- 16 Ağustos 2024
- 837
- 873
- 33
Yiyecek konusunda tavsiye vermek ile bir doktor için “o ilacı vermesi lazımdı” demek bence çok farklı şeyler. Aradaki farkı anladığınız zaman konuşalım. Herhalde tavsiye verilen birinin alerjisi varsa o yiyeceği tüketmez değil mi? Burda hepimiz yetişkin insanlarız. Ancak burda kendisine reçete edilmemiş bir ilaç için, o ilacı şart koşmak ve insanları umutsuzluğa sürüklemek bence çok kötü bir şey.Yaaa şöyle yapın mesela bu grupta ne işiniz var. Yok şöyle böyle yazmışsınız. Herkesin bedeni farklıysa kimse soru sormasın. Diyelimki bedenler farklı.
O zaman birine narsuyu iç, badem ye avavokado ye diye tavsiye de vermeyelim. Belki alerjisi var. Yanlış yönledirip acillik yapacağız.
Dedikleriniz saçma. Benim durumumda burdakilerle aynı farkı yok. Sadece sürecim uzun, hocam sadece muayene etmez ders gibi anlatır her defasında bende öğrendiklerimi paylaşmaya çalışıyorum. Demekki siz gibi eleştirmenlere karşı yanlış yaptım.
Yada sizden daha fazla birilerinin birşey paylaşmasını yardımcı olmasını hazmedemediniz.
Diğer doktorları küçük görmek çok kötü bir şey. Burda 350 sayfa mesaj var, geri dönün bakın ve bütün mesajları okuyun. Tek bir kişinin bile, “doktorun böyle yapması lazımdı yapmadıysa şöyle olur” diye yazdığını göremezsiniz. Öğrendiğini paylaşmak başka, kendisine verilen ilacı “zaruri” gibi anlatıp insanların paniğe kapılmasına sebep olmak başka.
-
Aynı konuyu tekrardan açıklama gereği duyuyorum. Kan sulandırıcının ne amaçla kullanıldığını buradaki bütün kadınlar gayet iyi biliyor. Sizin açıklamanızdaki yanlışlık, ilacın ne amaçla kullanıldığı ile ilgili değil. Sizin açıklamanızdaki yanlışlık “doktorun vermesi lazım” şeklinde kesin bir cümle kurarak insanları tedavilerinden şüphe eder hale getirmenizdir. Üstüne üstlük kendi doktorunuzun çok deneyimli bir doktor olduğundan bahsedip, bizlerin doktorlarını bizleri önemsememekle veya işini garantiye almamakla suçlamanızdır. Aylardır bu başlıktaki insanlarla paylaşım yapıyoruz. İlk defa sizin gibi üstten konuşan bir insan bu başlığa yazdı. Bence bunu bir düşünün.