doktorlar hep en kötüsünü söyler ki herşee hazırlıklı olalım diye. Sen bol bol proteinli yiyecekler yemeye gayret et. Özellikle mercimek çorbası. Protein kaybı bebeğin kilo alımını engellermiş. Ama sende etkilememiş maşallah. Korkma, inşallah yarınki tahlillerin temiz çıkar canım.

inş canım ya inş temiz çıkar bol bol su da içiyorum belki faydası olur diye idrarı seyreltsin diye ama sanırım birbirleriyle çokda alakalı bi durum değil zaten bebeğe yarasın diye yediğim bakliyatın haddi hesabı yok artık tiksindim yani o derece,bakalım yarın haber veririm dua edin benim için normal çıksın inş.

inş canım ya inş temiz çıkar bol bol su da içiyorum belki faydası olur diye idrarı seyreltsin diye ama sanırım birbirleriyle çokda alakalı bi durum değil zaten bebeğe yarasın diye yediğim bakliyatın haddi hesabı yok artık tiksindim yani o derece,bakalım yarın haber veririm dua edin benim için normal çıksın inş.

Allah yar ve yardımcın olsun, şafi ismiyle şifanı versin inşallah canım. Bekliyorum iyi haberlerini.

merhabaa kızlar nasılsınız.
bugün nöbetten çıktığım gibi dr. gittim raporumu aldım :32: biten ilaçlarımı yazdırdım. şu ostram var ya kalsiyum için öldürüyor mide bulantısından beni. gece uyurken içeyim diyom bu sefer de gece ağaz kuruluğu yapıyo :50: sonra da iç iç suyu koş tuvalete :1: sordum Dr.a başka markası yokmuş. varmış da devlet karşılamıyomuş. idare etcem artıkın.
bu arada sizinle de paylaşmıştım daha önce hatta sizden biri de sor bana da de demişti. alt karın bölgemde zaman zaman adet ağrısı gibi ağrı hissediyom diye. bu aylardan itibaren normalmiş. sıkıntı yok yani.
şöle bi geçmişe baktım.
iremim geçmiş olsun canım. allah tez zamanda iyiliğini ve şifasını versin hastanızın.
roises maşallahh bebişine canım :nazar::emir_bebek: bu sıcaklar maalesef hamişlerin dengesini bozuyo. inşallah yarınki test sonuçların iyi çıkar.
Aynur abla ay eşine ne güldüm. adam haklı ama az daha sık dişini kuvöze gerek kalmasın:9: sen diyince aklıma geldi banyo yaparken ne kaçardık o leğenlerden anadan üryan. klasik türk filmi sahnesi :9:
fulim ben göğüs pompası aventin aldım. unnadoda indirime girmişti. 3 fonksiyonlu. manuel, elektrik ve pille çalışıyo. seyehatlerde felan çok rahat oluyomuş bölesi.
bebe ürünlerinde ben de sebamede karar verdim. ama erken daha benim için son aylarda alcam.
işte böle kızlar. hepinizi ve bebişlerinizi öpüyom. ben yarın da izinliyim. kendinize dikkat edin :3::3::16::16::16:

Son düzenleme:
merhabaa kızlar nasılsınız.
bugün nöbetten çıktığım gibi dr. gittim raporumu aldım :32: biten ilaçlarımı yazdırdım. şu ostram var ya kalsiyum için öldürüyor mide bulantısından beni. gece uyurken içeyim diyom bu sefer de gece ağaz kuruluğu yapıyo :50: sonra da iç iç suyu koş tuvalete :1: sordum Dr.a başka markası yokmuş. varmış da devlet karşılamıyomuş. idare etcem artıkın.
bu arada sizinle de paylaşmıştım daha önce hatta sizden biri de sor bana da de demişti. alt karın bölgemde zaman zaman adet ağrısı gibi ağrı hissediyom diye. bu aylardan itibaren normalmiş. sıkıntı yok yani.
şöle bi geçmişe baktım.
iremim geçmiş olsun canım. allah tez zamanda iyiliğini ve şifasını versin hastanızın.
roises maşallahh bebişine canım :nazar::emir_bebek: bu sıcaklar maalesef hamişlerin dengesini bozuyo. inşallah yarınki test sonuçların iyi çıkar.
Aynur abla ay eşine ne güldüm. adam haklı ama az daha sık dişini kuvöze gerek kalmasın:9: sen diyince aklıma geldi banyo yaparken ne kaçardık o leğenlerden anadan üryan. klasik türk filmi sahnesi :9:
fulim ben göğüs pompası aventin aldım. unnadoda indirime girmişti. 3 fonksiyonlu. manuel, elektrik ve pille çalışıyo. seyehatlerde felan çok rahat oluyomuş bölesi.
bebe ürünlerinde ben de sebamede karar verdim. ama erken daha benim için son aylarda alcam.
işte böle kızlar. hepinizi ve bebişlerinizi öpüyom. ben yarın da izinliyim. kendinize dikkat edin :3::3::16::16::16:

tşk ederim canım inş bir sorun çıkmaz dr bugun moralimi çok bozdu takip isticek sanırım yarınki sonuca göre birde neden kalsiyum kullanıyorsun süt ürünleri vs yeterli olmuyormu yoksa farklı bir sebebimi var ? kasık ağrısı normal hele 30 u geç de kasık ağrısı gör canım benim :D ben diyorum ha geldi ha gelecek öyle nefesimi kesiyo ama allahtan geçiyo sonra :)) bebek ürünleri olarak şampuanı dalin aldım ama diğer köpük krem vs onları sebamed aldım bende..

kızlar hepinize günaydınn nasılsınızz??

Ben bugün yine erkenciyimm.. yarın için randevu alıcam inşallah doktor vardır yoksa pazartesiyi beklemek zorunda kalıcam :31:

GEce boyu karnım ağrıdı ve rüyamda doğum sancısı çekiyordum sonra terden uyandım da biraz rahatladım ya artık iyice doğdu doğacak derken ağrılar rüyamda bile devam ediyor..gece wc ye sıkma sıklığım da arttıı içtiğim iki yudum su.

bir de ben şunu farkettim kızlarr meyvesuyu içmek (şekerli olduğu için) bana hiç yaramıyorrr o gün hemen alt bölgemde yanma hissediyorum enfeksiyon varsa zaten şekerli gıdalar yaramazmış bilginize.. Bende sadece suya talim edeceğim meyvesuyu filan iççmeyeceğim bir süre

içimde bir sıkıntı var offfffffff:31::31::31:

korkmaya mı başladın doğumdan ne iş :9::9::9: sen artık ne kadar zamanda bir gidiyon doktora didoş bizim ki tam hatırlamıyorum da 32. haftadan sonra 15 güne bir çağıracak galiba nst ler başlıycak diye biliyom gelecek hafta randevum benimde mecbur 3 hafta sonra izin uzatmaya gitcem o zaman netleşir bizim ne kadar zamanda gitceğimizde :16::16::16::16:

korkmaya mı başladın doğumdan ne iş :9::9::9: sen artık ne kadar zamanda bir gidiyon doktora didoş bizim ki tam hatırlamıyorum da 32. haftadan sonra 15 güne bir çağıracak galiba nst ler başlıycak diye biliyom gelecek hafta randevum benimde mecbur 3 hafta sonra izin uzatmaya gitcem o zaman netleşir bizim ne kadar zamanda gitceğimizde :16::16::16::16:

benim doktor ayda bir çağırıyodu ben 3 haftada gidiyodum şimdi 3 hafta sonra gel dediydi bundan sonra ne kadar sık çağırır bilmiyorum.

bence artık sık çağırmalı sen ne zaman gidiyon ankaraya son ana kalma yinede bence ...

yarın randevu alabilirsem gideceğim iştee. ankaraya da haftaya haftasonu gideceğim kız ben evimden ayrılamıyom yaaa :))) ayrılabilseydim şimdiyece gidrdim

annenin yanına gitmiyormusun sen , kafan rahat ken gitsene son ana sıkıştırma bence ,

annemin yanına gidiyorum canım . bu haftasonu eşimin mesaisi var olmasa gidecektim de haftaya kaldı. Annemin evi de olsa eşim burda yalnız kalıyor ya onu bırakamıyorum bizim oğlan da ne zaman doğar belli değil ki 41-42. haftaları beklerse vay halime :))

annemin yanına gidiyorum canım . Bu haftasonu eşimin mesaisi var olmasa gidecektim de haftaya kaldı. Annemin evi de olsa eşim burda yalnız kalıyor ya onu bırakamıyorum bizim oğlan da ne zaman doğar belli değil ki 41-42. Haftaları beklerse vay halime :))

başlıycam kocanıza şuan en önemlisi sen ve bebeğin , aç kalacak değil ya yer oturur tv ye bakar hatta evi kirletme arada temizle de :9::9::9: Geç gelirse nolur diyon ama erken gelirse en büyük sıkıntı senin olur rahatça git doktorunla görüş şimdiden kimisi son anda kabul etmiyo bir geçmişini sonuçlarını görsün .....

başlıycam kocanıza şuan en önemlisi sen ve bebeğin , aç kalacak değil ya yer oturur tv ye bakar hatta evi kirletme arada temizle de :9::9::9: Geç gelirse nolur diyon ama erken gelirse en büyük sıkıntı senin olur rahatça git doktorunla görüş şimdiden kimisi son anda kabul etmiyo bir geçmişini sonuçlarını görsün .....

iremcandan azarı yedikkk:1::1::1::1: Doğru diyon canım sende haklısın da işte malesef eşim arabayla götüreceği için haftaya kalıyor yarın doktorumuzla da bir görüşelim hemen bu hafta git derse artık bi hal çaresine bakıp gideceğim.
ankarada devlet hastanesine gideceğim için mecbur doğurtacaklar ben sana bakmam diyemez :)))

Back