- 8 Mart 2019
- 6.714
- 31.320
- 39
Yurtdışı deneyiminiz var mı merak ettim? Her göç edenin beyaz yaka olduğu falan sanıyorsunuz sanırım. Istedikten sonra gayette yapabilir bu dediklerinizi. Kolay değil ama bahsettiğiniz kadar ahim sahim zor işler de değil..öyle olsa kimse bir yere gocemez zaten.Öyle bir yazmışsınız ki sanki Almanya, Karadağ da kollarını açmış sizi bekliyor, hemen orada burada küçümsediğiniz öğretmen, doktor parası alacaksınız... Kaldıki burda alıyor musunuz onu merak ettim. Hanımefendi inşallah gidin ama biraz gerçekçi olun. Vasfınız yok. Ne yapacaksınız gidip. Hadi gittiniz, hadi iş buldunuz ev yok, araba yok, dil yok nasıl olacak. Ki bunların hepsi de ayrı ayrı para... Küçücük çocuk ne olacak o da meçhul. Her öğretmene de hadi denkliğini al gel demiyorlar ki öğretmen olsam denklik alır giderim diyorsunuz. Ya sanki aynı dünyada yaşamıyoruz gibi yazıyorsunuz
Kaldı ki konu sahibi yarın gidiyoruz dememiş, gitmek istiyorum hangisi daha mantıklı olur diye sormuş. Gitme planı yaptıklarına göre detayları bizden fazla düşünüyorlardir herhalde. Tek sıkıntı yasal olarak çalışma hakkı olabilir şu anda, gerisi teferruat.