- 8 Temmuz 2022
- 654
- 737
- 33
- 29
- Konu Sahibi kediseverbiri
-
Özel sektörde çalışırken bi atanayım ilk işim araba almak olacak diyordum. Hatta beğendim araba SUV araçtı. Bunun hayalini kurabiliyordum.
Atandım artık tofaşın dahi hayalini kuramıyorum. Türkiye ekonomisine yetişmek mümkün değil.
Anca evlenirsem ve eşimin desteği de olursa o şekilde alabilirim artık
Ailenizin toplu bir birikimi varsa borç olarak destek isteyebilirsiniz kredi gibi ailenize ödemiş olursunuz. İlk arabaniz zaten eski ve hasar kayıtlı olsa daha iyi olur. Tabii ki başkalarını tehlikeye atacak kazalara sebep vermeyin araba eski de olsa inşallah ama en azından park ederken bir yere surtulur kaldırıma carparsin içiniz acımaz :)Marka vermek yasak mı bilmediğimden yazmamıştım ben de madem siz yazdınız ben de söyleyeyim, Kia gördüm ben de ama çok küçük model bu kırmızılardan, çok tatlılar. Picanto galiba. En ucuzu 310 bin TL idi ama tabii eksiği gediğini yine araçtan anlayanlar bilir. Onun için birine danışmak zorundayım.
Ben de ilk arabamı bekarken aldım kendi birikimim vardı bir miktar ailem destek oldu Getz almıştım çok da memnundum arada sanayiye götürse de eski araba o kadar göze alıyorsun. Evlenince de bir süre kullandik sonra satıp eşimle beraber borca girerek yükselttik. Siz de bekârken kendi işinizi görecek orta halli bir şey bulursunuz umarimŞöyle düşünün, en azından her ay zamanında yatan bir maaşınız var. Bizler özel sektörde her gün çalkantıdayız. Üç yıllık iş deneyimimde ya param geç yattı, ya tam yatmadı, ya çalıştığım yer iflas etti... Ben de KPSS'ye gireceğim.
Ailenizin toplu bir birikimi varsa borç olarak destek isteyebilirsiniz kredi gibi ailenize ödemiş olursunuz. İlk arabaniz zaten eski ve hasar kayıtlı olsa daha iyi olur. Tabii ki başkalarını tehlikeye atacak kazalara sebep vermeyin araba eski de olsa inşallah ama en azından park ederken bir yere surtulur kaldırıma carparsin içiniz acımaz :)
Ben de ilk arabamı bekarken aldım kendi birikimim vardı bir miktar ailem destek oldu Getz almıştım çok da memnundum arada sanayiye götürse de eski araba o kadar göze alıyorsun. Evlenince de bir süre kullandik sonra satıp eşimle beraber borca girerek yükselttik. Siz de bekârken kendi işinizi görecek orta halli bir şey bulursunuz umarim
Evet evlendikten sonra alınan mallar ortak kimin aldığının bir önemi yokEvet süüüpersiniz, ilerde böyle bir şey yapılabilir, ben de yaptığınızın aynısını yapmak istiyorum aslında. İleriye dönük düşündüğümde çocuğum olursa araba ile dolaşmak, kreşe bırakmak her zaman daha konforlu olur. Her kadının arabası olmalı bence ama keşke ekonomimiz bu kadar zorlamasa
Bir de, ek olarak şundan bahsetmek istiyorum, aslında konuyu değiştirmeyecektim fakat aklıma takılıyor. Şu an bir erkek arkadaşım var ve laf arasında evlilikte alınan araba boşanma aşamasında yarı yarıyadır dedi, ben şok. Bilmiyordum... Bu sebepten aslında araba almadan evlenmem diyorum. Benim üzerime olsun en azından, boşanma durumunda araba kavgası yapmak istemiyorum. Hukukumuzda böyle bir şey var mı acaba bilenler yazabilir mi?
Araç konularına evet çok vakif değilim baktigim zaman hep +800 bin görüyorum veya buluyorumSiz bilmiyorsunuz demek ki tutulmayan modellerden çok güzeller var 300 400 arası Hyundai Matrix mesela böyle size kaç tane güzel araç sayarım
Çok memnun olurum birkaç model sayarsaniz .Siz bilmiyorsunuz demek ki tutulmayan modellerden çok güzeller var 300 400 arası Hyundai Matrix mesela böyle size kaç tane güzel araç sayarım
Napacaksınız ya boşanırsam aman kocamın payı olmasın diye 20 sene aynı arabayı kullanıp asla gayrimenkul yatırımı yapmayacak mısınız?Evet süüüpersiniz, ilerde böyle bir şey yapılabilir, ben de yaptığınızın aynısını yapmak istiyorum aslında. İleriye dönük düşündüğümde çocuğum olursa araba ile dolaşmak, kreşe bırakmak her zaman daha konforlu olur. Her kadının arabası olmalı bence ama keşke ekonomimiz bu kadar zorlamasa
Bir de, ek olarak şundan bahsetmek istiyorum, aslında konuyu değiştirmeyecektim fakat aklıma takılıyor. Şu an bir erkek arkadaşım var ve laf arasında evlilikte alınan araba boşanma aşamasında yarı yarıyadır dedi, ben şok. Bilmiyordum... Bu sebepten aslında araba almadan evlenmem diyorum. Benim üzerime olsun en azından, boşanma durumunda araba kavgası yapmak istemiyorum. Hukukumuzda böyle bir şey var mı acaba bilenler yazabilir mi?
Napacaksınız ya boşanırsam aman kocamın payı olmasın diye 20 sene aynı arabayı kullanıp asla gayrimenkul yatırımı yapmayacak mısınız?
Araba almak istiyorsan arabanı al önce :) o destek olayı karışık bir düğün dernek olur hastalık olur ne bilim bir kaza bela elde bir şey kalmaz :) zaten eve illaki katkın vardır. Sonra ben verdim de bana vermediler olayını yaşayan çok gördük etrafta tabiki sizde böyle olacak diye kaide yok:)Dediğim gibi her şeyi ona yıkarsam destek olmaz çünkü kardeşimi de özelde okutuyor.
Biraz birikim verirsem ona, o zaman daha rahat destek olacağına inanıyorum.
Evet o model çok tatlı 300 400 arası çok cici arabalar var en tutulan modeller fiyatı fazla oluyor böyle nerede tutulmayan model var ona bakın inanın süper fiyatlara süper arabalar varMarka vermek yasak mı bilmediğimden yazmamıştım ben de madem siz yazdınız ben de söyleyeyim, Kia gördüm ben de ama çok küçük model bu kırmızılardan, çok tatlılar. Picanto galiba. En ucuzu 310 bin TL idi ama tabii eksiği gediğini yine araçtan anlayanlar bilir. Onun için birine danışmak zorundayım.
Evet evlendikten sonra alınan mallar ortak kimin aldığının bir önemi yok
Çok büyük masrafın yoksa krediye gir. Bazı bayiler ikinci el araçlara güzel krediler çözdürüyor, anlaşmaları var. Bu enflasyonda maaşlar hızlı arttığından krediler eriyor. Aileden borç almak arabayı aileye almak gibi olur, senden çok onlar kullanma hakkı bulabilir kendinde. Bu riski almamanı öneririm.
Birikim meselesine gelince bu ara herkes borsaya yatırıyor parasını, az bilenler halka arzlara katılarak yatırım yapmaya çalışıyor. Onu da bir araştır.
Paranızı tl olarak tutmayın ya altin hesabı yada altin yapın.
bir an önce borca girip almak en mantıklısı çünkü gün geçtikçe fiyatlar katlanıyor
2. El piyasası düşüyor diyorlardı eee hani nerede
İnanın 300 400 arası müthiş arabalar var en tutulmayan modellere bakın aa ben bu aracı trafikte doğru dürüst görmedim dediğiniz yeni daha Hyundai Matrix önerdik birine araba dizel 300 bin küsür tertemiz gıcır gıcırAraç konularına evet çok vakif değilim baktigim zaman hep +800 bin görüyorum veya buluyorum
Çok memnun olurum birkaç model sayarsaniz .
Evet evlendikten sonra alırsanız yarı yarıya evlenmeden önce aldığınız ise sizindir. Hatta şöyle bir şey varmış ben bekarlık arabamı satıp eşimle yukselttigimden bahsettim ya o bekarlığa ait pay benim oluyormus. Yani inşallah böyle şeylere gerek kalmasın tabiiBu bilmediğim bir konuydu ve bilenlere danıştım. Payı olmasın gibi bir bencillik için sormadım. Sadece tartışma yaşanmamasını isterim. Sonuç itibariyle evlendikten sonra belki çocuk sahibi olacağız/olmayacağız, herkes paylaşımını etik ve yasalara uygun yapmalı diye düşünüyorum, ama ben mal kavgası yapmaktan hiç hoşlanmıyorum.
O biraz saklama ortamı ve birikime bağlı :) ben yatırımımı yaptıktan sonra takmayı sevdiğim için 22 ayar takı alırım kendime :) ama bazısı çeyrek veya tam altın alır evde veya kasada saklar kimi de bankada tutar.. bankayı kayıt altına sokmamak için çoğu kişi tercih de etmiyor tabiAynen öyle, henüz hiçbir fark göremedim ben de. Altın almak istiyorum evet onu da düşünüyorum ama sizce kuyumcudan alıp evde tutmak mı yoksa mobil bankacılık üzerinden mi almak mantıklıdır?
Ben hiç mobil de kullanmadım yapanlar var sürekli takip edip al sat yapanlar kar ediyor ama şöyle söyleyeyim 15 gr bilezikten 2-3ayda 12 bin kar ettimAynen öyle, henüz hiçbir fark göremedim ben de. Altın almak istiyorum evet onu da düşünüyorum ama sizce kuyumcudan alıp evde tutmak mı yoksa mobil bankacılık üzerinden mi almak mantıklıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?