- 13 Eylül 2009
- 1.784
- 77
- 37
-
- Konu Sahibi Superisi 2009
esın senı kandırmıs bızımde araba var babamın daha dogrusu ama aylık 2 mılyar kazanmıyokı 2 mılyar arabaya versın
cok gezmezsen tuplu araba alırsan az gıderı olur yanı
canım eşin arkadaşında dediği gibi seni kandırmış eşimde jip var anca 2000 tl masrafı oluyor oda çok yaktığı için 2500 motor km 550 kuruş yakıyor 100 tl ile 240 km yol gidebiliyorsun bide servis masrafları var onlarda pahalı ama 1.6 motor bir araba alırsan örneğib dizel bir fiesta otomatik vites eski kasada olabilir eski kasaları 15 bin 20 bin arası çok fazla yakmıyorda arkadaşımda var ve üstelik 100 tl ile 650 km yol yapıyor aradaki farka bakarmısın bizdeki araçta kia sorento uzak durun derim
oda doğru tabi..aylık masrafı hergün kullanıp kullanmayacağınıza, gideceğiniz mesafeye göre değişir...
ama bununla kalmıyor, durduğu yerde masraf çıkarabilen bir şey araç...
canım arabayı ne kadar kullanacağınıza bağlı günde kaç km yapacağınıza...
bizim araba benzinli 1.4 tsı(benzinli) motor..
çok kullanmıyoruz arabayı ama en fazla kullandığımızda da ayda 1 depo benzin yetiyor(şehiriçinde)..
şehirdışına çıktığımızda bile en çok 500 tl gidiyor..
yılda bir bakımları vergileri vs oluyor ozaman daha çok masrafı oluyor ama inanki ozaman bile ayda 2000 tl bulmuyor.ancak yazın tatile çkılırsa falan 2000tl gibi rakamları bulabilir.eşin abartmış
valla alacağınız arabanın modeli önemli
mesela bende panda 1,2 var 2006 model
kaskosu 650
6 ayda bir pulu var oda sanırım 120+120
bakım masrafları v.s. oluyor
şuan için benimkinin lastik değişimi lazım en az 500 lira
2 yılda bir vizesi o ne kadar bilmiyorum ben aldığımda zaten vizesi yeni yapılmıştı
park sorunu olan bir yerdeyseniz deli dana gibi düşünmeniz gerecek her arabayı çıkartmak istediğinizde
otoparklar zaten en az 3-5 lira
birde şöyle bir şey oluyor araban var ise daha çok geziyorsun, yağmur çamur v.s. demiyorsun
oda işin extra masrafı oluyor
artı malum benzin masrafı
kısacası çok çok iyi hesap yapmanız lazım
gideceğiniz yere otobüs v.s. ile gitmenin süresi, maliyeti
e bu kadar yazdıktan sonra senin niye var diyebilirsin
biride çıkıp bana bunları anlatmadı zamanında
bileydim aldırmazdım:26:
canavar canım iyiki yazdın böle bilgilere ihtiyacım var.kaskosu bir kerelikmi yoksa süresi falan varmı.
şuanda 250 tl ayda taksilere veriyorum.geri kalan yolculuklarımı kayınbabamızdan rica ederek izinn isteyerek yapıyoruz.
gidip geldiğimiz yer duyuluyo olay çıkıyo hep stresyani
hay Allahım ya
şimdi dün akşam açtığın konuyu okudum
demin yazdıklarımın hepsini geri aldım
ne sıkıntı çekeceksin kızım
ödesin eşin
dünyaya bir kere geliyoruz
sağlık sorunun var, ufak çocuğun var
hala daha ince eleyip sık dokuyorsun
hala eşini düşünüyorsun
aaah ah alsa bir dakika durmam budün 30tl yine taksiye gitti çocuk hastalanınca
ama anlamıyoki ehliyetimi alıyım inşallah oğlumunçıkarması dursa alcam ama nerdeeee
neyse bugün öemli bi gün dua ediyim belki kabul olurda oğlum düzelir inşallah
diesem arabam var ayda 1 depo, 170 tl yakıyorum. Gittigim mesafe hergun 15 km git 15 km gel.
diesem arabam var ayda 1 depo, 170 tl yakıyorum. Gittigim mesafe hergun 15 km git 15 km gel.
Yıllık
Yakıt giderim 2000 tl
Trafik Sigortası 150 TL
kasko 950 tl (senede 3 kez kaza hakkım var, pert olmadıgı sürece sorun yok)
Periyodik Bakım 350 TL (bu sanırım 10.000 bakımı)
Egsoz ve motor muayenesi su an kac bilmiyorum ama benzin masrafına göre hava civa
Lastik alırsın ama 5 sene gider mesela 1200 tl verdim (1200/60) = 20 tl eder aylık hadi akuyle = 50 tl ediyo
MTV = 521 tl
zaten arabayı paran varsa 50.000 de bir değiştircen en fazla 75.000 de bir yoksa fena kacar
2000+ 150+ 950+ 350+50+521= yaklaşık bana maaliyeti 4000tl ediyor ki 9 senede araba parası ediyor = 9 senede 36.000 Tl
bu arada yukarda 9 sene boyunca benzine hic zam gelmedigini dusunduk %7 senede zam gelse 9 sene ortalaması aylık yakıt
masrafı 240 tl eder senelik 2880 tl dir
Gelelim işe servis ile gelsek eşimle 2 x 100 x12 x 9 = 21.600 tl eder 2 kişi (hadi senede %7 zam yapılsa 9 sene sonunda 28700 tl eder)
Eee haftada 2 gun 2 kişi dolmuşla annemlere gitsek 2 x 2 x 52x9 = 1870 tl eder
senede 3 kezden 9 senede 27 kez 2 kişi otobusle memlekete gitsek 54bilet alsak oda %7 zamlansa
bugun 2 kişi tanesi 35 tl den = 70 tl (ama senede %7 zam ile mesela 9 sene sonunda 60 tl olmuş)
9 sene boyunca senede 3 kez 2 kişi bana maaliyeti yaklaşık 12000 tl
28700+ 1870 + 12000 >>> 40.000 tl ediyor + araba kullanmanın keyfi ve rahatlıgı
ARABA RAHATLIKDIR , asla ARABADAN UCUZU OLMAZ: