Gebeliğe Hazırlık ARALIK AYI GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ne güzel bi dua

Be de merak ediyorum dr gidip sizmi istiyorsunuz dr mu gerekli diyorilk ozele gittigimde hemen istersen asilamada yapalim dedi ama malum birilerine danismadan direk ozeldeki dr guvrnemiyorum
direk aşılamadan önce bence çatlatma iğnesi denenmesinde fayda var. Yani beli bir zaman çocuğunuz olmadıysa dr dan isteyebilirsiniz çünkü doktorlar genelde az daha kendiniz deneyin vs diyorlar

direk aşılamadan önce bence çatlatma iğnesi denenmesinde fayda var. Yani beli bir zaman çocuğunuz olmadıysa dr dan isteyebilirsiniz çünkü doktorlar genelde az daha kendiniz deneyin vs diyorlar
ben hamile kalmayi planliyorum diye doktora gittigimde yumurta gelisimi icin falan vitaminler sormustum.. o da daha boyle seylere gerek yok tahlillerin ultrasonun temiz bi 9-10 ay deneyin olmazsa boyle takviyeleri dusunursun demisti.. o yuzden cok daha hizli surede catlatma ignesi olan arkadaslari gorunce de sasirmistim burada

Benim yas 35,obur ay alti ay doluyo bana demez sanirsam bekle birkac felan diyederse beklemek istemiyorum derimama sizin uyardiginiz iyi oldu once catlatma ignesimi denmemeiz gerekiyor diye sorarimbilmemek ne zor walla iyiki warsiniz

Canim belki dr sorun gormustur onerdiginde weya benim gibi yasi wardir, bizim icin zaman sorun oluyo birazdr acele etmek isteyebilirbana gider gitmez istersen direk asilama yapabiliriz dedi dedim bi dogal deneyeydik ozaman dedi reglinin 3.gunu gel tahlil yapalim, gittim tabi ama baska yere tahlil temiz deneyin 6ay olmazsa esinizle daha kapsamli bi hastaneye gidin dedi(nolcak bu ozel hastane para gozlulugu)

Canım bence ben bir haltlar yedim ama teknolojiyle de aram iyidir hani nasıl böyle oldu anlayamadım. İphone 7 kullanıyorum hep normal görünümdeydi dün değişti düzelmiyor da
Canim sen anliyomussun teknolojiden cok iyi
Benim bisi olsa hic beceremem heralde

Ya nasıl içimi rahatlarınız çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Evet çok haklısın canım

Bat 17 Aralık beni de ekler misiniz? :)
Bu arada üşenmeden tüm yazılanları okudum gebe kalan arkadaslarımızı tebrik ediyorum rabbim sağ salim kavuştursun,
Kayıpları olanlar icin çok üzüldüm rabbimde cennetinde kavusmayı nasip etsin diğer gebeliklerinizi sağlıklı geçirirsiniz sağ salim kucaklarınıza alırsınız insallah
Rabbim biz bekleyenlere de en hayırlı zamanda en hayırlı şekilde nasip etsin yokluğuyla sınamasın insallah

Benim yas 35,obur ay alti ay doluyo bana demez sanirsam bekle birkac felan diyederse beklemek istemiyorum derimama sizin uyardiginiz iyi oldu once catlatma ignesimi denmemeiz gerekiyor diye sorarimbilmemek ne zor walla iyiki warsiniz
tabi canım burada onun için varız. birbirimize destek olmamız lazım. Ben de 38 yaşındayım mesela ben de öyle düşünüyorum önce çatlatma iğnesi sonra aşılama

Ben şuan 40 yaşındayım.37 yaşında evlendim. Düğünden bir kaç ay önce doktora gittim ne tür bir korunma şekli benim için uygundur vs.sodum o dönemde amh değerlerime bakıldı doktor 1 yıl korunabilirsin,hatta eşinin korunması daha sağlıklı olur demişti.1 yıl sonra gebelik için bir engel vs.var mı diye kontrole gittim.Sıkıntı yok 6 ay kendi imkanlarıyla hamile kalmayı dene olmazsa çatlatma iğnesi yapabiliriz demişti.Gerek kalmadı 3 ay içinde hamile kalmıştım.Özetlersek kişinin yaşından ziyade jinekolojik muayane sonrası herhangi bir problem olmaması, yumurta rezervinin yeterli olup olmaması,eşinin spermlerinde problem olup olmaması,genetik bir rahatsızlık olup olmaması gebelik süreçlerinin seyrini değiştirebilir.Mesela benim 3 ay önce amh 2.83 tü ama 25 yaşında başka bir arkadaşın 0.46 vb değerlerde oluyor.Şimdi doktorların önceliği ben miyim yoksa diğer 25 yaşındaki genç arkadaş mı?Kimyasal gebeliği bizler normal gebelik gibi düşünüyoruz ama doktorlara göre gebelik kaybı değil,çünkü daha kalp atışı oluşmamış ve sağlıklı şekilde bölünemeyip ktomozum dizilimi yanlış olan ,zigot şeklindeki bir hücre olarak görüyorlar.Bizler DNA Sarmalının ve diğer biyolojik etkenler hakkında gerçek ve doğru bilgiye sahip olmadığımız için bu kadar üzülüp sıkıntı yapıyoruz.Ben kesinlikle kimyasal gebelikte olsa başka gebelik kaybı da olsa araştırılmasında yanayım.Ama doktorlar o kadar çok aynı tablolarla karşılaşıyor ki bizler kadar hassas ve duyarlı olmalarını beklemek lazım.Ben bile 30 yıllık doktorumu değiştirdim.Mesela 9 haftalıkken bebekle ilgili sıkıntıyı fatketti ama emin olmak için aylık kontrol değil 14 gün sonra kontrole çağırdı.O gün haberler kötü diyip down sedromu değil muhtemelen trizomi18 gibi gözüküyor demişti.Kalpteki sıkıntıları herşeyi bana çok net anlatmıştı.Petinatolojiye yönlendirdi perinatolog bile kesin Trizomi diyemedi.Ama benim doktorum 11 haftalıkken fatketmişti.Çok seviyor ve saygı duyuyorum ama,kimyasal gebelikte muayaneye bile gelmene gerek yok demesini kabullenmedim.Bir sorun var ki bebeklerim sağlıklı olmuyor diye üniversite hastanesine gittim.iyi ki gitmişim gebelikten ziyade hayatımı etkileyecek daha büyük sağlık problemim varmış ki tespit edildi ve tedavim başladı.Bu arada benim sistemik lupus erimatozus (SLE otoimmun sistemle alakalı bir hastalık) sedimentasyonum yüksek çıktı romatizmal bir hastalık...Tavsiyem üst üste aynı şeyleri yaşamamak adına gerekli araştırmalar ve en önemlisi güvenilir bir doktor bulmak gerekir.Kusura bakmayın uzun uzun yazıyorum çünkü hemen hemen hepimizin sıkıntısı farklı olmasına rağmen amacımız niyetimiz aynı,belki bir birimize bir ışık tutarız tecrübelerimizle...

gecmis olsun canim boyle uzun uzun yazmak bi emek gercekten ama cok faydali bi bilgi kaynagi, paylasim oluyor

Merhaba, peki gebeliğinizi sonlandırdlar mı
Sende de gebelik oluyor ama hep kayıpla sonuçanıyor. Herkesin bir sınavı var bu dünyada

Kızlar ben ovulasyon testi siparis ettim reglimin 4.gunundeyim suan. Incir havuc kurune baslayacagim da testlerde yetisir sanirim 2 3 gune. Ovulasyon testi ile deneyecegim bu ay gecen ay şaştı hesaplarım sizler de kullaniyor musunuz yada kür yapiyor musunuz

35 yaş üstüne 6 ay dene diyorlar canım, ben de 37 yim, 6 aylık süre doldu 6 aydan sonra kadından rahim filmi erkekten sperm testi istiyorlar ona göre yol alıyorsun

Merhaba, peki gebeliğinizi sonlandırdlar mı

Sende de gebelik oluyor ama hep kayıpla sonuçanıyor. Herkesin bir sınavı var bu dünyada
Evet canım tıbbı tahliyenile sonlandırıldı.Suni sancı vereceklerini söylediler zannettim ki ilk bebekteki gibi kürtaj gibi olacak.bildiğin normal doğum yaptım sonrasında anestezi verildi kürtaj yapıldı.Ve o gün bizim evlilik yıl dönümümüzdü

((( Çok üzücü düşüncese her yıl dönümünsde bu gelecek aklına.

Benim eşimde kürtaj oldum taburcu edildim yolda eve dönerken dediği şey hayatıma unutamayacağım bir gün daha eklendi. 19 Aralık kürtaj oldum ve babası da 19 Aralık'ta vefat etmiş (((((

Eşim o gün pasta alıp sürpriz yapmak istedi.O gün sanki araftayfım.Allahım kimseye yaşatmasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…