Araba Kullanamamam

Turkiye'de ehliyet almak kadar kolay şey yok valla. Benim kuzenlerimin ehliyeti var araba kullanamiyorlar. Ben Türkiye'de olsam yuz sefer ehliyet almistim ama Hollanda'dayim ve burda ehliyet almak asiri zor. Biz ehliyet sinavi icin gerçek trafiğe cikiyoruz. Ve bizde o gun 10 kisi sinava girse b3lki 1 tanesi aliyor. Ama iyi yapiyorlar cunku burda kurallara uyuluyor. Türkiye'de kimin ne yaptigi belli degil. Boyle olupta nasil ehliyet aldiniz demicem o yuzden.
ehliyet sınavı için bizde trafiğe çıkıyoruz

30 küsür yaşındayım, akademisyenim, çocuğum da var ev iş arası çok uzak ama tüm bu zorunluluklara rağmen araba kullanamıyorum. Çok canım sıkılıyor, kullananları gördükçe imreniyorum, utanıyorum. Çok denedim çok ama olmayınca olmuyor. Özel ders de aldım. Çok stres oluyorum. Vites mi değiştireyim yola mı bakayım direksiyonu mu çevireyim hepsini aynı anda yapamıyorum, bocalıyorum. Trafiğe çıktım defalarca eşimle sürdüm hiç stop ettirmiyoum orda sıkıntım yok ama trafik birazcık yoğunlaşsa panik oluyorum, eşimin yönergeleriyle devam ediyorum, tek süremiyorum.
Eşimde artık bıktı sabahları beni bırakmaktan otobüsle çok uzak en az 1,5 saat yani bana şart ama çok stres oluyorum, trafik için tehlike gibiyim. Ne yaparım, nasıl yaparım kızlar. Tonla para verdim ders aldım ama olmadı çok üzgünüm
otomatik vites araç alsanız o zaman vites değiştirme derdinden kurtulursunuz. Bende stres oluyorum manuel araçlarda ama otomatik vitesle biraz daha rahatım.

Turkiye'de ehliyet almak kadar kolay şey yok valla. Benim kuzenlerimin ehliyeti var araba kullanamiyorlar. Ben Türkiye'de olsam yuz sefer ehliyet almistim ama Hollanda'dayim ve burda ehliyet almak asiri zor. Biz ehliyet sinavi icin gerçek trafiğe cikiyoruz. Ve bizde o gun 10 kisi sinava girse b3lki 1 tanesi aliyor. Ama iyi yapiyorlar cunku burda kurallara uyuluyor. Türkiye'de kimin ne yaptigi belli degil. Boyle olupta nasil ehliyet aldiniz demicem o yuzden.
İyide ehliyet için sınava girdiğin araçta 2 gaz 2 fren 2 debriyaj var yani o sırada kaza yapma olasılığın düşük olduğundan kimse panik yapmıyor bir tehlike durumunda yanındaki müdahale ediyor. O yüzden sınavda rahat ama normal araçta panik yapılıyor. Ayrıca Türkiyede de gerçekten trafikte araç kullanılıyor.

Benim arabam yok. Ama kullandım bir kaç defa . Bende de aynı durumla roldu. Sanki arkadan birisi gelince ben yavaş gidiyorum engelliyorum diye düşününce panik oluyordum. Sonra arkadakini yandakini fazla takmayacaksın, sen normal gitiğini düşündükten sonra... O zaman rahatlıyosun. Ha bir de otomatik vites kullacaksın)))))

Akşam bu sayfayı okuyup yattım, rüyamda manuel araç kullanıyordum :21:
(Anca rüyamda kullanırım zaten manuel:KK70:ehliyet sınavını geçebilmek için 1 hafta fazladan ders almıştım. Ona rağmen sürekli stop ettiriyordum.)

Araba sürmek psikomotor beceri istiyor
Bence herkes yapamayabilir
Kendinizin ve başkalarının hayatını tehlikeye atacağınızı düşünüyorsanız bence sürmenize gerek yok. Hayatınıza bir stres kaynağı eklemeyin...

Canım bende senin gibiydim 10 sene önce aldım ehliyeti ama cesaret edemiyordum kullana kullana öğrenilecek bişey yapamam diye asla düşünme kimler kimler kullanıyor ilk başta çok kalabalık olmayan yerlerde çalış yanında tecrübeli biri olsun sabah erken veya gece saatlerinde sokaklar boş olur eşim beni mesela çok cesaretlendirdi yapamam dedikçe yaparsın dedi yaparsın kendine güven bi süre sonra alışıyorsun arabaya herşeyi otomatik yapıyorsun ben youtube dan araba kullanmayla ilgili videolar çok izledim faydası oldu tavsiye ederim özellike bi hocanın Videoları çok bilgilendirici burdan isim vermem doğru olmayabilir en başta kendine güvem ve sık sık kullan en güzel öğrenme bu şekilde oluyor
hocanın ismi neydi sıkıntı olacağını sanmıyorum :)

30 küsür yaşındayım, akademisyenim, çocuğum da var ev iş arası çok uzak ama tüm bu zorunluluklara rağmen araba kullanamıyorum. Çok canım sıkılıyor, kullananları gördükçe imreniyorum, utanıyorum. Çok denedim çok ama olmayınca olmuyor. Özel ders de aldım. Çok stres oluyorum. Vites mi değiştireyim yola mı bakayım direksiyonu mu çevireyim hepsini aynı anda yapamıyorum, bocalıyorum. Trafiğe çıktım defalarca eşimle sürdüm hiç stop ettirmiyoum orda sıkıntım yok ama trafik birazcık yoğunlaşsa panik oluyorum, eşimin yönergeleriyle devam ediyorum, tek süremiyorum.
Eşimde artık bıktı sabahları beni bırakmaktan otobüsle çok uzak en az 1,5 saat yani bana şart ama çok stres oluyorum, trafik için tehlike gibiyim. Ne yaparım, nasıl yaparım kızlar. Tonla para verdim ders aldım ama olmadı çok üzgünüm

Otomatik vites araba alın. Gaz fren başka bişey yok vites geçisi vs sıkıntısı yaşamazsınız. 3 tane aynayı kontrol etmeniz ve kendinize güvenmeniz yeterli. Şehir içi trafik 90 km hızla ilerlemiyor zaten, korkmanızı gerektirecek , ölümlü kaza çok mümkün değil en fazla maddi hasarlı kaza yaparsınız onu da yapın mükemmel olmak zorunda değilsiniz. Arabayla sürücüsünün birbirine alışması en fazla 3 kere yeter ki kendinize güvenin.
Ben de çok korkaktım geçti :)

Ben de aynı sizin gibiyim. Sonunda fobim olduğuna karar verdim. Kendime ve insanlara bunu itiraf edince rahatladım.

Diğer yorumları okumadım ama otomatik kullanın manuelle hiç uğraşmayın. İlk zamanlar sakin sakin sağ şeritten gidin. Yolları trafiğin boş olduğu bir zaman eşinizle iyice turlayın. İş-ev arasını yani. Kafanızdan hesaplayın şimdi sola döneceğim o yüzden sola yanaşayım gibi gibi.
Çok sıkıntı yaşıyorsanız arabanızın arkasına acemiyim yazan bir kağıt yapıştırabilirsiniz.
Gerçekten sözde çok iyi şöför olduğunu düşünen insanlar afedersiniz ayı gibi sürüyor oraya buraya, siz mi halledemeyeceksiniz
Acemiyim yazan kağıt yapıştırırmasın bence trafikte çok sıkıştırırlar bilerek yaparlar.Bir sürü magandayla yaşıyoruz maalesef

Bende aynen bu durumdayım sıfır hatayla geçtim direksiyon dersini eşim arabayı değiştirip otomatik aldı süper kullanıyorum yanımdan araba geçse dağılıyorum psikolojik olduğuna karar verdim ama hanüz tedavi görmedim en kısa sürede istiyorum tedavisi neyse çünkü çocuklu kadınlar için çok gerekli

Araba sürmek psikomotor beceri istiyor
Bence herkes yapamayabilir
Kendinizin ve başkalarının hayatını tehlikeye atacağınızı düşünüyorsanız bence sürmenize gerek yok. Hayatınıza bir stres kaynağı eklemeyin...

ama bu beceri gelistirilemez mi?

konu sahibi ben de viteste sorun yasiyorum, ilk 3 viteste takiliyorum genelde, Allah vere de otomatige gecebilsem super olacak.

30 küsür yaşındayım, akademisyenim, çocuğum da var ev iş arası çok uzak ama tüm bu zorunluluklara rağmen araba kullanamıyorum. Çok canım sıkılıyor, kullananları gördükçe imreniyorum, utanıyorum. Çok denedim çok ama olmayınca olmuyor. Özel ders de aldım. Çok stres oluyorum. Vites mi değiştireyim yola mı bakayım direksiyonu mu çevireyim hepsini aynı anda yapamıyorum, bocalıyorum. Trafiğe çıktım defalarca eşimle sürdüm hiç stop ettirmiyorum orda sıkıntım yok ama trafik birazcık yoğunlaşsa panik oluyorum, eşimin yönergeleriyle devam ediyorum, tek süremiyorum.
Bende aynı sizin gibi düşünüyordum asla yapamam korkuyorum diyordum. Ama iş başa düştü başkalarına muhtaç olmak çok kötü bir şey.. Geçen yıl şubat ayında aldım ehliyetimi. Aldığım günden beri aktif olarak kullanıyorum. Tek başıma 3 saatlik şehirler arası yolculuk yaptım. Her yere önce eşimle yan yana gittim. Sonra cesaretimi toplayıp hep tek başıma gittim. Şimdi eşim ve kullandığım arabaya binen herkes çok iyisin dikkatli sin maşallah diyor. Arabamız otomatik elbette onunda etkisi var ama trafik korkumu yendim hep kendi kendimi gaza getirdim. Korkmayın lütfen ben böyle araba kullanan kadınları gördükçe çok seviniyorum gurur duyuyorum. Yapanlar süper zeka değil belki çok profesyonel olmaz ama kesinlikle yaparsınız korkmayın. Akademisyenim diyorsunuz eminim daha zor sınavlar daha zor durumlar yaşamışsınızdır. Azmeden kadının elinden her şey gelir unutmayın. Asla küçümsemiyorum ama 55 yaşında ilkokul mezunu bir akrabamız azmetti ve kullanıyor neyiniz eksik böyle insanlardan ? Güzel haberler yazın lütfen.. Böyle kullanamayan insanlar görünce çok üzülüyorum konunuzu merakla takip ediyorum :) uzun oldu hakkınızı helal edin :)

Lütfen kullanmayın
Panik halinizle kendinize veya cevrenize zarar vermektense gercekten kullanmayın

Otomatik vites demişlerde tek sorununuz vites değil ki.
Trafikte panikliyorum demişsiniz bunu aşmanız gerek önce.
Ben kamyonlardan korkuyordum,sürücü kursundaki hoca ile kamyonların vızır vızır geçtiği güzergahlarda kullanmıştım bol bol,korkumu yenmiştim o şekilde.
Aksi halde bende çıkamazdım sanırım.
Sizde sizi trafiğin yoğun olduğu yerlerde çalıştıracak biriyle trafikte pratik yapmalısınız. Tabiki e 5,tem değil ama kalabalık bir cadde olabilir.
Böyle böyle alışabilirsiniz zamanla.
Evet herkes araba kullanıyor ama kendinizi rahat hissetmez,paniklerseniz hata yapma şansınız çok fazla zira araba kullanırken çok dikkatli olmak gerek,nereden ne çıkacak bilemezsiniz,paniklemekte hata yapmaktan başka bir işe yaramaz.

Otomatik vites arabayla tekrar deneyin.
Yine trafikte aşırı stres olursanız, psikolojik destek olun.
Yine olmazsa, bu sevdadan vazgeçin.
Çünkü araba kullanmak çok ciddi bir iş ve büyük sorumluluk.
Sizin durumunuzda olan bir arkadaşım var.
En son otomatik arabasını da sattı,taksiyle gidiyor işe.
Hiç bir şekilde trafiğe adapte olamayan insanlar var.
Mesela benim kardeşim de araba kullanamıyor,gelinimiz sürüyor arabayı.

ama bu beceri gelistirilemez mi?

konu sahibi ben de viteste sorun yasiyorum, ilk 3 viteste takiliyorum genelde, Allah vere de otomatige gecebilsem super olacak.
Ben de manuel kullanırken oyleydim. Eşim yanımdayken devir yükseldi vitesi dörde al diyordu. Ben de gazdan ayağımı çekip hah şimdi oldu deviri ayarladım üçe uygun şimdi diyordum.:KK53: Otomatik aldık rahatladim diyemedim o da yarı otomatik. Kaydiriyor yokuşta. Ona alıştım neyse ki. El freniyle kalkıyorum.:KK49:

X