Araba değiştirme hakkında

hiç değmez yaa vallahi yurtdışında insanlar bizden kötü arabalara biniyor bu gösteriş bizde var arabandan memnunsan asla borca girme ülkede gelmekte olan ekonomik kriz var
eski arabalar bir de otomatik vitesse bi zaman sonra çok arıza çıkarmaya başlıyor. o da bi dolu masraf. hele bir de şanzımansa

Kendilerinin maaşları toplamda 50 bini buluyor benim 17 bin bana aylık 9 bin ödemelik kredi çek diyor 🤦‍♀️
Onlar senin gelir gider durumunu bilmez.
Öğretmensin, maaşın var, keyfin rahatın yerinde
Etrafına bi bak , şu kazandığını ye ,parayı napıosun , şu kötü arabadan kurtul artık demek istiyorlar

Kira, faturalar, araba taksidi derken… eee sen yaşamayacak mısın? Bence belli bir birikimin olduktan sonra kredi / borç içine gir/arabanı takas et.
Kenara para at.

Kira-araba taksidi-ev faturaları-yeme içme..??
Bana para mı kalıyor
Ben halimden memnunum de
Ayh Ben nasıl düşünemedim değiştirmeyi, de…
Yada , zekatınızı bu kardeşinize verin de
Ti ye al 🤣🤣
Canını sıkma, insan herşeyi istiyor ama olmayınca napalım moralini bozma
Ama birikim yap muhakkak

Merhaba arkadaşlar. Benim 2012 model i20 marka arabam var. 2 yıl oldu alalı. Zaten acemiydim. Kendim bekarım. Aileme maddi yönden yardım ettim için 7. Senemin sonunda alabildim arabayı. 9 yıldır çalışıyorum yoksa.
Şimdi 80 bine yakın bir param var. Onun dışında bir birikimim yok. Araba kredim de daha 1 sene var(3300 tl)
Canımı sıkan ve aklıma takılan bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. Ben kendim öğretmenim. Arkadaş ortamında konuşurken bana arabanı değiş bence yükselt modelini falan diyorlar. Ben ailemden ayrı yaşıyorum. Arabayı değişmek istesem kredi çekmem gerekecek. 2018 üstü araç almam için de en az 200 bin kredi çekmem gerekecek. Bu arkadaşlar da evli. Eşleri de kendileri de çalışan kişiler. Bekarken arabaları olmayan ama bana gelince söyle yapsan böyle yapsan çok iyi olur deyip benim canımı sıkmaya başladılar 🤦‍♀️ Ben de biraz salak olduğum için aklıma takılıyor işte. Kiradır giderlerdir derken tekrar kredi çekip geçinmem zor olacak. Sizce mantıklı mı borcun altına girip araba yükseltmek. Yoksa elimden geldiğince kalan parayla altın yapıp şuanki kredim bittikten sonra mı düşüneyim?
Ben de öğretmenim araba değiştirmeyi düşünüyorum. Valla bizim okuldakiler nasıl yapcam bu devirde zor diyor. Siz nerenin öğretmenisiniz de etrafinizdakiler gevşek gevşek konuşuyor. Hepimiz altı üstü aynı maaşı alıyoruz o da kuş. Bir öğretmen olarak benim maaşım okulun işçi statusundeki hizmetliyle aynı. Alsın hizmetli de. Ama öğretmenler olarak surunuyoruz yani. Sizinkiler kocadan zengin olmalı. Hiç de sallamayın. İki yıl olmuş alalı daha borcu bitmemiş. Seviyorum ben minnosumu deyin. Kimseyi de takmayın. Ben öyle diyorum kendi kendime de 🤣

temmuzda en düşük memur maaşı 22 bin olacak dedi cumhurbaşkanı. gaza geldi tabi seçim vs😂 ama yapar. kendisi hakkında görüş belirtmeyim ama söylediklerini yapıyor genelde.öğretmen de 25 falan olur diye düşünüyorum. ona göre hesap yapın.
Yalnız daha sonra açıklama yapıldı yanlış anlaşıldık brüt 22 demek istemiştik diye. Sonra yine net dendi. Karıştı orası biraz. Dikkatli olun

Son düzenleme:
2012 model arabayı yaş olarak daha genç bir arabaya çevirmezseniz birkaç yıla daha çok sıkıntı çıkaracaktır,etrafınız ondan söylüyor. Kendilerinin arabaları yoksa bile model gençleştirmezseniz başınıza iş açacağınızı biliyorlardır.
Bence sıfır araba alacaksanız evet altına yatırım yapıp bekleyin. Ama ikinci el ile değiştirecekseniz bir an önce değiştirin,etrafınıza haber salın yeni bir model satacak olan olursa sizi arasın,tanıdık galerici varsa haber versin vs.

2012 model arabayı yaş olarak daha genç bir arabaya çevirmezseniz birkaç yıla daha çok sıkıntı çıkaracaktır,etrafınız ondan söylüyor. Kendilerinin arabaları yoksa bile model gençleştirmezseniz başınıza iş açacağınızı biliyorlardır.
Bence sıfır araba alacaksanız evet altına yatırım yapıp bekleyin. Ama ikinci el ile değiştirecekseniz bir an önce değiştirin,etrafınıza haber salın yeni bir model satacak olan olursa sizi arasın,tanıdık galerici varsa haber versin vs.
Sıfır araba almak istemiyorum. Yazın bakacağım duruma göre. Zam olayı belli olursa ona göre alabilirim ancak.

Ben de öğretmenim araba değiştirmeyi düşünüyorum. Valla bizim okuldakiler nasıl yapcam bu devirde zor diyor. Siz nerenin öğretmenisiniz de etrafinizdakiler gevşek gevşek konuşuyor. Hepimiz altı üstü aynı maaşı alıyoruz o da kuş. Bir öğretmen olarak benim maaşım okulun işçi statusundeki hizmetliyle aynı. Alsın hizmetli de. Ama öğretmenler olarak surunuyoruz yani. Sizinkiler kocadan zengin olmalı. Hiç de sallamayın. İki yıl olmuş alalı daha borcu bitmemiş. Seviyorum ben minnosumu deyin. Kimseyi de takmayın. Ben öyle diyorum kendi kendime de 🤣
Eve iki maaş girip ev de kendilerinin olunca böyle konuşuyorlar. Bana ev al diyen bile oldu. En son sen neden bekarken bir şey yapmadın dedim. Krediye bulaşmak istemiyorum deyince suanda da kredi çektiniz ama dedim ben de. Çünkü aylık 9 bin tl araba kredisi ödüyorlar

Yalnız daha sonra açıklama yapıldı yanlış anlaşıldık brüt 22 demek istemiştik diye. Sonra yine net dendi. Karıştı orası biraz. Dikkatli olun
yapılır bence. ama değişen bir şey olmuyor tabi.maaş arttıkça fiyatlar da ona paralel artıyor. hayırlısı bakalım

araya adam sokmadan ve fazladan el altından para vermeden sıfır çok zor maalesef

İki kişi çalışıyoruz 2009 model Fiat linea kullanıyoruz iki çocuğumuz var ev kredisi ödüyoruz millete kalsa bize de diyorlardı arabanızı değiştirin diye hatta esim bi ara niyetlendi yok dedim önceliğimiz ev almak el aklına uysaydık hala kiradaydik. Hesabınızı en iyi siz bilirsiniz yarın paraya sıkışsaniz el demicek yardım edelim diye.

araya adam sokmadan ve fazladan el altından para vermeden sıfır çok zor maalesef
Hiç bilemiyorum,ben iki gün önce aldım ama iyi bir araba değil,ticari olarak geçiyor. Belki de ondandır.

Gönlüm her zaman binek arabada ikinci el. Temiz araba satan galeriler var,araştırıp bulmak lazım.

Hiç bilemiyorum,ben iki gün önce aldım ama iyi bir araba değil,ticari olarak geçiyor. Belki de ondandır.

Gönlüm her zaman binek arabada ikinci el. Temiz araba satan galeriler var,araştırıp bulmak lazım.
öyle saçma bir piyasa var ki 2. eller sıgırdan pahalıya satılıyor. çünkü sıfır bulunmuyor maalesef. karaborsa stok el atından satma her şey var

Eve iki maaş girip ev de kendilerinin olunca böyle konuşuyorlar. Bana ev al diyen bile oldu. En son sen neden bekarken bir şey yapmadın dedim. Krediye bulaşmak istemiyorum deyince suanda da kredi çektiniz ama dedim ben de. Çünkü aylık 9 bin tl araba kredisi ödüyorlar
Bekar ogretmen olarak bir yıl yaşadım. Borç içindeydim. Gezmeden, giymeden, yemeden param biter babamdan para isterdim 🤣 bekarken çalışmak çok güzel birşey.
Evlendim bütün borçları ve kredi kartımı kapattım. O zamanlar 50 liralık benzin yeterdi 🤣 paramda bana yetti. Siz kendinize bakın. Biri laf ederse amaaaan sizin de benim de aldığım üç kuruş maaş zaten de. Ez gitsin

öyle saçma bir piyasa var ki 2. eller sıgırdan pahalıya satılıyor. çünkü sıfır bulunmuyor maalesef. karaborsa stok el atından satma her şey var
Rezil bir düzen maalesef.
Geçen gün ikinci el sitesinde Togg gördüm 3 milyon yazmış aptalın biri.
Yahu 1 milyona aldın,ne diye aldın o zaman da niye satıyorsun,hadi satıyorsun neden 3 milyon? Hangi aptal alacak o da ayrı merak konusu.

Rezil bir düzen maalesef.
Geçen gün ikinci el sitesinde Togg gördüm 3 milyon yazmış aptalın biri.
Yahu 1 milyona aldın,ne diye aldın o zaman da niye satıyorsun,hadi satıyorsun neden 3 milyon? Hangi aptal alacak o da ayrı merak konusu.
kim neye tutturursa. geçen birkaç bayiye yüklü ceza kesildi ama çok sıkı tutmak lazım. araç aldığım sırada yaşadığım rezilliklerle öğrendim ben de düzeni

X