• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık ARALIK 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
bende anlamadım ki . ama pik olduktan sonraki gün silikleşirse çatlama oluyor öyle biliyoruz . T çizgisi bende hayali zor görünecek kadar yok. sen 2. aşılaman mı .daha önce çok kez femara kullandım hep 15. gün pikti. ialca adetin 5. günü de başlasam ilk günde başladım 3. günde başladım hep 15. gün pikti. iğne ile kaç yumurtan gelişti . bu sefer neden femra verdi doktor anlatır mısın
Ben 1 kez klomen kullandım canım 3 yumurta oluştu çatlatma iğnesine rağmen 2 kist oldu sonra doktorum kistlerim kaybolduğunda aşılama yapalım dedi 75 lik dozla 2 yumurtam oluştu ama biri 23 mm olmuştu iğne vuruldum 36 saat sonra aşılama yapıldı maalesef negatif sonuçlandı ikinci aşılamayı istemedim özelde masraflı olduğu için bu ay ilk kez femara denedim iki yumurta oluştu 25-17 mm çatlatma iğnesi vuruldum adetime 3 gün var negatif sonuçlandığını düşünüyorum tekrar femara denicem.

Kızlar selam adetime 1 hafta var dünde çok az bir kahverengi akıntı geldi. Şuan hiç bir şey yok ama. Hamilemiyim emin olamadım. Dün akşamda evde test yaptım bu sabah baktım silik çizgi vardı ancak kuruma çizgisimiyoksa gebelik mi ondan da emin değilim. Adetim günüm gelmeden de kan vermek istemiyorum. Sizce yerleşme kanamasından kaç gün sonra gebelik testi yapmalııyım? tabi gerçekten yerleşme ise :KK43:
Kontrol etmek için ben adete 7 gün varken başlayıp 2-3 gün arayla kan verdim değerin yükselişine bakmak İçin kimyasaldan korktuğum için istersen yapabilirsin ama düşük değer çıkıyor ilk günler 3 gün sonra falan daha iyi değer görürsün sağlıkla gelsin. Evde bolca testin varsa da her sabah ilk idrarla test yapıp koyulaşmasından değerinin arttığını anlarsın

Yerleşme kanamasına benziyor ama hemen çıkmaz 3 gün sonra falan yap ama geç döllenme mi oldu acaba yada doktorla görüşsen daha net bilgi alırsın bi kan değerine bakılabilir daha iyi olur. Gidip kan verme ihtimalin varsa hiç bekleme yada
haftasonunu bekleyip adet olmazsam pazartesi gider muayene olurum diye düşündüm çok hevesleniyorum sonra olmayınca çok üzülüyorum ama aklımda hep acaba hamilemiyim diyorum.

Ben 1 kez klomen kullandım canım 3 yumurta oluştu çatlatma iğnesine rağmen 2 kist oldu sonra doktorum kistlerim kaybolduğunda aşılama yapalım dedi 75 lik dozla 2 yumurtam oluştu ama biri 23 mm olmuştu iğne vuruldum 36 saat sonra aşılama yapıldı maalesef negatif sonuçlandı ikinci aşılamayı istemedim özelde masraflı olduğu için bu ay ilk kez femara denedim iki yumurta oluştu 25-17 mm çatlatma iğnesi vuruldum adetime 3 gün var negatif sonuçlandığını düşünüyorum tekrar femara denicem.
sanki femara daha çok işe yarıyor gibi ama iğneye etkili diyor doktorlar. 75 lik kaç gün kullandın yani toplam kaz ünite vuruldun

Merhaba,

Görünce yazmadan edemedim.35 40 günlük döngüm var diyorsunuz.35 günlük döngüde yumurtlama 21.gün olur yani sizin bugün. 40 günlük döngüde ise 26.gün olur. yani siz daha yumurtlamamışsınızdır çok büyük ihtimalle bu sebeple progesteron da öyle çıkması doğal.21.gün bakılan pregesteron değerinin doğru çıkması için 14.gün yumurtlamış olmalısınız.boşuna kendinizi strese sokmayın bence.yumurtlama gününden emin olmadan da progesteron testini vermek de yorumlamakta tamamen sağlıksız zaten önce yumurtladıgınız günden emin olup ondan yedi gün sonra progesteron testinizi yenileyin sağlıklı sonuca ancak o zaman ulaşabilirsiniz.
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim 🤗 aslında biliyorum ben de çocuk doktoruyum fakat ovulasyon testi 14.günü ovulasyon gibi gösterince o yanılttı beni.. Sanırım henüz ovulasyon olmadı beklicem. :)

Canım düzenli doktorda ultrasonla yumurtlama kontrolü yaptırma imkanın var mı? En doğrusu o olur iyi bir doktor birkaç gün arayla yumurta büyümesini vs çatlama sürecini görüntülüyor en azından sen de gördüğün İçin netlik kazanır
Öyle yapmayı düşünüyorum teşekkür ederim :)

Benim yaşım 28 benimde 2.41 çıktı canım doktorum güzel dedi 1 ve altı için düşük diyorlar canım bildiğim kadarıyla
Yumurtalik rezervini gosteriyor sanirim. Ohh rahatladim o zmm.31 yasindayim cok erken adet oldum ben .azalmış zannettim. Sagol canimm

Eklentiler

• Screenshot_20211217-144359_Chrome.jpg
    Screenshot_20211217-144359_Chrome.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 88
Back