- Konu Sahibi antidepresif
-
33 yasımdayım.. evleneli 15 yılım doldu geçen ağustosta..
evliliğimin ilk senesinde annemi ağır bi hastalık sonucu kaybettim..ve sonra hayat bir sekilde devam ediyor ya hani ?
öncesinde normal tedavi, sonrasında bikaç kez asılama ve en son 3 kez tüp bebek yaptırdık ama maalesef .. dktorum bu sonuçlara bekliyordum sonuç almayı demesine rağmen maalesef elimiz bos döndük her seferinde..
bikaç senedir de öle duruyoruz bakalım.. Rabbim belki hiç beklenmedik anda yüzümüzü güldürür diye..
cünkü, bi insan çok parayla, ev, araba, yat , vs, herseyi alabiliyor.. bir tek bebek alamıyor ..
ne kadar paran olursa olsun, Rabbim izin vermeyince, tüp bebek dahi olsa, harcadığın onca maddi-manevi masraf, geriye üzüntü olarak kalıyo..
ve sonrasında onca verdiğin paranın, elde edemediğin bir yavrunun, parasını geri ödemekle kalıyor insan..
her negatif sonucunu aldımda ne ben ben değildim nede etrafımdaki kisileri görmek bile istemiyordum.. sok geçirir gib baygın bisekilde hastanede serumlarla ayakta kaldım ve geldim bugüne..hani herseyde bir hayır vardır derler .. öyle ama iste insan yaşayınca bunu anlaması biraz zor oluyo..cünkü geriye kalan insandaki yorngunluk gün gelirde bu özlem giderse, yorgunlkta geçer mi bilimyorum.. birde etrafın konusmaları hani hep bayan sorulur, napıyosunuz dktara gitmiyonz mu artık.. birde lafını bilmeyen kisiler insanın sinirini bozacak sekilde sorular sorarlar ..o kisiyi parçalmamak için kendini zor tutarsın.. tabi bütün bunlar erkeğe sorulmaz nie hep kadına..
ve derken iste ...
esimde sperm konusunda sıkıntısı vardı.
benim ise yumurtalarım az ve kalitesinde de az sorun vardı anladığım kadarıyla..
bütün bunları yaşamak anlatana zor, okuyana dinleyene kolay gelebilir..sadece yaşayan bilir derler..bütün bunlar bende, hem beden yorgunluğu, hem düsünce yorgunluğu yaptı..geçen yıllar içinde bosa geçtiğinin üzüntüsü.. kısaca yıprandım.. hani burada okuyorum 1-2senelik evliler yıprandık diyolar.. ben ölüyorum desem yeridir ..
ve geçen ay buraya kayıt oldum..
son ki 3ayımın adeti hep bi geri gelmeye basladıydı.. ve burada bi arkadas, bizim büyükler adetin geri geri gelmeye baslarsa, bebek tutunmak için yer arıyoddur.. derler .. dediydi..ve biraz umutlandım.. ve geçen ekim ayında da, esim keçiboynuzu kürünü yani kaynatıp içtiydi.. birde arısütü içti iki kutu..
ve ben de civanperçemi karısım var aktarlarda, onu içtiydim.. bikaç kere.. ve adetime 10gün kala soğansuyu yaptıydım.. çok değil 6-7 en fazla içmisimdir.. zor içiyldiğinden dolayı.. ve burada Meryem Süresini çok anlattılar.. bunuda sürekli okudum, çoğunluk sabah namazlarımın arkasından.. çok dua ettim..
ve geçen ekimin sonunda adetim geçiyor ve bütün belirtiler var derken.. 4. gününgecesi. bir rüya gördüm ve bisey beni çok korkuttu.. ve ertesi sabah da adet oldum.. hem çok üzüldüm adet oldum die, hem rüya nın etkesinde çok kaldım..
derken korkuyla ilgili fln burada bi topikte bahsedince.. çünkü bekliyorlardı bende hayırıl haber, ne oldu gibsinden.. dedim rüya böyle böyle oldu..
dediler, evin her yerini sirkeli suyla sil..kendinde sirkeli suyla dus al.. banyo yaparken.. ve yaptım, halen yapıyorum..
suan da yine bütün bunları yapmaya çalısırken, su günlerde incir kürünü ve bal+çörekotu+tarçın kürünü yapmaya da çalısıyorum arada bir ..
ve yine dua.. yine duaaa.. hep dua derkenn..
kasım 27 sinde iste bat tarihim..
böyle benim durumum.. umarım sıkmamışımdır sizleri anlatırken... :)
Ah arkadaşım sen beni öldürdün bugün. Aynı yaşlardaymışız. Ben de 34 girdim eylülde. Genç yaşında evlenmişsin, onca şey yaşamışsın. Allah anneciğine rahmet ve merhamet etsin. Seni de inşallah haırlı bir ana yapsın. Ben Allaha çok şükür daha ilk gecemden hamile kaldım. Bebeğim 13 aylıkken ikinci kızıma hamile kaldım. İlk çocuğum için daha bekarken ne adaklar adamıştım. Çünkü adet olmuyordum ve herkes çocuğun olmayacak diyordu. Oysa haatta en çok istediğim şey sevdiğim adamdan bir bebeğim olmasıydı. Düğünümden 8 ay önce adet olmuştum. Ama Allahın işine bak ki hiç adetsiz hamile kalmışım. İkinci çocuğumda yanlızca tek bir korunmasız ilişki sonucu dünyaa geldi. Ki ondan öncede 5-6 ay adet olmamıştım. İlk çocuğumu ne kadar aşkla istemişsem ikinciyi öğrendiğimde o kadar kötü oldum. Hamileliği kabul edemedim ve tam 14 ay hamilelerde yaşanan bir depresyon geçirdim. Durumum o kdar kötüydü ki, yanlız kaldığım her fırsatta karnımı yumrukluyordum. Karnımı görmemek için tuvalete bile gitmek istemiyordum. Doktorum bu durumum doğumdan sonra değişeceğini eğer geçmezse tedavi olmam gerektiğini söylemişti. Sezeryandan sonra bebeği yanıma getirdiler. Görmek istemedim. O gün akşama kadar bebek hemşirelerin kucağında ağladı. Sonra yanıma bir kadın geldi. Hastalardan birinin refakatçisiymiş. Kadın bana öyle şeyler anlattı ki iki gözüm iki çeşme bebeğimi kucağıma alıp emzirdim. O kadıncağız 11 kere hamile kalmış, hepsini 9. aylarında kaybetmiş. Ama öyle güler yüzlüydü ki, sanki o acıları o yaşamamış gibiydi. Hiç hamile kalmamak, zorla doğurup ölüsünü kucağına almaktan daha iyi değil midir?Bazı insanlar sabredebiliyor işte. Allah gerçekten dağına göre duman veriyor demek ki. Ben inanıyorum ki senin de bir bebeğin olacak canım. Bitkisel çayları 15 günden fazla denememen gerektiğini biliyorsundur zaten. Benim tavsiyem hayıt tohumundan çay yapman. Ben çok faydasını gördüm. Adetlerimi ve hormonlarımı düzene soktu. 27 kasım yakınmış. Ben senden çok heyecanlıyım. Ama olmasa da canın sağolsun. Allah sana ve kocana sağlık ve huzur versin canım.
canım benim duaların kabul olur inşallah allah senin yüzünü güldürsün. çok etkilendim okurken sıkmak ne kelime bende düşürdüm bebeğimi ama umudumu kaybetmedim sende kaybetme inşallah allahım yüzünü güldürsün...........
kızlarrr yardım ediinn nolurrr!!!
ben 2 bucuk yıllık evlıyım bebek dusunmeye baslayalı 2 ay oldu oncesınde esım konunuyordu ben hiç ilac kullanmadım.buarada pco luyum.neyse bebek dusununce doktora gıttım bana kloman werdı ve ıkı gune bır yumurtlama takıbı yaptı hiç ilişkiye su gun gırın demedı sonra dedıgı gun ılıskı oldu kendı ızın alacaktı dedıkı sen 2 gun sonra gel yurmurtan catlamısmı dıger doktor baksın dedı hastaneye gıttıgımde ultrason kızmına gonderdıler benı orda yumurtamı olcutu uzman sonra dıger kadın dogumcuya gıttım sekreterı kagıdı aldı ıcerı gırdı ve recetyele geldı catlatma ıgnesı yazmıstı benı gormedı bıle neye sınırım bozuldu ama yınede wurdurdum sekreterın dedıgı wurdurdugun gun bıde 2gun sonrası ılıskıye gırıcen dedı doktor oyle soylemıs.iğneyı vurdurdugum gun ılıskı oldu ama asıl onemlı olan gun asırı olması gereken ılıskı olmadı ve tabı hamılelık soz konusu bıle olmadı
bu ay hastalıktan sonra doktora gıttım bukes de serephone verdı kullandım yumurta takıbıne basladı yıne ama en son gıttıgımde bu tedavının suresı 6 ay bılıyosun olmazsa baska tedavıye gecıcez dedı bahsettıgıde rahım fılmı falan heralde cok canım sıkıldı sonucta ben esımle hiç bebek için calısma yapmadık 2yıl boyunca doktorun once oyle dene demesı gerekmıyomuydu sorun varmı onuda soylemıyor bır tohum atıyoruz tutucakmı tutmıcakmı bakıcaz dıyo:S acaba doktorumumu degıstırsem ben yaa ayrıca hiç tahlil falan da yapmadı kızlarrrr uzun oldu bılıyorum ama cok kafarm karıstı lutfen yardım edin
Sudemerve..anlatımın için tsk ederim cnm..İnsallah diyorum yazdıklarına .. ve onca yıl geçmesine rağmen, insan bos durmak içinden gelmiyo, hani ana yüreği derler ya, iste o duyguyu, o hissi yaşamak istiyo insan bir bayan olarak.. saolasın tsk ederimmm tekrardan, Rabbim uygun görürse hayırlı bir ana olmak isterim tabi kide..
yanlız adet görmeyen çocuk sahibi olamaz diye biliyordum, senin nasıl oldu dicem ama yanlıs anlamazsın umarım bu sekilde dediğimden dolayı ?
(((Ama Allahın işine bak ki hiç adetsiz hamile kalmışım.)))
o kadın için de.. şunu demek istiyorum.. evt grçekten zor bir durum.. o kadar hamile kalıp defalarca aynı şeyi yaşamak çok kabullenir birsey olmasa gerek.. ama ne var ki her insan kendi çektiğini biliyor, dağına göre kar misali...onun da çektiği ona zor ki biz duyunca bize zor gelir.. benim yaşadığım da bi baskasına.. bu hep böyledir..
hayıt tohumu içinde, civanperçemi die aktardan aldığımda, içinde bikaç bitki karısımı var üzerinde öyle yazıyor..kırk kilit otu die geçiyor içindeki bi baska bitki olarak..evt 15günden fazlası zarar olabilir biliyorum onu.. tam sürekli yapmıyorum zaten, arada bir hepsini..artık bilmiyorum ne kadar faydasını görebiliyorum..
herkese iyi geceler ben geldim ama kimsecikler kalmamış
Canım hiç adetsiz dediğim, mesela hamileliğimden 8 a önce adet olmuştum birinde, diğerinde ise yaklaşık altı ay. Sene de 5 i geçmez gördüğüm adet sayısı. Sebebi doğuştan yumurtalıklarda kis oluşuymuş. PKO had safhada ayrıca. Tedavisi de yokmuş. Geçici tedbirlerin dışında.
İi geceler canım, nasılsın?
bende aralıkta tüp bebek yapıcam inş diger topiktekilerini okuyunca sanırım şansım yok aynı sorunu yaşayan arkadaşların kaçıncı denemeleri püffff allahım gitmeden tedaviye bu ay hamile kalabilsem nasip etsedeeeeeeee inşşşşşşş hepimize
evde değildim yeni geldim :)
bugün bir kız bir erkek ikizimin olduğunu hayal ettim. Çok istiyorum bi kız bir erkek ikiz. İnsan daha ne isterki......
bu arada benim halamlar ikiz eşiminde halasının çocukları ikiz. Ben de ihtimal nedir ki :)))
tabiiki sağlıklı olsun da Allaha öncelikli duam bu....
iyiyim canım annemlerdeyim hala onlar yattı bir annem ayakta bende takılıyom işte sen napıyosun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?