Araba değiştirme hakkında

Önce kredinizi bitirmelisiniz.Onlar birinin maaşıyla geçinip diğerininkiyle gecinebilir fakat
Kredi çekmek zaten kolay değil.200 bin üstüne koyup iyi bir araba almak da mümkün değil.Ortalik karışık zaten.Hic gaza gelmeyin bence

2012 i20 çok sorun çıkaran bir araba değil. Periyodik bakım, şanzıman yağı ekleme, hidrolik yağı ekleme, fren disklerini balatalarını kontrol ettirme gibi işleri yapıyorsan zaten daha uzun süre binersin.

Bileğinin hakkı, alnının teri ile almışsın arabanı. İnsanların sözüne kulak asma. Benim arabam da eskidi, bana da diyorlar değiştir diye ama şu anki bütçe ile o segmentte bir araba alabilmem mümkün değil. Devir eldekine iyi bakma devri. Ha ilerleyen zamanda elin bollaşır o zaman gerekeni yaparsın zaten. Sıkıntıya düştüğünde o insanlar sana yardım etmeyecek.

bence insanın maddi olarak iyi durumda olmasını uzak tanıdıklar istemez. siz çok zengin olsanız 11 yıllık araca binip onu krediyle almazsınız. bunu gayet iyi biliyorlar. değiştirsene yeaa gibi gevşek yorumlar sizi üzmek için. sanki yeni araç almayı siz bilmiyorsunuz. zar zor kredi çekip alsanız aynı insanlar yüzünüzü hayırlı olsun diyecek arkanızdan neyine güvendi de aldı zaten tek maaş diyecek. onları tatmin edemezsiniz. insanların size şunu yap bunu yapma yorumları sizin fazla mülayim olduğunuzu gösterir. biraz soğuk durun ki yorum yapamasınlar. bence çok az insan bizim hayrımıza iyi niyetli yorum yapar. gerisi ego tatminidir.

Kendilerinin maaşları toplamda 50 bini buluyor benim 17 bin bana aylık 9 bin ödemelik kredi çek diyor 🤦‍♀️
Aslında daha akıllıca.. Araba bu dönemde kendisini birkaç ayda amorti ediyor yani çektiğiniz kredi bir kaç ayda sıfirlıyor resmen.. Araba artık hizlı değerleniyor.

Arkadaşlarınız söyledi diye değil. Gercekten bekarsanız 17 bin liraya gayette yatırım yapabilirsiniz. 3 sene sonra tekrar bir şeyler yapabilirsiniz. Bana mantıksız gelmedi.

Araba şu dönem gerçekten de kazandıran birsey ama. Biz mart ayında megane hatchback aldık 264 bine, 110 bin km de. Bugün eşimle satıp üstüne 100 bin kadar birikmişimiz var onu ekleyip yeni bir araba mi alsak dedik. Sahibindende piyasasına baktı eşim 400 bin civarı olmuş bizim araç 😯 millet kafasına göre mi yazıyor piyasa bu kadar uçtu mu bilmiyorum. 3 ayda 120 bin kar gelebilir mi üstüne aracın ?

Canim istiyacim yok yenisine de gec

Cok enteresan muhabbetler bunlar.

Benim team lead in arabasi benimkinden dusuk model, muhtemelen adam benim 2 katim maas aliyor. Herkesin kendi tercihi neticede, ne haddime arabani degistir demek.

milletin dediklerine bakma evet yükseltmek güzel olur bekarsın ama bi yandan tek yaşıyorsun ev gideri vs herşey senin üstünde kredini bitir birikimin ile yine aklında varsa bir kredi daha çeker elindekileride ortaya koyarak değiştirebilirsin kaldıki i20 benimde çok sevdiğim bir araç :)

Arkadaş cevrenize ne ben anlamadim,sanki tofaş /şahin altınızdaki araba,ayrıca 2012 model olduğunu niye biliyorlar ki? Hani size cok masraf çıkarir,yolda kalır vs anlarım ama su an işinizi görüyorsa cidden gerek yok.
Öte yandan halihazırda kredi öderken bence gereksiz bir masraf kalemi olur size. Kenara atın elinizdeki paranın üzerine birikim yapın ,taksitler bitince tekrar değerlendirirsiniz durumu.

Kredi çekip borç altına girme.
Paranı altın yap biriktir.
Sonra değiştirirsin aracını.
Onun bunun gazına gelme ya.
5 kuruşsuz araba için mi çalışacaksın .
Şu an istesem altıma Audi çekerim ama gereksiz buluyorum arabaya bu kadar para yatırmayı ne gereği var .
Bana çok saçma geliyor .
Paran varsa arsa al ev al yatırım yap ama araba için yıllarca çalış öde saçmalık.
Varsa paran alırsın tabi çok acilse ama yoksa yok yani

Merhaba arkadaşlar. Benim 2012 model i20 marka arabam var. 2 yıl oldu alalı. Zaten acemiydim. Kendim bekarım. Aileme maddi yönden yardım ettim için 7. Senemin sonunda alabildim arabayı. 9 yıldır çalışıyorum yoksa.
Şimdi 80 bine yakın bir param var. Onun dışında bir birikimim yok. Araba kredim de daha 1 sene var(3300 tl)
Canımı sıkan ve aklıma takılan bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. Ben kendim öğretmenim. Arkadaş ortamında konuşurken bana arabanı değiş bence yükselt modelini falan diyorlar. Ben ailemden ayrı yaşıyorum. Arabayı değişmek istesem kredi çekmem gerekecek. 2018 üstü araç almam için de en az 200 bin kredi çekmem gerekecek. Bu arkadaşlar da evli. Eşleri de kendileri de çalışan kişiler. Bekarken arabaları olmayan ama bana gelince söyle yapsan böyle yapsan çok iyi olur deyip benim canımı sıkmaya başladılar 🤦‍♀️ Ben de biraz salak olduğum için aklıma takılıyor işte. Kiradır giderlerdir derken tekrar kredi çekip geçinmem zor olacak. Sizce mantıklı mı borcun altına girip araba yükseltmek. Yoksa elimden geldiğince kalan parayla altın yapıp şuanki kredim bittikten sonra mı düşüneyim?
Bana akıl değil para verin benim aklım yeterli diyin geçin. İ20 aracım vardı sattık Vitara aldık. Okadar pişmanım ki başka arabaya binince anladım. Arıza vermiyorsa satmayın bence. Çevredeki arızaları sallayın. Canım i20 mim bir arabada olması gerekenler var minik park sorunu yok dağ tepe gidiyor yolda bırakmıyor parcasi uygun tam bayan arabası.

Araba şu dönem gerçekten de kazandıran birsey ama. Biz mart ayında megane hatchback aldık 264 bine, 110 bin km de. Bugün eşimle satıp üstüne 100 bin kadar birikmişimiz var onu ekleyip yeni bir araba mi alsak dedik. Sahibindende piyasasına baktı eşim 400 bin civarı olmuş bizim araç 😯 millet kafasına göre mi yazıyor piyasa bu kadar uçtu mu bilmiyorum. 3 ayda 120 bin kar gelebilir mi üstüne aracın ?
Kar değil enflasyon sizin alacağınız araç da ona göre arttı.100 bin fark varken 200 binlere çıkıyor fark

Gelebilir.. O yüzden araba şimdi iyi bir yatırım oldu.

Merhaba arkadaşlar. Benim 2012 model i20 marka arabam var. 2 yıl oldu alalı. Zaten acemiydim. Kendim bekarım. Aileme maddi yönden yardım ettim için 7. Senemin sonunda alabildim arabayı. 9 yıldır çalışıyorum yoksa.
Şimdi 80 bine yakın bir param var. Onun dışında bir birikimim yok. Araba kredim de daha 1 sene var(3300 tl)
Canımı sıkan ve aklıma takılan bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. Ben kendim öğretmenim. Arkadaş ortamında konuşurken bana arabanı değiş bence yükselt modelini falan diyorlar. Ben ailemden ayrı yaşıyorum. Arabayı değişmek istesem kredi çekmem gerekecek. 2018 üstü araç almam için de en az 200 bin kredi çekmem gerekecek. Bu arkadaşlar da evli. Eşleri de kendileri de çalışan kişiler. Bekarken arabaları olmayan ama bana gelince söyle yapsan böyle yapsan çok iyi olur deyip benim canımı sıkmaya başladılar 🤦‍♀️ Ben de biraz salak olduğum için aklıma takılıyor işte. Kiradır giderlerdir derken tekrar kredi çekip geçinmem zor olacak. Sizce mantıklı mı borcun altına girip araba yükseltmek. Yoksa elimden geldiğince kalan parayla altın yapıp şuanki kredim bittikten sonra mı düşüneyim?
Borcunu onlar mı ustlenecekte akıl veriyorlar. İ20 güzel bı araba arıza sorun çıkartmıyor da hiç gereği yok borç altına girip sıkıntı çekmenin.

Kız milleti boşluktan sana laf atmış sen de ciddiye almışsın bana da ikinciyi doğur diyorlar sen bakacaksan olur diyorum susuyorlar sen ödeyeceksen olur panpa de :KK70: bak dolar 21 olmuş ekmek 10 lira olur diyorlar dert mi yok bacim :s

X