Araba Kullanmaktan Korkmak

annem başlarda ay karşıdan araba geliyor diye panik oluyordu.
biz ona çarpmak istemiyorsak o da bize çarpmak istemiyor anne diye sakinleştirmiştim 😂😂😂

11 yıldır arabam var 18 yaşında aldım ehliyeti.
inanmayabilirsiniz ama kamyonla bile trafiğe çıktım. çünkü tutku benim için araba kullanmak
gözlük kullanmasaydım ralli pilotu olmak isterdim. hep içimde kaldı.
abime ben öğrettim araba kullanmayı.
başıma türlü türlü şeyler geldi garip garip kazalara da karıştım
lastiğim de patladı. soğukkanlı olduğun sürece hiçbir şey olmaz.
ve ilk kuralı hiç unutma. yollar bizim değil...
İdolümsün
Sen şimdi iki araç arasına l parketmeyi de biliyorsundur :110:

Konuyu biraz hortlatıcam ama benim gibi araba kullanmaktan tedirgin olan bayanlar varsa lütfen bol bol youtubedan video izlesin. Egitmenler cok güzel videolar cekmisler. Ben onları izleyerek ögrendim ve bol bol pratik yaparak. Dar sokaklarda nasıl gireceğimi dahi bilmiyordum panikleyip frenle dönüyordum komple bu yüzden de kaplumbağa gibi döndüğü icin arkadakiler baya ter döküyordu😅😅 ama suan o videolar sayesnde cözdüm ve kendime güvenim geldi. Tek sıkıntım suan parkta onuda cözersem tam olacak

* youtube da gulten kaya var direksiyon hocası onu izle bol bol beynin kodlansin

* Arabaya otur. Oyle otur sadece alış arabaya.

* Kocadan babadan hoca olmaz ozel ders al.

* Kisa mesafelere git gel arabanin ozelliklerini beynin kodlasin. Yolun genişliği gaza.ne kadar basman gerekli fren de ne jadar sure duruyor vs.

* Sonra hep daha uzağa hep daha uzağa

Geçen hafta direksiyon sınavından kaldım bende aşırı yapıyorum geçen gün çevre yoluna çıktım araba ile çok hızlı geldi iyice tedirgin oldum bir sonraki direksiyon sınavını geçmem lazım ama aşırı soğudum

Selam kızlar bu yaz depresyondan çıkmak için bir şeyler yapmaya, adım atmaya karar verdim . Biraz başarıya çok ihtiyacım var .

Fakat korkuyorum . Ehliyet alamamaktan alırsam da İstanbul içinde araba kullanamamaktan korkuyorum . Ya kaza yaparsam ya bir şey olursa ya yolda lastiğim patlarsa gibi düşünceler geliyor aklıma . Cesaretim ve isteğim kırılıyor .

Araba kullanan hanımlar beni biraz cesaretlendirin nolur .
Bak ben de aynı durumdaydım birkaç seneye kadar. Ama inan korkulacak bir şey yok yahu kimler kimler kullanıyor... Hadi onu geçtim sen neden kullanamayacakmışsın kuzum. Cesaret biraz hadi :)

Ayni dusuncedeyim . Benim 10 yil oldu araba . Ama buyuk sehirde sikinti kucuk sehirde kullanim daha kolay . Hatta keske bekarken daha cok deneseydim diyorum . Ama babam kizip duruyordu yanlis bir harekette . Simdi unuttum nasil suruldugunu . Esim surmemi istiyor ama nasil ogrenecez ki bu sehirde

Tıpkısının aynısı bende de vardı. Kendini trafiğe atinca geçiyor yavas yavas

önce ehliyetini al sen bulunsun sonra arabayla trafiğe çıkcağın zaman düşünürsün bu işleri.

ben en zor stajımı alırken ehliyet aldım 1 dakika düşünecek vaktim yoktu koştur koştur gelir kursa gece kullanırdım bir de. gözünde büyütme çok düşünme.

o kadar ilkokul mezunu kullanıyor sen neden kullanamayasın
Araba kullanmanin ya da iyi kullanabilmenin ilkokul ,lise,ünuversite vs ile hiic alakasi yok.Cok tanıdığım cikti öyle,adam okkali üniversite mezunu kullanmiyor( kullanamiyor) Karisi kullaniyor.Hem de hayat boyu.Arabayi herkes kullanabilir önemli olan gercekten istemek. Kimisi 2 günde cikar trafige,kimisi alistirma yapa yapa 3 ayda .Herkesin beceri yetisi farkli.Hele simdiki otomatik viteslerle ooo.Biz kocaman vitesli,manuel,sert,(renault toros ile ogrenmistim ben bilen bilir aksamı kaba arabadir) en zor arabalarla ögrendik,çıktık. Arkaya kacirma ,kavrama yok otomatiklerde mesela.Bence istemeyle dogru ograntili yapabilme de.

Araba kullanmanin ya da iyi kullanabilmenin ilkokul ,lise,ünuversite vs ile hiic alakasi yok.Cok tanıdığım cikti öyle,adam okkali üniversite mezunu kullanmiyor( kullanamiyor) Karisi kullaniyor.Hem de hayat boyu.Arabayi herkes kullanabilir önemli olan gercekten istemek. Kimisi 2 günde cikar trafige,kimisi alistirma yapa yapa 3 ayda .Herkesin beceri yetisi farkli.Hele simdiki otomatik viteslerle ooo.Biz kocaman vitesli,manuel,sert,(renault toros ile ogrenmistim ben bilen bilir aksamı kaba arabadir) en zor arabalarla ögrendik,çıktık. Arkaya kacirma ,kavrama yok otomatiklerde mesela.Bence istemeyle dogru ograntili yapabilme de.
Bende aynı torosla öğrendim :KK48:
Gerçekten araba sürmek benim için mükemmel olay en sevdiğim şey. Korku elbette olur ama zamanla alışıyor insan.
Bilmediğim büyük şehirde otomatik olmazsa bende süremem heralde

İyi bir şöför olduğumu düşünüyorum ama büyükşehirde ne yaparsam yapayım bu insanlarla baş edemiyorum :(

Benim içinde fobi gibi bir şey olmuştu araba kullanmak. Manuel arabayla ehliyet almama rağmen. Ama korona fobisi ağır bastı sanırım. 2,5 aydır kullanıyorum, hemde büyükşehirde ve trafiğin en fena olduğu yerlerde. Başlarda çok stresliydi ama kullandıkça rahatladım. Sadece biraz cesaret ve sabır, istikrar, vazgeçmemek...

Ehliyet almaktan korkmanıza gerek yok. Direksiyon hocanız herşeyi gösteriyor zaten. L park, paralel park, anı fren, geri gitme, akan trafikte kullanma, yokuş kalkış bunları yapıyorsunuz.
Bir şey sorucam ehliyet kursunda arabayi carpsak bir sey olur mu :KK70:

Back