ARALIK 2024 TÜP BEBEK YAPTIRANLARIN PAYLAŞIM ALANI 🫄🤱👶

Yaaa şöyle yapın mesela bu grupta ne işiniz var. Yok şöyle böyle yazmışsınız. Herkesin bedeni farklıysa kimse soru sormasın. Diyelimki bedenler farklı.
O zaman birine narsuyu iç, badem ye avavokado ye diye tavsiye de vermeyelim. Belki alerjisi var. Yanlış yönledirip acillik yapacağız.
Dedikleriniz saçma. Benim durumumda burdakilerle aynı farkı yok. Sadece sürecim uzun, hocam sadece muayene etmez ders gibi anlatır her defasında bende öğrendiklerimi paylaşmaya çalışıyorum. Demekki siz gibi eleştirmenlere karşı yanlış yaptım.
Yada sizden daha fazla birilerinin birşey paylaşmasını yardımcı olmasını hazmedemediniz.
Yiyecek konusunda tavsiye vermek ile bir doktor için “o ilacı vermesi lazımdı” demek bence çok farklı şeyler. Aradaki farkı anladığınız zaman konuşalım. Herhalde tavsiye verilen birinin alerjisi varsa o yiyeceği tüketmez değil mi? Burda hepimiz yetişkin insanlarız. Ancak burda kendisine reçete edilmemiş bir ilaç için, o ilacı şart koşmak ve insanları umutsuzluğa sürüklemek bence çok kötü bir şey.
Diğer doktorları küçük görmek çok kötü bir şey. Burda 350 sayfa mesaj var, geri dönün bakın ve bütün mesajları okuyun. Tek bir kişinin bile, “doktorun böyle yapması lazımdı yapmadıysa şöyle olur” diye yazdığını göremezsiniz. Öğrendiğini paylaşmak başka, kendisine verilen ilacı “zaruri” gibi anlatıp insanların paniğe kapılmasına sebep olmak başka.
-
Aynı konuyu tekrardan açıklama gereği duyuyorum. Kan sulandırıcının ne amaçla kullanıldığını buradaki bütün kadınlar gayet iyi biliyor. Sizin açıklamanızdaki yanlışlık, ilacın ne amaçla kullanıldığı ile ilgili değil. Sizin açıklamanızdaki yanlışlık “doktorun vermesi lazım” şeklinde kesin bir cümle kurarak insanları tedavilerinden şüphe eder hale getirmenizdir. Üstüne üstlük kendi doktorunuzun çok deneyimli bir doktor olduğundan bahsedip, bizlerin doktorlarını bizleri önemsememekle veya işini garantiye almamakla suçlamanızdır. Aylardır bu başlıktaki insanlarla paylaşım yapıyoruz. İlk defa sizin gibi üstten konuşan bir insan bu başlığa yazdı. Bence bunu bir düşünün.

Ben 23 te oldum halen yatıyorum. Az ayağa kalksam annem bir yandan eşim bir yandan yatırıyor. Doktorum üç gün sadece tuvalete kalkacaksın dedi. Asla iş mutfak vs yok. Sonrasında yormadan az az yürüyüş vs.
Tesekkurler bana bi kisitlama koymadi doktorum sadece agir is yasak vs yaziyor verilen kagitta umarim yanlis bisey yapmiyorumdur

Yiyecek konusunda tavsiye vermek ile bir doktor için “o ilacı vermesi lazımdı” demek bence çok farklı şeyler. Aradaki farkı anladığınız zaman konuşalım. Herhalde tavsiye verilen birinin alerjisi varsa o yiyeceği tüketmez değil mi? Burda hepimiz yetişkin insanlarız. Ancak burda kendisine reçete edilmemiş bir ilaç için, o ilacı şart koşmak ve insanları umutsuzluğa sürüklemek bence çok kötü bir şey.
Diğer doktorları küçük görmek çok kötü bir şey. Burda 350 sayfa mesaj var, geri dönün bakın ve bütün mesajları okuyun. Tek bir kişinin bile, “doktorun böyle yapması lazımdı yapmadıysa şöyle olur” diye yazdığını göremezsiniz. Öğrendiğini paylaşmak başka, kendisine verilen ilacı “zaruri” gibi anlatıp insanların paniğe kapılmasına sebep olmak başka.
-
Aynı konuyu tekrardan açıklama gereği duyuyorum. Kan sulandırıcının ne amaçla kullanıldığını buradaki bütün kadınlar gayet iyi biliyor. Sizin açıklamanızdaki yanlışlık, ilacın ne amaçla kullanıldığı ile ilgili değil. Sizin açıklamanızdaki yanlışlık “doktorun vermesi lazım” şeklinde kesin bir cümle kurarak insanları tedavilerinden şüphe eder hale getirmenizdir. Üstüne üstlük kendi doktorunuzun çok deneyimli bir doktor olduğundan bahsedip, bizlerin doktorlarını bizleri önemsememekle veya işini garantiye almamakla suçlamanızdır. Aylardır bu başlıktaki insanlarla paylaşım yapıyoruz. İlk defa sizin gibi üstten konuşan bir insan bu başlığa yazdı. Bence bunu bir düşünün.
Sizde böyle bilgiç bilgiç konuşarak populeritenizi mi artırtırdığınızı düşünüyorsunuz. Belki yanlış bir cümle kullanmış ta olabilirim. Sadece kibarca hatta özelden bile uyarabilirdiniz. Ama amacınız populerite artırmak. Aksine siz insanlara üstten bakıyorsunuz ki siz gbi birini görünce sinirlenip
Tesekkurler bana bi kisitlama koymadi doktorum sadece agir is yasak vs yaziyor verilen kagitta umarim yanlis bisey yapmiyorumdur
Günlük işlerinizi temizlik vs birkaç gün erteleyin. Birazcık prenseslik yaşayalım dimi🥰

-
Sizde böyle bilgiç bilgiç konuşarak populeritenizi mi artırtırdığınızı düşünüyorsunuz. Belki yanlış bir cümle kullanmış ta olabilirim. Sadece kibarca hatta özelden bile uyarabilirdiniz. Ama amacınız populerite artırmak. Aksine siz insanlara üstten bakıyorsunuz ki siz gbi birini görünce sinirlenip büyük büyük laflar ediyorsunuz. Yada sinirleriniz öyle gerginki rahatlamaya çalışıyorsunuz. Ancak yanlış adres no stres bu dönem lu an bu posttaki herkese güzel sohbetler lazım. Çoğumuz birkaç güne anne olma yolunda ilk adımı atacsk. Bazılarıda vaktini beklecek. Bence kimseyi de kendinizi de germeyin. Kimse ben dedim diye eczaneye koşup ilaç almadı 😂. Herkesin güzel sohbetlere ihtiyacı var. Nolur germeyin hem kendinizi hem burayı ve beni.
Kendinize iyi bakın... Stresi de bir kenara bırakın. Aşırı sinirlisiniz çünkü şu dönemlerde stres sakıncalı

Doktor vermezse tabiki içilmez. Ama benim böyle bir sorunum yok. Demekki sebebi varki vermiş. Doktor bana sorunum var diye vermedi. Ama biraz araştırınca sebebinin bu olduğunu görürsünüz. Ben doktor değilim tıp ta okumadım. Ama ilacı veren epey okumuş illa vardır bir bildiği üstelik tümmhastalarına verdiğine göre🤪
Senin doktor okumuş bizim ki kasaptan mezun olmuş o zaman. Herkese kan sulandırıcı verilmez. Bu kadar kişi tüp bebekte kan sulandırıcı içmeden hamile kalmaz.

Çevremde hamilelik yaşamış çok arkadaşımda kullandı da o sebeple yazdım.
Bu arada bunu. Tartışmasını yapmayacağız sanırım. Deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Demiyoruz ki bunu kullan şunu kullan. Bazı dr lar bazı şeyleri önemsemiyor bazıları da işi şansa bırakmıyor sonra üzülmemek için.
Sadece burasının bilgi paylaşım alanı olduğunu unutmayalım. Malum herkes doktora gidiyor. Gittiğinde sorar bunu neden kullanmıyorum ben diyr cevabını alır. Olay bundan ibaret....
Sen öneri de bulunmuyorsun. Kesin bir dille kullanır dedin ilk mesajını oku. Herkese uygulanan tedavi farklıdır. Seninki profesör bizim ki kasap değil yani.

Ben iki transferimde sadece Progesteron fitil kullandım sonuç alana kadar devam ettim başka iğne falan yazmamıştı 🤔 herkesin durumuna göre bence ilaç veriliyor sonuçta bütün tektikler yapılıyor ona göre bir yol izleniyor olabilir

Canin dualarım seninle inşallah bir problem yoktur gebeliğin sağlıkla ilerler
Allah razı olsun kızlar burda birbirimiz için duacı olduk hep bu gece benim için dua edin lütfen 🤲 anlamadığım rahimde gebelik kesesi var henüz çok küçük onun için kesin bı şey söyleyemiyorlar günüyle uyumlu olması gerektiği gibi ama sağ tarafımda bir kese gibi oluşum var o şüpheli aklım almıyor ikisi birden nasıl olabilir

Allah razı olsun kızlar burda birbirimiz için duacı olduk hep bu gece benim için dua edin lütfen 🤲 anlamadığım rahimde gebelik kesesi var henüz çok küçük onun için kesin bı şey söyleyemiyorlar günüyle uyumlu olması gerektiği gibi ama sağ tarafımda bir kese gibi oluşum var o şüpheli aklım almıyor ikisi birden nasıl olabilir
Çok fikrim olmamakla beraber kist miyom falandır belki ya aklına kötüyü getirme canım. Neden yatış verildi ben anlamadim

Kuzucum doktor acil bir durumda yetisemezsek diye riske atamam dedi tüplerime zarar vermesin yada iç kanama olmasın diye o yüzden yatış istedi. Bugün bulunduğum hastanede ki başka doktorda senin dediğin gibi ovulasyonla kalmış bir kistte olabilir dedi her türlü emin olamıyorlar yarın ki beta belirlicek 😞

Çok üzüldüm canım dualarım seninle 🙏❤️

Kuzucum doktor acil bir durumda yetisemezsek diye riske atamam dedi tüplerime zarar vermesin yada iç kanama olmasın diye o yüzden yatış istedi. Bugün bulunduğum hastanede ki başka doktorda senin dediğin gibi ovulasyonla kalmış bir kistte olabilir dedi her türlü emin olamıyorlar yarın ki beta belirlicek 😞
Rabbim yüzünüze baksın korktuğunuza uğratmasın inşallah dilerim yarın herşey güzel sonuçlanır güzel bir şekilde evinize gidersiniz Amin 🤲😢

Canım en güzelini yapmış doktorun iyiki hastendesinn. Rabbim yardımcın olsun inşallah kötü bişey çıkmaz 🥰

X