• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ARABA SORUNU

Meral Ak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
2.111
2.022
63
Kızlar kendi içimde vicdanımla savaşmaktan bıktım. Şimdi şöyle benim berkarlıktan kalma bir arabam var, ve nişanlandığımdan beri yaklaşık 1,5 seneyi aşkındır araba annemlerde çünkü her yere nişanlımla git gel yapıyorduk, kendi arabama ihtiyaç pek kalmıyordu. bu arada abim var ve kendi arabası da var ama eski bir model. arabası bozulur benimkini ister, arkadaşlarıyla buluşur benimki, yazın çok sıcak olur kendi kliması çalışmadığından benimkini alır, sonra çocugu hastaneye gidecek, babamı arar götür der, ee yine benim araba ile. inanın 2 senedir bu böyle, zaten çocuklarından birini her hafta eşi kursa götürüyor baya uzak bir yere benim arabamla, hadi dedim o neyse mecburiyetten. mesela geçen yine aldı, ertesi gün aradım araba lazım dedim, bir kere daha öyle yaptım hemen sabahında aradım, çünkü artık anlasın istiyorum, mesela getirdi arabayı içi kahve gibi kokmuş :KK51: ki ben arabamda sigara içtirmiyorum, kendim de içmiyorum, eşime de asla içtirmiyorum.

evlenince artık istemez diyordum ama hiçbir şey değişmedi. açık açık "vermek istemiyorum" diyin diyeceksniniz ama diyemiyorum başka bir çözüm bulun. olay çıkartır onca sene verdiğim boşa gider, bir arabayı esirgediye çıkar adım. bu arada arabanın km si aldı başını gitti, o kendince şöyle düşünüyor, haftada bir gün istiyorum ne olacak ee eşi de alıyor haftada bir gün, ee zaten babamların arabası yok, çoğunlukla babama lazım olur diye ona da kıyamıyorum hep orada duruyor. eşim de bir şey demiyor ama arada diyorki senin arabayı satalım yok yere kasko, vergi b. ödüyorsun diyor.

şimdilik arabayı satma planım yok, çünkü eşim sürekli şehir dışında, fakat arabam artık kapının önünde dursun istiyorum ne yapmam lazım? yine arayacak ve isteyecek, gereksiz mi bu derdim vereyim gitsin mi? yoksa nasıl bir şey yapmalıyım ki artık keyfi olarak benim arabam istenmesin. bir yol gösterin, haftasonu sinirden uyuyamadım resmen hele de sabah o arabaya binip her yeri sigara külüyle görünce kan beynime sıçradı. :KK62: kızlar bir yol gösterin, açıkça söylemem ama nasıl ifade edebilirim ki anlaşılsın ve artık asla istenmesin :KK17:

yok muuu bir akıllll verecek olannn :KK43:

arabayı sat yenisini al ama alacağın araç daha ucuz ve abini cezbetmeyecek bir şey olsun eşin senin arabana karışmıyorsa (yani maddi konularda sorun yaşamıyorsanız) bu iyi bir çözüm gibi geldi

Arabayı satarsanız esınızın arabasınıda ısteme ıhtımallerı olur mu

bana lazım oluyor de al arabayı.keske en bastan vermeseydın

canım alıyorum yine isteniyor, bugün bende mesela ama eminim haftasonu arayacak, sana lazım mı diyor bende oracıkta bir yalan bulamıyorum ve lazım değil diyorum. eşimin de arabası olduğu için, aklına şu geliyordur, ee kocasının arabası var kendisininki lazım değildir diyordur. :işsiz:

Kızlar kendi içimde vicdanımla savaşmaktan bıktım. Şimdi şöyle benim berkarlıktan kalma bir arabam var, ve nişanlandığımdan beri yaklaşık 1,5 seneyi aşkındır araba annemlerde çünkü her yere nişanlımla git gel yapıyorduk, kendi arabama ihtiyaç pek kalmıyordu. bu arada abim var ve kendi arabası da var ama eski bir model. arabası bozulur benimkini ister, arkadaşlarıyla buluşur benimki, yazın çok sıcak olur kendi kliması çalışmadığından benimkini alır, sonra çocugu hastaneye gidecek, babamı arar götür der, ee yine benim araba ile. inanın 2 senedir bu böyle, zaten çocuklarından birini her hafta eşi kursa götürüyor baya uzak bir yere benim arabamla, hadi dedim o neyse mecburiyetten. mesela geçen yine aldı, ertesi gün aradım araba lazım dedim, bir kere daha öyle yaptım hemen sabahında aradım, çünkü artık anlasın istiyorum, mesela getirdi arabayı içi kahve gibi kokmuş :KK51: ki ben arabamda sigara içtirmiyorum, kendim de içmiyorum, eşime de asla içtirmiyorum.

evlenince artık istemez diyordum ama hiçbir şey değişmedi. açık açık "vermek istemiyorum" diyin diyeceksniniz ama diyemiyorum başka bir çözüm bulun. olay çıkartır onca sene verdiğim boşa gider, bir arabayı esirgediye çıkar adım. bu arada arabanın km si aldı başını gitti, o kendince şöyle düşünüyor, haftada bir gün istiyorum ne olacak ee eşi de alıyor haftada bir gün, ee zaten babamların arabası yok, çoğunlukla babama lazım olur diye ona da kıyamıyorum hep orada duruyor. eşim de bir şey demiyor ama arada diyorki senin arabayı satalım yok yere kasko, vergi b. ödüyorsun diyor.

şimdilik arabayı satma planım yok, çünkü eşim sürekli şehir dışında, fakat arabam artık kapının önünde dursun istiyorum ne yapmam lazım? yine arayacak ve isteyecek, gereksiz mi bu derdim vereyim gitsin mi? yoksa nasıl bir şey yapmalıyım ki artık keyfi olarak benim arabam istenmesin. bir yol gösterin, haftasonu sinirden uyuyamadım resmen hele de sabah o arabaya binip her yeri sigara külüyle görünce kan beynime sıçradı. :KK62: kızlar bir yol gösterin, açıkça söylemem ama nasıl ifade edebilirim ki anlaşılsın ve artık asla istenmesin :KK17:
her seferinde bir bahane uydurup vermeyeceksin.
başka ne olabilir ki.
açıkca da denmez artık arabamı almanı istemiyorum diye:))
anlayana kadar reddedeceksin.
eh tatsızlık çıkması yüksek ihtimal tabi bu durumda.
çünkü çok alışmışlar.
araban yedek arabaları olmuş.
senin olduğunun bilincinde değiller ki.
biraz kırmayı göze alacaksın yapacak bisşey yok

Sizin için araba çok elzem bişey değil anladığım kadarıyla. Ben yerinizde olsam satardım. Kapının önünde durması çok saçma.

Eşiniz kendi aracıyla mı gidiyor seyahatlere?

arabayı sat yenisini al ama alacağın araç daha ucuz ve abini cezbetmeyecek bir şey olsun eşin senin arabana karışmıyorsa (yani maddi konularda sorun yaşamıyorsanız) bu iyi bir çözüm gibi geldi

bende eşime ikisini de satıp daha iyi bir şey alalım dedim, ona da şirketten araba verilecek yakın zamanda, hani artık ikimzin ortak aracı gibi olur dedim, yok dedi, bende şirket arabası olunca yine istenir dedi. bilmiyorum nasıl olacak :(

Sizin için araba çok elzem bişey değil anladığım kadarıyla. Ben yerinizde olsam satardım. Kapının önünde durması çok saçma.

Eşiniz kendi aracıyla mı gidiyor seyahatlere?

evet canım genellikle öyle, araba çok lazım oluyor ama 2 tane olduğu için bana az lazım oluyor, artık satma noktasına kadar geldim zaten :( aslında niyetim satmak değil, evimin önünde dursun, km si artmasın tek derdim o.

bende eşime ikisini de satıp daha iyi bir şey alalım dedim, ona da şirketten araba verilecek yakın zamanda, hani artık ikimzin ortak aracı gibi olur dedim, yok dedi, bende şirket arabası olunca yine istenir dedi. bilmiyorum nasıl olacak :KK43:
o zmaan sadece sirket arabasi olsqun siuzin arabaniz olamsin çok mecburimi durumunuz arabaaya

her seferinde bir bahane uydurup vermeyeceksin.
başka ne olabilir ki.
açıkca da denmez artık arabamı almanı istemiyorum diye:))
anlayana kadar reddedeceksin.
eh tatsızlık çıkması yüksek ihtimal tabi bu durumda.
çünkü çok alışmışlar.
araban yedek arabaları olmuş.
senin olduğunun bilincinde değiller ki.
biraz kırmayı göze alacaksın yapacak bisşey yok

bende çözümünün bu olduğunu düşünüyorum, her seferinde bir şey uydursam artık anlar diyorum. ama mesela geçen hafta resmen trip attım arabayı geç getirince bu hafta yine istedi ve her yeri sigara külü. bir hep yaptıklarını değil de yapmadıklarını söyler. şimdi 2 sene boyunca verdim verdim, artık vermeyince kötü olurum. :KK51:

o zmaan sadece sirket arabasi olsqun siuzin arabaniz olamsin çok mecburimi durumunuz arabaaya

yok çok mecburi değil, sadece eşim gidince biraz sık gidiyor, o zaman bile servis var aslında yine çok lazım değil. ben keyfi durduruyorum aslında arabayı bide şimdi satsam 1,5 sene sonra hamile kalsam yine lazım olacak. bide sırf onlar istiyor diye satmakta saçma ama böylede araba bende durmuyor ki. offf bilemedim artık.

Bence arabanin satilmasi ve aileninde arabasiz edemediklerinde onlar alacak, sonrada sen alirsin..

Arabayı satarsanız esınızın arabasınıda ısteme ıhtımallerı olur mu

inanın artık bilmiyorum ben kimseden araba isteyemeceğim için tahmin edemiyorum. artık evlendim istenmez sanıyordum yine isteniyor. bide ben haklı mıyım yoksa çok mu dert ediyorum bilmiyorum. sonuçta abim ya bir yandan da vicdanımla savaşıyorum ama dediğim gibi artık cidden yedek araba gibi oldu :( git gl, getir götür :(

yok çok mecburi değil, sadece eşim gidince biraz sık gidiyor, o zaman bile servis var aslında yine çok lazım değil. ben keyfi durduruyorum aslında arabayı bide şimdi satsam 1,5 sene sonra hamile kalsam yine lazım olacak. bide sırf onlar istiyor diye satmakta saçma ama böylede araba bende durmuyor ki. offf bilemedim artık.
Ben olsam satarım parasını bankaya atarım eğer araba almam gerekirse 2-3 sene sonra alırım tek araba olunca istemezler.Şirket arabası sonuçta oda verilmez.

Ben olsam satarım parasını bankaya atarım eğer araba almam gerekirse 2-3 sene sonra alırım tek araba olunca istemezler.Şirket arabası sonuçta oda verilmez.

herkes aynısını düşünüyor, eşim de satalım diyor, ama ne biliyim başkası yüzünden gerek yokken kendi malımı satasım da gelmiyor, ne zorluklarla aldım, sefasını süreyim istiyorum. ama şimdi başka yol yok gibi :/

Abi de olsa baba da olsa bu kadar düşüncesizlik yapılmasından nefret ederim. Ya açık açık söyleyeceksiniz istemiyorum artık diye ya da her istediğinde bahane bulup reddedeceksiniz ki kendisi anlasın. Valla benim de arabam var, evli değilim, ailemle yaşıyorum. Araba otoparkta durur haftaiçi. Babam ihtiyacı olursa kullanır ona da çekinir. Bu kadar yüzsüzlük biraz saçma artık yani

Bence arabanin satilmasi ve aileninde arabasiz edemediklerinde onlar alacak, sonrada sen alirsin..

inanın artık bilmiyorum ben kimseden araba isteyemeceğim için tahmin edemiyorum. artık evlendim istenmez sanıyordum yine isteniyor. bide ben haklı mıyım yoksa çok mu dert ediyorum bilmiyorum. sonuçta abim ya bir yandan da vicdanımla savaşıyorum ama dediğim gibi artık cidden yedek araba gibi oldu :KK43: git gl, getir götür :KK43:

Bakın üstteki yorum gerçekten çok doğru. Siz satın. Şu anda zaten kullanmıyorsunuz, boş yere vergisi ödeniyor. Başkası yüzünden satmış olmayacaksınız, ihtiyaç yok diye satmış olacaksınız. İdare edilebilen yere kadar tek araba idare edin. Sonra çocuğunuz olursa o zaman düşünürsünüz araba almayı

Back