Araba kullanmayi ögrenmek istiyorum...

trinity__

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
1.177
70
İyi geceler arkadaslar.. Benim derdim araba kullanamamam. Aslinda az cok biliyorum ama pratik yok 2011 de aldim ehliyeti o zaman bi kac kez sürdüm sonra bida sürmedim. Nasil trafige cikarim nasil sürerim hic cesaretim yok. Esim yardimci oluyor sür diyor ama ben korkuyorum. Siz ilk nasil ögrendiniz acaba? Ne kdr sürdü alısmanız trafige? Bide arabamız düz vites. En cok stop ettirmekten korkuyorum yolun ortasinda.. Biraz yardimci olursaniz cesaretlenmem icin cok tesekkur ederim.

Benim annemde babamda araba kullanmayı bilmiyorlar.Araba alındıktan ve ehliyetimi aldıktan sonra ilk defa Bursadan İstanbula gitmiştim.Sonra İstanbulda da dolmuş söföründen hallice oldum zaten.Eşinizin desteklemesi süper birşey.Sürücü kurslarından hoca tutabilirsiniz trafik içi eğitim veriyorlar.

Arabaniz şehir in ortasinda stop etse bile en fazla korna yersiniz. Yani bence once kendine cesareti ve güveni aşılamak

Vay bea bursadan istanbula kadar sürmüssün ne guzel masallah :) esim destekliyor bi kac kez beraber sürdük sakindir bagırmaz cagırmaz ama ben stres olup bırakıyorum her seferinde.. Sürücü kurslarındaki hocalar ne kadar ücret alıyor acaba bi fikriniz varmı?

Arabaniz şehir in ortasinda stop etse bile en fazla korna yersiniz. Yani bence once kendine cesareti ve güveni aşılamak

İşte ondan korkuyorum elim ayagıma dolasır diye.. Malum ülkemizde kornaya basmak Allahın emri trafikte.. Cesaret yok bende nasıl gelir onuda bilmiyorum..

Canim ben 1 yilda cikabildim tek basima trafige. Kirmizi isiklarda stop mu ettirmedim.. yolun ortasinda stop edip trafigi birbirine katip korna mi yemedim... ama sure sure ustalasiyorsun artik sen basiyorsun kornaya korkma :) ben cikiyorsam herkes cikar o derece heycanli bi insanim dusun :)

Hiçbir fikrim yok maalesef ama ıkı kere alsanız yeter.Kör topal kullanıyor.Yaşlısı cocugu kullanıyor.Siz mi kullanmıcaksınız.Velev ki stop etti.Etsin arkadaki kormaya basarsa bassın herkes ettirerek park ederken birsuru manevra yaparak öğrendi araba kullanmayı.Sizde öğrenirsiniz yeterki yapamam demeyin

Yaa ne güzel dediniz öyle vallaa :) simdi kac senedir sürüyorsunuz araba? Bide 1 yıla kadar hep yanınızda biriylemi ciktiniz trafige?

Haklisiniz kimse dogustan ögrenmedi tabii.. Biraz cesaretlendim gercekten gece gece.. Bayramdan sonra yavas yavas kullanmaya baslasam esimle en iyisi.. Bide gece trafik az iken mi sürsem daha iyi ilk denemeler icin acaba?

Yazan üyelere şaştım kaldım...
Siz kesinlikle sürüş dersi aldıktan sonra, ancak yanınızda eşinizle trafiğe çıkar hale gelebilirsiniz.
Cesaret çok büyük etken fakat, öncelikle bir profesyonel tarafından, başkaları ve kendiniz için tehlike oluşturmadığınıza dair teyit almanız önemli.
Çocuk oyuncağı değil bu, can taşıyacaksınız.
Hele de geceleri, araba kullanmayı tamamıyla öğrenmemiş biri için hem ışık-yol kavraması hem insanların yolları boş bulup dikkat etmeden çıktıkları, hız yaptıkları saat dilimleri çok tehlikeli.
Aman diyeyim...

Yaa ne güzel dediniz öyle vallaa :) simdi kac senedir sürüyorsunuz araba? Bide 1 yıla kadar hep yanınızda biriylemi ciktiniz trafige?
Evet bam sagolsuncok destek oldu uzun yolda al sur dedi markete bile gitsek al sen kullan dedi oyle oyle alistim 7 ayda falan. ARtik tek basima gidebiliyorum her yere. Hemde acemiligimi attim sen de yapabilirsin inan sadece dikkat et panik yapma rahat ol

sanki kullanan herkes anasının karnından şoför doğmadı ya :) stop ettirirsen bir iki korna yersin :) elinin kolunu dışarı çıkarıp hadeeee beee diye bir zılgıt duyarsın hepsi bu :) sen kendine güven, kararlı ol ve bin arabana bas marşa :) çok korkuyorsan işe gidiş geliş saatleri dışında ve yanın biriyle çık gez biraz. alışırsın ZAMANLA :))

Dogru diyorsunuz neyse bakacam artik esimle pratik yapip yavas yavas cikmak istiyorum trafige insallah :)

Cesaret güzel şeydir, cesur olmayı dene tabi
Ama cahil cesareti olmasın bu
Öncelikle bir hocadan ders al, sonra yanında biri olarak kullan bir müddet
Trafik insan hayatıyla direk ilgili bir konu, basit hatalar ya da farkında olmadığın şeyler bir cana mal olabilir
Öyle bas marşa, arkandakini de takma mantığıyla trafiğe çıkılmaz

eğitim almanız faydanıza olur.

ilk seferlerde yanınızda eşiniz olsun. ama eğer sinirli biriyse mümkünse hiiiç olmasın. ben babam yanımda otururken neredeyse ağlayarak çıkacaktım arabadan.

eğer sürmeyi bilmiyorsan, öğrenirsin kursta. ama farklı sıkıntı yoksa. mesela ben arabayı kavrayamıyorum. yani arabayla bütünleşemiyorum. arabayı vücudun gibi düşünmen gerekiyor ya işin temelinde, bende o yok. arabanın önü geçtiyse oldu bitti gibi geliyor. solda oturduğum için sürekli sağa sürüyorum, sanki araba sola gidiyor gibi. eşim mesela her motorlu aracı kullanır. motorsiklet, araba, otobüs, minibüs. ve farklı bir şey olsa da ehliyete ihtiyacı olmadan kullanır. çünkü hemen arabayı kavrayabiliyor. eğer böyle bir sıkıntı yoksa inşallah kısa sürede öğrenirsin.

3 KM lık bır mesafede 20den fazla ıstop ettırmıslıgım var
yokuş yukarı arabayı kaydırıp trafiği kitlemişliğim var

ama zamanla süre süre alışıyor insan

korkma her an kullan

şimdi korkusuz her yere gider gelirim

araba bağırsın boşver
böyle böyle öğreneceksin.

emin ol ilk kazadan sonra kendine güvenin geliyor:) bende ok korkardım ama rampada bigün bi kamyona arkadan çarptım ogün bugündür kendime güvenım geldi :)

canım bende senin istediğin gazın alası varrrr! ben etrafımdaki tüm kadınları teşvik ediyorum. araba kullanmak bir kadının özgürlüğe attığı en önemli adımlardan biri inan ki. külüstür bir arabam var ama o arabayı alıp (kontağı çevirmeyi bile bilmeden aldım) kullanmaya başladıktan sonra hayatımın miladı oldu, öncesi sonrası gibi düşün. harika bir duygu. bende hiç bilmiyordum, defalarca sürücü sınavından kaldım, acıyıp geçirdiler inan. sonra arabasızlık canıma tak etti, ehliyetimi de almışım neden değerlendirmiyorum dedim. çektim 10 bin kredi aldım eski model bir araba. sana tavsiyem bir yakınından ne kadar sabırlı olursa olsun öğrenme. ben kurstan bir kadın hoca ile anlaştım akşamları 1 saat evden işe gitme alıştırması için yaklaşık 2 haftada öğrenirsin dedi. ben 3. gün şehir merkezine indim 4. gün araba kullanmayı bilen bir arkadaşı aldım şehirlerarası yolculuk yaptım, kadın sadece 3 gün yardım etti yani. şuan çok şükür gayet rahatım. eşimin ehliyeti bile yok, kullanamam diyor. ben kullanıyorum evde arabayı sürekli ve inanılmaz mutluyum. yaparsın, yeter ki iste. keşke yakın olsak ben yardım ederdim sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…