Araba kullanmak

Hımmm doğuştan usta şoförsünüz. Tebrik ederim.
Bir de aynı yollardan geçmemiş gibi konuşanlar yok mu hayret valla..
Usta şoförlük ile ilgisi yok. Korkuyorum demiş. Hemcinsim olarak nerde hatalı araba kullanan var %90 ı kadın sürücü.
Böyle çok korkanların ve panik yapanların cahil cesareti ile trafiğe çıkmaları büyük tehlike farkında mısınız acaba.
Araba kullanmak otokontrol gerektirir. Stresine , korkuna hakim olacaksan çık yola, yoksa yoldan çekil , derim ben.

Esten babadan araba ogrenilmez. Daha dogrusu ogretmen konusunda uzman olmayanlar disindakilerden ogrenmeyin. Mesela ben yakinimdan ogrendigimde o soyle diyordu; debriyajdan ayagini yarim cektiginde gaza hafif bas. Ama ben debriyajin nerde yarim oldugunu bilmiyordumki.. ama hoca sana arabanin sesini, titremesini ogretir. Sen arabayi dinler, titredigini farkeder ve ona gore gaza hafif dokunur ve kalkis saglarsin. Bir de her zaman kullanacaginiz bir arabada ogrenin. Yani direksiyon hocasindan ders alacaksaniz sizin arabanizda alin. Bir diger onerimde ilk zamanlar sık kullandiginiz bir yolda surekli kullanin. Mesela cocugunuzun okul yolunda gunde 3 4 kez gidip gelin gerekirse.. daha sonra yalniz ciktiginizda ilk buralarda kullanirsiniz ve heyecaninizi yenersiniz. Heyecaninizi yendiginizde ogrenme sureciniz daha da hizlanir ve rahatlar. Araciniz manuel mi bilmiyorum ama otomatik buyuk rahatlik. Rahat bi sekilde araba kullanamadan trafige cikmanizi onermem.

Ehliyetiniz hayırlı olsun.Özel hoca tutun olmazsa 2-3 sefer çarşıda gezin.Ben ehliyetimi alır almaz sürmeye başladım.Bir nokta belirleyin kendinize hergün oraya gidip gelin.

Bu şekilde düşünürsen kaza yapman kaçınılmaz. Kendine güvenmen lazım.

O gözünde büyüttüğün son model bmw ile trafiğe çıkıyorum ve kaza yapmaktan da korkmuyorum. Ayrıca yapsam ne olacak dünyanın sonu mu? Evet parçaları cidden pahalı ama kasko denen birşey var. Sigorta şirketi zaten karşılıyor.

Ama bu düşünceyle çok zorlanırsın önce bu düşünceleri aklından çıkarman lazım. Kendine güvendiğinde inan bana herşey çok kolay.

Bu şekilde düşünürsen kaza yapman kaçınılmaz. Kendine güvenmen lazım.

O gözünde büyüttüğün son model bmw ile trafiğe çıkıyorum ve kaza yapmaktan da korkmuyorum. Ayrıca yapsam ne olacak dünyanın sonu mu? Evet parçaları cidden pahalı ama kasko denen birşey var. Sigorta şirketi zaten karşılıyor.

Ama bu düşünceyle çok zorlanırsın önce bu düşünceleri aklından çıkarman lazım. Kendine güvendiğinde inan bana herşey çok kolay.
Zaten konu sahibi de sizin BMW nin pahalı parçaları nı ödemek ten çekiniyor sanırım.

Zaten konu sahibi de sizin BMW nin pahalı parçaları nı ödemek ten çekiniyor sanırım.

İyi de diyorumki sigorta şirketleri zaten karşılıyor. Ayrıca bu korkuyla nereye kadar? Kaza yapmayı düşünürse elbette trafiğe çıkmaktan çekinir.

Bir yerden başlayıp kendine güvenmesi gerekiyor.

Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.

Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.

Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?

Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.

Ben bir hafta sevgilimle calistim abartmiyorum arabayı kasti bir yere vuracaktım o ladar delirtti. Babayla, abiyle, sevgiliyle, kocayla olmaz o iş.

Ben 2 haftada otobana çıktım. Mükemmeldim demiyorim ama cesaretim vardi. Stop etmekten ve yanlış bir şey yapmaktan korkmadım. Çok hatam da oldu ama algılarım çok iyiydi o sayede yırttım hep. Şimdi minibüsçülerle yarış yapıyorum.

Sana tek önerim tek başına cesaretini toplayıp akan trafiğe çık. Stop et, yavaş git, arkandaki delirsin umursama. Takip mesafesini koruyup, sinyaline ve tabelalara dikkat edip bir de şeridinden sapmazsan kısa sürede alışırsın.

Ben ilk trafiğe çıktığımda ikinci viteste 30la kadıköyden kartala gittim tamamen inattan yaptım bunu. 2.5 saat sürmüştü:halay:şimdi her yere şip şak gitme keyfi kalp ben:KK14:.

Trafikte erkek egemenliğinden nefret ediyorum. Bütün kadınların cesaretini toplayıp trafiğe çıkmasını istiyorum En Büyük KK.

Amma uzun yazdım yaaaaa son olarak şunu ekliyim; allah kaza bela vermesin tabiki ama kaza yapmaktan korkma. Sen bütün kurallara uyup yolunda gittigin sürece klişe söylem ama ÇARPAN suçludur.

Rast gele:dondurma:

İyi de diyorumki sigorta şirketleri zaten karşılıyor. Ayrıca bu korkuyla nereye kadar? Kaza yapmayı düşünürse elbette trafiğe çıkmaktan çekinir.

Bir yerden başlayıp kendine güvenmesi gerekiyor.
Bende aynısını yazdım.Kendine bir güzergah belirleyip hergün oraya gidip gelin dedim.Başka türlü öğrenmesi mümkün değil.

Ben ehliyeti 7 yıl önce almıştım bir de araba aldım 2-3 kere sürmüştüm.Sonra arabayı ev işine girmek için dolandırıcı müteahhite kaptırdım.

Geçen yıl Eylül'de tekrar araba aldım otomatik vites trafikte sürüyorum.Sıkıntı yok zaten otomatik kolay oluyor kendi gidiyor :)) ama park ederken zorlanıyorum.Zamanla olur diyorlar inşallah parkı da halledersem sorunum kalmayacak.Bol bol pratik yapmak bu işin püf noktası galiba.Arka arka parkı hiç denemedim ama inşallah uzmanlaşırım :)

Ozel ders alin. Esiniz profesyonel direksiyon hocasi degil ki sonucta. Zaten genel olarak sizi sindirmeye, ezmeye ve yetersiz bulmaya meyilli bir adam... siz de hemen panik olmaya gerilmeye meyillisiniz. Bosuna zorlamayin ve isi bu olan birinden ogrenin.

5 km mesafe 45 dk cokmus gercekten. Yuruseniz o kadar surer. Halledin bu isi...

evet eşimle ve benimle ilgili yaptığınız yoruma çok katılıyorum. Araba kullanmak beni biraz daha bağımsız hale getirecek eminim. İnşallah çok iyi sürücü olabilirim

Esten babadan araba ogrenilmez. Daha dogrusu ogretmen konusunda uzman olmayanlar disindakilerden ogrenmeyin. Mesela ben yakinimdan ogrendigimde o soyle diyordu; debriyajdan ayagini yarim cektiginde gaza hafif bas. Ama ben debriyajin nerde yarim oldugunu bilmiyordumki.. ama hoca sana arabanin sesini, titremesini ogretir. Sen arabayi dinler, titredigini farkeder ve ona gore gaza hafif dokunur ve kalkis saglarsin. Bir de her zaman kullanacaginiz bir arabada ogrenin. Yani direksiyon hocasindan ders alacaksaniz sizin arabanizda alin. Bir diger onerimde ilk zamanlar sık kullandiginiz bir yolda surekli kullanin. Mesela cocugunuzun okul yolunda gunde 3 4 kez gidip gelin gerekirse.. daha sonra yalniz ciktiginizda ilk buralarda kullanirsiniz ve heyecaninizi yenersiniz. Heyecaninizi yendiginizde ogrenme sureciniz daha da hizlanir ve rahatlar. Araciniz manuel mi bilmiyorum ama otomatik buyuk rahatlik. Rahat bi sekilde araba kullanamadan trafige cikmanizi onermem.

arabam da ehliyetim de otomatik. Arabaya binerken çok korkuyorum sonra bir an önce bitsin de ineyim diyorum. Arabadan inince panik atak oluyorum. Sonra da gülüyorum ben sürdüm diye. İlk defa bugün tek çıktım markete gittim geldim nasıl mutlu oldum anlatamam. Eşim beni çok geriyormus onu anladım. Yarin okuluma kendim gitmek istiyorum bakalım nasıl olacak.

Ben bir hafta sevgilimle calistim abartmiyorum arabayı kasti bir yere vuracaktım o ladar delirtti. Babayla, abiyle, sevgiliyle, kocayla olmaz o iş.

Ben 2 haftada otobana çıktım. Mükemmeldim demiyorim ama cesaretim vardi. Stop etmekten ve yanlış bir şey yapmaktan korkmadım. Çok hatam da oldu ama algılarım çok iyiydi o sayede yırttım hep. Şimdi minibüsçülerle yarış yapıyorum.

Sana tek önerim tek başına cesaretini toplayıp akan trafiğe çık. Stop et, yavaş git, arkandaki delirsin umursama. Takip mesafesini koruyup, sinyaline ve tabelalara dikkat edip bir de şeridinden sapmazsan kısa sürede alışırsın.

Ben ilk trafiğe çıktığımda ikinci viteste 30la kadıköyden kartala gittim tamamen inattan yaptım bunu. 2.5 saat sürmüştü:halay:şimdi her yere şip şak gitme keyfi kalp ben:KK14:.

Trafikte erkek egemenliğinden nefret ediyorum. Bütün kadınların cesaretini toplayıp trafiğe çıkmasını istiyorum En Büyük KK.

Amma uzun yazdım yaaaaa son olarak şunu ekliyim; allah kaza bela vermesin tabiki ama kaza yapmaktan korkma. Sen bütün kurallara uyup yolunda gittigin sürece klişe söylem ama ÇARPAN suçludur.

Rast gele:dondurma:

tesekkur ederim. Ben korka korka her gün pratik yaparken bir sabah uyanıp artık ben oldum demeyi bekliyorum. Ama olmak için cesur ve özgüvenli olmak lazim onu anladım. Gözümü karartıp çıkmak istiyorum yola. Yarin deneyecegim inşallah.

kocamdan uzak durmam lazim bence de. Kendi kendime yeterim ben, hallederim inşallah.
İnanın bir kırılma noktasına bakar o iş..vay be dersin kendine..niye halledemeyecekmişsin ki???
Gerçekten çok güzel bi duyguymuş bu arada araba kullanmak,bugün bilfiil yaşadım daha da keyif aldım. En kısa sürede darısı başına:) kendine güven

Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.

Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.

Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?

Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
Çok güzel kullandığım söylenemez ama okul döneminden beri hergun kullanıyorum en fazla 80-85 yapıyorum genelde 2 vitesle gidiyorum öğrencinin bol olduğu sokakta

Ondan önce eşim bsgirmamasina rağmen sinir olurdum herşeye karisirdi falan daha araba yerinden oynamadan ohoooooo 2 ye at artık diyordu

Surebikiyordun tek sıkıntım yokuş yukarı geri kaçarsa

Bol bol pratik yaptım

Eşimin olmadığı bi gün çocukların kemerlerini bağlayıp bindim arabaya 10-15 dk yol gittim

Eşim şaşırdı hatta tek yanlışım park etmiş bı arabanın yanında geçerken aynalar birbirine degdi benimki kapandı aradaki mesafeyi ayarlayamadim

Sürekli stop etmiyorsan kalkışlarda iiysen at kendini trsfige

Şimdi açıyorum müziği kış günü camlar kapalı bağıra bağıra şarkı söyleyip bırakıyorum çocukları okula hatta artık yıl kısa geliyor zevk duyuyorum araba kullanmaktan şimdiki hedefim uzun yola cikmak

Bu şekılde hıc bır zaman görenemezsınız
Esınızlede gıtmeyın zaten güven yok onun bagırmasıylada ıyıce koreleceksınız
BMW ye carpınca ne olur sıgorta oder olur noter bu bır korku sebebı olmasın
30 luk yolda tamam o hızda gıdın ama hız lımıtlerıne uyun yoksa diğer araçlar sıze çok hızlı gelır sankı yanınızdan geçerken irkiltirsiniz bana vuracak dıye
Yavaş gıtmekte kazalara sebep ayrıca
Önce kendınıze
Sonra araba donanımınıza guvenın

Panik yapar stres olursanız zaten kaza yaparsınız mümkün olduğunca rahat olacaksınız 30 da çok az bi kere şehir içinde 50 60 ideal çok yavaş olunca arkadan gelen bi sellektör yapsa eliniz ayağınıza dolaşır ayna kontrolü hız ayarı vereceksiniz insana çarpmayın da isterseniz bmw Mercedes e çarpın cana geleceğine mala gelsin aman bişey olacak korkusuyla oturursanız olur zaten Allah’ın izniyle gidip gelicem diye besmele çekerek oturun ve yanlız oturun görün bakın nasıl kolay olacak

Araban otomatik mis eee daha kolay stop etmezsin hem ben gibi sonra 60 az gelir gözünde

Bende 3. Viteste yukarı cikmiyoridum 2 hafta sonra 80 le gitmeye başladım yol uzun olsa atacam 5 e ama 4. Viteste atıp 500 metre falan gidince okula gelmiş oluyorum olmuyor

X