Ehliyet almaktan korkmanıza gerek yok. Direksiyon hocanız herşeyi gösteriyor zaten. L park, paralel park, anı fren, geri gitme, akan trafikte kullanma, yokuş kalkış bunları yapıyorsunuz.Kızlar geri dönüşlerimiz için çok teşekkür ederim . Ehliyet sınavı zorlaştı falan diyorlar ehliyet sınavında tam olarak ne yapılması isteniyor park etmek gibi mi ?
Araba varsa sen de bu yaz, bu işi hallet o zaman.Ben bu konuda kötü örneğim benim gibi olma demeye geldim :)) 9 yıldır ehliyetim var ilk öğrendiğimde gayet iyiydim yani kursun 4.gunu başka bir hocayı evine bile bıraktık arabayla ..Sonra eve döndüm silemde araba yoktu 2-3 yıl surnedim .Sonra babam araba aldı ve sürdürmeye kalktı sağolsun bütün cesaretimin içine etti.En son hatırladığım aşağı doğru ipini salan bir dolmuşla kafa kafaya gelmek üzere oldugumdu.Nasil döndüm kurtardım hatırlamıyorum 6 yıl geçti .Babamın tek dediği aferin bak iyi kurtardın
Birde sözde soğukkanlıyimdir.
O yüzden lütfen o korkunun yer etmesine izin vermeyin yapacağım deyin .Ve işinin ehli kişilerle çalışın ,baba,abi,dayı,amca vs olmuyor
Aynısı bende var dostum. Hadi bu yaz bunu kıralım. :) ben de senden gaza geldim. Ben de bu işi halledeceğim. Benim ehliyetim var. Sınav zor falan değil. Araba kullanmakta çok zevkli aslında. Gel görki ilk zamanlar arabam yoktu sonra da korktum diye bıraktım.Hayır yok fakat toplumun dikte ettiği bir baskının iç dünyamdaki korkusu :)
Mesela görüyorum arabayı kullanan kadın diye şeride sıkıştırmaya çalışan öküzler var .
Aynı öyle oluyorum bende .Şuan küçük bir sehirdeyiz esimde sakindir öyle babam gibi değil .Geçen yıl birkaç defa sürdüm 1 er saat kadar ama dolmus gördüğüm an atak geçiriyorum resmen kalpkrizj geçirecek gibi oluyorum .Araba varsa sen de bu yaz, bu işi hallet o zaman.
Bizim uzun süredir maddi sıkıntılarımız var. Belki yakinda azicik duzluge cikacagiz. Ama duzluge cikamazsak arabayi satmamiz gerekiyor. Arabayı satarsak en büyük pişmanlığım öğrenmeden satmış olmak olacak. Bende arabanın satılması ihtimaline karşı bu yaz bu işi halletmek istiyorum artık. Ki ben 3 yıl önce pazar sabahları kadıköy bostancı arası turluyordum. Böyle 4-5 hafta sonu çıkmistım. Yakın yerlere markete falan da hafta içi kullanıyordum. Bir gün bir taksici bakmadan yola çıktım diye büyük olay çıkardı (ki kendi kurtarmadi salak adam ben frene bastım durdum. İndi arabadan üstüme yürüdü falan. ) ondan sonra korktum. Bir kaç kere daha çıktım biraz kalabalık olduğunda kalbim çarpmaya başlıyordu sonrada bıraktım.
Simdi böyle düşünüyorsun ama birde bakmissin öndeki sürücüye off ammada yavaş ilerliyor demeye başlasın azami sınır hızları sana az bile gelmeye başlar kendimden biliyorum...Ya bu otoyolda falan aşırı hızlı gidiyolar ya ben yapabilir miyim falan diye bi çekiniyorum . Evet ehliyeti bir alayım galiba ufak ufak hız konusunda tecrübelenebilirim . Yapabilirim dmi ya :)
Özel ders al belirli güzergah üzerinde değil gercekten trafiğin icinde cok iyi eğitim veren kurslar var... Zoru başarmış ehliyeti almışsın sakın bırakma kendine guven....Yeni ehliyet aldım ve kullanamıyorum
Yok dönüşlerin kötü yok yavaş gidiyorsun vs vs
Herkes hevesimi kırıyor bir cesaret çıkayım diyorum sen acemisin diyorlar bu konuda kendime güvenim tamamen bitti çok üzgünüm
Hamileliğimden önce çok güzel kullanıyodum. 4-5 saatlik yola bile gitmiştim. Hamilelik döneminde kullanmadım. Doğum yapalıda 9 ay oldu. Bir aydır başladım ama korkudan ölüyorum. Kullanırken kenara çekip eşime veriyorum içim daralıyo. Kaza yapıcam biri önümüze kıracak yada bi yaya yola atlıcak diye aklım çıkıyo.Selam kızlar bu yaz depresyondan çıkmak için bir şeyler yapmaya, adım atmaya karar verdim . Biraz başarıya çok ihtiyacım var .
Fakat korkuyorum . Ehliyet alamamaktan alırsam da İstanbul içinde araba kullanamamaktan korkuyorum . Ya kaza yaparsam ya bir şey olursa ya yolda lastiğim patlarsa gibi düşünceler geliyor aklıma . Cesaretim ve isteğim kırılıyor .
Araba kullanan hanımlar beni biraz cesaretlendirin nolur .
18 imi bitirdiğim gün kursa yazılmıştım . Çok büyük merakım vardır arabalara karşı. Kursa yazılmadan önce de trafiğe kapalı alanlarda kullanarak öğrenmiştim zaten . Yani şunu demek istiyorum . Bu iş biraz istek merak meselesi. Başta çekinirsiniz biraz . Ama sağ şeritten başlayıp bir süre sonra sol şeridin hız canavarlarından biri oluverirsiniz merak etmeyin. Kullandığınız araca hakim ve çekingen olmazsanız daha kolay halledersiniz stres yapmayın . Stres hata yaptırır. Yolunuz açık olsunSelam kızlar bu yaz depresyondan çıkmak için bir şeyler yapmaya, adım atmaya karar verdim . Biraz başarıya çok ihtiyacım var .
Fakat korkuyorum . Ehliyet alamamaktan alırsam da İstanbul içinde araba kullanamamaktan korkuyorum . Ya kaza yaparsam ya bir şey olursa ya yolda lastiğim patlarsa gibi düşünceler geliyor aklıma . Cesaretim ve isteğim kırılıyor .
Valla öncesinde araba kullanmak demek bana çok uzaktı cunku dikiz aynasina bakinc sacimi basimi duzeltme isteği gelip istemsizce dikkatim dağılıyordu. Sonra ilk isim ehliyete yazilmak oldu ikinci denemede aldım. hemen pesine orta segment bi arac aldım. 3 kere kaza yaptım ilkinde ağladım ama diğerlerinde hic öyle olmadı hemen orda tespit tutanagi tutup işime devam ettim. Arabamda kaskolu oldugu icin yapildi yine kaza yapabilirim ve yine yaptırırım sorun degil benden önemli hic degil :) en büyük korkum bi cana zarar vermek onun içinde hiz limitlerine uyup vurunca öldürecek bi darbe vermeyecek kadar sakin kullanıyorum. Hic korkma lastigimde patladi arabamin icinde aradim kaskoyu yardim ekibi yolladi elimi hicbiseye sürmedim yarım saat sürdü. Hayatta hersey insanlar icin bi kadın isterse tır kullanir dunya turu yapar. Hata yapmaktan korkma yapa yapa biyerlere geliyo insanSelam kızlar bu yaz depresyondan çıkmak için bir şeyler yapmaya, adım atmaya karar verdim . Biraz başarıya çok ihtiyacım var .
Ehliyeti tek seferde aldım. Öyle zor bir iş gibi gelmedi bana ama sürücü kursum parka falan iyi çalıştırmıştı. Babamla iki kere direksiyona oturdum ama afedersiniz hayvan gibi ayarladığı için kırılan hevesimi şimdiki eşim tamir etti de onun sayesinde aldım. O da çalıştırdı. Baba ile falan bu işe girme de. Ehliyeti aldıktan Sonra da araba kullandım hep. Kimseye muhtaç olmadan her işimi gidip kendim yaptım. En sevmediğim şey kim olursa olsun Beni buraya şuraya bırakır mısın demek. Araba sürerken kendimi daha bir özgür ve dik hissettim hep. Bir kadının yapması gereken en öncelikli şeylerden birisiSelam kızlar bu yaz depresyondan çıkmak için bir şeyler yapmaya, adım atmaya karar verdim . Biraz başarıya çok ihtiyacım var .
Selam kızlar bu yaz depresyondan çıkmak için bir şeyler yapmaya, adım atmaya karar verdim . Biraz başarıya çok ihtiyacım var .
beni de babam korkutmuştu ama nişanlım cesaretlendirdi bende ilk seferde aldım sağolsun :)Ehliyeti tek seferde aldım. Öyle zor bir iş gibi gelmedi bana ama sürücü kursum parka falan iyi çalıştırmıştı. Babamla iki kere direksiyona oturdum ama afedersiniz hayvan gibi ayarladığı için kırılan hevesimi şimdiki eşim tamir etti de onun sayesinde aldım. O da çalıştırdı. Baba ile falan bu işe girme de. Ehliyeti aldıktan Sonra da araba kullandım hep. Kimseye muhtaç olmadan her işimi gidip kendim yaptım. En sevmediğim şey kim olursa olsun Beni buraya şuraya bırakır mısın demek. Araba sürerken kendimi daha bir özgür ve dik hissettim hep. Bir kadının yapması gereken en öncelikli şeylerden birisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?