ARALIK 2024 TÜP BEBEK YAPTIRANLARIN PAYLAŞIM ALANI 🫄🤱👶

Aynen öyle valla bazı doktorlar herkese veriyor bazıları uygun görürse vermiyor
Evet canım aynen öyle. Ben doktoruma sormuştum ısrarla, hocam pıhtılaşma olur çocuk düşer diye korkuyorum dedim. Sana gerek görmüyorum bana güven dedi, vermedi. 4 gün önce kanamam olunca anladım. Bir bildiği varmış doktorumun. Kesinlikle herkesin tedavisi farklı.

Evet canım aynen öyle. Ben doktoruma sormuştum ısrarla, hocam pıhtılaşma olur çocuk düşer diye korkuyorum dedim. Sana gerek görmüyorum bana güven dedi, vermedi. 4 gün önce kanamam olunca anladım. Bir bildiği varmış doktorumun. Kesinlikle herkesin tedavisi farklı.
Tabi canım kan sulandırıcı fazladan kullanılırsa kanama düşük olur. Keşke her doktor dürüst tedavi uygulasa

Kızlar herkes kan sulandırıcı kullanıyor mu ? Bana vermemişti doktorum
Yoo bende hiç kullanmadım onun için bi testler falan olunması gerekmiyor mu tam olarak detay bilmiyorum ama bir arkadaşım bir kaç tane kimyasal gebelik yaşadıktan sonra eşiyle beraber bir teste gittiler o testten sonra kan sulandırıcı kullanmaya başladı

Bende bu gün kontrole gittim rahim kalınlılğım 6.8 gibi tam 7 olmamış dedi doktor transfer için 8 yada 8 olmasa da 7’nin altında kalmamasını istiyoruz o yüzden estrofeme doz artırarak devam dedi salı günü tekrar kontrole gideceğim o zaman da sanırım progestan diye bir ilaca başlatacakmış o ilacı da 5 gün kullandıktan sonra transfer olabilir dedi benim tam yeni adet günüme tekabül ediyor acaba bu ilaçları içerken adet görmüyor muyuz? 🤔 bir an önce transfer olmak istiyorum beklemek zor diyorduk da tedavinin şu zamanına kadar sanki transferden sonra beklemek değil de en çok transferi beklemek zor olacak gibi geliyor bana daha oralara gelemedim diye mi böyleyim bilmem 😅🥹 geç olsun güç olmasın allahım kolaylaştırsın amin 🙏🏻

Bende bu gün kontrole gittim rahim kalınlılğım 6.8 gibi tam 7 olmamış dedi doktor transfer için 8 yada 8 olmasa da 7’nin altında kalmamasını istiyoruz o yüzden estrofeme doz artırarak devam dedi salı günü tekrar kontrole gideceğim o zaman da sanırım progestan diye bir ilaca başlatacakmış o ilacı da 5 gün kullandıktan sonra transfer olabilir dedi benim tam yeni adet günüme tekabül ediyor acaba bu ilaçları içerken adet görmüyor muyuz? 🤔 bir an önce transfer olmak istiyorum beklemek zor diyorduk da tedavinin şu zamanına kadar sanki transferden sonra beklemek değil de en çok transferi beklemek zor olacak gibi geliyor bana daha oralara gelemedim diye mi böyleyim bilmem 😅🥹 geç olsun güç olmasın allahım kolaylaştırsın amin 🙏🏻
Canım ilaçları içerken regl olmuyorsun progestan engelliyor regl olmanı. Benim döngüm.normalde 25 gün 30günü geçti hâlâ regl olmadım ilaçları birakali 4 gün oldu

Canım bana da öyle dediler benim rahim kalınlığım 6.1 di 6 fün estofem yükseldi bir tanesini fitil 3 tanesini ağızdan aldım. Birde clamira forte bant var onu kullandım gittiğim de 8.6 olmuştu. 5 gün sonrasına da transfer tarihi verildi. Bence bant al kullan çok işe yarıyor. Çoğu doktor kullanıyor

Kızlar bişey soracağım sizce en bu progeatab estofrem prednol sizde de şişlik yapıyor mu

Canım yanlış bilgi verme lütfen. Kan pıhtılaşması olmayana vermiyor çoğu doktor. Arkadaşım da kullanmadan doğum yaptı tüp bebekte. Bebeğe kan akışı yürüyüşle de olur. Kan sulandırıcı boş yere kullanmak vücuda zarar verir.
Yazan profesör ve kan pıhtılaşmam da yok canım. Demekki bildiği bişeyler var. Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır. Bilgi yanlış falan değil. Okursan anlarsın ne işe yarar diye.

Yanlış bilgi. Ben kan sulandırıcı kullanmıyorum.
Doktor vermezse tabiki içilmez. Ama benim böyle bir sorunum yok. Demekki sebebi varki vermiş. Doktor bana sorunum var diye vermedi. Ama biraz araştırınca sebebinin bu olduğunu görürsünüz. Ben doktor değilim tıp ta okumadım. Ama ilacı veren epey okumuş illa vardır bir bildiği üstelik tümmhastalarına verdiğine göre🤪

Kizlar ben iki gun once transfer oldum 24unde daha transfer olmadan bile adet agrilarim baslamisti simdi de devam ediyor ne yapiyorsunuz ne yapmiyorsunuz biraz bana yazin lutfen ben yemek falan yapiyorum mesela, doktorum disaridan olmasin organik olsun saglikli olsun dedi diye , e mutfak dagiliyor az biraz onu da topluyorum baska bi is yaptigim da yok her gun yuruyus yapardim onu da biraktim. Karnim sis bi sekilde oturuyorum bunaldim vallahi

Sizinkinin doğru bilgi olduğu nerden belli anlayamadım?
aşağıdaki mesajda “vermesi lazım” mı yazmışsınız ben mi yanlış okudum? Ne sebeple verildiğini burda hepimiz biliyoruz merak etmeyin. Bebeğe kan akışı olması için kan sulandırıcı şart değildir. İhtiyacı olan kullanır olmayan kullanmaz.
Vermesi lazım bebeğe kan akışı gerekli. Kan pıhtılaşırsa bebek olmaz. Kan sulandırıcılar bu sebeple veriliyormuş. Yürüyüşte bu sebeple

aşağıdaki mesajda “vermesi lazım” mı yazmışsınız ben mi yanlış okudum? Ne sebeple verildiğini burda hepimiz biliyoruz merak etmeyin. Bebeğe kan akışı olması için kan sulandırıcı şart değildir. İhtiyacı olan kullanır olmayan kullanmaz.
Çevremde hamilelik yaşamış çok arkadaşımda kullandı da o sebeple yazdım.
Bu arada bunu. Tartışmasını yapmayacağız sanırım. Deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Demiyoruz ki bunu kullan şunu kullan. Bazı dr lar bazı şeyleri önemsemiyor bazıları da işi şansa bırakmıyor sonra üzülmemek için.
Sadece burasının bilgi paylaşım alanı olduğunu unutmayalım. Malum herkes doktora gidiyor. Gittiğinde sorar bunu neden kullanmıyorum ben diyr cevabını alır. Olay bundan ibaret....

Kizlar ben iki gun once transfer oldum 24unde daha transfer olmadan bile adet agrilarim baslamisti simdi de devam ediyor ne yapiyorsunuz ne yapmiyorsunuz biraz bana yazin lutfen ben yemek falan yapiyorum mesela, doktorum disaridan olmasin organik olsun saglikli olsun dedi diye , e mutfak dagiliyor az biraz onu da topluyorum baska bi is yaptigim da yok her gun yuruyus yapardim onu da biraktim. Karnim sis bi sekilde oturuyorum bunaldim vallahi
Ben 23 te oldum halen yatıyorum. Az ayağa kalksam annem bir yandan eşim bir yandan yatırıyor. Doktorum üç gün sadece tuvalete kalkacaksın dedi. Asla iş mutfak vs yok. Sonrasında yormadan az az yürüyüş vs.

Bu arada bunu. Tartışmasını yapmayacağız sanırım. Deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Demiyoruz ki bunu kullan şunu kullan. Bazı dr lar bazı şeyleri önemsemiyor bazıları da işi şansa bırakmıyor sonra üzülmemek için.
Sadece burasının bilgi paylaşım alanı olduğunu unutmayalım. Malum herkes doktora gidiyor. Gittiğinde sorar bunu neden kullanmıyorum ben diyr cevabını alır. Olay bundan ibaret....
Lütfen Konunun uzmanı değilseniz genel geçer bilgileri kesin bilgi olarak paylaşmayalım 🙏 tüm doktorlar tıp fakültesi ve uzmanlık eğitimi alıyor. Hepsinin başarısı ayrı hepimiz için. Herkes en çok içine sinen doktordan tedavi alıyor . Kimse kimseye hatalı eksik diyemez.

Bazı dr lar bazı şeyleri önemsemiyor bazıları da işi şansa bırakmıyor sonra üzülmemek için.
Sizin mesajlarınız çok düşündürücü. şu cümleniz bile beni aşırı rahatsız etti. Şimdi kan sulandırıcı vermeyen doktorlar işini şansa mı bıraktı? Veya bizleri önemsemedi mi? Lütfen böyle şeyler yazmayın. Herkesin tedavisi çok farklı. Herkesin bedeni çok farklı. Kesin cümleler kurulmaz böyle durumlarda.
Ancak siz kesin cümle kurmaktan imtina etmiyorsunuz. Sizin doktorunuz profesör bizimkiler ne? Bizimkiler de profesör. O yüzden siz başkalarının tedavisini kendi tedavinizle karşılaştırmadan, kendi durumunuzu başkalarının durumundan daha üstün görmeden paylaşın deneyiminizi. Bilmem anlatabiliyor muyum?

-
Kesinlikle herkes aldığı tedaviyle ilgili doktorundan bilgi alıyordur. Herhalde siz kendinizi ilk ve tek sandınız. Her neyse tedavinizde size bol şanslar diliyorum.

İşi şansa bırakmak söz konusu değil. Nasip edecek olan doktorlar değil. Garantileyecek olanlar hiç değil. O yüzden hiçbiri size garanti veremez hepsi şansa değil kadere bırakmak zorundadır.

Sizin mesajlarınız çok düşündürücü. şu cümleniz bile beni aşırı rahatsız etti. Şimdi kan sulandırıcı vermeyen doktorlar işini şansa mı bıraktı? Veya bizleri önemsemedi mi? Lütfen böyle şeyler yazmayın. Herkesin tedavisi çok farklı. Herkesin bedeni çok farklı. Kesin cümleler kurulmaz böyle durumlarda.
Ancak siz kesin cümle kurmaktan imtina etmiyorsunuz. Sizin doktorunuz profesör bizimkiler ne? Bizimkiler de profesör. O yüzden siz başkalarının tedavisini kendi tedavinizle karşılaştırmadan, kendi durumunuzu başkalarının durumundan daha üstün görmeden paylaşın deneyiminizi. Bilmem anlatabiliyor muyum?

-
Kesinlikle herkes aldığı tedaviyle ilgili doktorundan bilgi alıyordur. Herhalde siz kendinizi ilk ve tek sandınız. Her neyse tedavinizde size bol şanslar diliyorum.
Maalesef ki az bilen çok konuşur

Önce rabbime sonra doktoruma tabiki. Siz bizi inançsızmı sandınız. Benim için okunanlardan, yapılan dualardan haberiniz var mı? bilseniz şaşar kalırdınız. Kimler ne dualar etti. Dediğim gibi önce rabbim sonra doktorum. Şükür ki doktorumda böyle düşünüyor... Biz rabbim neyi takdir ettiyse onu yaşıycaz... Hepimiz öyle.
Hepimizin, sizinde gönlünüzdekini hayrıyla nasip etsinve sağlıkla....

-
Yaaa şöyle yapın mesela bu grupta ne işiniz var. Yok şöyle böyle yazmışsınız. Herkesin bedeni farklıysa kimse soru sormasın. Diyelimki bedenler farklı.
O zaman birine narsuyu iç, badem ye avavokado ye diye tavsiye de vermeyelim. Belki alerjisi var. Yanlış yönledirip acillik yapacağız.
Dedikleriniz saçma. Benim durumumda burdakilerle aynı farkı yok. Sadece sürecim uzun, hocam sadece muayene etmez ders gibi anlatır her defasında bende öğrendiklerimi paylaşmaya çalışıyorum. Demekki siz gibi eleştirmenlere karşı yanlış yaptım.
Yada sizden daha fazla birilerinin birşey paylaşmasını yardımcı olmasını hazmedemediniz.

X