Aralık ayında tüp bebeğe başlayacaklar buraya

Kızlar merhaba bişey sormak istiyorum. Salı günü donuk embriyo ile ikinci transferimi oldum. İlkinde acemilik çok fazla su içmiştim. Transferden sonra sondayla boşaltıyorlar ama yarım saat zor dayanmış hastanede kaldığım iki saatte dört kere tuvalete kalkmıştım tutmayınca bu yüzden mi diye çok kafama takılmıştı. İkinciden önce doktordan sürgü kullanmalarını rica ettim gerek yok dedi. Bu sefer çok dikkatli su içtim ama doktor baktı yeterli sıkışık değilsin dedi bir litre daha su içirdiler. Transferden sonra yine sondayla boşalttılar ama kırk beş dakika zor dayandım WC’ye gittim yine hiç istemeye istemeye. Üç saat kaldım hastanede dört kere yine WC’ye gittim. Kk’de bakıyorum bir saat dayandım iki saat dayandım bi kere gittim sonra taburcu oldum diyorlar. Ben de mi anormallik var. Sizde nasıl oldu? Bu kadar WC’ye gitmek tutmayı önler mi acaba. Yine çok taktım kafaya

Merhaba Öncelikle hayırlı olsun transferiniz bende daha ilk defa deneyeceğim sonda nedir ? idrara sıkışık gelince wc ye transferden sonra gitmemek mi gerekiyor ?
Kaç saat beklemeliyim ?
Tavsiyeleriniz varsa alabilir miyim ?

ben de sizin gibi oldum 45 dk zor bekleyip kalktım daha sonra birkaç kez ama kalkmanın aslında çok ilgisi yokmuş tutunmamayla ilgili. benim daha sonucum belli değil ama kafanıza takmayın içiniz rahat olsun bu forumda okudum hiç beklemeden transferden hemen sonra kalkmış biri ama hamile.

Merhaba Öncelikle hayırlı olsun transferiniz bende daha ilk defa deneyeceğim sonda nedir ? idrara sıkışık gelince wc ye transferden sonra gitmemek mi gerekiyor ?
Kaç saat beklemeliyim ?
transferden önce sıkışık olmanızı istiyorlar, wc ye kalkmayın diyorlar
3 saat dinlenmenizi istiyorlar, açıklayacaklardır zaten size

Merhaba canım hayırlı olsun bu dondurulmuş embriyo şans verdin inşallah güzel sonuç alırsın. Seninle transferimden önce yazışmıştık hatırlarsın. Transferden sonra 45 dakika yattisan merak edilecek birşey yok zaten embriyo öyle düşmez biyolojik olarak mümkün değil. Bende transfere idrara sikişki girdim transferden hemen sonra sürgü kullandım 45 dakika yattım çıktım. Rahime yerleştiren bir embriyo öyle kolay kolay düşmez önemli olan orda büyümeye devam etmek boş yere kendini strese atma bu günler önemli. Evinde rahat rahat yat film izle dinlen

Bu arada yurtdışında 45 dakika yatan da yok 15 dakika yatıyor ve gidiyorlar burda sadece içimiz rahat olsun diye o kadar yatıyorlar. Zaten hareketsiz yatmak doğru birşey değil evin içinde ufak ufak yürüş yapmakta fayda var rahme kan akışı embriyo tutunması için önemli. Doğal yollarda hamile kalırken de hiç birşey bilmeden normal hayatımıza devam ediyorun kimse yatmaz yanı. Bu da aynı şey tek fark embriyo dışardan rahime veriliyor.

bende merak ettim eğer benimde devlette olmazsa bahçecide tercihlerim arasında
Ben çok memnunum, hastaya göre teknik uyguluyolar. Herkese aynı müdahale etmiyolar bence özele geçersen gözünü kırpmadan geç. Ben acaba para olarak mı bakıyolar demiştim ama taze transfer olan çok var. Dinlendirme yapıp para alalım gözüyle bakmıyolar

doğrudur zaten hatırlarsan biz bunun konuşmasını yapmıştık seninle dinlendirme ücreti vs. alıyorlar diye :) hatırladın mı bilmiyorum ..

Saol canım, hatırlıyorum sohbet etmiştik. Doktor histerıskopiyi erteleyelim deyince tamam dedi. İçimden bi ses bu embriyoya şans vermemi söyledi. Kendime çok da umutlanma diyorum ama insan takılıyor işte yine de bişeylere. Bu da olmazsa daha iyi bir tüp bebek merkezinde sıfırdan başlıcam. İnşallah gerek kalmaz. Allah benim de yüzüme bakar. Sen pozitif almıştın nasıl gidiyor hamileliğin inşallah hersey yolundadır.

Bence sen yeni bir tedaviye gerek kalmaz inşallah test günün ne zaman?
Benim şükür iyi gidiyor yarın doktor kontrolum var bakalım ne olcak her zaman endişe tedirginlik var ama güzel bir his sağ salım kucağımıza alana kadar da böyle heyacan dolu olcaz galiba. Darisi isteyen herkesin başına inşallah

Ayy canım teşekkür ederim inşallah seninki de tutunmuştur. Araştırdım hareketle tutunmasının Alakası yok yazıyor sitelerde. Ama bazı hastaneler birkaç saat hiç kalkınmasına izin vermiyorlarmış tedbir amaçlı sürgü ördek fln kullandırıyorlarmış. Onları okuyunca benim gibi olanlar var mı diye mera etmiştim. Çok mu su içtim hata mi yaptım fln diye takılmıştım ama içimi rahatlattınız. Pozitif sonuçları alalım inşallah

İnşallah canım Allah söyleymiştir sana :))) çok teşekkür ederim. İki gün oldu transfer olalı. 27si test günüm bakalım bunda pozitifi görürüm inşallah. Haklısın annelik duygusu kalbe bi girdi mi o hisler galiba ölene kadar çıkmıyor ama çok sevindim iyi olmana. Allah sağlıkla tamamıma erdirsin canım

Yeni yıla bebiş haberle girmek ne güzel olur duamdasın canım 27 Aralık kadar bu günlerin tadını çıkar kendine hamile gibi davran inşallah güzel sonuç alırsın

Kaç saat beklemeliyim ?
Teşekkür ederim. Sizinde tedaviniz hayırlı olsun. Transfer çok kolay bir işlem tek sıkıntısı ultrasonla bakarak yaptıkları için altınıza yapacak kadar sıkışmanızı isteyip sizi öyle işleme alıyorlar. Neye benzediğini göremedim ama işlemden hemen sonra sonda dedikleri bişeyle idrarımı bi tasa boşalttılar beni öyle odaya götürdüler. Yarım saat kalkma sonra WC’ye gidebilirsin dediler. Ama az sayıdaki bazı merkezlerde iki üç saat hiç kaldırmadan sürgü veriyorlarmış ona yapsın diye. Araştırdım hareket etmenin tutunmaya etkisi yok diyorlar ama ben çok kalkıp tuvalete gidince kafama takıldı sizlerin deneyimlerinizi de sormak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…