özelden yazdım umarım kapanmamıştır numarası. ben epeydr görüşmedimCanım bende ozel ders almak istiyorum İstanbuldayım bana özelden bayan hocanın numarasını verirmisin
özelden yazdım umarım kapanmamıştır numarası. ben epeydr görüşmedim
canım zor bişiy değilki neden korkuyorsun bişey yok yani bunda. ben de 2010dan beri kullanıyorum. valla deli gibide hız yapıyorum kaç kere ceza yedim bu yüzden. iki kere kaza yaptım verilmiş sadakam varmış herhalde ki ucuz atlattım. yinede hızlı sürmekten vazgeçemiyorum herşeyi unutuyorum o an.
Size, araba kullanmayı öğrenme sürecimi anlatayım: Ehliyetimi 2010 yılında araba kullanmayı öğrenerek aldım; ama araba almayınca unuttum gitti. Ve yaklaşık 5 ay önce manuel arabamı aldım. Özel hoca tuttum. Hocayla iki hafta boyunca her gün, her türlü yolda, çalıştım. Hocamla, geri gitmeyi, stop ettirip tekrar çalıştırmayı, park etmeyi, yokuşa çıkmayı ve araba kullanmaya dair her şeyi defalarca çalıştık. Gece de çalıştık, ışıkları kullanmayı öğrendim. Trafikten acayip korkuyordum, arabalar üstüme geliyor gibi hissediyordum. Kavşakta, karşıya geçemiyordum. 4-5 kez arabayı stop ettirip kaldım öylece panikledim ve arabayı yanımdakine verdim, geçiremeyeceğim dedim. Sonra bunun da üstesinden gelmek için sabahları 6 gibi kalktım, yollar boş olduğu için defalarca o yollarda, tek başıma mekik dokudum. Geçemediğim kavşaktan, defalarca stop ettirmeden geçtim. Kırmızı ışıklara denk gelmeye çalıştım, durdum kalktım. Hoca dışında, babamla abimle tecrübeli kim varsa tanıdık, aldım yanıma, her gün saatlerce araba kullandım. Yolda giderken stop ettirdiğimde, korna çalanlara, küfredercesine bakanlara hiiiçç aldırmadım. Yorulmadım, bıkmadım, usanmadım ve şimdi çok şükür kullanıyorum. Şehir içindeki yoğun trafikte geçip gidiyorum. Park edebiliyorum. Sıkıntım yok çok şükür. Siz de uğraşırsanız üstesinden gelirsiniz ama muhakkak bir hoca tutun. ya da eşiniz sabırlı ve iyi bir öğreticiyse onunla da çalışabilirsiniz. kolaylıklar dilerim.
İyi geceler arkadaslar.. Benim derdim araba kullanamamam. Aslinda az cok biliyorum ama pratik yok 2011 de aldim ehliyeti o zaman bi kac kez sürdüm sonra bida sürmedim. Nasil trafige cikarim nasil sürerim hic cesaretim yok. Esim yardimci oluyor sür diyor ama ben korkuyorum. Siz ilk nasil ögrendiniz acaba? Ne kdr sürdü alısmanız trafige? Bide arabamız düz vites. En cok stop ettirmekten korkuyorum yolun ortasinda.. Biraz yardimci olursaniz cesaretlenmem icin cok tesekkur ederim.
biri şiddetli biri az şiddetliydi, birinde direksiyonu kırdım, nerdeyse araba takla atacak sandım neyseki ağaca çarptım ve sadece ufak sıyrıklarla kurtuldum. birinde de arabanın biriyle çarpıştık ama karşı taraf hatalıydı. ikinci kazada yaralanma yok, sadece arabalar biraz hasar gördü. hız yapmasan senin için daha iyi caım çünkü hastalık gibi bişey yani bu, yaptıkça yapasın geliyor falan. dikkatli kullanırsan bişey olmaz. benim en iyi deşarj olma yöntemim. hız yapıyorum ama trafikte değil tabi, yol boşken falan.Gecmis olsun nasıl kazalardı ki? Ben iyice alısana kadar hayatta hız yapmam hatta alıssam bile yapmam bence ufak oglum var korkarım yaa..
CANIM SAĞOLASIN HEKİMBAŞI NERESİCanım hekimbasında egitim alanı var
aynı sekılde hıssedıyorumbende eşimle çalışmalara başladım arada sürüyorum ama tenha yollarda. hatta ramazandan önce pikniğe gittik arkadaşlarla ordan gelirken yolda bana verdi. o zaman güzel sürdüm. benimde derdim trafik. hiç cesaretim yok. 90 km hıza yaklaşınca bas bas bağırıyorum eşime şimdi birşey olacak bak diye. hatta bir keresinde eşim direksiyon dersi verirken 4 defa stop ettirdim arabayı eşim bağırdı şimdi motor yanacak diye bende hüngür hüngür ağladım inmek istiyorum arabadan sürmücem diye. son zamanlarda hiç isteğim yok korkuyorum trafiğe çıkmaktan yola sanki sığamıyorum gibi. birde arabamız hatchback ona bile bu araba bana büyük geliyor kontrol edemiyorum sanki daha küçük arabayı sürebilirim gibi diyorum. Herkes gülüyor bu araba mı büyük geliyor sana diye.