Araba Kullanmaktan Korkmak

O koltuga bi otur cok keyifli valla. Alisirsin zamanla korkulacak hic bisey yok. Kaderindr kaza varsa yapacak bisey yok yani hersey Allahtan . Boylr dusunupte kendine engel koyma

Valla bundan 4 ay öncesine kadar arabam yoktu. Bir deli cesaretle çektim krediyi aldım arabayı. Aldığım gün yakınlarıma bana gazı freni gösterin tamam dedim. O gün bugündür sorunsuz şekilde kullanıyorum. Hayatımda girmem dediğim sokaklara mecbur kalınca girdim.. Sakin paniksiz ve dikkatli olmak yeterli.. En azından benim için öyle.

Kullanırsın korkmaaa.
Zaten ne geldiyse başımiza korkmaktan gelmedi mi?

Merhaba, ben uzun yıllardır araç kullanıyorum. Kendime göre yorum yapayım... İlk etapta otoyola çıkmayın. Otoyol tecrübesi çok başka bir durum.(yorumların birinde öyle yazmışsınız) İlk önce trafiğin fazla olmadığı yerlerde ve yakınlarından şoförlüğü iyi olan biri varsa sana öğretsin. Sonra yavaş yavaş trafik olan yerlere girmeye çalışırsın kademe kademe olan bir durum bu. Zamanlada istek ve cesaret gelir. Trafikte ki kurallarıda göz önünde bulundurun tabi o olmazsa olmaz. Heyecan başta olacak buna bişey yapamassın zamanla o da azalıyor emin olun. Korkmayın bence :)
Ehliyeti almadan önce biraz kullanın ki sınavda sıkıntı olmasın

Canım teker patlarsa gelip isletmedeki tekeri biri sana takıyor rica edince en kötü kimse yoksa bile netten bakıp kendin bile takarsın. Sonra ben vurmadım hiç ama 1 haftalık sıfır arabama gelip suriyeli biri vurdu ben sucsuz bulundum yuzdeyuz . Hayatta başına herşey gelebilir insanın sen yapmazsın başkasının kurbanı olursun her an herşey olabilir o kadar güvensiz olma evdeykende bir felaket olabilir güven kendine bu şekilde yaşanmaz

kursta hocamın 1 numaralı öğrencisiydim, emniyet kemerini takmadığım için ilk sınavdan kaldım :)

2. sınavda çok stresliydim tam da o gün bulunduğum şehire fenerbahçe maça geliyordu sınav boyunca komisyonla maç muhabbeti yaptım, adam en sonun da hep böyle çok mu konuşuyorsun demişti :) neyse ki geçtim o sınavı..

3-4 yıl sonra araba aldık, eşimle 3-4 gün test sürüşü yaptım sonra korkmama fırsat bırakmadan trafiğe çıktım. arabamda yokuş kalkış desteği yoktu ve ben yokuşlarda arabayı çok salıyordum bu yüzden bi yere giderken yokuşları hesaba katıp öyle gidiyorum, gerekirse yolumu uzatıyordum.

mesela ablam asla yoğun trafiğe giremez ama ben girerim korkmam.

araba da yüksek sesle müzik dinleyince daha iyi konsantre oluyorum :) sizde kendinizi deneyin bu konu da..

ve biz kadınlar neler neler başarıyoruz araba mı kullanamayacağız

Yokuş aşağı yokuş yukarı gitsek tepetaklak olucaz diye bas bas bağıran bir ablam vardi. Asla araba kullanamam diyordu. Sonra nasil bir cesaret geldiyse kullanmaya başladı. Hemde istanbulda :) korkulacak birşey yokmuş diyip duruyor şimdi de önce boş geniş arazide iyice dur kalk ve dönüş yapın sonra da günün sakin saatlerinde yanınızda iyi bilen biriyle boş caddede kullanın sonra yavaş yavaş daha da uzun sürüsler yaparak içinizdeki korkuyu yenersiniz.

Özel ders al belirli güzergah üzerinde değil gercekten trafiğin icinde cok iyi eğitim veren kurslar var... Zoru başarmış ehliyeti almışsın sakın bırakma kendine guven....
Öyle mi yapsam ki aslında düşündüm de aynı güzergahta verirler diye vazgeçtim orayı zaten biliyorum çünkü

Öyle mi yapsam ki aslında düşündüm de aynı güzergahta verirler diye vazgeçtim orayı zaten biliyorum çünkü
Ehliyet aldıktan sonraki özel dersleri eğitim parkurunda vermiyorlar. Güzergahı kendiniz belirleyebilirsiniz. Ben çocuklarımın okulu ile ev arası güzergahta ders aldım. Önceliğim oralardı. Tabi hocam e_5 e falanda çıkarttı, yokuş yerlerdede çalıştırdı. Keşke AVM lere girip çıkıp park etmeyide çalışsaymışım. 1 yıldır araç kullanıyorum ama AVM lere park edemiyorum.

Birde tavsiyem instagramda direksiyondersindeyiz sayfasını takip edin. Acayip cesaret geliyor. Şu an canlı yayında park çalıştırıyor hatta... hocanın adı Azize Selen

Uzun zamandır araç kullanıyorum,şu an 3.aracım ve lastiğim patlamadı henüz.
Lastik patlaması ekstrem bir durum,ha otopark çıkışlarında genelde girilmesin diye minik demirler oluyor (adını hatırlayamadım)gidipte oraya girmezseniz kolay kolay patlamaz lastik.
Onun dışında biraz cesaret lazım,kimse direksiyona oturduğu ilk an cesaretle sürmüyordur o arabayı,muhakkak korku,kaygı,heyecan olur ama önemli olan dikkati elden bırakmamak.
Sol şeritten ağır aksak gitmezseniz,kimse kolay kolay size korna çalmaz,trafiği aksatmayacak şekilde pratik yapmaya çalışın,yoğun olmayan güzergahlarda çalışın.
Bu zamana kadar İstanbul trafiğinde,kadın olduğum için bir sorun yaşamadım. Önüme sinyalsiz beni sıkıştırarak geçmeye çalışan çok oldu yol vermedim,aldı boyunun ölçüsünü. Bunun gibi şeyler ve eminim cinsiyetten bağımsız,trafikteki ruh hastalarının klasik herkese yaptığı tavırlar bunlar. Cinsiyetimle bağdaştırmadım. Sizde önce bunu aşın,çıkın bakın artık 3 araçtan 1ini kadınlar kullanıyor.

korkunuzun altında yatan nedenleri çözebilirseniz sıkıntı olmaz

Kendinize güvenip, trafiğe çıkın.
En fazla 10. sürüşte keşke daha önce yapsaydım diyeceksiniz.

Ben de başka çok tırsarak başladım. Ama tamamen pratiğe dayalı bir şey araba sürmek. Bol bol pratikle korkularını yenmeni tavsiye ederim.

Hep başkası yapıyorsa ben neden yaomayayim ki dedim ilk defa çevirmeye denk gelme heyecanını da tam bu gün atlattım

Ben yaparım herkes yapıyor ben psiirik miyim ki korkayim diyerek 2 senedir araba kullanmaktayim

Kadın isterse herşey olur

Bende geçenlerde markete gidiyorum diye evden çıktım
Hazır çocuklar yokken şöyle bir tur atayım dedim
Kayboldum
45 dkk döndüm dolandım
En son şantiye gibi biyere giden yokuş aşağı daracık bi yolda sap gibi kaldım
Yaktım 4 lüleri
10 dkk öyle oturdum
En son arabayla yanımdan geçen bir adam durdu ne oldu dedi
Geri dönmem lazım dönemiyorum dedim
Niye çalışmıyor mu araba dedi :)
O çalışıyorda ben korktum dedim
Dur ben geliyorum dedi gitti parketti arabasını geldi
Bana söyledi manevraları öyle çıktım
Uçak gibi arabam varmış korkmamalıymışım
O da ne demekse

Ya ehliyet almadan önce o kadar cesaretiydim ki ben kesin yaparım hatta hemen çıkarım trafiğe diyordum şimdi tamamen gitti cesaretim
Olmadı cidden benim için önemli yerlerde ders alayım ben ya

11 yıldır arabam var 18 yaşında aldım ehliyeti.
inanmayabilirsiniz ama kamyonla bile trafiğe çıktım. çünkü tutku benim için araba kullanmak
gözlük kullanmasaydım ralli pilotu olmak isterdim. hep içimde kaldı.
abime ben öğrettim araba kullanmayı.
başıma türlü türlü şeyler geldi garip garip kazalara da karıştım
lastiğim de patladı. soğukkanlı olduğun sürece hiçbir şey olmaz.
ve ilk kuralı hiç unutma. yollar bizim değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…