apartman aidatları

Eski oturduğum yerde 40 tl aidat toplaniyordu .
Haftada bir temizlik firması geliyordu merdiven için .
Çöp toplama vs. yoktu .
EKstra hiç para toplanmadi .
Yoneticimiz bahçeye cardak yaptirmisti ve küçük bir depo. bunları aidat paraları ile yaptırdı . Sürekli bahçeye çiçekler ekiyordu.
Borç bitince aidat fiyatının düşeceğini söylemişti ama ben tasindigim için ne oldu bilmiyorum .

Şuan 160 tl ödüyorum , doğalgaz , öğle servisi , çöp toplama içinde hiçbir zaman ekstra para talep eden olmadı .

6 bloklu bir sitede 175 lira aidat ödüyoruz.
Yılda 300 lirada demirbaş gideri.
Havuz falan yok.
3 güvenlik görevlisi dönüşümlü bakıyorlar.
Temizlik, asansör gideri buna dahil.
Uydu, güvenlik kameraları, kapı megafonları
çevre düzenlemesi, tadilat
bakımları, arızaları aidat ile karşılanıyor diye biliyorum.
Bir de dış aydınlatma var.
Bizim yönetim siteye aile binası muamelesi yapmasa
100 lira çok bile aslında :)

Merkezi sistemde herkes belli bi miktar yakmak zorunda mesela 100tl yakılır üzerine ister yak ister o parada sana kalmış evet az yakınca cezası var bş anlaşma ile yapılıyor sanrm bu

ben ilk kez burda gördüm böyle bişey.benim bildiğim merkezi sistemde doğalgaz ne kadar geliyorsa o 36 daireye bölünmez mi hadi bölünmedi ben yanlış biliyorum.geçen kış hiç açmadan petekleri 70 lira para ödedim havalar iyidi açmadım.bu faturamla ilgili şikayet ediceğimi söyledim sonraki faturalarım düzeni girdi iyice şüphelendim zaten bişeyler döndüğü kesin.

sizde yine bişeyler var bizde oda yok ama sizinde aidatanız fazla gibi geldi bana

ben de cezası var diye duydum sanki %30 kadarını mı ödüyorsunuz hiç yakmasanız bile.

Merkezi sistemde herkes belli bi miktar yakmak zorunda mesela 100tl yakılır üzerine ister yak ister o parada sana kalmış evet az yakınca cezası var bş anlaşma ile yapılıyor sanrm bu
bizde de saat var o saat ayarında belli bir rakama kadar yakmak zorundasın yaktım evet o zaman düzenli gelmeyi başladı ama daha önceki faturumda şikayet ediceğim diye mi böyle oldu yoksa ondan mı bilmiyorum.mesela 1. katta kimse yok boş eve 120 lira doğalgaz parası geliyor

kişinin sayacına göre kişilere mebla cıkar yani.
bizde öyle oluyor.
hatta sıcak su.soguk su ne kadar kullanmışız onu bile görürüz.

çöp toplama. sabah ögle servisi. asansör bakımı. vs.vs. hep içindedir.

ben de cezası var diye duydum sanki %30 kadarını mı ödüyorsunuz hiç yakmasanız bile.
bilmiyorumki ceza parası ne kadar sordum cevap yok kağıtta yazmıyor bişey birde okuması parası var 3 lira neden 3 lira dedim koskoca izmitte doğalgaz bayisi yokmuş gibi ist dan gelip okuyormuş adam faturayı inanılcak gibi mi

yok cnm faturada öyle şeyler.asansör bakımı için para ayrı veriyoruz bide habire bozlur

bizimde çardağımız var çok güzel yapıldı ama onlarda aidat hariç cebimizden ödedik.yani buraya 1 yıl oldu tanışalı ödediğim her ay cepten 50 yi buluyor

Biz 60 veriyoruz ama cop alma falan yok eve serviste yok sadece 2 bloklu site.Komple temizlik bahce isi ve kapida gece nobeti var onuda ne kadar tuttugu belli degil asansor bozulursa falan tadilat icin para istemiyorlar bilmiyorum fazla mi bu para

Biz 60 veriyoruz ama cop alma falan yok eve serviste yok sadece 2 bloklu site.Komple temizlik bahce isi ve kapida gece nobeti var onuda ne kadar tuttugu belli degil asansor bozulursa falan tadilat icin para istemiyorlar bilmiyorum fazla mi bu para
bahçe temizliği kapıda nöbetçiye göre bence çok değil.

Bizim blok 24 daire.150 TL aidat veriyoruz. Görevli yer silip çöp alıyor o kadar. Öğrendik ki apartman elektriğimizi sayın koca bloğumuzun sahibi yan bloktan kaçak hat çekip bedavaya getiriyormuş.sebep olarakta kapalı garajımız var gidip başka yerden garaja girsinlermiş. İki bloklu butik siteyiz ve ikimizin garajı ayrı giriş kapısı tek sadece. Asansörümüz problemli değil. Ada'm bildiğin paraları topluyor yiyor. Biz de ev aldık taşınıyoruz çok şükür

bunlarda bişeyler yapıyor ama çözücem bu işi yoksa içim rahat etmicek.

120 tl aidat veriyoruz .

Ne var içinde ... temizlik , çöp alımı , güvenlik , bahçe ve havuz temizliği , her türlü arıza giderleri ... ekstra bir durumda ayrı para toplanır .

Gelir gider listesi kalem kalem asılır bina girişlerine .

Sitede çalışan sayısı da çok .

Hesap ortada olursa ... akılda soru işareti kalmıyor .

aynen haklısınız burada cevap olmadığı için bende şüpheleniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…