Araba kullanmak

Eşinle olmaz tabiki. Ben esim yanimdayken elfrenini indirmeyi bile unutabiliyorum. Tek çikmalisin. Once evin etrafinda falan cik sonra devami gelir.

Ehliyetimi 20 yasinda arabasizken aldim. 12 yasindan beri araba kullanmayi biliyorum babam ogretmisti. Ilk arabami 24 yasinda aldim ve aldigim gun trafige ciktim. Bence kimseye ihtiyaciniz yok. Tek basina cikin daha rahat olursunuz.

Bu işi eşinle çözemezsin, bu problemi yaşayan yalnız siz değilsiniz eşle olmuyor. Eşim beni boş bir araziye götürdü 1 ay ordan çıkamadık yanında hemen sokak, cadde vardı, sokağa bile çıkarmadı beni. Dedim bu iş senle olmaz . Özel ders aldım tam 14. Gün tek başıma trafikteydim.

Yavaş gidiyor olmak yetmez ki. Trafiğin akışına uymak durumundasınız,aksi halde kaza olması kaçınılmaz.
Sakin,dikkati ve kontrollü olmak gerekiyor.
Araba kullanırken başka şeylerle meşgul olmamak.
Bakın daha bu sabah ışıklarda makyaj yapan bir kadın az kalsın köpeği eziyordu. O kadar meşguldü ki makyajıyla,yeşil yanınca arkadan kornaya basılınca önüne bakmadan gaza bastı. Ben yanındaydım kornaya bastım el kol anladı da durdu.
Orada bir insanda olabilirdi karşıya geçen
ve cidden çarpabilirdi. Ben farketmeyebilirdim o köpeğe de çarpabilirdi zira panikle hızlı kalktı. Önce yolu kontrol etse zaten görecekti. Işıklarda en önde dururken zaten ışığa bakmalıydı makyaj yapmak yerine.
Sizde eşinizle değilde profesyonel biriyle trafiğin yoğun olmadığı yerlerde çıkın. Size bağırmayacak biri olsun yanınızda. Pratik yaptıkça alışırsınız.

Yanınızda eşiniz ya da babanız oldugu müddetçe gerilirsiniz...
Ehliyeti özellikle ilk aldığım zamanlarda bi cesaret vardı bende. Yanıma kimseyi almadan çıktım trafige. Yanlış yapa yapa doğruyu öğrendim. Şükür bir kere kaldırıma cıkmışlıpım var o da karda kaydığım için.
Size tavsiyem mümkün oldugunca tek başınıza çıkın. Sevdiginiz. Sizi motive eden bi şarkı listesi hazırlayın. Önce trafigin aktığı yerlerde kullanın, çok da mesai trafigine kalmayın. Zamanla (1-2gün) zaten kendinizdeki ilerlemeyi siz de farkedeceksiniz...
Mesela ben ilk kullandıgım zamanlarda bir kez çıktım avmye. İşim bittiginde yapmur yagıyordu ve ben silecekleri dahi çalıştırmayı bilmiyordum
Bir gün de farları açtım sanıp kedigözüyle sürmüşüm
Bir gün de yanlışlıkla uzunları yaktım ve kapatmayı bilmedigim için şehir içi trafikte uzunlar açık kullandım...
Böyle böyle de öğrendim.
En son ankara kayseri gidiş dönüş yaptım aynı gün içinde :)
Kafanızda büyütmediginiz müddetçe hiç sıkıntı yok.

Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.

Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.

Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?

Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
Sadece şehirlerarası yolda kullanıyordum. Bi gün kızımı asiya goturcektim eşim evde uyuyordu hava yağmurlu hadi bizi sen götür dedim uyku sersemi siz gidin dedi :) biz de gittik o ilk oldu ö günden beri çıkıyorum. Gözünüzü karartin. Kendinize guvenemiyirsaniz tek çözüm özel ders. Başka türlü olmaz

En büyük hata kocanızı yanınıza almak onu yapmazsanız yaşadığınız sıkıntılar biter
Özel hocadan 4-5 saat ders alın gerekirse

Maalesef eşimden öğrenmek zorunda kaldım.
Ben öyle davranmasam öğrenemezdin diyor.
Şimdi rahat yanımda öğrendim ya ama en ufak hatamda hemen uyarıyor bu da sinirimi bozuyor.
Oysa direksiyon hocası çok iyi kullanıyorsun diyordu onun yanında ben de rahattım kendime daha çok güveniyordum cesaret vereceklerine cesaretini kırmaları çok sinir bozucu.

aynen bana da esim öyle diyor. Sana bağırınca sürüşünü düzeltiyorsun diyor ama içimde neler birikiyor anlatamam. Direksiyon hocam da bana super kullanıyorsun demişti aslında. İnsalah usta sürücü oluruz zamanla.

Ben de trafikte çok yeniyim. Benim eşim de sağolsun, araba sürme işinden vazgeçmemi salık verdi sık sık:mapus:
1 ay ancak oldu başlayalı,şimdi kendi başıma şehirlerarası,otoban sürüşü yapabiliyorum. Eşinizden uzak durun. Tek başınıza kısa mesafe sürüşü yaparak başlayın:KK66:

ay 1 ayda uzun yola mi çıktınız ? Maşallah size darısı başıma

Ehliyeti almadan araba kullanabiliyordum kötü örnegim ama demem o ki biraz guven kendine yapabilirsin

Yapamayacak olsan sana o belgeyi vermezlerdi
İnsanlar sana güveniyorken sen neden kendine güvenmiyorsun ?

Yavaş gidiyor olmak yetmez ki. Trafiğin akışına uymak durumundasınız,aksi halde kaza olması kaçınılmaz.
Sakin,dikkati ve kontrollü olmak gerekiyor.
Araba kullanırken başka şeylerle meşgul olmamak.
Bakın daha bu sabah ışıklarda makyaj yapan bir kadın az kalsın köpeği eziyordu. O kadar meşguldü ki makyajıyla,yeşil yanınca arkadan kornaya basılınca önüne bakmadan gaza bastı. Ben yanındaydım kornaya bastım el kol anladı da durdu.
Orada bir insanda olabilirdi karşıya geçen
ve cidden çarpabilirdi. Ben farketmeyebilirdim o köpeğe de çarpabilirdi zira panikle hızlı kalktı. Önce yolu kontrol etse zaten görecekti. Işıklarda en önde dururken zaten ışığa bakmalıydı makyaj yapmak yerine.
Sizde eşinizle değilde profesyonel biriyle trafiğin yoğun olmadığı yerlerde çıkın. Size bağırmayacak biri olsun yanınızda. Pratik yaptıkça alışırsınız.

ay Allah korusun. O kadın zır cahilmiş. Eğitim şart. Benim en iyi yaptığım şey frene basmak. O konuda maşallah çok başarılıyım :))

Yanınızda eşiniz ya da babanız oldugu müddetçe gerilirsiniz...
Ehliyeti özellikle ilk aldığım zamanlarda bi cesaret vardı bende. Yanıma kimseyi almadan çıktım trafige. Yanlış yapa yapa doğruyu öğrendim. Şükür bir kere kaldırıma cıkmışlıpım var o da karda kaydığım için.
Size tavsiyem mümkün oldugunca tek başınıza çıkın. Sevdiginiz. Sizi motive eden bi şarkı listesi hazırlayın. Önce trafigin aktığı yerlerde kullanın, çok da mesai trafigine kalmayın. Zamanla (1-2gün) zaten kendinizdeki ilerlemeyi siz de farkedeceksiniz...
Mesela ben ilk kullandıgım zamanlarda bir kez çıktım avmye. İşim bittiginde yapmur yagıyordu ve ben silecekleri dahi çalıştırmayı bilmiyordum
Bir gün de farları açtım sanıp kedigözüyle sürmüşüm
Bir gün de yanlışlıkla uzunları yaktım ve kapatmayı bilmedigim için şehir içi trafikte uzunlar açık kullandım...
Böyle böyle de öğrendim.
En son ankara kayseri gidiş dönüş yaptım aynı gün içinde :)
Kafanızda büyütmediginiz müddetçe hiç sıkıntı yok.

kedigozu ne ?

Ben ilk defa bugün tek çıktım markete gidip geleyim dedim. Farlari, silecekleri, sis farlarını falan öğrendim resmen. Hiçbirini bilmiyormuşum. Araba garip tepkiler veriyor onları da çözeceğim inşallah zamanla.

Trafik pratiği asla kocayla yapılmaz .
Ben ehliyetimi alsığımdan beri bir kez oturmadım o koltuğa
Geriliyorum çok trafikte

Trafik pratiği asla kocayla yapılmaz .
Ben ehliyetimi alsığımdan beri bir kez oturmadım o koltuğa
Geriliyorum çok trafikte

ama özgürlük demek araba sürmeyi bilmek. Okulum evime 5 km mesela 2 otobüsle 45 dakikada gidip geliyorum. Mecburen bi yerden başlamam lazım.

ama özgürlük demek araba sürmeyi bilmek. Okulum evime 5 km mesela 2 otobüsle 45 dakikada gidip geliyorum. Mecburen bi yerden başlamam lazım.
Benim eşim pek araba kullanmayı sevmiyor
Büyük motor tutkunu o daha çok
Motoru var genelde onla gezer tozar
Arabayı da çocuk için mecburen almıştı hastalık doğum vs derken
Ehliyette almazdım ben fakat eşim ben olmadığımda acil bir durum olursa diye kakaladı bana
Ama markete gittiğimde o kadar poşeti taşımaya uğraşıyorum
Aslında arabaya atsam 3 dakika tutmaz
Ama korkum var yenemediğim
Ve biliyorsun insanlar çok agresif

Benim eşim pek araba kullanmayı sevmiyor
Büyük motor tutkunu o daha çok
Motoru var genelde onla gezer tozar
Arabayı da çocuk için mecburen almıştı hastalık doğum vs derken
Ehliyette almazdım ben fakat eşim ben olmadığımda acil bir durum olursa diye kakaladı bana
Ama markete gittiğimde o kadar poşeti taşımaya uğraşıyorum
Aslında arabaya atsam 3 dakika tutmaz
Ama korkum var yenemediğim
Ve biliyorsun insanlar çok agresif

etrafın tepkilerine takılmıyorum aslında ben. Sürmeyi öğrensem trafikte çok sakin kalabileceğime inanıyorum. Öğrenince de zaten korku kalmıyor. Bizim korkumuz bilmememizden

ehliyeti aldim arabayi evden kacirdim, arabanin tepesinden inmedim. ozaman daha evli degildim.

Ozel ders alin. Esiniz profesyonel direksiyon hocasi degil ki sonucta. Zaten genel olarak sizi sindirmeye, ezmeye ve yetersiz bulmaya meyilli bir adam... siz de hemen panik olmaya gerilmeye meyillisiniz. Bosuna zorlamayin ve isi bu olan birinden ogrenin.

5 km mesafe 45 dk cokmus gercekten. Yuruseniz o kadar surer. Halledin bu isi...

etrafın tepkilerine takılmıyorum aslında ben. Sürmeyi öğrensem trafikte çok sakin kalabileceğime inanıyorum. Öğrenince de zaten korku kalmıyor. Bizim korkumuz bilmememizden
Ben korkuyorum açıkçası trafik magandalarından
Belkide tek korkum bu

X