Araba Kullanamamam

Bende aynıyım araba kapının önünde pinekliyor ben ya eşimle ya taksiyle gidiyorum gideceğim yere eşim sürekli araba kullanmayı öğren trafiğe çıkarayım seni diyor ama yapamıyorum normalde tuttuğunu koparan bi insanım ama söz konusu araba kullamaksa ben kilitleniyorum

korkunuzu gece yani yollar boş oldugu zamanda ev iş arasi yolda alistirma yaparak esiniz de yanınızdayken gece surerek yenebilirsiniz. Ozguveniniz artar. Bi de otomatik vites araba alin bence hem de yilbasindan once arabalar indirimde su an : )

30 küsür yaşındayım, akademisyenim, çocuğum da var ev iş arası çok uzak ama tüm bu zorunluluklara rağmen araba kullanamıyorum. Çok canım sıkılıyor, kullananları gördükçe imreniyorum, utanıyorum. Çok denedim çok ama olmayınca olmuyor. Özel ders de aldım. Çok stres oluyorum. Vites mi değiştireyim yola mı bakayım direksiyonu mu çevireyim hepsini aynı anda yapamıyorum, bocalıyorum. Trafiğe çıktım defalarca eşimle sürdüm hiç stop ettirmiyoum orda sıkıntım yok ama trafik birazcık yoğunlaşsa panik oluyorum, eşimin yönergeleriyle devam ediyorum, tek süremiyorum.
Eşimde artık bıktı sabahları beni bırakmaktan otobüsle çok uzak en az 1,5 saat yani bana şart ama çok stres oluyorum, trafik için tehlike gibiyim. Ne yaparım, nasıl yaparım kızlar. Tonla para verdim ders aldım ama olmadı çok üzgünüm
Araba ile uzun yola gidiyorum. size tek kelime ile tavsiye vereyim. Otomatik araç ile daha kolay kullanırsınız.

Arabaların içinde insan var. Korkmayın bu kadar. Ciddi bi yanlış yapmazsınız zaten korkuyorsunuz. e küçük hataları da trafikteki diğer sürücüler tolere ediyor zaten.

Camınız açık olsun. Diger sürücüler ile goz göze gelmeye gayret edin. Bu sizi rahatlatır.

Ilkokul mezunları yapıyor . Bunu unutmayın .

Dünyanın en güzel şeyi kocaya araba konusunda minnet etmemektir. Net. Ahuu14 Ahuu14

30 küsür yaşındayım, akademisyenim, çocuğum da var ev iş arası çok uzak ama tüm bu zorunluluklara rağmen araba kullanamıyorum. Çok canım sıkılıyor, kullananları gördükçe imreniyorum, utanıyorum. Çok denedim çok ama olmayınca olmuyor. Özel ders de aldım. Çok stres oluyorum. Vites mi değiştireyim yola mı bakayım direksiyonu mu çevireyim hepsini aynı anda yapamıyorum, bocalıyorum. Trafiğe çıktım defalarca eşimle sürdüm hiç stop ettirmiyoum orda sıkıntım yok ama trafik birazcık yoğunlaşsa panik oluyorum, eşimin yönergeleriyle devam ediyorum, tek süremiyorum.
Eşimde artık bıktı sabahları beni bırakmaktan otobüsle çok uzak en az 1,5 saat yani bana şart ama çok stres oluyorum, trafik için tehlike gibiyim. Ne yaparım, nasıl yaparım kızlar. Tonla para verdim ders aldım ama olmadı çok üzgünüm
Arabayı alın ve trafiğe yalnız çıkın.

Araba ile uzun yola gidiyorum. size tek kelime ile tavsiye vereyim. Otomatik araç ile daha kolay kullanırsınız.

Arabaların içinde insan var. Korkmayın bu kadar. Ciddi bi yanlış yapmazsınız zaten korkuyorsunuz. e küçük hataları da trafikteki diğer sürücüler tolere ediyor zaten.

Camınız açık olsun. Diger sürücüler ile goz göze gelmeye gayret edin. Bu sizi rahatlatır.

Ilkokul mezunları yapıyor . Bunu unutmayın .

Dünyanın en güzel şeyi kocaya araba konusunda minnet etmemektir. Net.
uzun süredir çalışmıyorum sırf araba sürmek için kızımı okula kendim bırakıp alıyorum araba kullanmak zevkli hele de güzel bir müzikle.konu sahibi ilk başta hepimiz ter içinde kalıyorduk emin olun trafik kurallarına uyun hızlanmanız için korna çalanlara hiççç aldırmayın en sağdan yolunuza devam edin zamanla iyi bir sürücü olacağınızdan eminim ben.herkes mükemmel sürücüyse her gün onlarca kazayı kim yapıyor peki.asıl o iyi kullandığını sananlar onlar

Eğer vites değiştiremem veya aman araba stop edecek diye heyecanlanıyorsanız otomatik vites araba tercih etseydiniz ondan çok daha rahat ederdiniz.Ben ilk trafiğe çıktığımda dizlerim titrerdi ama sürekli trafiğe çıkmadan bu durumu aşmanız zor

Araba için eğitim aldıysan ehliyetinde varsa tek çıkmayı denesen ..
Belki yenebilirsin ..
Ben çok panik bir insanım ehliyete yazıldım 10 kerede özel ders aldım arabanın herşeyini biliyordum ama araba sürerken panikliyordum ..
Tek bir kere cesaret ettim gerisi geldi .

Ya ben tam tersi yanimda birisi olunca güzel süremez stres olurdum özellikle eşim. Soyle yapabilirsiniz kendinize hedefler koyun yol olarak ve trafiğin sakin olduğu saatlerde çıkın ne bileyim bir market olur o yolu kavrayın sonra markettin ötesinde bir yer olur orayı hedefleyin sonra trafiğin olduğu saatlerde çıkın. Ders vs hikaye inadına çıkmadıkça trafiğe öğrenemezsiniz. Her çıkış bir deneyim siz dikat ettiğiniz kadar diğer sürücüler de dikkat ediyor sürerken öyle düşünün tabi istisnalar var ama çok denk gelmezsiniz anlatabiliyor muyum bir hata yaptığınızda o hata size çok şey öğretir ufak ufak baslangiclarla güveniniz gelir.

Bende şuan yolun başındayım, hocayla güzel kullanıyordum, sonra eşimle sonra kuzenimle falan derken, geçen gün gözümü kararttım ve tek başıma çıktım üstelik trafiğin yoğun olduğu yere, sadece park edemedim birinden rica edip parkettirdim :) ben manuel kullanıyorum ama imkanınız varsa otomatik kullanın ve kendinize güvenin en fazla arkanızdan korna çalarlar onu da duymazdan gelin, tek başınıza çıkmadığınız sürece alışamazsınız ve kullanmadan usta şöför olamazsınız

Beterin beteri var ben araba kullanıyorum ama parktan korktuğum için kullanmak istemiyorum dümdüz yol olsun uzak yola gideyim ama park olunca aklım başından gidiyo bi türlü yenemedim bunu (arabayı aldığım zamanlardada bomboş yer bulmaya çalışıyorum ee haliyle çok zor oluyo ) :KK43:

Otomatik vites kullanın gereksiz strese girmeyin,eğer park sıkıntınız varsa oyuncak arabalarla park çalışın ciddi söylüyorum manevralarla nasıl gireceğinizi beyninize öğretirsiniz

Ilk gunler gerginlikten eve gelince bacaklarim kaskati olurdu .:olamaz:
Tek cıkin yakin dörtluleri saģdan saģdan birinci vites ikinci vites gidin gelin ne var bunda mecbursunuz .
Nineler bile cama yapışıp sürüyor ayol .
Özel hoca tutun biraz .Pazar sabah erken çıkın tek olarak .Ama hep aynı guzergahtan okulunuza gidin gelin .

eşiniz yönlendirmesede siz trafikte ne yapmaniz gerekeni anlar yaparsınız aslında ama siz esinizden yonlendirme gelecek naslsa diye biraz rahat oluyorsunuz .bir sabah alın anahtarı çıkın göreceksiniz ki trafik skışsa bile gayet güzel idare edip süreceksiniz tek yapmaniz gereken anahtari alip trafiğe akmaniz... bende derdim asla kullanamam aniden araba ciksa onume birakirim dreksiyonu falan diye ama hicte oyle olmadi gayet guzel daracik yoldan bile iki arac arasindan syrilip ciktim

eşiniz yönlendirmesede siz trafikte ne yapmaniz gerekeni anlar yaparsınız aslında ama siz esinizden yonlendirme gelecek naslsa diye biraz rahat oluyorsunuz .bir sabah alın anahtarı çıkın göreceksiniz ki trafik skışsa bile gayet güzel idare edip süreceksiniz tek yapmaniz gereken anahtari alip trafiğe akmaniz... bende derdim asla kullanamam aniden araba ciksa onume birakirim dreksiyonu falan diye ama hicte oyle olmadi gayet guzel daracik yoldan bile iki arac arasindan syrilip ciktim
ilk kullandığım zamanlarda yanımdan gecen arabadan korkardım çok yakın geçiyor çarpacak sanırdım heyy gidi yıllar heyy

Otomatik vites araba en büyük rahatlık
Önce belli güzergahları kullanın zaman

Çözüm otomatik vites. Yani manuel bilmek iyi olur tabi ama , çok fark var. Manuelle ders aldım , otomatik vitesle hemen çıktım trafiğe. Hergün kullanıncada gelişti. Paniği yenmek için üstüne gitmek lazım. 10 seneyi geçti. Gerçi manuel kullanmak zorunda kalsam hapı yuttum . İnşallah kalmam:)

Otomatik araba kullanmayı dene vites derdin olmaz

Su durumda tavsiye edecegim tek şey otomatik araba...
Vites degistirme sıkıntısi yok rampada istop etme korkusu yok...
Öncelikle otomatik vitesli bir arac alip deneme sürüşü alanına gidip kendini denemen gerekiyor... Emin ol kendine guvenin gelir, cesaretini topla kesinlikle basarirsin...:KK69:

X