Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

valla benim kocam süper bi öğretmen oldu bana, çok sakindir sadece egeçenlerde park ediyorum arabayı frene basacağıma gaza basmışım el frenini kaldırdı hemen napıyosun yaa diye bi sesini yükseltti sonra kendine geldi tamam canımolur böyle şeyler dikkatli ol falan yaptı. onun dışında ne hata yaptıysam hep öğreneceksin dedi geçti. gayet güzel öğretti valla. yalnız bile çıkabilirim trafiğe. kursada gitmedim hiç. ve hatta ehliyetim yok daha almadım. ha ehliyetsiz trafiğeçıkmıyorum tabiki o bi iki kez eşim yanımdayken oldu.
hayatta hala böyle kocaların olması sevindirici bı durum:60:

ahh ahhhh diyerek başlamak istedim nedense:) bende bu konudan muzdarip biriyim...öğrenme aşamasında bir kere ağaca çarptım 2000 tl...bir kere taşa takıldım çevreden yardım alıp arabayı çıkarabildim..daha neler neler...umudumu kaybettiğim anda bi başlık açtım burda öğrenemiyorum die..yapılan yorumlar sayesinde çok acele ettiğimi ve deneyim kazandıkça daha iyi kullanacağımı anladım...sonuç..şimdilerde işime arabayla gidiyorum..2.viteste (yavaş ama güvende hissediyorum kendimi) parkta sorunum var (çok tecrübe istiyo gibi geliyo bana bu park işi )bi de vites düşürdükten sonra kalkışta sorunlarım var ..bütün bu sorunların yanında tek artım cesaretim ve başaracağıma inanıyorum..sakın ümitsizliğe kapılma ve öğreneceksin inan bana :))

bende 8 sene önce ehliyetimi aldım ama trafiğe çıkmaya hiç cesaret edemedim.
Arada eşime söylediğimde çıkarttı o çok istiyor araba kullanmamı ama yolda o kadar agresifleşiyor ki, beni öyle sinirlendiriyo ki kavga gürültü eve dönüyoruz.. Ondan sonrada hevesmi kalır insanda.. İş yerim yakın olmasına rağmen 2 kere minibüse binmek zorundayım.. Her sabah ben minibüse yetişmek için acele ederken kapının önünde duran arabamızı görünce kendine nasıl kızıyorum. Bu arabanın yerine otomatik vites bi araba alırız dye bekliyorum artık, kendimden umudu o kadar kestim.
Ama özel ders hiç aklıma gelmemişti. şeytan diyor hiç haber vermeden başla ama oda olmaz neyse bakalım artık :D üff yine kafam karıştı kocam kesin yine muhalefet olacak ne gerek var filan falan die

Son düzenleme:
Ben kaç yıldır araba kullanıyorum ama babamın, erkek arkadaşımın yanında kullanırken tedirgin oluyorum çünkü onlar olur olmaz eleştiriyorlar. Ben kuzenime direksiyona çalıştırdım berbattı hiçbir ilerlemede yoktu ben artık dayanamadım bıraktım. Bir hafta geçmedi trafiğe çıkmış rahatça kullanıyordu. Sordum nasıl yaptın diye sabah erken saatlerde okula giderken en sağ şeritten kullanmış şimdi benim gibi her yerde kullanıyor. Bence ara ara tek başına çıkmaya çalış.

kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum:(
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs:14::14:
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?:kkk::kkk:

benim ehliyetim olmadan arabam olmuştu:)

Ehliyeti aldım ama kullanamadım 1 sene.Arabam kapıda ama ben taksi çağırıyordum:)))

Eşimde sözüm ona beni çalıştırdı boş arazide dolanıp duruyordum:), ama trafiğe cıkamıyordum hala...baktım bu böyle olmucak profosyonel birinden ders almam gerektiğine karar verdim...gazetede ilanla bulduğum bir bayandan ders aldım..Bende istanbulda yaşıyorum böyle bir şehirde ve lapa lapa karın yağdığı kış mevsiminde 8saatlik dersle trafiğe çıktım 15 senedirde trafikteyim...Boşuna 1 sene beklemişim, çalıştırsın diye eşime boşuna yalvarmışım...

Eşten, babadan, kardeşten alınan dersle olmuyor canım...

bence de bu iş aileden biriyle olacak bir iş değil. sonuçta ailemizdeki kişiler çok güzel araba kullanıyor olabilir. ama unutmayalım ki onlar sadece 'araba kullanmayı' biliyorlar. 'araba kullanmayı öğretmeyi' bilmiyorlar ki bu da profesyonellerin işi...

eşimin arabasını kullanamadım , kendime araba aldım , eşim güya beni çalıştırıyor , boş yollarda dön dön dur başka bişey yok , bi sabah işe gelirken benim araba ile gidelim ben kullanıyım dedim , kabul etti ...trafiğe ilk çıkışım dakika bir gol bir : yok yere eleştirdi ben de öfkelendim , çektim arabayı sağa , in dedim o da indi hiç itiraz etmeden :37: kaldım mı trafiğin orta yerinde bir başıma , elim ayağım birbirine dolaştı ama şükür kazasız belasız iş yerine geldimmm....eeee şimdi bu arabayı park etmek lazım , işyerindeki şoföre baktım yerinde yok , binanın önünde boş yer var ama geri geri park etmem lazım , imkanı yok , karizma sarsılacak :44: yakındaki otoparka gittim , iki tur döndüm , en sonunda gözüme kestirdiğim bi yere kafadan giriverdim :52:
ama bu işin bi de çıkışı var , otoparka giderken bildiğim bütün duaları okudum ki sıkıştırmış olmasalar arabayı diye :)) neyse uzun lafın kısası EŞLERLE BU İŞ OLMUYOR :kkk: Akşam havamı atmayı da unutmadım sensiz daha kolay oluyomuş öğrenmek diye ...şimdi şükür istediğim yere girip çıkıyorum

Pratikle olur bu isler. Hemen umutsuzluga kapilma. Kimse anasinin karninda ogrenmiyor araba surmeyi. Bol pratikle ogreneceksin merak etme. :)

kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum:(
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs:14::14:
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?:kkk::kkk:
Bu haldeyken anlattığına göre nasıl ehliyet aldın?

ben ehliyet alırken verecek olan hoca trafiğe çıkmayacağıma söz verdirtmişti, durumum o derece vahimdi yani, aldıktan 1 yıl sonrada kullanmadım ancak eşimle işlerimiz ayrılınca ve benim iş yerime gidebilmemin tek yolu araba kullanmak olunca iş başa düştü, kursa da gitmedim ilk direksiyonu aldığımda hızım 30-50 ydi ve kendi şeridimde yavaş yavaş seyrediyordum 25 km lik yolu 50-55 dk da alıyordum, ama ben kuralları çok iyi biliyordum, kitapta yazılı hali ile yani:) sıkışınca resmi kuralları ileri sürüp bir dolu insanla tartışa tartışa kullanmaya devam ettim arabayı, şu anda 2 yıllık şoförüm, bir iki kez kaldırıma çıkmanın dışında hiç kazam olmadı, yavaş sürdüğüm için bir dolu kazanın ucundan yırttım, beni sollayan araçların önümde kaza yapmış hallerine de çok tanık oldum, yılın aşağı yukarı tatilleri saymassak her günü araba kullanıyorum, yani ne kurs, ne bişey tek çaresi var pratik, korkmayıp çıkacaksın yola, ilk zamanlar sen arabayı yüklenirsin, sen arabayı sürersin, sonra bi bakarsın farkında bile değilsin arabayla katettiğin mesafenin... benim önerim budur.

benimde cumartesi günü direksiyon sınavım var.daha önce eşimle trafiğin olmadığı yerlerde pratik yaptırmıştı çokta çabuk kaptım araba işini..sağolsun eşim ehliyeti almadan bana arabada aldı .
gel görelerimki ben hala bazı korkuları atamadım az cesaretimde kırıldı bu korkulardan sanki trafikte asla kullanamıcam gibi geliyor çok detaylara takılıyorum .ya kaza yaparsam ya birine çarparsam..
10 gün kursta direksiyon eğitimi aldım hocalar çok güzel kullandığımı söğlüyor hatta erkek öğrencilerden iyi sürdüğümü söğledi hocam..kursları bilirisniz pekte deteya inmezler süre kısıtlı direksiyon sınavına girip geçseniz bile hala trafiye çıkacak kadar iyi değilsinizdir..
benim direksiyon derslerim de önceden az pratiğim olduğundan heralde 1 kere gösteriyolar yapıyorum geri git,parket,100 km çık..tabi bu halim hocaların işinede geliyo ve direksiyon derslerimde sanki hocaları gezdirmeye çıkarmış hissediyorum kendimi...
tabiki faydası oldu kendi adıma çünki trafikte kullanıyoruz kamyon,otobüs ve diğer arabalarla ışıkta durup tarafiğin akışına göre sürüş yapıyoruz.istop ettirme baştan beri yoktu bende,direksiyona hakimim aynalarada az çok anlamasamda 3-5 saniyede bir bakmak refleks oldu vites geçişlerim süper tek sorunum yokuşta kırmızı ışıkta beklemek.arabayı hiç kaydırmadım ama direksiyon sınıvaı güzergahında yokuşta art arda 2 ışık var ve burda arabayı kaydırmaktan çok korkuorum.
tek başıma arabayı alıp götürmek bana hayal gibi tek sebebi korkum vede tam hazır olmamam..
eşim sınavı geç daha çok pratik yaparız diyo öle bağırmaz sabırlıdır eşim ama ben onun yanında heyecanlanıyorum hocaların yanında daha iyiyim..

kızlar ben de yavaş yavaş pratik yapmaya başladım, 18ime girer girmez almıştım kaç yıl oldu evlenip kendi otomatik arabamızı alınca başladım. evimin olduğu semt çok rahat, hep siteler var,yollar geniş. alışveriş merkezlerine de gidebiliyorum, hastaneye de. ama gelin görün ki ben park özürlüyüm. arabayı geri geri çıkarırken sürttüm ön yan tarafını, boyası kalktı allahtan ezilmedi. çok üzüldüm azmim çok kırıldı. arkamda bi sürü araba bekliodu, hadi hadi diye eşim de ısrar ediyoru,bi de yağmurdan göremedim işte. tekrar nasıl gaza gelicem bilmiyorum.:59:

kızlar ben de yavaş yavaş pratik yapmaya başladım, 18ime girer girmez almıştım kaç yıl oldu evlenip kendi otomatik arabamızı alınca başladım. evimin olduğu semt çok rahat, hep siteler var,yollar geniş. alışveriş merkezlerine de gidebiliyorum, hastaneye de. ama gelin görün ki ben park özürlüyüm. arabayı geri geri çıkarırken sürttüm ön yan tarafını, boyası kalktı allahtan ezilmedi. çok üzüldüm azmim çok kırıldı. arkamda bi sürü araba bekliodu, hadi hadi diye eşim de ısrar ediyoru,bi de yağmurdan göremedim işte. tekrar nasıl gaza gelicem bilmiyorum.:59:

bence hevesini kırma kendini idare edcek kadar kullanıyorsun hiç değilse zamanla ustalaşırsın.
park etmek zaten pratikle olacak bişi gibi zaman buldukça partik yap bu konuda .
birde insan kendi kararını kendi vermeli yani arabada biri sizi yönetiyorsa hep hata yapılıyo
benim fikrim tek başına yada yanında biri varsa şöferin siz olduğunu hissettirin..
ben daha yolun çok başındayım ama gözlemlerim bu..

sürekli pratik yaparak geliştirebilirsin ancak. araba kullanmaya ara verdiğimzide bile afallıyoruz biraz. ya özü değil o korkma kendine güven duyarak bin ilk önce. kalkışları doğru yapıyorsan hızda problem yok öndeki aracı takip mesafesinde takip et yavaşlayınca frene basarsın az az ama birdne basarsan arkanda seni takip eden zor duruma düşer. ara sokaklarda birde boş arazilerde sürekli pratik yap. ama yinede şehir trafiği dahada farklı daha girerken stres yapıyor insan. merak etme sen devamlı kullanınca alışıyorsun ama

ehliyet sınavından 1 hafta önce kaza yaptım. kafamda dikişle sınava girdim :) ve arabayı doğru düzgün kullanamadım. çünkü debriyajı problemli bir brodway dı . anca o kadar sürülürdü. arabayı kaldıramadım bile. neyseki geçtim :)

ama trafige çıkıyorum. küçük bir ilçedeyim. canım isterse kullanıyorum. işe yürüyerek geliyorum çünkü. arkadaşlara oturmaya giderken. çocuğumu doktora götürürken kullanıyorum genelde. hala acemiyim gerçi. ama cesaretli olup, üstüne birde heyecan yapmazsan çoook rahat kullanırsın. araba korkulacak bişey değil

Back
X