• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık ARALIK 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aynen canım bence de önümüzde ki günler takip et burda geçen 2.44 ile hamile olanlar vardı sonradan yükselebilir eğer adetine daha varsa.. hemen yelkenleri suya indirme umarım düşündüğümüz gibi yükselir..
Kesınlıkle bncede benım ablamın 2.30 falandı degerı gec döllenme olmus suan kızı 8 yasında tabıkı Rabbım hayırlısını verır ama bnce yenı yukselise gecmıs bır beta

Ya kadin doguma alamadim ki sira yok insallah bu tutmustur gecen aya gore daha iyi idrar testlerim koyulasiyo bugunde yaptim daha koyu siliklesmesinde insallah randevu aldim 14une kalirsa benimle kesede gorurum heralde
Zaten kadın doguma gittiğinde mutlaka progesteronuna bakcaklar ama ben genede önceden önlem al diye dedim kuzum🙏🏻

Çıktım kızlar. 22 yumurta toplanmış. Sayı fazla olduğu için ohss de bana merhaba demiş oldu🤦🏼‍♀️
Doktor çok etkilemez ama ağrı yapacaktır, karında sıvı toplanması olacaktır dedi.
Yumurta kalitesi ile ilgili yorum yapmadılar döllemede anlaşılacak dediler. Yarından sonra hergün arayıp durum bildirimi yapacaklar..
Allah razı olsun hepinizden.. İnş en kısa sürede bizlerde muradına erenlerden oluruz😌
Ocak sonu transfere başlarız dedi 🙂 Darı inş @Esrakcshn bir an önce regl gelsinde bu sürece dahil ol.. Yolda olmak bile huzur veriyor..🙂
Tüp bebekte bu kadar çok yumurta gelişiyor demek ki, maşallah diyelim kuzum 🧿 Rabbim emeklerini zayi etmesin ❤️ dikkat et kendine, çok yorulma bol bol dinlen.

Ohss ne demek bu arada? Şimdi 1.5 ay döllenmesini mi bekleyecekler, döşenen yumurtayı mı rahme yerleştiriyorlar? Yani gebelik dışarıda mı oluşuyor transfer neden ocak sonu gibi? Ay çok soru sordum, hiç bilmiyorum süreci kuzum 🤦🏻‍♀️

Keske bir whtsapp grubumuz olsa forum yonetıcımız acsa böyle mesjlar arada kaynıyor gıbı hıssedıyorum😬😂🙈

Çıktım kızlar. 22 yumurta toplanmış. Sayı fazla olduğu için ohss de bana merhaba demiş oldu🤦🏼‍♀️
Doktor çok etkilemez ama ağrı yapacaktır, karında sıvı toplanması olacaktır dedi.
Yumurta kalitesi ile ilgili yorum yapmadılar döllemede anlaşılacak dediler. Yarından sonra hergün arayıp durum bildirimi yapacaklar..
Allah razı olsun hepinizden.. İnş en kısa sürede bizlerde muradına erenlerden oluruz😌
Ocak sonu transfere başlarız dedi 🙂 Darı inş @Esrakcshn bir an önce regl gelsinde bu sürece dahil ol.. Yolda olmak bile huzur veriyor..🙂
CAnim 😍 geçmiş olsun gayet güzel sayı 🌼Benimde 23 toplanmıştı ya 20 si olgun çıkmış 18 i döllenmiş karnımda sıvı birikmesi ağrı vs hiç olmadı benim korkma seninde olmaz inşallah yarın sana da kaçının olgunn olup dollendigi hakkında bilgi verirler 💓

Başlıyor maraton:)
Kuzum Sen tam 7. Gün mü vermiş oldun? Acaba ben de mi versem ya? Atıyorum düşük çıktı o zaman progesteron takviyesi falan mı veriyorlar o kısmı anlamadım?
Evet 7.gün vermiş oldum kuzum yrın 8.günüm olcak.
Progesteron seviyesi beta hcg artısı basladıgında istenilen seviyede değilse ve doktor bebegin tutldugu alanda dağılma görüyorsa, rahim duvarının inceldiğini görüyorsa progestan veriyor. yoksa düsük tehlikesi oluyor. Benım doktorumda büyük ihtimalle adet günü hamileysem o yüzden progesteron bakmak istedi zaten

Evet 7.gün vermiş oldum kuzum yrın 8.günüm olcak.
Progesteron seviyesi beta hcg artısı basladıgında istenilen seviyede değilse ve doktor bebegin tutldugu alanda dağılma görüyorsa, rahim duvarının inceldiğini görüyorsa progestan veriyor. yoksa düsük tehlikesi oluyor. Benım doktorumda büyük ihtimalle adet günü hamileysem o yüzden progesteron bakmak istedi zaten
Anladım canım. Benim rahim duvarı 9 mm ydi iğne olduğum gün doktor gayet iyi demişti ama bilemiyorum tabi, sana bir şey demiş miydi?

7. Gün cuma oluyor şehir dışındayım o gün, neyse bu ilk iğnem ilk iğnenin günahı olmaz bir daha yaptırmama gerek kalırsa progesteron da o zaman yaptırayım. Bu kadar çok bilgi🙈

Anladım canım. Benim rahim duvarı 9 mm ydi iğne olduğum gün doktor gayet iyi demişti ama bilemiyorum tabi, sana bir şey demiş miydi?

7. Gün cuma oluyor şehir dışındayım o gün, neyse bu ilk iğnem ilk iğnenin günahı olmaz bir daha yaptırmama gerek kalırsa progesteron da o zaman yaptırayım. Bu kadar çok bilgi🙈
Benımde iğne olduğum gün rahim duvarımı doktor cok iyi bulmuştu tam bebek tutunması icin ideal kalınlıkta dedi🤷🏼‍♀️

Tüp bebekte bu kadar çok yumurta gelişiyor demek ki, maşallah diyelim kuzum 🧿 Rabbim emeklerini zayi etmesin ❤️ dikkat et kendine, çok yorulma bol bol dinlen.

Ohss ne demek bu arada? Şimdi 1.5 ay döllenmesini mi bekleyecekler, döşenen yumurtayı mı rahme yerleştiriyorlar? Yani gebelik dışarıda mı oluşuyor transfer neden ocak sonu gibi? Ay çok soru sordum, hiç bilmiyorum süreci kuzum 🤦🏻‍♀️
Aynen kuzu.. aslından 10-12 günde süreç bitiyor. Ama doktor bana uzun süre ilaç kullandırdı yumurtalar tavaş büyüdü galiba onunla alakalı.. Reamen 16.gün opu oldum. Normal döngüm ile aynj☺️ yumurta sayısından ziyade kalitesi önemli.. Toplandıklarını mikroenjeksiyon ile sperm koyacaklar.. Eşimden de benden sonra sperm aldılar.. yani iğne gibi birşey ile yumurtanın içine girip sperm bırakıp çıkıyorlar..
Döllenme yarım saat içinde oluyor zaten..yarın beni arayıp döllenen yumurta sayısını haber verecekler.. Döllenmeyenler genelde kalitesiz yumurta kaynaklı oluyor..
Bundan sonrada 5 gün boyunca arayıp kalan bilgisi verecekler 3. Veya 5.güne embryo gelince transfer oluyor. 5.gün en iyi kalite olması tercih edilenmiş. Arayıp hergün kalitesi şu olan şu kadar embryonuz var devam etmeyenler imha edilecektie diye bilgi verecekler..
Transfer taze olsaydı 3 veya 5 gün sonra hemen rahme transfer yapılacaktı..
Ama ben dondurulmuş istedim. Ohss olunca da dondurulmuş veriliyor.. 2 adet dönemi geçmesş bekleniyor sonra rahim yeterli kalınlığa ulaşınca transfer için gün veriyorlar.. transferden 9 gün sonra sonucu öğreniyorsun.. Ben kendim geç istediğim için ocak sonu 2 adet sonrası olacak.

Ya kadin doguma alamadim ki sira yok insallah bu tutmustur gecen aya gore daha iyi idrar testlerim koyulasiyo bugunde yaptim daha koyu siliklesmesinde insallah randevu aldim 14une kalirsa benimle kesede gorurum heralde
Kuzum yarın git sağlık ocağında baktır progestron ya da cok önemli değilse 50-80 bişey git bi özel hastanenin labaratuarına progestron de baktır 1 saate cıkıyo zaten sonuc

Back