• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba almak istiyorum, fiyatlara bir türlü yetişemiyorum.

İnanın 300 400 arası müthiş arabalar var en tutulmayan modellere bakın aa ben bu aracı trafikte doğru dürüst görmedim dediğiniz yeni daha Hyundai Matrix önerdik birine araba dizel 300 bin küsür tertemiz gıcır gıcır

Bir de Nissan Micra'lar var o da bulunabilirse maksimum 400 bin TL'lik, ben bir ilanda denk gelmiştim. Şehrime de 1 saatlik mesafedeydi :(

Evet süüüpersiniz, ilerde böyle bir şey yapılabilir, ben de yaptığınızın aynısını yapmak istiyorum aslında. İleriye dönük düşündüğümde çocuğum olursa araba ile dolaşmak, kreşe bırakmak her zaman daha konforlu olur. Her kadının arabası olmalı bence ama keşke ekonomimiz bu kadar zorlamasa :KK43:

Bir de, ek olarak şundan bahsetmek istiyorum, aslında konuyu değiştirmeyecektim fakat aklıma takılıyor. Şu an bir erkek arkadaşım var ve laf arasında evlilikte alınan araba boşanma aşamasında yarı yarıyadır dedi, ben şok. Bilmiyordum... Bu sebepten aslında araba almadan evlenmem diyorum. Benim üzerime olsun en azından, boşanma durumunda araba kavgası yapmak istemiyorum. Hukukumuzda böyle bir şey var mı acaba bilenler yazabilir mi?
Evlilikten sonra edinilen malın tamamı ortaktır, araba da satılıp ikiye bölünür ya da diğer mallarla dengeli olacak şekilde bir kişide kalır. Kendi arabanızı satıp ortak bir araba alacak olursanız da arabayı sattıktan sonra parayı kendi hesabınıza alır diğer hesaba aktarırken de 'xx plakalı aracın satış bedelidir, alınacak yy arabanın alımında kullanılacaktır. toplam bedelinin şu kadarına denk gelmektedir ve zz gram altına tekabül etmektedir' şeklinde açıklama yazar ve dekontu saklarsan boşanma durumunda hakkının saklı kalmasını sağlama ihtimalin yüksek. Aklını iyi kullanan hiçbir kadın boşanmadan zararlı çıkmaz. Yapılması gereken en önemli şey size ait paraları eşinize mutlaka kendi hesabınıza aktararak, dekontta açıklama belirterek göndermektir. Elden hiç kimseye asla birikiminizi vermeyin.

O biraz saklama ortamı ve birikime bağlı :) ben yatırımımı yaptıktan sonra takmayı sevdiğim için 22 ayar takı alırım kendime :) ama bazısı çeyrek veya tam altın alır evde veya kasada saklar kimi de bankada tutar.. bankayı kayıt altına sokmamak için çoğu kişi tercih de etmiyor tabi

Kayıt altına sokmamak derken neyden bahsediyorsunuz acaba? Kusura bakmayın bilgim yok sıktıysam özür dilerim ama :)

Kayıt altına sokmamak derken neyden bahsediyorsunuz acaba? Kusura bakmayın bilgim yok sıktıysam özür dilerim ama :)
Ülke ekonomisi malum, birikimden vergi kesme, hesaplara bloke koyma, bankadaki altını çok düşük fiyatla nakite çevirme gibi riskleri almamak için kayıt altına sokmak istemiyor insanlar

Evlilikten sonra edinilen malın tamamı ortaktır, araba da satılıp ikiye bölünür ya da diğer mallarla dengeli olacak şekilde bir kişide kalır. Kendi arabanızı satıp ortak bir araba alacak olursanız da arabayı sattıktan sonra parayı kendi hesabınıza alır diğer hesaba aktarırken de 'xx plakalı aracın satış bedelidir, alınacak yy arabanın alımında kullanılacaktır. toplam bedelinin şu kadarına denk gelmektedir ve zz gram altına tekabül etmektedir' şeklinde açıklama yazar ve dekontu saklarsan boşanma durumunda hakkının saklı kalmasını sağlama ihtimalin yüksek. Aklını iyi kullanan hiçbir kadın boşanmadan zararlı çıkmaz. Yapılması gereken en önemli şey size ait paraları eşinize mutlaka kendi hesabınıza aktararak, dekontta açıklama belirterek göndermektir. Elden hiç kimseye asla birikiminizi vermeyin.

Çok teşekkür ederim Zemheri, ne kadar değerli şeyler paylaştın bizimle.
Evet bunlar çok önemli bilgiler her genç kadının bilmesi gereken şeyler ve bu konular hakkında araştırma yapıp öğreneceğim muhakkak, ben ise mal tartışması yaşamaktan ve haksız dağılımdan nefret eden biriyimdir ve evlilikte ortak olunduğunu bilmiyordum şunu da belirteyim evlenmeden önce kendi hakkımla aldığım bir şeyi evlendikten sonra paylaşmak istemiyorum tabii (şayet çocuk yoksa) ama evlendikten sonra ortak alınmış bir şey ise yine adaletle bölünmesi taraftarıyım.

İnanın 300 400 arası müthiş arabalar var en tutulmayan modellere bakın aa ben bu aracı trafikte doğru dürüst görmedim dediğiniz yeni daha Hyundai Matrix önerdik birine araba dizel 300 bin küsür tertemiz gıcır gıcır
Matrix tasarım hatası bir araç bence. Tutmamasının sebepleri var. Yol tutuşu korkunç zayıf en ufak virajda savruluyor araç. Yanından tır geçse savruluyor. Ön konsol tasarımı çok kötü, kullanışsız. 300-400 bine satılanların en genci de 15 yaşında falan.

Ülke ekonomisi malum, birikimden vergi kesme, hesaplara bloke koyma, bankadaki altını çok düşük fiyatla nakite çevirme gibi riskleri almamak için kayıt altına sokmak istemiyor insanlar

Aaaaaaa...
Eve getirmeyi neden istememiştim biliyor musunuz? Yıllar önce (ben henüz 8 10 yaşındayken), evimize hırsız girmişti ve tüm altınlarımızı, dövizlerimizi benim yastık kılıfıma koyup götürmüştü hırsızlar. O dönem parmak izleri çıkmadı, polis yakalayabildi mi bilmiyorum ama tabii o birikimler bize geri hiç dönmemişti.

Çok teşekkür ederim Zemheri, ne kadar değerli şeyler paylaştın bizimle.
Evet bunlar çok önemli bilgiler her genç kadının bilmesi gereken şeyler ve bu konular hakkında araştırma yapıp öğreneceğim muhakkak, ben ise mal tartışması yaşamaktan ve haksız dağılımdan nefret eden biriyimdir ve evlilikte ortak olunduğunu bilmiyordum şunu da belirteyim evlenmeden önce kendi hakkımla aldığım bir şeyi evlendikten sonra paylaşmak istemiyorum tabii (şayet çocuk yoksa) ama evlendikten sonra ortak alınmış bir şey ise yine adaletle bölünmesi taraftarıyım.
Yarın öbür gün altınlarını vermen gerektiğinde de aynı yolu izlemelisin, öbür türlü düğün videosu izlemeye falan gidiyor iş, o da uzman takdirine kalıyor. 20grlık bileziğe 10gr dedikleri için mağdur olan çok kadınımız var

Aaaaaaa...
Eve getirmeyi neden istememiştim biliyor musunuz? Yıllar önce (ben henüz 8 10 yaşındayken), evimize hırsız girmişti ve tüm altınlarımızı, dövizlerimizi benim yastık kılıfıma koyup götürmüştü hırsızlar. O dönem parmak izleri çıkmadı, polis yakalayabildi mi bilmiyorum ama tabii o birikimler bize geri hiç dönmemişti.
Her ikisinin de riski var işte, hangisini daha kabul edilebilir bulursan onu uygulayacaksın.

Aaaaaaa...
Evde fiziki altın tutmak sakat durum bence. Depremde bir sürü insan tüm birikimini kaybetti molozların arasında. Depremi, seli, hırsızı bir ton risk var.

Şöyle düşünün, en azından her ay zamanında yatan bir maaşınız var. Bizler özel sektörde her gün çalkantıdayız. Üç yıllık iş deneyimimde ya param geç yattı, ya tam yatmadı, ya çalıştığım yer iflas etti... Ben de KPSS'ye gireceğim.
Evet evet biliyorum özelin zorluğunu.
Şükürler olsun atandım. Allah isteyen, emek veren herkese nasip etsin 🤲🏻

Yarın öbür gün altınlarını vermen gerektiğinde de aynı yolu izlemelisin, öbür türlü düğün videosu izlemeye falan gidiyor iş, o da uzman takdirine kalıyor. 20grlık bileziğe 10gr dedikleri için mağdur olan çok kadınımız var

Kesinlikle, çevremde bu durumu çok yaşayan var, ne yazık ki.

Matrix tasarım hatası bir araç bence. Tutmamasının sebepleri var. Yol tutuşu korkunç zayıf en ufak virajda savruluyor araç. Yanından tır geçse savruluyor. Ön konsol tasarımı çok kötü, kullanışsız. 300-400 bine satılanların en genci de 15 yaşında falan.
Guzum bak şimdi 300 400 bin arası da bunlar var yani ayrıca Dacia 700 800 bin bak bakalım ayrıntılarına bi ama sorarsan en tutulan araba

Bankada kaç gram altınınız var resmi olarak belli oluyor ister somut ister soyut olarak alın fark etmiyor, evdeki aldığınız altının hesabının tutulması pek mümkün değil yüzde yüz doğru şekilde :)

ben de 30larımı geçtim, iş hayatına girerken en büyük hayalim kendi aracıma sahip olmaktı
ehliyeti bile seneler önce halletmiş insanım
ama olmadı işte pandemiden sonra özellikle her şeyi almak daha da zorlaştı
kıçı kırık bi pizza menüsü sipariş ettim geçen hafta
bi de cuma günü sipariş ettim aynı menüyü
50 tl zamlanmış 1 haftada :D
enflasyon ortamında kredi çekmek mantıksız değil ama lazım olan miktarda kredi çıkmıyorsa o da problem
sende elde birikim de yok, ailen destek olsa o arabayı sürekli kullanmak isteyecekler emin olabilirsin
yani yine kendine ait hissetmeyeceksin
ucuz modellerin de illa ki bi kusuru bişeyi vardır diye düşünüyorum
imkan varsa kazan kpss'yi en azından işin garanti olur
bizim şirket zor durumda, patron işten çıkardığı kişilerin tazminatını taksitle ödemekten bahsediyor mesela
şaka gibi yani 100 bin lira tazminatı millete taksitle 10 ayda ödese 10 bin şeklinde, kimin hangi derdine deva olacak ?
toplu para gibisi var mı ..
özel sektör zor

Merhaba,

Neredeyse 29 yaşındayım, ailemle yaşıyorum ve 3 yıldır tam zamanlı olarak çalışıyorum. İtiraf edeyim ilk zamanlar hiç paramı tutmadım, gezdim, eğlendim, harcadım... Bazen çok pişman olsam da kendime "eskiye bakma şimdiki aklınla yatırıma odaklan, başla" diyor. Peki nasıl?

2014 yılından beri ehliyetim var ve artık bir araba almak istiyorum. Bunu özellikle evlenmeden önce yapmak istiyorum (Şu an uzun vadede evlenmek gibi bir planım yok ama nasip diyelim) Özel sektörde çalıştığım için asla yüklü miktarda kredilerin altına girmeye cesaretim yok. Belli bir miktar birikim yaparsam, örneğin altın, euro, sterlin vb gibi, babama bunları yaptığımı, destek olmak ister mi diye sormak istiyorum. Elimde avucumda hiçbir şey yokken ondan bana araba almasını beklemiyorum.

Inanın fiyatlara asla asla yetişemiyorum. Sadece araba için değil, her şey için. Almayı düşündüğüm araba 2. el küçük bir araba örneğin 350 ila 400 bin TL diyelim bir sonraki ay o fiyatları bulamıyorum. Dolayısıyla birikimim yetişmeyecek diye korkuyorum. Nasıl bir birikim yapmam gerekiyor?

Teşekkürler.
İlk araba almaya niyetlendigimde 350-400bine bir şeyler bakiyordum. Her kafadan bir ses çıktı bekle piyasa düşecek vs dediler, sonra alacaksan sıfır al dediler 1 yıl içinde sıfırı 600-700olan arabamı 1milyona aldim🙄 o yüzden şuan piyasa durgunken al alacaksan.

Valla bende arabamı değiştirmek istiyorum ama benimde hiç birikimim yok. Şu an bindiğim araba 650 bin lira civarı. Üzerine kredi çekeyim dedim krediler uçmuş vaziyette. Şimdilik askıya aldım değiştirme işini bende.

Kredisiz olmuyor, kredi çekseniz bile küçük bir miktar veriyorlar. Birikimsiz zor onu söyleyeyim.

Back