Araba kullanmayi ögrenmek istiyorum...

canim ben ehliyetimi aldiktan iki yil sonra ilk arabami aldim, bir ay sonra cok cok iyi kullaniyoordum. o zamanlar cok yol gittigim icin su an usta bir sofor oldum diyebilirim, hatta esim der bir cok erkekten iyi kullaniyorsun. korkma besmele cek cik yola. esin de destek nasilsa

Ben de yeni kullanıyorum casaret ve profesyonel. Bi yardım herşeyin başı
Benim arabam otomatik ama eşim aman dikkat rampada azcık geriyf kaçıyo diye beynime işledi nerdeyse bende hafif bir yokuşta bile panik yapıyordum sonra nemi oldu geri kaçmasın diye gza yuklenince ondeki arabaya vurdum tabi
Trafikte korku iyi bişey bence paniğe donmediği surece

Banada eşim öğretti hır gür şanzumanı indirdin aşağı yok frene çok bastın baskı balata bitti yok vites kutusu elinde kalacak nefret ettim araba kullanmaktan ağlayarak indim arabadan çok üzüldüm kendimi salak gibi hissettim o gün eşime bir daha araba kullanmıcam dedim ağladım.bir ay içinde arabayı sattı otomatik hatchback bir araba aldı şimdi usta şoför olmasamda kendi işimi halledebiliyorum.sana tavsiyem otomatik vites kullan kendinide germe boşuna.

Bencede otomatik araba rahatlık tek derdin direksiyon kontrolü oluyor .

Önce kısa mesafelerde kullanın. Evden çıkıp belli noktaya kadar eşinizin gözetiminde siz kullanın sonra eşiniz alsın. Eve yaklaşınca da siz alın tekrar. Böyle böyle alışırsınız. Ama imkanınız varsa en iyisi otomatik vites. Çok rahat. Ben otomatik viteste erkek gibi kullanırım. Makas falan atarım. Beni sıkıştıranı sıkıştırırım vs...

Arkadaslar tesekkurler yorumlarınız icin.. Bugunde ciktik trafige evimize 10 dakka uzaktaki alisveris merkezine gittik ben kullandim arabayi.. Evden cikinca dar sokaktan gectim karsidan araba gelince panik oldum fren yaparken stop ettirdim sonra araba gecti gitti yanımdan tekrar calistirip yoluma devam ettim bida stop ettirmedim.. Dar sokaklarda dönüslerimde sıkıntı var esim oyle diyor ama kullana kullana alisirim heralde dime?? Off sanki hic alisamayacakmisim gibi geliyor... Bide fren yaparken biraz hızlı basıyorum sanırım araba duracakken cok sarsılıyor off...

1 2 ay sabahın 4 ü 5 gibi tragiğe çıkın
Alışırsınız :))

Bende panik oluyorum hep birilerine çarpıcam diye eşimde sinirli oğretecek zaman kesin tartisiyoruz

Son düzenleme:
otomatık araba aldım
onunda trafıkte manuel kullanılması gerekıyormus
zor ıs yanı bakalım

İyi geceler arkadaslar.. Benim derdim araba kullanamamam. Aslinda az cok biliyorum ama pratik yok 2011 de aldim ehliyeti o zaman bi kac kez sürdüm sonra bida sürmedim. Nasil trafige cikarim nasil sürerim hic cesaretim yok. Esim yardimci oluyor sür diyor ama ben korkuyorum. Siz ilk nasil ögrendiniz acaba? Ne kdr sürdü alısmanız trafige? Bide arabamız düz vites. En cok stop ettirmekten korkuyorum yolun ortasinda.. Biraz yardimci olursaniz cesaretlenmem icin cok tesekkur ederim.
Eşinin desteği çok önemli.
O seni korkutursa bu süreç çok zor olur. Ama destek olursa kolay atlatırsın fobini.
Ben bekarken almıştım. O zaman erkek kardeşimle araba kavgası olduğu için bana hep köstek oldu.
"yağmur var kayarsın"
"yokuşta kalırsın"
"kaza yaparsın"
bilmem ne bilmem ne..
ben çok inat ettim.
hatta kaldım en baba yokuşta, arkamdaki arabadan inip benim arabamı iten erkekler oldu. "siz gaz verin biz itelim" dediler yokuşta kaldığım zaman.
şimdi, kar, kış, kıyamet, şehirler arası hiç sorun değil. bir erkek kadar iyi kullanırım.
önce kendine güven.

en güzel öğrenme metodu yalnız sürmektir... çok felsefik bir cümle oldu oldu :KK70: ama doğru ... biri seni gözetlerken panik oluyorsun birde işte beni izliyor ayy yanliş yapmim derken daha çok hatalar yapıyorsun... sonuçta teorik olarak biliyorsan araç kullanmayı alacan anahtarı yavaş yavaş ara sokaklarda başlayacaksın sürmeye sonra trafiğe hoppp atlayacaksın

29 haziranda ehliyetimi aldım trafikten 30 haziranda işe arabayla geldim. Çok az pratiğim vardı ve kursta gördüğüm 12 saatlik bir eğitim :)
Kp bile karşı çıktı tek başıma gitmeme.
İşyeri dediğimde evimden 5dklık yol toplasan 2km :)
Yürüyerek 10dk ama inatla arabayla gidip geliyorum sürekli.
Eşimin sürekli söylediği şey sen dikkatli olsanda manyak çok diyor. Evet bi yönden haklı ama sonuçta herkezin başına gelebilir onunda..
1 ay sonra falan şehir merkezinde bir işim vardı çok tereddütte kaldım arabayla gidip gitmemek arasında, 'dedim neden yapamıcam, gerekirse en sağ şeritten 40km hızla giderim ama yaparım ve yaptımda gittim'
Ondan 1 2 hafta sonra şehir merkezinde avm ye gittim kuzenimle ordan gece kuzenime geçtik.

İnan herşey sende bitiyor, istiyorsan eğer yapıyorsun. Eşime göre pratiğim ve bilgimin daha az olmasına rağmen trafiğe tek başıma çıktığım zaman daha rahat ve sakin hissediyorum kendimi. Çünkü tek başına olduğun zaman daha dikkatli oluyorsun ne yapman gerektiğini söyleyen habire karışan biri olmuyor yanında ve kafanda karışmıyor.
Eşim yanımdayken araba kullanmaktan nefret ediyorum.

Sana tavsiyem pratiğin yoksa eşinle 1 2 hafta kullan ve sonra benim gibi yakın yerlere markete kuafore pazara bile arabyla git ama mutlaka yalnız git.

X