Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

bide ehliyeti turkiyede almistim ama unuttum direksiyon sinavindan once kaç saat ders almak sartti???ve 1 ders kac saat ve ne kadar fiyat olarak???bir tanidigim icin soruyorum...

aynı durum bizde de mevcut :) diyor ki bana öğren araba al senin olsun..ama içinden öyle düşünmediğine eminiim.bugün yine çalıştık kabasakal taraflarından mavi bulvara kadar getirdim arabayı..trafiğe bile karıştım..ama heyecan yaptım eşimde sağolsun iyice körükledi..müdahale etmeye kalkıştı direksiyona felan çıldırttı beni..sonra baktık göstergelerde değişik ışıklar yanıyor..anlamına baktık motor ve egzoz arıza yapmış anlamı bu..nasıl canı sıkıldı..yani senin durum..hem bana diyor öğren sen al daha şimdiden bu tip bir duruma da gelemiyor...
bende söylendim artık bana araba alalım madem böyle olacak diye..bişey demiyor...neyse bir başlıyayım yarın kursa bunaldım eşimle çalışmaktan..:91:

Kurs icin nasil ikna ettin pekii.bu mevzu acilonca kavga kiyamrt kouoo.adam direk 180derce donuoo.hoca lafini duyunca patlioo.napcam sen nasil ikna ettinn.konussamda bosss

kızlar bende arabayı süper kullanıyorum hiç hata yok heycan yok ama benimde ehliyetim yok.eşim kursa ocak ayında yazdırcak ama.söylenti var ortalada lise diploması olmayan hazirandan sonra ehliyet alamayacak die.eşime söylüyorum şimdi gideyim almazlar diplomam yok die ama inanma sen kurslar yalan söylüyo dio.bi bilgisi olan varsa paylaşsın arkadaşlarım.mahallede araba kullanmaktan sıkıldım trafikte çarşıda kullanmak istiyorum.:43:

kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum:(
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs:14::14:
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?:kkk::kkk:

Bence araba kullanmak zor bişey diil zamanla alışırsın.Ama benm fikrim kesinlkle eşinle çalışma.Bende babamla sürmek isterdm ama sabrsız oluolar hiç bişeyi beğenmiolar.En iyisi bi hocadan ders almak.Manuelde ders alırsın güzelce öğrenirsin..Sonra bir araba aldığında otomatik alrsın rahatca kullanırsın ama manuelde öğren bence.Bazıları otomatkte ders alıp,onu sürüolar.Hiç panik yapma rahat oll.Yaparsın yapamazsn die bişey yok.İnsan istedikten sonra herşeyi başarır.Özellikle bu bi de KADINSA :124: :kkk: Araba kullanmak bnm hobilerimin arasında :21:

*Araba kullanmak bir tutkudurrrrrrr :64: *

bide ehliyeti turkiyede almistim ama unuttum direksiyon sinavindan once kaç saat ders almak sartti???ve 1 ders kac saat ve ne kadar fiyat olarak???bir tanidigim icin soruyorum...

canım kaç saat gerekir öğrenme durumuna bağlı olarak değişir..burda adana da saatine hepsi de 30 diyor..ben 12 saati 300e anlaştım..indirim de yapabilirler tabii..konuşmak gerekli.

Kurs icin nasil ikna ettin pekii.bu mevzu acilonca kavga kiyamrt kouoo.adam direk 180derce donuoo.hoca lafini duyunca patlioo.napcam sen nasil ikna ettinn.konussamda bosss

eşimle bu konuda hiç sorun yaşamadık..başlarda ben öğretirim ne gereği var kursun diyordu..şimdi benden öne o git diyor:) bayan hocalarda var eğer eşin buna takılıyorsa..isteğe bağlı bayandan da ders alabiliyorsun..

kızlar bende arabayı süper kullanıyorum hiç hata yok heycan yok ama benimde ehliyetim yok.eşim kursa ocak ayında yazdırcak ama.söylenti var ortalada lise diploması olmayan hazirandan sonra ehliyet alamayacak die.eşime söylüyorum şimdi gideyim almazlar diplomam yok die ama inanma sen kurslar yalan söylüyo dio.bi bilgisi olan varsa paylaşsın arkadaşlarım.mahallede araba kullanmaktan sıkıldım trafikte çarşıda kullanmak istiyorum.:43:

sen biran önce al ehliyetini bence:) bunu bende çok duydum..hani olmaz olmaz dememek gerek şansa bırakma sonra kalıverirsin..hem biliyormuşsunda neyi bekliyorsun...

darısı başıma inşallah.bende o kadar isiyorum ki artık.evim merkeze cok uzak bir yerde.yani her yere eşimle gidiyorum.ekmek bitse market uzak yani.iki tanede arabamız var.benim ehliyetimde var.ama sürme sorunu var.ben aslında cok hevesliyim.bekarken kapının önünden biniyordum otobüse sorunum yoktu.evlendim hamile kaldım ögrenemedim.sonra bebekle nasıl ögrencem derken ikinci hamileliğim oldu.hiç fırsat bulamadım su araba derslerine.şimdide bebegim 2 aylık onu nereye bırakıp ögrencem.benimki yine önümüzdeki yaza kaldı...

eşimle bu konuda hiç sorun yaşamadık..başlarda ben öğretirim ne gereği var kursun diyordu..şimdi benden öne o git diyor:) bayan hocalarda var eğer eşin buna takılıyorsa..isteğe bağlı bayandan da ders alabiliyorsun..

sen biran önce al ehliyetini bence:) bunu bende çok duydum..hani olmaz olmaz dememek gerek şansa bırakma sonra kalıverirsin..hem biliyormuşsunda neyi bekliyorsun...

yaa işte eşim şimdi gitmeme izin wermiyo.ancak yeni yılda gidebilirsin diyo.aslında acele etmiyorum almak için eger diploma olmayana wermezlerse diye korkuyorum.:37:

darısı başıma inşallah.bende o kadar isiyorum ki artık.evim merkeze cok uzak bir yerde.yani her yere eşimle gidiyorum.ekmek bitse market uzak yani.iki tanede arabamız var.benim ehliyetimde var.ama sürme sorunu var.ben aslında cok hevesliyim.bekarken kapının önünden biniyordum otobüse sorunum yoktu.evlendim hamile kaldım ögrenemedim.sonra bebekle nasıl ögrencem derken ikinci hamileliğim oldu.hiç fırsat bulamadım su araba derslerine.şimdide bebegim 2 aylık onu nereye bırakıp ögrencem.benimki yine önümüzdeki yaza kaldı...

şöyle düşünün herşey hazır sadece zzaman derdindesniz:) maşallah iki çocuğunuz var arabanız var artık o iş de seneye kalıversin:) seneye hemen bir kursa başlarsınız bu sorunu da halletmiş oluverirsiniz..çocuklarla bol bol gezersiniz artık:):70:

geçmiş olsun allah acilen şifa versin.
engeller hep olacak ama yılmak yok:)
dün bende adana yı bilenler bilir menderes taraflarında kullandım şehir trafiğine gelene kadar eşimle:) direksiyonu bana verdi yokuş aşağı inerken bizimki bir panikle frene bas dedi.bende sen dedim hiç ağzını açma ne yaparsam yapayım lüften ağzını açma dedim:) nasıl olduysa tuttu kendini.ama onun konuşmaması bile bana moral oldu çok rahat kullandım..tabi o civarda dur kalk bir trafik yoktu..yani ben şu dur kalklı trafiğe girmek istiyorum bakalım..benimde yarın başlıyor kursum..
dileğim 12 saat kursun ardından okuluma gidip gelebilecek duruma gelmiş olmak..okula artık arabayla gidiyim geleyim istiyorum çok hemde çok.

sağol canım şimdi daha iyiyim,yarınakşam devam ediyorum kaldığım yerden:64:

yaaa bende varım bendeeeeeeeee araba kullanmak zorundayım ve nefret ediyorum hatta iğreniyorum taaaaa nerden bi araba gelirken ben acaip panik oluyorum kızlar yaaaaa

mrb arkadaşlar benimde dersler bitti yarın direksiyona başlayacağım ve çok heyecanlıyım :(((

yaa reyhan canım sana zahmet yarın bi sorsana lise diploması olmayanlara haziran ayından sonra ehliyet weremiyolarmış yeni yasa çıkmış.bu söylentimi yokssa gerçekmi çok merak eddiyorum.cwp bekliyorummmmmmmmmmmm:18::18::6:

yaaa bende varım bendeeeeeeeee araba kullanmak zorundayım ve nefret ediyorum hatta iğreniyorum taaaaa nerden bi araba gelirken ben acaip panik oluyorum kızlar yaaaaa

bende inan sen gibiydim...halen belki bu düşünecelerim vardır ama attım onları kuytu köşelere:)
herkes yapıyor..yapanda zevk alıyor demek ki var bir hikmet..diyelim ve başlayalım.erteledikçe korkularda büyüyor..
bugün başlıyorum kızlar kursa bir heyecan bir heyecan bende:) desteğinizle daha bir kararlı oldum:) destek bile veriyorum;)
:64:

ah canım yaw eşimle birbirimize giriyoruz görsen ya çok sağdan gidiyorum ya vites degiştirirken vitese bakıyom ya kalkarken tekleyerek kalkıyorum inan birbirimizi yiyoruz bu eski arabada alıştıydım yenide zorlanıyorum dün çıktık az çok sürdüm ama zordu inşallah bende öğrenirim yaaa

Back
X