• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

sevgili ablalarım kardeşlerim arkadaşlarım =D nooooolur acemiyken size rahat geliyo diye sol şeridi kapatmayın =) en az 70 80le gidilen bi yolda 50yle gitmek kazaya sebebiyet vermektir... bide anlık paniklerde arabayı başka şeritlere kırmayın bi anda lütfen... yoksa ben acemi birini farkettiğimde korna bile çalmam panik yapmasın diye hatta hatunlara özellikle yer veririmki bekleyip durmasınlar

hatunlaramı????? bu erkeksi bir cümle????

hatunlaramı????? bu erkeksi bir cümle????

Canım bende " bayan, kız, kadın vs " demekden pek hoşlanmıyorum hitap tarzıyla alakalı sanırım bende hatunlar diyorum ve bayanım belirtmek istedim :)

Konuya gelirsek benimde 4 seneyi aşkın zamandır ehliyetim var fakat araba almak şimdiye nasip oldu ve onca yıl geçince tabi direksiyona geçmedim şimdi babam diyo ki derse vereceğin parayla kendine bişeyler alırsın ben sana öğretirim ( babam uluslararası tır şöförüdür ) şimdi babam tüm iyi niyetiyle bunu derken inadına yapar gibi ders alsam hoş olmayacak bi yandan işin öğretmeninden öğrenmek tabiki daha iyi ay arada kaldım kızlar :)

bizimki de düz vites :55: düze alışan otomatiği hayli sürer herhalde, olur da düz kullanmak zorunda kalırsa napıcak otomatiğe alışanlar:52: otomatiğin de rahatlığı başka tabi :51:

yaklaşık 6 aydır sürekli kullanıyorum. 2001 sensinde aldım ehliyetimi ama hiç kullanmadım. 8 sene sonra yavaş yavaş geçtim başına . küçük bi kaza atlattım. tamamen uzaklaştım. ama sonrasında yavaş yavaş tekrardan başladım. önce eşimden gizli bi kaç tur attım. bir arkadaşımın desteğiyle 20 dklik bi yola çıktım. baktım kullanıyom sorun yok . ilerlettim. kızımı bakıcısına götürüp getimeye başladım. sakin bir yoldu. bu yolda devam ettim sürekli ve direksiyon hakimiyetimi kazandım. sonra park sorunumu hallettim. şimdi çok daha rahat sürüyorum. tek başıma ile gidip gelebiliyom. bi kaç korktuğum yol vardı onlarıda hallettim. tek sorun hala o kaza yaptığım caddeye giremiyom. :50:

araba kullanmak hiç de zor değil canım. Ehliyet aldıktan 5 sene sonra kullanmaya başladım. 2 yıldır da kullanıyorum.Ama sakın baban veya eşinin sana öğretmesini bekleme. Hevesini ve cesaretini kırmaktan başka bir işe yaramaz. Şehir içi kursları çok faydalı oluyor. 10 saat yeter de artar bile

evet arkadaşlar desteğiniz ve fikirlerinizle bu işte baya yol aldım çok şükür:) çook teşekkürler yorum yapan herkese..:71::71::71:
artık kendimi geliştirme ustalaşma yolunda ilerleyeyim:) park olayı birz beni korkutuyor şu anda...birde bu şerit değiştirme olayı...:49:

evet arkadaşlar desteğiniz ve fikirlerinizle bu işte baya yol aldım çok şükür:) çook teşekkürler yorum yapan herkese..:71::71::71:
artık kendimi geliştirme ustalaşma yolunda ilerleyeyim:) park olayı birz beni korkutuyor şu anda...birde bu şerit değiştirme olayı...:49:

aslında çok zevkli araba kullanmak öğrendikçe daha fazla zevk almaya başlıyo insan....park benimde en büyük sorunum kaldırıma sıfır parktmek istiyorum mesela olmuyo....ama asıl kendime kızıdığım konu şu; o kadar zamandır tek çıkıyom yola ama bazen el frenini indirmeyi unutuom araba stop ediyo bakıom el freni..hala böyle şaçma hatalar yapmam moralim bozuyo..bi de önceleri arabayı düz parkeder geri geri çıkardım son bi haftadır direk çıkabileceğim şekilde parkediyorum...biraz uğraştırıyo ama çıkarken kolay oluyo..

araba kullanmak için can atıyorum arabaları hastalık derecesinde seviyorum ama bu endişelerim kendime olan güven eksikliği yüzünden arabayı kullanırken özellikle trafikte soğumaya başlıorum şurda durupta inim falan kendi içimden geçiriyorum ama ertesi gün eşimle araba kullanma zamanını iple çekiyorum ah ah bii relax olup zevk ala ala müzk dinlerken bi yandan kolumu camdan çıkarcammıki acep.
her gece yarın sabahın köründe arabayı tek başıma alıp sürücem diyorum sabah olunca perdenin ardından arabaya bakıyorum sadece hayal çok ama icrata geçiremiyorum ya bi türlü..:37:

Son düzenleme:
kızlar bende ehliyet kursuna gidiyorum.. benim sevgilim göstermişti ilk araba kullanmasını bana valla gayet te güzel anlatmıştı.. :1: inşallah bende kalkarım bu işin altından :41:

yazılı sınav ve direksiyon sınavından hiiç korkma inan hiç bişisi yok.
asıl iş ehliye aldıktan sonra trafiğe çıkmak ve aynı zamanda sakince arabaya hükmetmek mesele
eğer cesretin varsa bunu kaybetmeden ehliyeti kapar kapmaz atla arabaya
bende geçen ay aldım ehliyeti arabamda var ,arabayla ilgisi sorunum pek yok ama trafikte ve arabanın her girdiği yerde kullanırken heyecan yapmıyorum ama sakinde olamıyorum.
tek başıma hiç çıkmadım tek başıma bi çıksam eminim zamanla aşıcam ama özgüven eksikliğim var azcık:57:

çok zevkli bence, zor da değil belki kişiden kişiye öğrenme süreci değişebilir, bol pratikle çok rahat trafiğe çıkabilirsin canım dert etme

kızlar ben 6-7 yıl önce ehliyetimialmıştım ve alıralmaz babamın da cesaret vermesiyle kullanmaya başlamıştım; hem de kartal kullanıyordum! birgün Bursa'da Buski civarında keskin bir kavşak vardır orda frene basınca arabayı kaydırdım ve sonra direksiyona geçemez oldumresmen kabusum oldu ama eşimle tanışınca yeniden cesaretlendim farkettim ki ben araba kullanmak namına birşey bilmiyomuşum... Allah'a emanet yani.
o araba kullanırken devamlı bana da anlatırdı; yanlış kullanırsam ne olacağını gösterirdi; viraja hızlı girince n'olur; virajda fren yapınca n'olur; bayır aşağı nasıl gitmek lazım hepsini teknikleriyle beraber anlattı; ikimiz de mühendis olduğumuzdan zevkli bir süreç oldu tabi;
özetle babam bana çok cesaret vermişti ama düzgün kullanmayı eşim sayesinde öğrendim;
başlarda çok bildiğim yollarda pratik yaptık sonra şehiriçi şehirdışı her fırsatta bana kullandırdı ve ben de alıştım

ya arabamız hala abimde ve seçim sonuna kadar onda olucak Allahtan bikac gun kaldı:)valla bi gelsin hemen geçicem direksiyon başına alcam kaçcam vallaaaa:27::27:tabi özel derslerede devam innnşallahhh.ya çok istiyorum,istek var cesaret var ama araba yokk:19:

Ben otomatik aldım cnm..
çok rahat kullanımı,vites değiştirme istop etme gibi sorunlar yok..

kesinliklee..süper birşey geçende bi arkadaşın manuel vitesli arabasında deneyeyim dedim çok uzak geldi bana ve ilk anda stop ettim:27:e 3 sene oldu en son kursta binmiştim manuel vitesli arabaya.alıştım şimdi bizim otamatik vitesli arabaya onda çalışmaya başladım ohhh ne rahat dünyada rahatlık varmış,ah bide bi gelsede arabamız tekrar devam etsemm..

erkekler genelde daha çocuk yaşlarda öğrenmeye başlıyorlar ve çok tecrübeli oluyorlar. ama bayanlar belli bir yaştan sonra öğrenmeye başlıyorlar. benim ağbim 30senedir araba kullanıyır bende aynı seriliği ve aynı pratiliği bekliyor sonrada kavga çıkıyor. bence kurs bu işi çözer. ufak tefek çarpmadan öğrenilmez

kızlar ben 6-7 yıl önce ehliyetimialmıştım ve alıralmaz babamın da cesaret vermesiyle kullanmaya başlamıştım; hem de kartal kullanıyordum! birgün Bursa'da Buski civarında keskin bir kavşak vardır orda frene basınca arabayı kaydırdım ve sonra direksiyona geçemez oldumresmen kabusum oldu ama eşimle tanışınca yeniden cesaretlendim farkettim ki ben araba kullanmak namına birşey bilmiyomuşum... Allah'a emanet yani.
o araba kullanırken devamlı bana da anlatırdı; yanlış kullanırsam ne olacağını gösterirdi; viraja hızlı girince n'olur; virajda fren yapınca n'olur; bayır aşağı nasıl gitmek lazım hepsini teknikleriyle beraber anlattı; ikimiz de mühendis olduğumuzdan zevkli bir süreç oldu tabi;
özetle babam bana çok cesaret vermişti ama düzgün kullanmayı eşim sayesinde öğrendim;
başlarda çok bildiğim yollarda pratik yaptık sonra şehiriçi şehirdışı her fırsatta bana kullandırdı ve ben de alıştım

canım teknikleri bizimle de paylaşır mısın? öğreniriz senden bişeyler hem?.)

canım teknikleri bizimle de paylaşır mısın? öğreniriz senden bişeyler hem?.)

canım usta değilim ama naçizane birkaç şey söyleyebilirim ki onları bildiğinde kendine güvenin geliyor.
ben manuel vites kullanıyorum; eski işyerimde otomatik varı zevk almadım;
manuel vitesli bir arabada ilk anlaman gereken debriyajın kavrama noktasıdır.

**düz bir zeminde debriyajı yavaşça çekmeye başladığında araba bir noktada hareket etmeye başlar; işte bu nokta debriyajın kavrama noktasıdır; yokuşlarda falan geri kaçırmamak için çabukça bu noktaya çekersin araba öylece kalır geri kaçmaz; sonra hafifçe gaz veriyosun zaten :46:

**ben yarı spin attığımda virajda frene basmıştım asla deneme!!
viraja yaklaştığında frene bas; vitesini düşür ve düşük vitesle viraja gir. çok yaklaşmadan basma ama trafikte arkandakiler açısından sıkıntı olur.
ben eskiden virajda debriyaj fren yapıp vites falan değiştiriyordum araba savruluyordu o zaman;
vitesini önceden düşüp düşük vitesle devam edersen lastiklere hala kuvvet gittiği için savrulmaz.

**başka bir tüyo da şu olabilir: sağ sol aynalar nesneleri dikiz aynandan daha uzakmış gibi gösterir; o yüzden atıyorum sol şeride geçceksen sol aynana baktıktan sonra bir de dikizden kolaçan edebilirsin ikisi farklı mesafeler gösteriyor zaten

**yan şeridindeki araç çok yakınındaysa aynandan görünmez o yüzden şerit değiştirirken bi de başını hafif çevirip bakabilirsin

**dönel kavşaklara girerken de acemilikte ayak hep debriyajda unutulur; virajdaki gibi hızını düşür; vitesini düşür ve kavşaya gir

**yokuş yukarı giderken hemen vites yükseltirsen araç bayılıp stop edebilir; atıyorum 2deysen ve araba kesiliyorsa hemen 1e at kendine gelsin

**yokuş aşağı boşta inip sık sık fren yapmak yerine vitesini düşürüp motor freni yaparak inebilirsin. aynı şekilde kırmızı ışığa doğru giderken de ayağını frende tutmak yerine vitesini düşürürsen motor boğulacağından otomatikman yavaşlayacaktır; frenlerini daha az yıpratırsın

çok detay olduysa kusura bakma aklıma ne geldiyse yazdım kardeşime de anlatıyorum da bu aralar aklımda zaten hep :64:

bi kaç gündür istanbul trafiğine iyden iye çıkıyorum..
ilk başlarda ne kadar korkuyodum,boşa aldım arabayı satayımda gitsin diyodum,
kullanmann zevkine varınca inesi gelmiyor insanın,
problem özgüven eksikliğiymiş,
o halloldumu gerisi çok kolay..
hatta bugün şu kanaata vardım,keşke çok daha önce araba kullanma işini halletseydim,
bu zevki daha önce yaşasaydım...
bi bayana en çok yakışan şeylerden biri araba sürmek,
trafikte kaba erkekleri görmektense,narin bayanları görmek çok daha güzel:71::71:

canım usta değilim ama naçizane birkaç şey söyleyebilirim ki onları bildiğinde kendine güvenin geliyor.
ben manuel vites kullanıyorum; eski işyerimde otomatik varı zevk almadım;
manuel vitesli bir arabada ilk anlaman gereken debriyajın kavrama noktasıdır.

**düz bir zeminde debriyajı yavaşça çekmeye başladığında araba bir noktada hareket etmeye başlar; işte bu nokta debriyajın kavrama noktasıdır; yokuşlarda falan geri kaçırmamak için çabukça bu noktaya çekersin araba öylece kalır geri kaçmaz; sonra hafifçe gaz veriyosun zaten :46:

**ben yarı spin attığımda virajda frene basmıştım asla deneme!!
viraja yaklaştığında frene bas; vitesini düşür ve düşük vitesle viraja gir. çok yaklaşmadan basma ama trafikte arkandakiler açısından sıkıntı olur.
ben eskiden virajda debriyaj fren yapıp vites falan değiştiriyordum araba savruluyordu o zaman;
vitesini önceden düşüp düşük vitesle devam edersen lastiklere hala kuvvet gittiği için savrulmaz.

**başka bir tüyo da şu olabilir: sağ sol aynalar nesneleri dikiz aynandan daha uzakmış gibi gösterir; o yüzden atıyorum sol şeride geçceksen sol aynana baktıktan sonra bir de dikizden kolaçan edebilirsin ikisi farklı mesafeler gösteriyor zaten

**yan şeridindeki araç çok yakınındaysa aynandan görünmez o yüzden şerit değiştirirken bi de başını hafif çevirip bakabilirsin

**dönel kavşaklara girerken de acemilikte ayak hep debriyajda unutulur; virajdaki gibi hızını düşür; vitesini düşür ve kavşaya gir

**yokuş yukarı giderken hemen vites yükseltirsen araç bayılıp stop edebilir; atıyorum 2deysen ve araba kesiliyorsa hemen 1e at kendine gelsin

**yokuş aşağı boşta inip sık sık fren yapmak yerine vitesini düşürüp motor freni yaparak inebilirsin. aynı şekilde kırmızı ışığa doğru giderken de ayağını frende tutmak yerine vitesini düşürürsen motor boğulacağından otomatikman yavaşlayacaktır; frenlerini daha az yıpratırsın

çok detay olduysa kusura bakma aklıma ne geldiyse yazdım kardeşime de anlatıyorum da bu aralar aklımda zaten hep :64:

püf noktaları için çok teşekkürler.gerçekten çok yararlı hepsi..:71:

birde tek başına trafiğe çıkma cesareti için püf noktası virsen fena olmaz:27:

Back
X