- 1 Nisan 2022
- 2.719
- 1.612
- 38
Teşekkür ederim anladığın için MissCherryBlossom aslında söylemek istediklerimi söylemişsin , tişikkirler ..Ben katılmıyorum yahuuu, Almanyaya gelen Çinlisi var Hintlisi var dil bilmeden dil okuluna gidiyorlar önce sonra çalışıyorlar ... göç işinde gözükara olanlar uyum sağlıyor bir şekilde. Konu sahibesi de bence göçebilecek durumda gayet , isterse göçebilir. Soru şu ki 1. göçmeli mi 2. nereye göçmeli??
Kendim de beyaz yaka olarak şunu söyleyeyim ki yani beyaz yaka biri için Avrupa öyle ahım şahım avantajlı değil, dediğim gibi zaten hayat standardın oluyor, paran varsa Türkiyede her şeye ulaşımın var, ayrıca korunaklı durumdasın. Yani göçmenin pek bir getirisi yok. Almanya ve diğer AB üyeleri bence ortalama yaşayan vatandaşlar için avantajlı, toplu taşıma temiz, sosyal sistem işliyor, toplum genel olarak eğitimli ve saygılı, çocuğun ücretsiz kreşe okula gidiyor ... Benim çuvalla param var malum toplu taşıma temiz mi iyi mi kötü mü pek alakam yok, işsizlik parasına ihtiyacım yok hiç işsiz kalmadım peşimden koşan şirketler oluyor her zaman, arkadaşlarım da gittiğim her yerde kaymak tabakadan ... Avrupanın zengin ve eğitimli insanlara hiçbir getirisi yok aksine delice vergiyle götürüsü var. Konu sahibesi gayet akıllı, mavi yaka biri için Türkiye berbat, orta direk için Türkiye maddi manevi yaşanmaz hale geldi. Bence vınlamalılar ve dahi Almanyaya güçlü sosyal sisteme sebep vınlamalılar. Avrupanin keyfi kesinlikle orta sinif vatandaslar icin.
Almanlar biraz mavi yaka çalışan olarak tembeller . Mesela ben ticaret lisesi muhasebe bölümü mezunuyum .. mesela üni bitirdim muhasebeci oldum asla ve asla Almanya’ya gitmem neden çünkü almanyalr şirket yönetme vergi vs beyaz yaka işleri kendilerinden başka kimseye vermezler ama işçi isen kolay adam ondan mavi yaka arıyor zaten bas bas söylüyor işçi lazım diye . Bizde ufakta olsa yarı aralık kapı bulduk araştırmaya çalışıyorum ..