• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullananan bayanlar yardım!

canım bizim arabamızda otomatik.bi arıza yaşamadık çok şükür evet şanzımanmı ne arızası olabiliyomuş o da pahalıymış yaptırması.ama kullanımı çok rahat.hiç sıkıtı yaşamazsın, ben ank da yaşıyorum trafiği ist a çok yakın.dur kalklar çok olacağı için vitesli seni yorar.benim eşimde otomatik istemiyodu hiç vitesli kullanmak keyifli derdi fakat 1 yıldır araba bizde ve çok rahatım gereksiz vitesli araba diyor.bende aşırı cesaretsizdim araba kullanma konusunda.belki komik gelebilr ama otomatkte özel derste aldım, ne korkum kaldı ne bişey.hoca yol ustalıklarını öğretti viteliyle yine o ustalıkları yapmaya çekinirdim ama otomatik iyi ya.birkaç kerede işe geldim ders aldıktan hemen sonra yni geçen hafta.acayip rahat.bence otomatik iyi ya yorma kendini, imkanın varsa 2-3 binde bu rahatlığa değer hani.birde arkadaşın biri demiş, otomattiği satmak zor diye, ben aksini düşünüyorum etrafımdaki baba yaşlarındaki usta sürücü erkekler dahil artık otomatik tercih ediyor.ama tabi kişisel tercih bişey diyemem.

Son düzenleme:
canım bizim arabamızda otomatik.bi arıza yaşamadık çok şükür evet şanzımanmı ne arızası olabiliyomuş o da pahalıymış yaptırması.ama kullanımı çok rahat.hiç sıkıtı yaşamazsın, ben ank da yaşıyorum trafiği ist a çok yakın.dur kalklar çok olacağı için vitesli seni yorar.benim eşimde otomatik istemiyodu hiç vitesli kullanmak keyifli derdi fakat 1 yıldır araba bizde ve çok rahatım gereksiz vitesli araba diyor.bende aşırı cesaretsizdim araba kullanma konusunda.belki komik gelebilr ama otomatkte özel derste aldım, ne korkum kaldı ne bişey.hoca yol ustalıklarını öğretti viteliyle yine o ustalıkları yapmaya çekinirdim ama otomatik iyi ya.birkaç kerede işe geldim ders aldıktan hemen sonra yni geçen hafta.acayip rahat.bence otomatik iyi ya yorma kendini, imkanın varsa 2-3 binde bu rahatlığa değer hani.birde arkadaşın biri demiş, otomattiği satmak zor diye, ben aksini düşünüyorum etrafımdaki baba yaşlarındaki usta sürücü erkekler dahil artık otomatik tercih ediyor.ama tabi kişisel tercih bişey diyemem.

Keşke 2 3 bin olsaydı aradı ki fark benim begendiğim modelde 5 milyar fark var sonuçta 1 yıl sonra evlenicem çokta masrafa girmiyim diyorum bakalım bide nişanlımla konişim olur derse manuel alıcam zaten stop falan ettirme sorunum yok sadece cesaretim yok mesela kamyonların çok oldugu yere gelşnce süremiyorum nişanlıma veriyorum direk 😞

Keşke 2 3 bin olsaydı aradı ki fark benim begendiğim modelde 5 milyar fark var sonuçta 1 yıl sonra evlenicem çokta masrafa girmiyim diyorum bakalım bide nişanlımla konişim olur derse manuel alıcam zaten stop falan ettirme sorunum yok sadece cesaretim yok mesela kamyonların çok oldugu yere gelşnce süremiyorum nişanlıma veriyorum direk 😞

hmm anladım.evlilik önceside o paralar çok değerli tabi.cesaret olayına gelince, bende de aşırı eksikti.manuelde azda olsa tecrübe vardı fakat aynı sebeplerden çok çekinirdim kamyonlar ve ani vites değişikliği.otomatiktede yapamam sanırdım ama hocasına denk geldim verdi gazı şimdi byüük arabalardan çekinmiyorum.şimdi sizin yerinize kendimi koyarsam evet manuel alırdım arabamı birde 10 ders filan o büyük arabaların olduğu yerde kursun arabasıyla ders alırdım korkumuda atardım.cidden işe yarıyo çünkü zaten pedallar hocada var diye ver gazı :) inş gönlünüzce alırsınız ..

Kizlar biz de gecen gün bir polo beğendik. 3 yaşında 89bin km de. Ilk aracimiz olacak. 3 yerde lokal boya var dendi buyuk ihtimalle yandan surtmus ama bakalim.Bugun ekspertize goturecegiz bi sikinti cikmazsa almayi düşünüyoruz.yanimda babam olucak o epey anliyor bu islerden ama yine de bir seyler gozden kacarsa diye korkuyorum Siz ne dersiniz polo lar nasıl nelere dikkat etmek gerek?bu tarz bir araba en fazla kac tl eder?bi de biz hic araba kullanmayi bilmiyoruz henuz ehliyetimiz de yok ehliyet ten sonra alacagimiza once alalim hem çalışma imkanimiz da olur diye dusunduk.o yuzden manuel vites dusunduk ilerde belki otomatige geceriz

Kizlar birazdan araci servise goturcez. Yanimda babam olacak ama hic arabadan anlamadigim icin yine de korkuyorum. Ayrica arac e devlet sisteminde rehinli gorunuyor. Sanirim krediyle almis sahibi. Biz gelene kadar rehin kaldirma isini halledin dedik adama o da tamam dedi. Bi sikinti cikmaz dimi?

bence de otomatik al,iyi düşün,öğreninceye kadar model tercihini gözden geçirebilirsin,benim otomatik,eşimin arabası manuel,istanbul a geldiğimiz zaman eşim manuelde o kadar çok yoruluyor ki, otomatik satılmaz diye bir şey yok,aksine şu an herkes otomatik tercih ediyor, tek kelimeyle rahatlık:)

ben hep manuel kullandım bence araba kullanmak manuelde zevkli otomatikte nasıl oluyor bilemiyorum ama vites değiştirmek senin arabayı daha iyi tanımana sebep oluyor bence yokuşta virajda otobanda araba sollarken vs kullandığın arabanın atikliğini ve gücünü manuel viteste iyi biliyorsun. ben ayda en az 2000km yol yapıyorum kamyonculardan geri kalmam:)) o yüzden manuel al daha iyi öğrenirsin ve sorun yaşamazsın

hmm anladım.evlilik önceside o paralar çok değerli tabi.cesaret olayına gelince, bende de aşırı eksikti.manuelde azda olsa tecrübe vardı fakat aynı sebeplerden çok çekinirdim kamyonlar ve ani vites değişikliği.otomatiktede yapamam sanırdım ama hocasına denk geldim verdi gazı şimdi byüük arabalardan çekinmiyorum.şimdi sizin yerinize kendimi koyarsam evet manuel alırdım arabamı birde 10 ders filan o büyük arabaların olduğu yerde kursun arabasıyla ders alırdım korkumuda atardım.cidden işe yarıyo çünkü zaten pedallar hocada var diye ver gazı :) inş gönlünüzce alırsınız ..

Çok sağol canım şimdi bi araba buldum manuel micra bakim nişanlım bi konuşsun onu alıcaz galiba. Keşke bende hoca tutsam bizimkiler ne gerek var hocaya biz gösteririz sana diye dır dıra başlar en baştada nişanlım 😃bi araştırım hoca işini kaza yapmak istemiyorum çünkü :)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben hep manuel kullandım bence araba kullanmak manuelde zevkli otomatikte nasıl oluyor bilemiyorum ama vites değiştirmek senin arabayı daha iyi tanımana sebep oluyor bence yokuşta virajda otobanda araba sollarken vs kullandığın arabanın atikliğini ve gücünü manuel viteste iyi biliyorsun. ben ayda en az 2000km yol yapıyorum kamyonculardan geri kalmam:)) o yüzden manuel al daha iyi öğrenirsin ve sorun yaşamazsın

Şimdi bi araba buldum manuel bakalım olursa onu alıcaz inşallah 😃 ooo 2000 km baya çokmuş 😃 benim evimle iş yerime dün haritadan baktım 2 mil uzaklıktaymış yani 5 6 km araada var yakın yere gidip gelicem zaten azcık viteslide dur kalk yaparım napalım zorlancam biraz ama olsun zaten el alışkanlığın olunca kolaymış öyle diyolar 😃

Ben arabayı babamın 20 yıllık manuel arabasında öğrenmiştim. Yıllarca onu sürdüm. Sonra babam otomatik vitesli yeni bir araba aldı. Sonra onu da sürdüm.

Alıştıktan sonra Manuel'in bir zorluğu yok. Ama otomatikle kıyaslayınca iş değişiyor. İnsanlığa otomatik gibi bir imkan tanınmış sonuçta. :D Şuan manuel araba alan insanların boşuna hamallık çektiğini düşünüyorum. Araba arayışındayız, gerekirse 2 yaş daha eski olsun otomatik olsun diyoruz.

Tamam manuel de de imkansız bir araba değil. Ben 18imde ankara trafiğine Manuelle girdim. Hani zamanında alınmış bir şey olur, manueldir, kullanırsın dünyanın sonu değil. Ama önünde manuel ve otomatik seçenekleri varsa otomatik seç derim.

Manuel zevkini git playstasion da yaşa. Manuel'in zevkli olması anca 60lık şöförlerin diyebileceği bir şey. Veya bu rahatlığa alışmamış olanların.

Benim aracımda otomatik vites çok gezen biri değilim çoğu zaman kullanmıyorum bile ondan düz almayı hiç düşünmedim. hyundai i10 aldım ikinci el 1 buçuk yıldır benimle çok mutluyuz beraber:29:Mutlaka otomatik vites almalısın çok rahatlığı var bisiklet gibi:1:

Dediğiniz gibi otomatik gibi bir imkan var,fazla yakıyor olabilir ama onun da az yakanı çıktı şimdilerde. Yani araba kendi kendine vites atabiliyoken ben niye kasayım kendimi :) bisiklet gibi bişey otomatik araba çok kolay. Gerçek araba kullanmak manuel kullanmaktır saçmalığını da bi türlü anlayamadım doğrusu. Araba arabadır işte ikisi de aynı yere götürüyor :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bi kaç tane sorum olucak öncelikle viteste çok karasızım manuel vitesli araba almakmı mantıklı yoksa otomatik mi? Otomatikte arıza çıkıyo diyolar otımatik vites arabası olanlar yazarsa sevirinirim. Bide otomatik vites arabalar daha pahalı aynı arabayı daha ucuza manuel almak daha mantıklı ama trafikte rahat edebilir miyim? İstanbulda oturuyorum bi kaç kere manuel vitesli araba kullandım stop ettirme derdim yok ama vites değiştirirken yerlerini karıştırıyorum falan. Ne kadar zamanda kendinize güvenerek araba kullandınız ilk tek basıma araba kullanırken nelere dikkat etmek lazım yardımcı olursanız çok sevinirim :)

istanbul gibi bir şehirde araba kullanmak nasıldır bilmiyorum.
ama bence herkes manueli bilmeli, ben manuel sürerken gerçekten araç sürdüğümü hissediyodum :)
yarı otomatik alabilirsiniz.
vites yerleri en fazla 1 ayda el alışkanlığı oluyor sonra bakma ihtiyacı bile hissetmiyorsunuz.
ben trafiğe çıktığım 3. gün kaza yaptım park halindeki araca çarptım :)
ama yılmadım devam ettim.
şimdi arabamı sattım ama araba kullanmayı çok özledim.
ki ben araba sürebilecek son insandım bence.
herkes sürebilir diyorum bu yüzden, hiç tereddüt etme.

istanbul gibi bir şehirde araba kullanmak nasıldır bilmiyorum.
ama bence herkes manueli bilmeli, ben manuel sürerken gerçekten araç sürdüğümü hissediyodum :)
yarı otomatik alabilirsiniz.
vites yerleri en fazla 1 ayda el alışkanlığı oluyor sonra bakma ihtiyacı bile hissetmiyorsunuz.
ben trafiğe çıktığım 3. gün kaza yaptım park halindeki araca çarptım :)
ama yılmadım devam ettim.
şimdi arabamı sattım ama araba kullanmayı çok özledim.
ki ben araba sürebilecek son insandım bence.
herkes sürebilir diyorum bu yüzden, hiç tereddüt etme.

Allaha şükür sürüyorum sürmesinede iş sürmekle bitmiyo ki 😃 bunun sollaması var yandan geçen manyak kamyoncusu var 😃 en çok neyden korkuyorum biliyo musun hani böyle gidiyosun gidiyosun bi anda önde trafik oluyo ya yavaşlıyamıycam sanki onlara çarpcakmışım gbi geliyo yan yana bi sürü araba sanki hepsine çarpıcam 😃 inşallah kazasız belasız atlatırım 😃 buarada manuel almaya karar verdim 😃

9 senedir manuel kullanıyorum,ilk arabaya sürmeye başladığın zaman belki biraz zorluk çekersin ama ileride farkında olmadan zaten kendin farkında olmadan vitesleri geçirmeye başlıyorsun,elin alışıyor yani.

otomatik hiç kullanmadım ama vites değiştirmeden dümdüz gaza frene basarakta araba kullanmak zevkli olmaz bence diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
9 senedir manuel kullanıyorum,ilk arabaya sürmeye başladığın zaman belki biraz zorluk çekersin ama ileride farkında olmadan zaten kendin farkında olmadan vitesleri geçirmeye başlıyorsun,elin alışıyor yani.

otomatik hiç kullanmadım ama vites değiştirmeden dümdüz gaza frene basarakta araba kullanmak zevkli olmaz bence diye düşünüyorum.

Gaza basıp vitessiz gitmekte çok cazip aslında çarpışan araba gibi 😁😁😁 ama manuelde karar kıldım allahın izniyle manuel alıcam 😃

birileri manuel kullanmayı kendinde üstünlük olarak görüyor sanırım .
bitmiyor bu insanların egosunu tatmin etme yarışı :ssz:

Bi kaç tane sorum olucak öncelikle viteste çok karasızım manuel vitesli araba almakmı mantıklı yoksa otomatik mi? Otomatikte arıza çıkıyo diyolar otımatik vites arabası olanlar yazarsa sevirinirim. Bide otomatik vites arabalar daha pahalı aynı arabayı daha ucuza manuel almak daha mantıklı ama trafikte rahat edebilir miyim? İstanbulda oturuyorum bi kaç kere manuel vitesli araba kullandım stop ettirme derdim yok ama vites değiştirirken yerlerini karıştırıyorum falan. Ne kadar zamanda kendinize güvenerek araba kullandınız ilk tek basıma araba kullanırken nelere dikkat etmek lazım yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Mesele manueli kullanıp kullanma derdi değild de,kolayı varken neden kendini zorlayasın.Fren debriyaj,fren debriyaj.Hele ki İstanbul gibi bir yerde en iyisi otomatik.

kullana kullana o sıkıntın geçer ben otomatikten zevk almam dıye dusunuyorum o kadar alıstımkı normal vıtese hem bence de o kadar fark vermek sacma ama ıstanbul gıbı bır yerde otomatık vıtesı avantajı olmaz dıyemem uygun vıtesı kendı ayarlayacagı ıcın yakıtta bıle fark olabılır

Back
X