- 6 Eylül 2019
- 769
- 1.000
- 53
- Konu Sahibi PlutonMerkez
-
- #12.141
Benim ilk transferim 3. Gün embriyosuydu 7. Günde çok silik çizgi yakalamıştım.Kızlar.3. Gün embryo transferinin transfer gününü de sayarsak 4. günü.3. Gün embryo transferi olup pozitif sonuç alan arkadaşlar ne zaman test yaptınız?Ve belirtileriniz nelerdi?
Canım benim de ilk transferde gelişim durdu 6. Hafta doktor bana 3 seçenek sunduMalesef bende bekliyorum leke dahi yok agrı sancı hiçbirşey yokbeklemesek gelir bekliyorum ya gelmiyor 3 gün daha gelmezse kürtaj dedi iyice stres yaptım
Ben yurtdışındayım ikisini de vermedi doktorum tüm kan testlerini yaptı kan pıhtılaşması için hepsi normal gelince boşuna kullanmaya gerek yok dedi kullanınca ters bir etkisi bile olabilir dedi. Burada herkesin kan sulandırıcı kullandığını görünce ben de şaşırıyorum yanlış mı yapıyorum diye
Hayırlı olsun canım, kaliteli embriyoların ve sağlıklı çocukların olsun
Benim ilk transfer düşükle sonuçlanınca doktoru uyardım çünkü annem ara ara coraspirin kullanıyor (kalp için) belki bende de vardır diye o zaman test yapalım dedi testler iyi çıkınca da gerek yok dedi. Burada (ABD) gereksiz ilaç/prosedür kullanımından çok kaçınıyorlarTest yaptırdıysan ve bişey çıkmadıysa gerek yok demek kievet herkes kullanıyor, bana da doktorum vermedi ,ama test de yapmadı. O yüzden ben bu transferimde kullanmayı önereceğim
Banada kan pihtilasmasiyla ilgili test yapılmadıTest yaptırdıysan ve bişey çıkmadıysa gerek yok demek kievet herkes kullanıyor, bana da doktorum vermedi ,ama test de yapmadı. O yüzden ben bu transferimde kullanmayı önereceğim
Hayırlısı olsun inşallah Rabbim kolaylıklar nasip etsin pozitif haberlerinide alırız inşallahBugün tüp bebek için iğnelere başladım hayırlısı olsn dualarınızı bekliyorum canlar
Sen erken yaparsınTeşekkür ederim Aygülcüm30 ocakta test yaptır dedi doktor 14 gün sonra yani hep geç Bi tarih veriyor doktor. 2 embriyo konuldu 5. Gün embriyosuydu
Banada kan pihtilasmasiyla ilgili test yapılmadı
Ama hep hap hem iğne kullanıyorum
Benim ilk transfer düşükle sonuçlanınca doktoru uyardım çünkü annem ara ara coraspirin kullanıyor (kalp için) belki bende de vardır diye o zaman test yapalım dedi testler iyi çıkınca da gerek yok dedi. Burada (ABD) gereksiz ilaç/prosedür kullanımından çok kaçınıyorlarama yine de insanın kafasına takılıyor tabii. Bir sor bence de canım. Büyük bir yan etkisi olsa bu kadar rahat çoğu kişiye yazmalardı diye düşünüyorum
Transfer gününü de sayarak mı 7. Gün?Bir de erken gebelik testi mi yaptınız?Benim ilk transferim 3. Gün embriyosuydu 7. Günde çok silik çizgi yakalamıştım.
Yurt dışındayım test adetten 5 güncesinde bile sonuç verir diye yazıyordu markası first response. Erken gebelik testi olmuş oluyor herhalde. Transfer gününü saymadım.Transfer gününü de sayarak mı 7. Gün?Bir de erken gebelik testi mi yaptınız?
Mantıklı valla doktorum benimle ünide aynı dersi falan aldı direkt sorduğum her soruyu cevapladı şuana kadar. Mesela transferden 10 dk sonra kalktım ayağaBen kıbrısta yaşıyorum, benim doktorum da ilaç kullanımını minimumda tutuyor. Ben transferden sonra sadeceprogesteron jel ve folik asit kullandım, benim de 1 düşüğüm var, burda herkesin iğne ilaç kullandığını görünce benim tedavimde bir tuhaflık olduğunu düşünüyorum. Bir dahaki muayeneye ilaç listesiyle gideceğim, en azından bu ilaçlara neden gerek duymadığını açıklarsa o zaman tatmin olurum sanırım
Öncelikle size de geçmiş olsun Rabbim birdaha yaşatmasın ah o vajinal ilaç benim 7.haftalık gelişim durduğu için doktor vajinal ilaç verdi ağrı kesici faln da vermedi bilgide vermedi şöyle kullan dedi sadece bana ağır geldi sanırım inanılmaz agrı sancı kanama kusma ve bayılma eşim acile zor yetiştirdi üstüne kendi doktorumu aramış eşim çok kötü diye bi kadın doğuma götür demiş orda nöbetçi doktor tarafından suçlamalar iş polise kadar gidiyordu kısaca doktor değiştirdim bu doktoruma da bu olayı anlatmıştım yeni tüp bebek tedavisi başlıcam başındam bunlar geçti diye şimdi muhtemelen onun için ilacı önermiyor olabilir kendiliğinden düşer yoksa kürtaj dedi ben kürtaj istemiyorum dedim bekleyelim bakalım dedi perşembe doktora gidecem istediğim kendi gitse beni üzmese artıkCanım benim de ilk transferde gelişim durdu 6. Hafta doktor bana 3 seçenek sundu
1. Kendiliğinden düşük (ama bi haftadan fazla bekleyebilirsin demişti)
2. Vaginal ilaçla düşük (ben bunu seçtim hatta jinekolog bi akrabam da en iyi yol bu dedi, doktor bir de güçlü ağrı kesici verdi ilacı aldıktan sonra hemen düşük başladı ve inan bana ağrı sızı hiç hissetmedim bile)
3. Kürtaj.
Sana vaginal ilaç niye önermediler acaba en kolay yöntem çünkü kendiliğinden düşmesini ben de 2 gün bekledim önce sonra sabredemeyip doktoru arayıp ilaç istedim. Bekle bekle vakit geçmiyordu bir de çalışıyorum iş yerinde falan başlar diye de korkmuştum evde sakince atlattım elhamdulillah.
Ben belki ağrı kesiciyle birlikte aldığım için dediğim gibi hissetmedim bile nerdeyse düşük başladıktan 3 saat sonra biraz sancı hissettim onda da artık ağrı kesicinin etkisi yavaşlamıştı herhalde ama sonu olduğu için sıcak suyla idare ettim geçti elhamdulillah. Rahme her müdahale korkutuyor beni, ama beklemek de insanın psikolojisini bozuyor tabii. Allah yardımcın olsun canım. Siz transferlerde kan sulandırıcı kullanıyor muydunuz?Öncelikle size de geçmiş olsun Rabbim birdaha yaşatmasın ah o vajinal ilaç benim 7.haftalık gelişim durduğu için doktor vajinal ilaç verdi ağrı kesici faln da vermedi bilgide vermedi şöyle kullan dedi sadece bana ağır geldi sanırım inanılmaz agrı sancı kanama kusma ve bayılma eşim acile zor yetiştirdi üstüne kendi doktorumu aramış eşim çok kötü diye bi kadın doğuma götür demiş orda nöbetçi doktor tarafından suçlamalar iş polise kadar gidiyordu kısaca doktor değiştirdim bu doktoruma da bu olayı anlatmıştım yeni tüp bebek tedavisi başlıcam başındam bunlar geçti diye şimdi muhtemelen onun için ilacı önermiyor olabilir kendiliğinden düşer yoksa kürtaj dedi ben kürtaj istemiyorum dedim bekleyelim bakalım dedi perşembe doktora gidecem istediğim kendi gitse beni üzmese artık
Acile gittiğimde serum agrı kesici yapıldı rahatladım biraz eve giderken de ilaç verdi onunla idare ettim beni uyarıp agrı kesici verse bu kadar olmazdık belki bilmiyorum 1 haftaya yakın agrım oldu bende endişeliyim müdahale edilmesini istemiyorum psikoloji kalmadı bende zaten pozitif gördüm yok kanama yok beta indi gerçi çıktı ilacı bıraktım kese gördü yine ilaca başladım yine bıraktım karmaşık herşey Amin inşaAllah transfer den pozitif görene kadar kullandım kanama olunca kestim 2 hafta kullanmadım kese görünce kullanmaya başlamıştım tekrarBen belki ağrı kesiciyle birlikte aldığım için dediğim gibi hissetmedim bile nerdeyse düşük başladıktan 3 saat sonra biraz sancı hissettim onda da artık ağrı kesicinin etkisi yavaşlamıştı herhalde ama sonu olduğu için sıcak suyla idare ettim geçti elhamdulillah. Rahme her müdahale korkutuyor beni, ama beklemek de insanın psikolojisini bozuyor tabii. Allah yardımcın olsun canım. Siz transferlerde kan sulandırıcı kullanıyor muydunuz?
10. canım
Hadi kolay gelsin güzel uumurtalarin olsun inşallahMerhaba kızlar günaydın ben birazdan evden çıkmam yumurta toplama işlemi için bana dua edin lütfen
BC kalite demiştiniz demi embriyolog ne dedi iyi orta diye birşey dedimi o birtane şans can olsun inşallah önceki tedavimde bizimde birtane kalmıştı çok üzülmüştüm.Tek bir tane kaldı canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?