Araba kullanmayi ögrenmek istiyorum...

Ne kadar heyecan ve panik yaparsan okadar birbirine girer icinden kendine telkinde bulun "bu benim yapabileceğim birşey sakin ol daha önce yapmıştım evet herzaman ki gibi " filan kendinle konus trafiği okurkende konuş .. Bazılarında işe yarar bu

Ha birde araba kullanmak özgürlük degil esarettir ,kemerler ,camlar,demir yiginin icinde ..
Hele dur kalk dur kalk özellikle istanbulda

Normalde ehliyetim olmasına rağmen ve babamla yıllar öncesinden beri arada pratk yapmama rağmen asla trafiğe çıkacak cesaretim yoktu taaki kızımı kreşe götürüp getirirken kış şartlarınnda zorlanana dek, karar verdim 1 ay içinde arabamı aldım. ilk h.sonu sabahın köründe yollar boşken çıktık. sonraki günü yine yollar boşken çıktık, ev iş kreş arasındaki yollarda baya uzun pratik yaptık, sonra 3 sabah eşimle beraber işe gidip döndüm, sonra tek başımaydım. çok ama çok korkuyordum, arabadan inince kollarım bacaklarım dayak yemiş gibi ağrırdı :) yokuşlar, özellikle unkapanındaki rampada dur kalklar ölümdü. Şimdi taksileri dolmuşları solluyorum, tek problemim dar sokaklarda parkedebilmek :) zamanla pratik yaptıkça korku gidiyor, kolaylıklar dilerim.

Arkadaslar sagolun yorumlarınız icin baya bi cesaret geldi sizin söylediklerinizle esimede söyledim en kisa zamanda cikicaz pratik yapmaya trafigin yogun olmadigi saatlerde.. Artık ne kadar sürede ögrenirim orasını bilmem ama bi yerden baslamam lazımm :))

Size, araba kullanmayı öğrenme sürecimi anlatayım: Ehliyetimi 2010 yılında araba kullanmayı öğrenerek aldım; ama araba almayınca unuttum gitti. Ve yaklaşık 5 ay önce manuel arabamı aldım. Özel hoca tuttum. Hocayla iki hafta boyunca her gün, her türlü yolda, çalıştım. Hocamla, geri gitmeyi, stop ettirip tekrar çalıştırmayı, park etmeyi, yokuşa çıkmayı ve araba kullanmaya dair her şeyi defalarca çalıştık. Gece de çalıştık, ışıkları kullanmayı öğrendim. Trafikten acayip korkuyordum, arabalar üstüme geliyor gibi hissediyordum. Kavşakta, karşıya geçemiyordum. 4-5 kez arabayı stop ettirip kaldım öylece panikledim ve arabayı yanımdakine verdim, geçiremeyeceğim dedim. Sonra bunun da üstesinden gelmek için sabahları 6 gibi kalktım, yollar boş olduğu için defalarca o yollarda, tek başıma mekik dokudum. Geçemediğim kavşaktan, defalarca stop ettirmeden geçtim. Kırmızı ışıklara denk gelmeye çalıştım, durdum kalktım. Hoca dışında, babamla abimle tecrübeli kim varsa tanıdık, aldım yanıma, her gün saatlerce araba kullandım. Yolda giderken stop ettirdiğimde, korna çalanlara, küfredercesine bakanlara hiiiçç aldırmadım. Yorulmadım, bıkmadım, usanmadım ve şimdi çok şükür kullanıyorum. Şehir içindeki yoğun trafikte geçip gidiyorum. Park edebiliyorum. Sıkıntım yok çok şükür. Siz de uğraşırsanız üstesinden gelirsiniz ama muhakkak bir hoca tutun. ya da eşiniz sabırlı ve iyi bir öğreticiyse onunla da çalışabilirsiniz. kolaylıklar dilerim.

canım zor bişiy değilki neden korkuyorsun bişey yok yani bunda. ben de 2010dan beri kullanıyorum. valla deli gibide hız yapıyorum kaç kere ceza yedim bu yüzden. iki kere kaza yaptım verilmiş sadakam varmış herhalde ki ucuz atlattım. yinede hızlı sürmekten vazgeçemiyorum herşeyi unutuyorum o an.

Gecmis olsun nasıl kazalardı ki? Ben iyice alısana kadar hayatta hız yapmam hatta alıssam bile yapmam bence ufak oglum var korkarım yaa..

Darısı benim basıma insallah bende böyle dediginiz gibi kullanabilirim :) önce esimle deneyecez kendisi sakindir bisey söylemez kolay kolay bakalım eger olmazsa hoca tutarım..

Arabayı gizli gizli kaçıra kaçıra, önce trafik olmayan sakin yerlerde, sonra yavaş yavaş trafiğe çıkarak ama mutlak suretle hep tek başıma öğrendim..
Tam oturması 7-8 ayı aldı..Pat diye trafiğe çıkmayın zaten, yavaş yavaş..Ama tek başınıza alın götürün arabayı..

Altımda hala düz vites var..Stop ettir nolcak? 2 dakika bekleyiversin arkandakiler..
Saçmalık yaptığında "acemiyim" de gül geç..

Hepimiz bu şekilde öğrendik..Merak etme bir kaç aya alışırsın her şeye..

Gecmis olsun nasıl kazalardı ki? Ben iyice alısana kadar hayatta hız yapmam hatta alıssam bile yapmam bence ufak oglum var korkarım yaa..
biri şiddetli biri az şiddetliydi, birinde direksiyonu kırdım, nerdeyse araba takla atacak sandım neyseki ağaca çarptım ve sadece ufak sıyrıklarla kurtuldum. birinde de arabanın biriyle çarpıştık ama karşı taraf hatalıydı. ikinci kazada yaralanma yok, sadece arabalar biraz hasar gördü. hız yapmasan senin için daha iyi caım çünkü hastalık gibi bişey yani bu, yaptıkça yapasın geliyor falan. dikkatli kullanırsan bişey olmaz. benim en iyi deşarj olma yöntemim. hız yapıyorum ama trafikte değil tabi, yol boşken falan.

bende düz vites arabayla başladım, stop ettiğimde korna çalanlara bakmadım bile, dikiz aynasına bile bakmadım göz göze gelmiyim diye :) şimdi şehirler arası yolda 140 km yapıyorum :)

İyi geceler arkadaslar.. Ben arabayla pratiklere basladım bir kac gün önce sehir dısında bi yere gittik akraba ziyaretine orda sürdüm trafik azdı . Sonraki gün gene trafigin az oldugu bir yerde kendim cikip sürdüm bakkala gidip geldim diyeyim.. Bugunde sehir icinde trafige ciktim yarim saat kadar sürdüm araba sadece bir kez kırmızı ısıkta stop ettirdim sonra hemen calıstırıp devam ettim yoluma bi sorun olmadı cok sükür.. Yarında cıkıcaz insallah esimle trafige.. Sorunsuz rahat bi sekilde sürebilirim insallah..

Bir hocadan ders alın beş gün. Hemen alışırsınuz gerçekten. Tabi yeterli gelmezse daha çok devam etmelisiniz. Hocadan teyit almalısın. Trafiğin gerçekten çok tekniği çok ince noktası, dikkat edilecek çok ayrıntısı var. Hemen özgüven yapmamak lazım.

İstanbul'da iseniz hocamı önerebilirim.

Ben mart sonu ders aldım. Nisan da kendin çıkmaya başladım. Şu Anda alıştım artık dolaşıyorum çok şükür bir sıkıntı yok.

aynı sekılde hıssedıyorum
benım fıestam var esım cok ıstedıgım ıcın buna razı oldu fakat suanda arabayı satıp otomatık alalım ,fluence ıstıyor.
ben o arabayı kullanmam ıcın pılot egıtımı almam gerek dıyorum

malesef fıesta gıtse ya ıbıza gelır ya da ben bu ısı bırakıcam :)

arkadaşım al arabanı çık trafiğe virajlı yollardan gir ışıklarda dur bekle ara sokaklardan geç panik yapma herkes senin gişbi çokmu korna basıyorlar sende bas ben bu şkeilde öğrendim

inanırmısınızz benim daha ehliyetimi alalı 1 yıl olmadı ... maşallahh cesaretimde çok... eşiminde hem payı var hem yok ankaradayız ve ben sürekli yokuşlarda trafiğin ortasında stop ettimm.. ve çıkamadım yokuşu.. eşim yapacaksın diye diye 1 saatte kalsam yaptırddı.. çoğu zamanda.. bir eli el freninde bişey oldu mu hemen el frenini çekti çok sinir bozucu.. benim cesaretim kırılmadı hiçç.. birkaç kerede kazadan kurtulduk kıl payı... sizde sürebilirsinizz.. eşinizde madem destek veriyorr.. gerekirse.. direksiyon dersleri alınn.. her bayanın ehliyeti olmalı bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…