- 19 Ekim 2016
- 2.761
- 3.459
- 48
- Konu Sahibi yasmin1985
-
36 daire ayda 70 tl verse 2500 gibi bir rakam çıkıyor temizlik malzemesi ,asansör bakımı ve elektrik faturası vs bide çöpleri toplayıp temizleyenin ücreti varsa çok fazla değil bencebelki basit gibi gelicek ama ben bir anlam veremiyorum ödediğim paraya sizler ne kadar veriyorsunuz.atıyorum ben 50 veriyorum diyeyim ama bu 50 nin içinde sadece apartman temizleme ve çöp alma durumu var ayrıca bu aidat haricinde asansör parası çıkıyor ekstra zil bozulsa ona ayrı para alınıyor anlıcağınız hep para hep para.dicekseniz bu konuyu konuşmadınız mı çok konuştum ama mantıklı bir cevap yok.ayrıca doğalgaz parası merkezi sistem ama yaktığımız kadar ödüyoruz az yaksak cezalı ödüyoruz ben mi cahil kaldım bu konulara bilmiyorum ama hiçbir şekilde anlayamadım bu durumu nerdeyse evi satıp başka yere gitme kararı bile aldım.
Bu parayla temizlik görevlisinin maaşı bile çıkmaz ki36 daire ayda 70 tl verse 2500 gibi bir rakam çıkıyor temizlik malzemesi ,asansör bakımı ve elektrik faturası vs bide çöpleri toplayıp temizleyenin ücreti varsa çok fazla değil bence
asansör bakımı için ayrı para veriyoruz biz aidatın içinde o yok cnm.temizlik görevliside 1 kişi.site içersindeyiz bizim gibi 6 apartman daha var.sadece bizim apartmanın yer açısından musait olduğu için çardağımız var orayıda yine aidat hariç kendi cebimizden veriyoruz.36 daire ayda 70 tl verse 2500 gibi bir rakam çıkıyor temizlik malzemesi ,asansör bakımı ve elektrik faturası vs bide çöpleri toplayıp temizleyenin ücreti varsa çok fazla değil bence
maaş alıyor mu bilmiyorum ama aidat yada doğalgaz parasını vermiyor diye biliyorumyöneticinin maaşınıda aidatlardan ödüyor olabilirsiniz
asansör bakımı için ayrı para veriyoruz biz aidatın içinde o yok cnm.temizlik görevliside 1 kişi.site içersindeyiz bizim gibi 6 apartman daha var.sadece bizim apartmanın yer açısından musait olduğu için çardağımız var orayıda yine aidat hariç kendi cebimizden veriyoruz.
aynen cnm bizde öyle diyoruz ama çoğunluk katılmadığından söylemekle kalıyoruz.dediğim gibi diyofonum bozuldu o ayrı para peteğim bozuldu o ayrı para öyle birşryki tamam bunlar belki adattan alınmaz ama evin malzemeleri hep yönetim denen bir yer var ordan almak zorundayız baka yerde o malzemede yokÇok tuhafmış o zaman herşeyin konuşulup tek bir fiyata bağlanması gelir gider listesi oluşturulması lazım bizim altda böyle bir sorun yok herkes kendi halinde
Ya bizde yeni ev aldık, daha taşınmadan aidatı dert oldu bize.bizim düz apartman 5 daire var 20 tl veriyoruz oda haftalık temizlik ve ışık gibi şeyler içineşim muhasebeci o tutuyor hesabı her kuruşu yazıyor bir program var oraya alınan giden şeyleri hep yazıyor.
50 tl 36 daire ne para beya :)
Peki 5 dairelik binaya 50 tl çok değilmi?8 dairelik apartmana aylık 50 veriyoruz.
Çöp veya kapıcı yok.
Anlaşma olmasına gerek yok bütün sitelerde geçerli eğer şuan oturduğunuz ev sizinse içine birisini buluncaya kadar aidat size ait.yani ben olsam zaten o aidata o eve taşınmazdım sonrasında birde öyle anlaşma varsa hiç taşınmazdım fakat isan bazıkere düşünemiyor yada şartlar o evde oturmaya itebiliyor.
hayırlı olsun.Evet her ay asansör bakımı oluyor düzenli mecbur yaptırıyorlar,denetimden geçiyor,ayrıca arada sırada pat diye bozulduğunu düşün ekstra para çıkar,asansörün kullandığı elektrikte vardır o paranın için de,merdiven elektriği vs sanki normal gibime geldi.Peki 5 dairelik binaya 50 tl çok değilmi?
Sadece temizlik ve aylık asansör bakımı için, ve ayrıca her ay asansör bakımı oluyormu ?
Ya yeni ev aldık da daha taşınmadan aidatını düşünüyorum çok diye.
Benim şuan oturduğum yerde 80 tl aidat verdiğimiz halde her ay asansör bakımı yapılmıyor
petek bozulması siteyi ilgilendirmez ama o size aittir diyafon bozulduysa eğer tek sizinki siz para ödersiniz ama komple bozulduysa o zaman size yönetimin yaptırması gerek..Ama diğerlerini tek bir para olarak toplayabilirsiniz ve ne nereye harcanıyor size göstermeleri gerek.aynen cnm bizde öyle diyoruz ama çoğunluk katılmadığından söylemekle kalıyoruz.dediğim gibi diyofonum bozuldu o ayrı para peteğim bozuldu o ayrı para öyle birşryki tamam bunlar belki adattan alınmaz ama evin malzemeleri hep yönetim denen bir yer var ordan almak zorundayız baka yerde o malzemede yok
Ya bulca kalb kalbe karşıymış tam alıntılıyordum banada cevap yazman içinhayırlı olsun.Evet her ay asansör bakımı oluyor düzenli mecbur yaptırıyorlar,denetimden geçiyor,ayrıca arada sırada pat diye bozulduğunu düşün ekstra para çıkar,asansörün kullandığı elektrikte vardır o paranın için de,merdiven elektriği vs sanki normal gibime geldi.
yönetici aidat ödemez,hatta belirli mebla maaşta alır ama sizin daire azmış alacağını zannetmem.Evi resmen aldığınıza göre evet ödersiniz.Şuanki oturduğunuz yeri birisi şikayet etse büyük ceza öder.Asansör bakımı her ay yapılır ayrıca arada sırada bozulunca yine yapılır zira bizimki her ay bakımı zorunlu olarak yapılıyor cezası büyük yoksa.Ya bulca kalb kalbe karşıymış tam alıntılıyordum banada cevap yazman için
Ya iyide şuan oturduğum yerde her ay yapılmıyor bozuldukça yapılıyor ve 80 TL aidat.
Peki daha taşınmadım kullanmadığım evin aidatını vermek zorundamıyım ?
Birde yönetici aidat ödemeyecek dimi zaten toplam 5 daire bize mi yüklenecek.
Size teşekkür etmeyi unuttum :)yönetici aidat ödemez,hatta belirli mebla maaşta alır ama sizin daire azmış alacağını zannetmem.Evi resmen aldığınıza göre evet ödersiniz.Şuanki oturduğunuz yeri birisi şikayet etse büyük ceza öder.Asansör bakımı her ay yapılır ayrıca arada sırada bozulunca yine yapılır zira bizimki her ay bakımı zorunlu olarak yapılıyor cezası büyük yoksa.
yazabilirsin tabi özelden :) dinlerim.Şimdi şöyle birşey var yönetici apartman için vs bi yerle görüşmesi gerek en basiti,belediye,muhtar,yada tamirci çağıracak kendisi cep telefonundan arayacak ve uzun uzun konuşması gerekecek yeri geldiğinde bir sürü telefon faturası gelebilir mesela kendisine bu sadece basit bir örnek her yerle yönetici muhatap olacak.Belediyeye gidilmesi gerekecek,muhtara gidilmesi gerekecek,site için birşey alınması gerekecek dükkan dükkan adam gezecek arabası ile bir sürü masraf yapacak kendinden, iş sadece asansör-fatura ve temizlik ile bitmiyor.Aylık yıllık temizlik malzemesi alacak mesela gidip kendisi alacak siz gitmeyeceksiniz o yüzden yönetici ödemez.Size teşekkür etmeyi unuttum :)
Ya bulca cım neden aidat ödemiyor, bana göre ödemeli, çünkü sadece merdiven temizliği var onun dışında bide fatura ödeme vardır başka da birşey yok.
Bana çok geldi 50 tl, şuan 2 daire dolu acaba tamamen dolunca aidat miktarı düşermi ?
Ya öyle bi borca girdim ki 50 tl gözüme battı
Tamam asansör bakımı zorunluysa yapılsın tabiki.
Bu arada aldığım ev giriş üstü 3 kat var :)
Ama ev çok çok kullanışlı güzel 3+1 ebeveyn banyolu 125 mk neyse detayını yazmım, bi ara size özelden yazarım sıkıntılıyım biraz eğer kabul ederseniz tabiki
neden alıyorlar peki 35 tl kaç daire var,sadece merdiven elektriği için mi için de temizlik var mı.apartmanda asansör yok , çöp alma durumu yok , bahçe yok, merkezi sistem asla değil düz beton eski bina 35 tl aidat normal mi ya sinirim çok bozuk bari çöp alınsın!
Bulca cım site değil tek bina otoparkı dahi yok.yazabilirsin tabi özelden :) dinlerim.Şimdi şöyle birşey var yönetici apartman için vs bi yerle görüşmesi gerek en basiti,belediye,muhtar,yada tamirci çağıracak kendisi cep telefonundan arayacak ve uzun uzun konuşması gerekecek yeri geldiğinde bir sürü telefon faturası gelebilir mesela kendisine bu sadece basit bir örnek her yerle yönetici muhatap olacak.Belediyeye gidilmesi gerekecek,muhtara gidilmesi gerekecek,site için birşey alınması gerekecek dükkan dükkan adam gezecek arabası ile bir sürü masraf yapacak kendinden, iş sadece asansör-fatura ve temizlik ile bitmiyor.Aylık yıllık temizlik malzemesi alacak mesela gidip kendisi alacak siz gitmeyeceksiniz o yüzden yönetici ödemez.
Aidat düşmez aksine yetmiyorsa zamlanır tabi sizin onayınızı alması gerek.
Apartmanın lağımı patladı mesela belediyeyi araması gerek yöneticinin bizim de başımıza geldi mesela kaç kere yaptılar.Apartma internet alt yapısı çekilecek mesela yada uydu sistemi yine yönetici muhatap olacak.Şimdi böyle görünüyorda bir sürü ıvır zıvır çıkıyor.Bulca cım site değil tek bina otoparkı dahi yok.
Katta tek ve toplam 5 daire, ben özellikle aidatı az ve sorunlu olmasın diye tek bina istedim.
Belediyede muhtarlıkta ne işi oluyor ki? Telefonla nereyi arayacak ki?bi ararsa asansör için aranır.
Yılda bi kez emlak vergisi onuda ben öderim :)
Ya bulca bi kere de benden yana olsan :)Apartmanın lağımı patladı mesela belediyeyi araması gerek yöneticinin bizim de başımıza geldi mesela kaç kere yaptılar.Apartma internet alt yapısı çekilecek mesela yada uydu sistemi yine yönetici muhatap olacak.Şimdi böyle görünüyorda bir sürü ıvır zıvır çıkıyor.
asıl 0 binada sorun çıkıyor :) herşey rayına oturuncaya kadar,ama bütün apartman toplanınca toplantı talep edin.normalde yöneticinin yanında yardımcısı,denetçisi,muhasib üyesi vs olur,karar defteri isteyin o deftere kalem kalem yazılsın ne için harcanıyorsa ve aidat karşılığında mutlaka fatura alın.Ve apartmanda yoksa pana yaptırsın her ay orayada assın ayrıca nereye ne kadar harcanmış.Ya bulca bi kere de benden yana olsan :)
O yeni bina kolay kolay sorun çıkmaz ki,
5 tanecik daire ya ne ıvır zıvırı olacak ki inan bana düşünüyorum sadece merdiven temizliği geliyor aklıma neyse sağol canım verdiğin cevaplar için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?