- 12 Mayıs 2018
- 1.107
- 329
altınlar yasal olarak da gelinin hakkıdır mahkemelik olsanız mesela hakim altınların size verilmesi gerektiği sonucuna varırZaten geline alınan altınları erkek tarafı alıyor. İçinde sadece benim babamın taktığı 25 gram bilezik ve 2 Ajda 20 gram onlara ait değildi. Yani kıza altın. Alınıyorsa kızın hakkıdır bizde. Arabanın değeri ve altınlarımın değeri nerdeyse eşitti hatta benim altınlarım arabadan 100 bin daha fazla ediyordu. Böyle bir aile değiller. Ama ben artık herkesten her şeyi bekliyorum. Altınlarımı istediğimi açıkça söyleyecem. Çünkü bana iki ay sonra bu arabayı satışa koyacam karlı bir şekilde satacam demişti ona güvenerek verdim. Yani beni kandırdı. Şimdide bana altınlara ihtiyacımız yok diyor. Kime göre neye göre yok. Hem benim hakkım olan bir şeyi gaspediyor. Eşime her Altınay dediğimde tartışıyoruz. Altın demekten midemi bulandırdın falan diyor. Anlamadım beni kandırarak altınlarımı alınca sonunun bu olacağını bilmiyor muydu? Ne yapacaktım susup oturacak mıydım?
Bana iyi olsaydı almasaydı da sesim çıkmazdı. Ama ailesini düşünüp beni düşünmüyorsa bu benim zoruma gider.Zaten bir insan 2 ay ocin niye altın ister ki?alacağı şeyi 2 ay beksin?böyle bir istek ve cümle ile başlayan hersey Allahın sevdiği kuluna bir işaretidir.. inanan da inanmayan da ders alır.
O zaman altınıyla iş kuran ya da kendine araba alan arkadaşlarımın şansı mı var demeliyim? Bilmiyorum zaten artık altın bile istemek istemiyorum. Mutlu olmadığım için gözüm onda bile değil. Sadece bu kadar kolay mı diyorum hakkımı savunduğum için boşan Ozaman demek. Ben eşime güvenmeyi seçip altınımı vermişim. Eşim araba alım satım yapacağını söylemiş bana. Bu durumda ben vermeseydim yine ben hatalı olacaktım. İşte bencil olacaktım. Ee verince de bu şekilde hiç hakkım yokmuş gibi davranılıyor. Tabii eşim bana bunu hissetirdi. Ona göre öyle değil. Soğudum açıkçası. Çünkü beni tanıyor benim için sorun olacağını biliyor ve bunu bile bile yapıyor. O zaman kaynımın eşi de altınlarını verip eşine araba alsın. Almasında destek olsun o neden vermiyor. Ben mecbur değilim böyle bir şey yaşamayaaltınlar yasal olarak da gelinin hakkıdır mahkemelik olsanız mesela hakim altınların size verilmesi gerektiği sonucuna varır
aileniz 1 gram bile takmamış olsa dahi
ama bazı insanlar altınları biz aldık aslında bizim hakkımız geline ait değil diye düşünüyor
veya hem geline hem de damada ait diye düşünüyor
arabayı zaten aile almış oğluna. altınların büyük bir kısmını da erkek ailesi takmış.
şu an o arabayı kendi malları gibi görüyor olmalarının nedeni bu aslında
bu araba sizin karı koca çalışıp kendi emeğinizle aldığınız bir şey değil
kocan da kendi emeğiyle kazancıyla almamış, babası almış ona.
ben ne olursa olsun sırf düğünde takıldı diye "benim altınlarım" şeklinde sahiplenmeyi doğru bulmuyorum
sonuçta o para havadan geldi, senin emeğinle gelmedi. sen çalışıp kazanmadın.
o altınlara sahip olmak için ne yaptın? sadece evlendin. olay bundan ibaret.
bence çalış, çabala arabayı da kendi emeğinle kendi alın terinle al. öyle havadan gelen altınla, havadan gelen arabanın satılmasıyla alınan arabaya işte böyle erkek ailesi konmak ister. kimsenin seni saydığı yok bu hikayede çünkü sana ait olarak görmüyorlar altınları da arabayı da.
bu sorunu kocanla çözmen gerekiyorO zaman altınıyla iş kuran ya da kendine araba alan arkadaşlarımın şansı mı var demeliyim? Bilmiyorum zaten artık altın bile istemek istemiyorum. Mutlu olmadığım için gözüm onda bile değil. Sadece bu kadar kolay mı diyorum hakkımı savunduğum için boşan Ozaman demek. Ben eşime güvenmeyi seçip altınımı vermişim. Eşim araba alım satım yapacağını söylemiş bana. Bu durumda ben vermeseydim yine ben hatalı olacaktım. İşte bencil olacaktım. Ee verince de bu şekilde hiç hakkım yokmuş gibi davranılıyor. Tabii eşim bana bunu hissetirdi. Ona göre öyle değil. Soğudum açıkçası. Çünkü beni tanıyor benim için sorun olacağını biliyor ve bunu bile bile yapıyor. O zaman kaynımın eşi de altınlarını verip eşine araba alsın. Almasında destek olsun o neden vermiyor. Ben mecbur değilim böyle bir şey yaşamaya
Bu arada ben benim altınlarım sadece demiyorum. Alınan şeyi ben kullanmayacaksam o zaman benim değil demekki. Ben ihtiyaç doğrultusunda evet verebilirim ama bu domates biber mi yani araba sonuçta sen nasıl ki al evimi kullan diyemiyorsan araba da öyle bir şey. Sırf ailesi destek oldu diye bu hakka sahip mi oluyorlar. Ben şahsen kendim için kullanılmayacaksa altın bana takılmasını da istemem. Benim olmayacaksa neden göstermelik takılsın ki buna ihtiyaçlarıda yok. Arabayı yenileyebilecek güçleri vardı. Eşime güvendim o da resmen beni kandırdığını kabul ediyor. Öbür türlü vermezdin diyor. Bu çok mu sağlıklı oldu? Güvenimi sarstı ve artık ona karşı iyimser olamıyorumaltınlar yasal olarak da gelinin hakkıdır mahkemelik olsanız mesela hakim altınların size verilmesi gerektiği sonucuna varır
aileniz 1 gram bile takmamış olsa dahi
ama bazı insanlar altınları biz aldık aslında bizim hakkımız geline ait değil diye düşünüyor
veya hem geline hem de damada ait diye düşünüyor
arabayı zaten aile almış oğluna. altınların büyük bir kısmını da erkek ailesi takmış.
şu an o arabayı kendi malları gibi görüyor olmalarının nedeni bu aslında
bu araba sizin karı koca çalışıp kendi emeğinizle aldığınız bir şey değil
kocan da kendi emeğiyle kazancıyla almamış, babası almış ona.
ben ne olursa olsun sırf düğünde takıldı diye "benim altınlarım" şeklinde sahiplenmeyi doğru bulmuyorum
sonuçta o para havadan geldi, senin emeğinle gelmedi. sen çalışıp kazanmadın.
o altınlara sahip olmak için ne yaptın? sadece evlendin. olay bundan ibaret.
bence çalış, çabala arabayı da kendi emeğinle kendi alın terinle al. öyle havadan gelen altınla, havadan gelen arabanın satılmasıyla alınan arabaya işte böyle erkek ailesi konmak ister. kimsenin seni saydığı yok bu hikayede çünkü sana ait olarak görmüyorlar altınları da arabayı da.
Zaten ben eşimi suçluyorum ailesi ne yapsın o böyle olduktan sonra. Onların da işine geliyor ki devam ettiriyorlar. Ben düşüncesizliğe tahammül edemiyorum. Ben sizi sizin işinizi düşünüp arabayı vermişsem sizinde beni düşünüp sormanızı beklerim yoksa benim de ağzım var konuşurum sorun çıkarmayı bende biliyorum ama bu raddeye gelmek istemedim hiçbir zaman ama yapacak bir şey kalmadı demekki insan güzel laftan anlamıyorsa dişini göstermek gerekiyor bunu anladımbu sorunu kocanla çözmen gerekiyor
insanın eşi insanı vezir de eder rezil de
ama adam seninle devamlı tartışıyor yani sana değer vermiyor sözünde durmuyor
evet ne olursa olsun ailesi arabayı 1 haftalığına kullanacağız dediyse 1 hafta sonunda sana iade etmesi gerekirdi
etmedikleri için hatalılar ama kocan bu konuda onlara laf söyletmiyor belli ki
ben boşan diyen tayfadan değilim ama kocan sürekli böyle yapacaksa da nereye kadar devam eder bilemedim
altınıyla iş kuran veya kendine araba alan arkadaşların eğer bu altınları düğünle elde ettilerse demek ki kocaları onlara değer veriyor anlamı çıkıyor buradan.
eğer bir şans durumu varsa kocadan yana şanslılar demek ki adamlar sorun etmemiş
Kocamla çözemiyorum zaten sorun bu. Çünkü anlamıyor. Çünkü beni haksız buluyor. Artık haklı çıkmak falanda istemiyorum zatenbu sorunu kocanla çözmen gerekiyor
evet ne olursa olsun ailesi arabayı 1 haftalığına kullanacağız dediyse 1 hafta sonunda sana iade etmesi gerekirdi
ben boşan diyen tayfadan değilim ama kocan sürekli böyle yapacaksa da nereye kadar devam eder bilemedim
altınıyla iş kuran veya kendine araba alan arkadaşların eğer bu altınları düğünle elde ettilerse demek ki kocaları onlara değer veriyor anlamı çıkıyor buradan.
eğer bir şans durumu varsa kocadan yana şanslılar demek ki adamlar sorun etmemiş
Ailesinin asla bir hafta falan dediğini düşünmüyorum bu da yalan. Bu adam yalancı anlayacağınız ailesine bir şey söyleyemediği için bana yalan söylüyor ve beni yıpratıyor bu kadar basitbu sorunu kocanla çözmen gerekiyor
yanlış anlama ama senin hatan daha askerliğini bile yapmamış adamla evlenmek olmuşKocamla çözemiyorum zaten sorun bu. Çünkü anlamıyor. Çünkü beni haksız buluyor. Artık haklı çıkmak falanda istemiyorum zaten
Asker yolu gözlemek dediğin de 1 ayyanlış anlama ama senin hatan daha askerliğini bile yapmamış adamla evlenmek olmuş
ne mecburiyetin vardı da evliyken asker yolu gözledin ki?
onu halledip öyle evlenmesi gerekirdi
bu adamla işin zor, allah yardımcın olsun
Yani bedelli yapacağı için çok dert etmedim. Nişanlıyken yapmasını istedim seni bırakmak istemiyorum dedi. Sevgiliyken de heralde giderse ya ayrılırsak diye bir düşüncesi vardı. Ama evlenmek için o kadar ısrarcı oldu ki ben hazır değilim sanarken asıl çocuğun o olduğunu gördümyanlış anlama ama senin hatan daha askerliğini bile yapmamış adamla evlenmek olmuş
ne mecburiyetin vardı da evliyken asker yolu gözledin ki?
onu halledip öyle evlenmesi gerekirdi
bu adamla işin zor, allah yardımcın olsun
Evet onu bile yapamıyor. Yok birliği zormuş. En zor yere düşmüş vs.Asker yolu gözlemek dediğin de 1 ayben daha uzun süreler iş için ayrı kalıyorum ya bir şey olmaz
ben 6 ay yapıyor diye okudum iç sayfalarda bir yerdeAsker yolu gözlemek dediğin de 1 ayben daha uzun süreler iş için ayrı kalıyorum ya bir şey olmaz
Öyle olsa kim kabul eder kiben 6 ay yapıyor diye okudum iç sayfalarda bir yerde
ben yanlış okudum o zaman ne bileyim 6 ay gibi bişey okuduğumu düşünüyorumÖyle olsa kim kabul eder ki
Erkek değil prenses. Çok soğukmuş saat 20.00 e kadar dışarıdaymış. Oturmak yasakmış. Hep ayaktaymış. İşte bir dakka duymuyorlarmış hep temizlik vs. Eminim hepsinden kaçıyordur.ben yanlış okudum o zaman ne bileyim 6 ay gibi bişey okuduğumu düşünüyorum
e bu adam 1 aylık askerlikte mi dedi sana burada iyi değilim falan diye
bunlar nasıl erkek ya
Eşimin annesi de kurban olayım deyip duruyor gören de sanacak savaşa gitmişben yanlış okudum o zaman ne bileyim 6 ay gibi bişey okuduğumu düşünüyorum
e bu adam 1 aylık askerlikte mi dedi sana burada iyi değilim falan diye
bunlar nasıl erkek ya