- 26 Mart 2020
- 3.713
- 3.450
Ne güzel bi duaHepsini gözlerim dolu dolu okudum, çok geçmiş olsun çok zor şeyler atlatmışsınız, rabbim bir daha yaşatmasın, güzellikler versin inşallah
Annem hep "Allah ayıpsız kusursuz ömürlü hayırlı evlat nasip etsin" der. Bende hepimiz için böyle dua ediyorum
direk aşılamadan önce bence çatlatma iğnesi denenmesinde fayda var. Yani beli bir zaman çocuğunuz olmadıysa dr dan isteyebilirsiniz çünkü doktorlar genelde az daha kendiniz deneyin vs diyorlarBe de merak ediyorum dr gidip sizmi istiyorsunuz dr mu gerekli diyorilk ozele gittigimde hemen istersen asilamada yapalim dedi ama malum birilerine danismadan direk ozeldeki dr guvrnemiyorum
ben hamile kalmayi planliyorum diye doktora gittigimde yumurta gelisimi icin falan vitaminler sormustum.. o da daha boyle seylere gerek yok tahlillerin ultrasonun temiz bi 9-10 ay deneyin olmazsa boyle takviyeleri dusunursun demisti.. o yuzden cok daha hizli surede catlatma ignesi olan arkadaslari gorunce de sasirmistim buradadirek aşılamadan önce bence çatlatma iğnesi denenmesinde fayda var. Yani beli bir zaman çocuğunuz olmadıysa dr dan isteyebilirsiniz çünkü doktorlar genelde az daha kendiniz deneyin vs diyorlar
Benim yas 35,obur ay alti ay doluyo bana demez sanirsam bekle birkac felan diyedirek aşılamadan önce bence çatlatma iğnesi denenmesinde fayda var. Yani beli bir zaman çocuğunuz olmadıysa dr dan isteyebilirsiniz çünkü doktorlar genelde az daha kendiniz deneyin vs diyorlar
Canim belki dr sorun gormustur onerdiginde weya benim gibi yasi wardir, bizim icin zaman sorun oluyo birazben hamile kalmayi planliyorum diye doktora gittigimde yumurta gelisimi icin falan vitaminler sormustum.. o da daha boyle seylere gerek yok tahlillerin ultrasonun temiz bi 9-10 ay deneyin olmazsa boyle takviyeleri dusunursun demisti.. o yuzden cok daha hizli surede catlatma ignesi olan arkadaslari gorunce de sasirmistim burada
Canim sen anliyomussun teknolojiden cok iyiCanım bence ben bir haltlar yedim ama teknolojiyle de aram iyidir hani nasıl böyle oldu anlayamadım. İphone 7 kullanıyorum hep normal görünümdeydi dün değişti düzelmiyor da
Ya nasıl içimi rahatlarınız çok teşekkür ederim Allah razı olsunHiç üzülme canım vardır bunda da bir hayır.Ben Haziran ayında kimyasal gebelik geçirdiğinde üzülmüştüm.Eylül ayında doktora gittiğimde artık korunma folik asit kullanıp istediğin zaman hamile kalabilirsin demişti.Bende o sevinçle eşimi aradım gelip beni hastaneden al güzel haberlerim var diye,eşim gelemem kendi imkanlarınla gel, ben gelecek durumda değilim dediğinde 1 saatlik yol bana 10 saat gibi gelmişti.Eşim iyileştikten 1 ay sonra doktora gittim durumu anlattım ne zaman gebelik düşünmeliyim diye hemen başlayabilirisin bir sıkıntı olmaz dedi.Öncelikle eşinin ve senin sağlığın daha önemli!...Bak eşin hasta oldu seninde vajinal mantar oluşmuş.Demek ki cinselliğe ara vermek ve ikinizşnde bedenin dinlenmesi daha hayırlı...Vücuttaki mantar iltihap ve enfeksiyonlar düşüklere sebep oluyor.Bak Allah size tüm engelleri kaldırmak için fırsat vermiş bunun güzel tarafından bakmak tüm sıkıntıları gideriyor.Allah eşine de sanada şifa versin.Gelecek güzel günlerin kefaletini ödüyoruz gibi düşünmek lazım ,
Üzülme der Mevlana ve devam eder, bir yanda korku bir yanda ümit varsa iki kanatlı olursun, tek kanatla uçulmaz zaten.
Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, kilimin tozunualmaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin?
Evet çok haklısın canımCanim belki dr sorun gormustur onerdiginde weya benim gibi yasi wardir, bizim icin zaman sorun oluyo birazdr acele etmek isteyebilir bana gider gitmez istersen direk asilama yapabiliriz dedi dedim bi dogal deneyeydik ozaman dedi reglinin 3.gunu gel tahlil yapalim, gittim tabi ama baska yere tahlil temiz deneyin 6ay olmazsa esinizle daha kapsamli bi hastaneye gidin dedi(nolcak bu ozel hastane para gozlulugu)
tabi canım burada onun için varız. birbirimize destek olmamız lazım. Ben de 38 yaşındayım mesela ben de öyle düşünüyorum önce çatlatma iğnesi sonra aşılamaBenim yas 35,obur ay alti ay doluyo bana demez sanirsam bekle birkac felan diyederse beklemek istemiyorum derim ama sizin uyardiginiz iyi oldu once catlatma ignesimi denmemeiz gerekiyor diye sorarim bilmemek ne zor walla iyiki warsiniz
Ben şuan 40 yaşındayım.37 yaşında evlendim. Düğünden bir kaç ay önce doktora gittim ne tür bir korunma şekli benim için uygundur vs.sodum o dönemde amh değerlerime bakıldı doktor 1 yıl korunabilirsin,hatta eşinin korunması daha sağlıklı olur demişti.1 yıl sonra gebelik için bir engel vs.var mı diye kontrole gittim.Sıkıntı yok 6 ay kendi imkanlarıyla hamile kalmayı dene olmazsa çatlatma iğnesi yapabiliriz demişti.Gerek kalmadı 3 ay içinde hamile kalmıştım.Özetlersek kişinin yaşından ziyade jinekolojik muayane sonrası herhangi bir problem olmaması, yumurta rezervinin yeterli olup olmaması,eşinin spermlerinde problem olup olmaması,genetik bir rahatsızlık olup olmaması gebelik süreçlerinin seyrini değiştirebilir.Mesela benim 3 ay önce amh 2.83 tü ama 25 yaşında başka bir arkadaşın 0.46 vb değerlerde oluyor.Şimdi doktorların önceliği ben miyim yoksa diğer 25 yaşındaki genç arkadaş mı?Kimyasal gebeliği bizler normal gebelik gibi düşünüyoruz ama doktorlara göre gebelik kaybı değil,çünkü daha kalp atışı oluşmamış ve sağlıklı şekilde bölünemeyip ktomozum dizilimi yanlış olan ,zigot şeklindeki bir hücre olarak görüyorlar.Bizler DNA Sarmalının ve diğer biyolojik etkenler hakkında gerçek ve doğru bilgiye sahip olmadığımız için bu kadar üzülüp sıkıntı yapıyoruz.Ben kesinlikle kimyasal gebelikte olsa başka gebelik kaybı da olsa araştırılmasında yanayım.Ama doktorlar o kadar çok aynı tablolarla karşılaşıyor ki bizler kadar hassas ve duyarlı olmalarını beklemek lazım.Ben bile 30 yıllık doktorumu değiştirdim.Mesela 9 haftalıkken bebekle ilgili sıkıntıyı fatketti ama emin olmak için aylık kontrol değil 14 gün sonra kontrole çağırdı.O gün haberler kötü diyip down sedromu değil muhtemelen trizomi18 gibi gözüküyor demişti.Kalpteki sıkıntıları herşeyi bana çok net anlatmıştı.Petinatolojiye yönlendirdi perinatolog bile kesin Trizomi diyemedi.Ama benim doktorum 11 haftalıkken fatketmişti.Çok seviyor ve saygı duyuyorum ama,kimyasal gebelikte muayaneye bile gelmene gerek yok demesini kabullenmedim.Bir sorun var ki bebeklerim sağlıklı olmuyor diye üniversite hastanesine gittim.iyi ki gitmişim gebelikten ziyade hayatımı etkileyecek daha büyük sağlık problemim varmış ki tespit edildi ve tedavim başladı.Bu arada benim sistemik lupus erimatozus (SLE otoimmun sistemle alakalı bir hastalık) sedimentasyonum yüksek çıktı romatizmal bir hastalık...Tavsiyem üst üste aynı şeyleri yaşamamak adına gerekli araştırmalar ve en önemlisi güvenilir bir doktor bulmak gerekir.Kusura bakmayın uzun uzun yazıyorum çünkü hemen hemen hepimizin sıkıntısı farklı olmasına rağmen amacımız niyetimiz aynı,belki bir birimize bir ışık tutarız tecrübelerimizle...Benim yas 35,obur ay alti ay doluyo bana demez sanirsam bekle birkac felan diyederse beklemek istemiyorum derim ama sizin uyardiginiz iyi oldu once catlatma ignesimi denmemeiz gerekiyor diye sorarim bilmemek ne zor walla iyiki warsiniz
gecmis olsun canim boyle uzun uzun yazmak bi emek gercekten ama cok faydali bi bilgi kaynagi, paylasim oluyorBen şuan 40 yaşındayım.37 yaşında evlendim. Düğünden bir kaç ay önce doktora gittim ne tür bir korunma şekli benim için uygundur vs.sodum o dönemde amh değerlerime bakıldı doktor 1 yıl korunabilirsin,hatta eşinin korunması daha sağlıklı olur demişti.1 yıl sonra gebelik için bir engel vs.var mı diye kontrole gittim.Sıkıntı yok 6 ay kendi imkanlarıyla hamile kalmayı dene olmazsa çatlatma iğnesi yapabiliriz demişti.Gerek kalmadı 3 ay içinde hamile kalmıştım.Özetlersek kişinin yaşından ziyade jinekolojik muayane sonrası herhangi bir problem olmaması, yumurta rezervinin yeterli olup olmaması,eşinin spermlerinde problem olup olmaması,genetik bir rahatsızlık olup olmaması gebelik süreçlerinin seyrini değiştirebilir.Mesela benim 3 ay önce amh 2.83 tü ama 25 yaşında başka bir arkadaşın 0.46 vb değerlerde oluyor.Şimdi doktorların önceliği ben miyim yoksa diğer 25 yaşındaki genç arkadaş mı?Kimyasal gebeliği bizler normal gebelik gibi düşünüyoruz ama doktorlara göre gebelik kaybı değil,çünkü daha kalp atışı oluşmamış ve sağlıklı şekilde bölünemeyip ktomozum dizilimi yanlış olan ,zigot şeklindeki bir hücre olarak görüyorlar.Bizler DNA Sarmalının ve diğer biyolojik etkenler hakkında gerçek ve doğru bilgiye sahip olmadığımız için bu kadar üzülüp sıkıntı yapıyoruz.Ben kesinlikle kimyasal gebelikte olsa başka gebelik kaybı da olsa araştırılmasında yanayım.Ama doktorlar o kadar çok aynı tablolarla karşılaşıyor ki bizler kadar hassas ve duyarlı olmalarını beklemek lazım.Ben bile 30 yıllık doktorumu değiştirdim.Mesela 9 haftalıkken bebekle ilgili sıkıntıyı fatketti ama emin olmak için aylık kontrol değil 14 gün sonra kontrole çağırdı.O gün haberler kötü diyip down sedromu değil muhtemelen trizomi18 gibi gözüküyor demişti.Kalpteki sıkıntıları herşeyi bana çok net anlatmıştı.Petinatolojiye yönlendirdi perinatolog bile kesin Trizomi diyemedi.Ama benim doktorum 11 haftalıkken fatketmişti.Çok seviyor ve saygı duyuyorum ama,kimyasal gebelikte muayaneye bile gelmene gerek yok demesini kabullenmedim.Bir sorun var ki bebeklerim sağlıklı olmuyor diye üniversite hastanesine gittim.iyi ki gitmişim gebelikten ziyade hayatımı etkileyecek daha büyük sağlık problemim varmış ki tespit edildi ve tedavim başladı.Bu arada benim sistemik lupus erimatozus (SLE otoimmun sistemle alakalı bir hastalık) sedimentasyonum yüksek çıktı romatizmal bir hastalık...Tavsiyem üst üste aynı şeyleri yaşamamak adına gerekli araştırmalar ve en önemlisi güvenilir bir doktor bulmak gerekir.Kusura bakmayın uzun uzun yazıyorum çünkü hemen hemen hepimizin sıkıntısı farklı olmasına rağmen amacımız niyetimiz aynı,belki bir birimize bir ışık tutarız tecrübelerimizle...
Merhaba, peki gebeliğinizi sonlandırdlar mıBen şuan 40 yaşındayım.37 yaşında evlendim. Düğünden bir kaç ay önce doktora gittim ne tür bir korunma şekli benim için uygundur vs.sodum o dönemde amh değerlerime bakıldı doktor 1 yıl korunabilirsin,hatta eşinin korunması daha sağlıklı olur demişti.1 yıl sonra gebelik için bir engel vs.var mı diye kontrole gittim.Sıkıntı yok 6 ay kendi imkanlarıyla hamile kalmayı dene olmazsa çatlatma iğnesi yapabiliriz demişti.Gerek kalmadı 3 ay içinde hamile kalmıştım.Özetlersek kişinin yaşından ziyade jinekolojik muayane sonrası herhangi bir problem olmaması, yumurta rezervinin yeterli olup olmaması,eşinin spermlerinde problem olup olmaması,genetik bir rahatsızlık olup olmaması gebelik süreçlerinin seyrini değiştirebilir.Mesela benim 3 ay önce amh 2.83 tü ama 25 yaşında başka bir arkadaşın 0.46 vb değerlerde oluyor.Şimdi doktorların önceliği ben miyim yoksa diğer 25 yaşındaki genç arkadaş mı?Kimyasal gebeliği bizler normal gebelik gibi düşünüyoruz ama doktorlara göre gebelik kaybı değil,çünkü daha kalp atışı oluşmamış ve sağlıklı şekilde bölünemeyip ktomozum dizilimi yanlış olan ,zigot şeklindeki bir hücre olarak görüyorlar.Bizler DNA Sarmalının ve diğer biyolojik etkenler hakkında gerçek ve doğru bilgiye sahip olmadığımız için bu kadar üzülüp sıkıntı yapıyoruz.Ben kesinlikle kimyasal gebelikte olsa başka gebelik kaybı da olsa araştırılmasında yanayım.Ama doktorlar o kadar çok aynı tablolarla karşılaşıyor ki bizler kadar hassas ve duyarlı olmalarını beklemek lazım.Ben bile 30 yıllık doktorumu değiştirdim.Mesela 9 haftalıkken bebekle ilgili sıkıntıyı fatketti ama emin olmak için aylık kontrol değil 14 gün sonra kontrole çağırdı.O gün haberler kötü diyip down sedromu değil muhtemelen trizomi18 gibi gözüküyor demişti.Kalpteki sıkıntıları herşeyi bana çok net anlatmıştı.Petinatolojiye yönlendirdi perinatolog bile kesin Trizomi diyemedi.Ama benim doktorum 11 haftalıkken fatketmişti.Çok seviyor ve saygı duyuyorum ama,kimyasal gebelikte muayaneye bile gelmene gerek yok demesini kabullenmedim.Bir sorun var ki bebeklerim sağlıklı olmuyor diye üniversite hastanesine gittim.iyi ki gitmişim gebelikten ziyade hayatımı etkileyecek daha büyük sağlık problemim varmış ki tespit edildi ve tedavim başladı.Bu arada benim sistemik lupus erimatozus (SLE otoimmun sistemle alakalı bir hastalık) sedimentasyonum yüksek çıktı romatizmal bir hastalık...Tavsiyem üst üste aynı şeyleri yaşamamak adına gerekli araştırmalar ve en önemlisi güvenilir bir doktor bulmak gerekir.Kusura bakmayın uzun uzun yazıyorum çünkü hemen hemen hepimizin sıkıntısı farklı olmasına rağmen amacımız niyetimiz aynı,belki bir birimize bir ışık tutarız tecrübelerimizle...
Sende de gebelik oluyor ama hep kayıpla sonuçanıyor. Herkesin bir sınavı var bu dünyadaBen ilk hamileliğin vermiş olduğu heyecanla hemen söylemiştim kayinvalidemlere ve aileme sonra kontrolde bebeğin kalbinin durduğunu öğrenince eve gelip kayınvalidem söyledik.Çok üzüldü kürtaja gireceğim ablam geldi bende gelmek istiyorum diyince gelme diyemedim.Çünkü kadın gerçekten çok üzülmüştü.Ben kürtaja girerken başladı ağlamaya moralim nasıl bozuldu ameliyathaneye öyle buruk girdim ki anlatamam...2.gebeliğimde 8haftalık olana kadar zor sakladık çünkü mide bulantısındsan öyle öğürüyordum ki tüm apartman duyuyordu.11.haftada doktor bebekte sıkıntılar olduğu için perinatolojiye yönlendirdi.Eve geldim kayınvalidem bana sarılarak öyle ağladı ki zaten zor tutuyordum kendimi başladım bende ağlamaya...CVS yapıldı 2 hafta sonra sonuçların çıkmasını beklerken duyulmuş bebekte sıkıntı olduğu arayanlar ziyarete geldikleri gün herkes bir şekilde örnek veriyor aldırma yok şuna söyle buna böyle derken kafamın tası attı.Normalde olay buralara gelmezdi ama insan duygusallaşmaya başlayınca herkesinn ağzına lafı tıkayacak hali kalmıyor.O gün geçmiş olsuna gelenler hangi hastanede yatacağım refaketçi kalacaklarını ve ziyarete gelmek istediklerini söyleyince kayınvalidem dahil hastaneye kimsenin gelmesini istemediğimi , yanımda eşimle ablam dışında kimse olmayacak diye kesin konuştum.Hatta mümkünse eve çıktığımda kendimi topladıktan sonra geçmiş olsuna gelmek isteyen olursa o zaman gelsin dedim.O kadar doğru bir karar almışım ki hastaneye yattığımda da öğürmekle geçiyordu her anım, suni sancı ilaçlar derken bir yandan kusuyor bir yandan sancı çekerken inanın hiç kimseyle uğraşamazdım.Akıllandığım için son 3 tane kimyasal gebeliğimi kimse bilmiyor.Eğer hamile kaldığımda mide bulantım olmazsa 3 ayım bitene kadar kimseye söylemeyeceğim.Kesinlikle korunmayı bıraktığınızı kimseye söylemeyin.Yoksa sürekli soru sormaya kalkıp canınızı sıkıp daha fazla stres yaşamanıza sebep olabilirler.
İyi günler bu programı indirdim ancak ilk yedi gün ücretsiz daha sonra 300 küsür bir şey senelik sizde ödediniz miEvet FEMOMETER uygulama adı çok faydalı oluyor indirim bence sizde
35 yaş üstüne 6 ay dene diyorlar canım, ben de 37 yim, 6 aylık süre dolduBenim yas 35,obur ay alti ay doluyo bana demez sanirsam bekle birkac felan diyederse beklemek istemiyorum derim ama sizin uyardiginiz iyi oldu once catlatma ignesimi denmemeiz gerekiyor diye sorarim bilmemek ne zor walla iyiki warsiniz
Evet canım tıbbı tahliyenile sonlandırıldı.Suni sancı vereceklerini söylediler zannettim ki ilk bebekteki gibi kürtaj gibi olacak.bildiğin normal doğum yaptım sonrasında anestezi verildi kürtaj yapıldı.Ve o gün bizim evlilik yıl dönümümüzdüMerhaba, peki gebeliğinizi sonlandırdlar mı
Sende de gebelik oluyor ama hep kayıpla sonuçanıyor. Herkesin bir sınavı var bu dünyada
Evet canım tıbbı tahliyenile sonlandırıldı.Suni sancı vereceklerini söylediler zannettim ki ilk bebekteki gibi kürtaj gibi olacak.bildiğin normal doğum yaptım sonrasında anestezi verildi kürtaj yapıldı.Ve o gün bizim evlilik yıl dönümümüzdü
Eşim o gün pasta alıp sürpriz yapmak istedi.O gün sanki araftayfım.Allahım kimseye yaşatmasın...((( Çok üzücü düşüncese her yıl dönümünsde bu gelecek aklına.
Benim eşimde kürtaj oldum taburcu edildim yolda eve dönerken dediği şey hayatıma unutamayacağım bir gün daha eklendi. 19 Aralık kürtaj oldum ve babası da 19 Aralık'ta vefat etmiş(((((