Araba kullanmak zor mu ?

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.268
2.190
133
Selam arkadaşlar. 23 yaşındayım. Araba kullanmaya karşı biraz çekimser olduğum için ehliyet almadım henüz. Araba kullanmayı ben mi abartıyorum acaba. Hem zor hem de uğraştırıcı geliyor. İstanbul'da yaşıyorum.
Mesela bir yere gidince metro,marmarayla gitmeye çok alıskınım. Arabayı park etme derdi yok, trafiktekilerle uğraşma derdi yok,arabanın aylık masrafları yok.
Market filan yakınımda. Ona da yürüyüş olsun diye yürüyerek gitmek daha iyi. Araba kullanmak düşündügüm kadar uğraştırıcı mı yoksa yürüyüş yapmayı sevdiğim icin mi böyle düsünüyorum ?

Zor değil. Ama bence sıkıcı. Ya da ben çok sıkıldım artık. Keşke birileri kullansa ben arkada otursam hep

Ulaşımı rahat bir yerde yaşıyorsanız çok ihtiyaç değil bence. Hele ki istanbul gibi bir şehirde ben muhtemelen mümkün mertebe kullanmamaya çalışırdım. Bizim gibi ortadoğu zihniyeti için araba maalesef statü göstergesi olduğundan en dar gelirlinin bile altında iyi kötü bir araç var. Bütün arabalar tek kişiyle gidip geliyor yollarda. Bu da doğrudan trafik problemi, dolaylı olarak da iklim krizi ve hava kirliliği demek. Ama gel de bunu anlat insanlara.

Ama mutlaka araç kullanmayı öğrenin, aktif olarak kullanabilin bence. Her insanın bu becerisi cebinde olmalı.

Benden daha çok korkan varmi bilmem ama ben süruyorsam herkes sürer galiba

İstanbul'da yaşıyorsanız araba kullanmak kabus bence.
Araç park edecek yer bulamadığım için istediğim yerde inemeyip gidemedim mesela daha bu yaz. Eğer aracım olmasaydı pek güzel inecek gezecektim.
Bilemiyorum beni çıldırtıyor orası.Orada yaşasaydım kullanmazdım sanırım.

Zor olan araba kullanmak değil İstanbul da araba kullanmak

Yazın heryere gittim gezdım Ege de İstanbul da resmen işkence çekiyorum

Gitmek istediğim herşeyi erteliyorum neden çünkü trafik, park sorunu hele yağmur yağsın ,araba bozulsun tamam o günü orda geçirmek için şişme yatak alıp kalabilirsiniz

Kolay öğrenirsiniz onu dert etmeyin
Bende istanbul da bu trafiğe girecek yürek var mı diye düşünün misal yol vermediniz vurulabılırsınız ,dövülebilirsiniz gibi gibi
Ama mutlaka öğrenin yolunuz açık olsun trafiksiz günleriniz olsun

Bu derece gereksiz görüyorsanız almanıza gerek yok bence de
Anladığım kadarıyla pek cesaretiniz de yok zaten
Hiç araba sürmemiş bir sürü insan var dünyada
Bir şekilde ulaşım sağlıyorlar
Ki sizin için ulaşım açısından da cazip değilmiş

Araba kullanmak da pratik işi gerçekten
Ve soğukkanlı olmayı gerektiriyor
Özellikle ülkemizde

Bence siz araba istemiyorsunuz yani önce bunu kullanmak istemek gerekir.. İhtiyaç da duyuyorsunuz belli ki.. Hayatınızdan memnunsanız araba kullanmak zorunda da değilsiniz..

Ben senelerce arabaya ihtiyaç duymadım. Yürümeyi de çok severim.
Ne zaman ki evcil hayvanım oldu ve şimdi de bebek yolda dedim ki artık olmuyor.
Şuan ehliyet almaya çalışıyorum ben de. İnşallah alırım yoksa sonra bebekle zor olacak
Okuyanın bir inşallahını alırım

Istanbul trafiginden bildiriyorum keske arabalar yasaklansa,ya da gokyuzune dogru kopru gibi yollar yapsalar, sabahin 8inden beri trafikteyim simdiye sehir degismistim .

Trafikte burnunu karistiran,aynadan hatun kesen magandalarin zekasinin oldugunuda dusunmuyorum.Pekalâ surersiniz.Arabasiniz surat arabasi degilse ortalama 30km hizla ilerlemek sıkıntı vermeyecekse cikin trafige.

Yavrum neden zor olsun bak hiç kullanmayı bilmem.ama.elime geçerse kurtuluşu olmaz o arabanın .önce bilen biriyle araziye götürürüm sonra ver gazı motor kullanmayı biliyorum ama

Bence ehliyet alın. İmkanınız varsa Şehir içi ders de alın. İstemiyorsanız araba kullanmak zorunda değilsiniz ama olur da bir gün mecbur kalırsanız ehliyetiniz olur ve kullanma imkanınız olur. Bazısına zor gelmiyor, seviyorlar. Bazısı da benim gibi sevmiyor ve zor geliyor yani.

İnşallah alırsınız inşallah bende alırım okuyan varsa banada dua etsin . Bu ara taktım kafayi

Cok kolay ama ihtiyaciniz yoksa bosverin derim.
Hem masrafi hem stresi hem de cevresek faktörler...

Ben de 6 sene istanbulda arabasiz yasadim. Bebegim olunca ehliyet aldim, kursta ögrendim, sonra esime ogrettim, sukur 5 senedir kazam belam olmadi hic.

Cocukla degilsem hala kullanmam araba.

Alırsınız insallah. Ben de galiba hayatımın o evrelerinde kullanmak isterim. Şimdilik rahatım bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…