ARALIK 2024 TÜP BEBEK YAPTIRANLARIN PAYLAŞIM ALANI 🫄🤱👶

Merhaba kızlar,
Size tüp bebek sürecimi yazacağım.bu konuda fikir sahibi olmayanlar ya da kendi süreciyle ilerleyen aşamalarda neler olacak merak edenler için bir bilgi olsun diye paylaşıyorum.

Geçen ay tüp bebeğe başlamıştım.3 yıldır bebek istemiştik hatta eşimde varikosel çıkıp ameliyat bile oldu.Ama bi kere bile gebelik oluşmamıştı.Tüp bebek doktorumuz ilk kontrol(görüşmede)bana erken menepoz olabilirsin dedi yumurta sayım düşüktü.Ama kan değerlerim normaldi de.Bu konuda tam olarak emin olamıyorum.Amh bakmadı çünkü.Sadece eastriol ve fsh.Bu değerler de önemliymiş ama en kesin sonucu amh veriyormuş.

28 ekimde başlayan süreçte 6-7 yumurta takibi yapmıştık ama 3 tane yumurta toplandı dediler.
8 kasımda Opu oldum ve 2 si 3.günde en iyi kalite, diğer 1 tanesi 5.günde iyi kalite olarak donduruldu.
Doktorumuzun tavsiyesi üzerine havuz yöntemi yapalım hiç transfer yapmayalım şimdilik demişti.endometirum 7 ölçülmüştü yani uygundu.
25 kasımda reglimin 3.günü tekrar başladık folikül takibi sürecine.9 kadar yumurta gördü ilk kontrolde ama diğer kontrollerde dikkat ettim ki 7 tanesinin çapını ölçüyordu.5 aralık (yani saatsel olarak dün) Opu oldum.7 yumurtam toplanmış.endometrium ince denildi.4,5-5 mm.O yüzden yine taze transfer ertelendi.Toplanan yumurtalar için yarın arayacaklar.Yine bir heyecan😊

Merak edenler için yine sürecimi paylaşmaya devam edeceğim.
Hayirlisi olsun insallah saglikli bir sekilde dollenirler 💖

Kızlar buraya güzel haberlerle umut olmaya geldim. Amh düşüklüğü ve varikosel kaynaklı sorundan dolayı ilk tüp bebek sürecine girmiştik, daha önce yazmıştım 2 yumurta elde edildi sadece ama 2si de dolu çıktı ve döllendi çok şükür 7 kasımda taze transfer oldum. Pazartesi günü kese görmeye gitmiştik kalp atışımızı da duyduk bezelyemizin 🍀
Hayirlisi olsun, saglikli bir hamilelik gecirin ikiniz de 🤍🧿🌻❤️

Güzel haberler duymaya çok ihtiyacımız var ama umudumuzu yitirmeyelim,ben 10.gün yaptım test p.tesi günü negatif,normalde bugün test günüm ama gidemedim zaten sonuç belli,10 günden sonra değer çıkmaz heralde diye iğneyi de fitili de bıraktım p.yesiden bu yana
Ben 9 gün test yaptım ilacida kestim

Arkadaşlar merhaba, OPU sonrası ikinci regl ne kadar gecikiyor? Ortalama kaç gün gecikti sizde acaba?

Kızlar bir embriyom 5. Güne ulaşmış ve dondurulmuş transfer edilebilir durumda dedi diğerleri için sayı vermedi ama gelişmeye devam ediyorlar 6. Gün durumlarına da bakalım yarın habeeleşelim dedi doktorum. bu defa kalite için hiçbir şey söylemedi. 1 haftaya kadar adet olman gerekiyor dedi demek ki ben adetten sonra transfer olacağım gibi görünüyor değil mi? adetten sonra kaçıncı günde transfer yapılabiliyor bilen var mı? bide rahim dinlendirme buna mı deniyordu
Canım rahim dinlendirme demek bir veya iki regl geçirmek demek doktorun neyi uygun görüyorsa. Bu bir ya da iki regl geçirdikten sonraki regl döneminde transfer hazırlığına başlıyorsun. Regl ikinci ya da üçüncü günü ilaçlara başlıyorsun. Tabi yine doktorun neyi uygun görür bilemem. Belki hiç ilaç vermez. Beşinci gün embriyon olduğu için, adetin 19-20. Günlerinde de transferin olur, eğer kan tahlillerinde bir sorun/fazlalık veya eksiklik yoksa. Rahim duvarı uygunsa.

Opu sonrası ilk adetin hemen olur ama ikinci adetin biraz gecikir muhtemelen endişelenme.

Kızlar buraya güzel haberlerle umut olmaya geldim. Amh düşüklüğü ve varikosel kaynaklı sorundan dolayı ilk tüp bebek sürecine girmiştik, daha önce yazmıştım 2 yumurta elde edildi sadece ama 2si de dolu çıktı ve döllendi çok şükür 7 kasımda taze transfer oldum. Pazartesi günü kese görmeye gitmiştik kalp atışımızı da duyduk bezelyemizin 🍀
Ayy çok güzel transferin kaçıncı günüydü hem kalp hem kese görmüşsünüz🥰

Ben bir hafta on gün gecikince doktoruma sordum 5 gün tarlusal kullandım 5 gun sonrasında regl oldum toplamda 45. gun regl olmus oldum
Aynı şeyi ben de yapmıştım ama bu sefer benim progesteron çok yüksek çıktı acaba tarlusal yüzünden olmuş olabilir mi diye düşündüm çok. Hatta bu yüzden transferim iptal olmuştu. Doktor ilaçsız doğal regl bekleyelim demişti.

1000012745.jpg

Opu oldum kızlar 5 yumurta toplandı uniq12 uniq12 akrephanim akrephanim B bortubocek3435 ve diğer kızlar 🧡

X