Apartmanda kedi maması koymak artık bunaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin gibi insanlardan bıktım artık.
El kadar hayvan, zaten sığınabilecekleri bir yer bırakmamışız heryeri beton yapmışız, bide üstüne insanlardan şiddet görüyor istenmiyorlar.
Bırakın güvenli güvenli sıcak yerde yesinler mamalarını. Öyle bir anlatıyorsunuz komşunuz sanki aslan besliyor apartmanda.
Ya bırakın hayvanlarla uğraşmayı artık gerçekten yoruldum sizin gibilerle laf anlatmaktan. Azıcık insaf, merhamet lütfen

Eskiden çok korkuyordum şu an biraz alıştım sadece ama karşıma çıkınca çığlık atmam falan bitti . Sadece elimde değil ben se istiyorum alışmayı ama olmuyor
Sen de besle kız valla bak psikolojine de iyi gelir kediler terapi gibidir eve koşa koşa geliyorum kedimi sevebilmek için günün güzel geçer

Siz haklısınız.
Bahçeye de mama koyulmamali, kemirgen zararlilar çoğalıyor.
Kedileri çok seviyorum ama sokak hayvani fikrine karşıyım kedi köpekten sokak hayvani diye bir sey olmaz.
Seven evinde beslesin
Daha saçma yorum var mi cidden?
Hem kedileri sevip hem sokak hayvanlarına nasıl karşı oluyorsunuz?
Kendi içinizde çelişiyorsunuz siz. Bu dünya sadece insanların değil kendinizin sanarak konuşmasaniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Kemirgenler çoğalıyor diyorsunuz ya hani artık hangi kemirgen se o bilmiyorm. Onlarda bu dünyanın bir parçası. Evinize girmiyo hayvanlar bari sokakta karışmayın mübarek

Fobiler zaten anlamsız şeylere duyulan korkudur, konu sahibi de biliyordur kedi onu yemeyecek diye herhalde😂

Apartman yöneticisine söyleseniz kediyi sahiplendirebilirler en iyi ihtimalle ancak keşke kedi alışana kadar müdahale etseydiniz farklı bir yere gitmek kedi için de zor olacaktır.

Kedi sevmek ne kadar doğalsa herhangi biri zarar vermemek kaydıyla sevmemek, korkmak vs o kadar doğal bence. Kedileri gayet seven bir insan olarak yazıyorum bunu. İleri seviyede kedi tüyü alerjisi olan bir arkadaşım var mesela. Herhangi bir şeyden korkabilir bir insan. Yorumları çok anlayışsız buldum o yüzden. Apartmanın içi ortak alan orda beslemesini istemeyebilirsiniz. Apartmanın dışına kedi evi, mama koyup besleyebilir komşunuz. Bence zıtlaşmayın kavga etmek yerine çözüm odaklı konuşun

Görüp görebileceğiniz en kedi korkulu insan bendim. Kapıda (ki 5.kattaydık) kedi beslerdi babam ve yanımda annem falan olmadan inemezdim aşağı, kaç kere geç kaldım okula. Büyüdüm, eşimle ilk buluşmalarımızdan birinde bir yere gittik böyle sempatik ama yine de benim standartlarıma göre lüks bir yer. Çığlık çığlığa kedi var diye kaçıştım oradan oraya.

Sonra noldu? Kedi sahiplendim ve şu an kedimin damağını yalıyorum. Yani "ben de sevmek istiyorum ama olmuyor" bir bahane. Psikolojide bile bu var derken fobiden bahsediyorsunuz, buraya kadar biliyorsunuz ama fobinin çözümü olduğu yeri kaçırmışsınız sanırım.

Eskiden çok korkuyordum şu an biraz alıştım sadece ama karşıma çıkınca çığlık atmam falan bitti . Sadece elimde değil ben se istiyorum alışmayı ama olmuyor
Kendi kendinize aşamiyorsaniz psikolojik destek alın. Yaşınız kaç bilmiyorm ama küçük büyük ihtimalle. Psikolojik destek ile aşarsiniz bunu

Ben kedilerden aşırı korkan biriyim. Apartmana yıllarca alışan bir kedi vardı. (Doğum yapıyordu) işe giderken okula giderken girdiğim krizlerle geçti. Neyse o kedi kısırlaştırıldı. Doğurduğu yavru büyüdü o alıştı. Ve karşı komşum kapısına yem koyuyor kedi hep bizim kattaydı kaç kere kavga ettim bana senden bıktım sanane diye kaç kere bağırdı . Kapısına işedi kedi, şimdi de girişe koyuyor kaç kere alıp apartmanın önüne koydum. Ona evinde besle dedim. O da bana ben de sizin kapınıza koyduğunuz bayat ekmeklerden rahatsız oluyorum dedi apartmanda olay çıkarttı( babam bayat ekmek toplayıp ıslatıp çatıda ki güvercinlere veriyor) neyse ben bu kediye alıştım ama şimdi yeni bir kedi gördüm içerde ki yemden yiyordu şok oldum hayvan barınağı gibi oldu. Bunu nereye şikayet edebilirim gerçekten bunaldım . Evinde besle dedim beslemek istemiyorum evimde diyor.
Allah komsuya zeval vermesin. Sizde beter olun. Hadi adiyos amigos..

Binamız iki katlı , 4 daireyiz. Binanın içinde sürekli gezen 4 kedi var. Hepside komşuların. Daha dışarıdan arkadaşlarını da getiriyorlar. Kedilerden çok korkardım ama alıştım. Hatta biri bazen evleri karıştırıp sbahlari kapıya vuruyor 😂 hatta hangisi yaptı bilmiyoruz. Sabah eşimin üniformasının botunu dışarı çıkarıp oynamış. Bir de bagcigini koparmış . Dışarı da buldu ayakkabıyı 😅 benim tek şikayetçi olduğum nokta giriş daireyiz , binanın kapısı rahat girip çıksınlar diye açık kaliyor. Bundan da kapıyı açtığımda buz gibi hava giriyor eve.

Bir yerinizi mi yiyor kedi?

Yöneticinin kızı yüzünden koskocaman bahçenin 1 m2 alanını bile kaplamayan yaşlı kedinin mama kaplarını ben koydum onlar attılar kaç defa. Sonra hayvan başka apartmana sığındı ve bir süre sonra da öldü. Ne diyim veballeri boyunlarına. Kızın öyle tahammülü yok ki bahçenin öte ucunda bile istemiyor hayvanı. Korkar anlarım fobisi vardır ama sana gelmeyen, sana yaklaşmamış kendi halindeki hayvandan korkmak ta arsızlık artık.

Kedi sevmek ne kadar doğalsa herhangi biri zarar vermemek kaydıyla sevmemek, korkmak vs o kadar doğal bence. Kedileri gayet seven bir insan olarak yazıyorum bunu. Herhangi bir şeyden korkabilir bir insan. Yorumları çok anlayışsız buldum o yüzden. Apartmanın içi ortak alan orda beslemesini istemeyebilirsiniz. Apartmanın dışına kedi evi, mama koyup besleyebilir komşunuz. Bence zıtlaşmayın kavga etmek yerine çözüm odaklı konuşun
Ay valla ya sanki kedilere zarar verdim. Yem koydu kaç kere . Bir kere elimi sürmedim hayvanın hakkı diye. Benim sorunum çok farklı herkes kedi sever kesildi.

Yöneticinin kızı yüzünden koskocaman bahçenin 1 m2 alanını bile kaplamayan yaşlı kedinin mama kaplarını ben koydum onlar attılar kaç defa. Sonra hayvan başka apartmana sığındı ve bir süre sonra da öldü. Ne diyim veballeri boyunlarına. Kızın öyle tahammülü yok ki bahçenin öte ucunda bile istemiyor hayvanı. Korkar anlarım fobisi vardır ama sana gelmeyen, sana yaklaşmamış kendi halindeki hayvandan korkmak ta arsızlık artık.
Bahçemiz olsa koysun. Benim derdim kapalı alan. Ve korkmak elimde olan bir şey değil . Cafelerde dışarda oturamıyorım bile

Yani apartman da piton besliyorlar deseydiniz size sonuna kadar hak verirdim.Cunku korkunç bir hayvan ve insanlara zarar verebilir.Ama kedi ya gerçekten nesinden korkuyorsunuz kedi nin.
Korkuyorum ? Karıncadan bile korkan var kedi olay oldu sanki ilk kez gördünüz korkan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X