- 21 Nisan 2012
- 7.732
- 8.224
- 198
- Konu Sahibi yasmin1985
-
ben ilk kez burda gördüm böyle bişey.benim bildiğim merkezi sistemde doğalgaz ne kadar geliyorsa o 36 daireye bölünmez mi hadi bölünmedi ben yanlış biliyorum.geçen kış hiç açmadan petekleri 70 lira para ödedim havalar iyidi açmadım.bu faturamla ilgili şikayet ediceğimi söyledim sonraki faturalarım düzeni girdi iyice şüphelendim zaten bişeyler döndüğü kesin.Az yakınca cezalı ödemek neyin nesi ya.
Biz 90TL ödüyoruz aidat. onun dışında hiçbirşeye ödemeyiz.
Doğalgazımız bizimde merkezi. Hala açmadım. ceza ekstra ödedigim hiç birşeyde olmadı.
Aylık ödemeler apartman girişine asılıyor.
Mesajda gelir. su.doğalgaz. şu kadardır diye.
nerde oturuyorsun bacım sen.aslında yönetici ayrı birde yönetim diye ayrı bir yer var asıl orada ne oluyorsa oluyor.
sizde yine bişeyler var bizde oda yok ama sizinde aidatanız fazla gibi geldi bana6 bloklu bir sitede 175 lira aidat ödüyoruz.
Yılda 300 lirada demirbaş gideri.
Havuz falan yok.
3 güvenlik görevlisi dönüşümlü bakıyorlar.
Temizlik, asansör gideri buna dahil.
Uydu, güvenlik kameraları, kapı megafonları
çevre düzenlemesi, tadilat
bakımları, arızaları aidat ile karşılanıyor diye biliyorum.
Bir de dış aydınlatma var.
Bizim yönetim siteye aile binası muamelesi yapmasa
100 lira çok bile aslında :)
kocaeli cnmnerde oturuyorsun bacım sen.
sizde yine bişeyler var bizde oda yok ama sizinde aidatanız fazla gibi geldi bana
ben de cezası var diye duydum sanki %30 kadarını mı ödüyorsunuz hiç yakmasanız bile.ben ilk kez burda gördüm böyle bişey.benim bildiğim merkezi sistemde doğalgaz ne kadar geliyorsa o 36 daireye bölünmez mi hadi bölünmedi ben yanlış biliyorum.geçen kış hiç açmadan petekleri 70 lira para ödedim havalar iyidi açmadım.bu faturamla ilgili şikayet ediceğimi söyledim sonraki faturalarım düzeni girdi iyice şüphelendim zaten bişeyler döndüğü kesin.
bizde de saat var o saat ayarında belli bir rakama kadar yakmak zorundasın yaktım evet o zaman düzenli gelmeyi başladı ama daha önceki faturumda şikayet ediceğim diye mi böyle oldu yoksa ondan mı bilmiyorum.mesela 1. katta kimse yok boş eve 120 lira doğalgaz parası geliyorMerkezi sistemde herkes belli bi miktar yakmak zorunda mesela 100tl yakılır üzerine ister yak ister o parada sana kalmış evet az yakınca cezası var bş anlaşma ile yapılıyor sanrm bu
kişinin sayacına göre kişilere mebla cıkar yani.ben ilk kez burda gördüm böyle bişey.benim bildiğim merkezi sistemde doğalgaz ne kadar geliyorsa o 36 daireye bölünmez mi hadi bölünmedi ben yanlış biliyorum.geçen kış hiç açmadan petekleri 70 lira para ödedim havalar iyidi açmadım.bu faturamla ilgili şikayet ediceğimi söyledim sonraki faturalarım düzeni girdi iyice şüphelendim zaten bişeyler döndüğü kesin.
bilmiyorumki ceza parası ne kadar sordum cevap yok kağıtta yazmıyor bişey birde okuması parası var 3 lira neden 3 lira dedim koskoca izmitte doğalgaz bayisi yokmuş gibi ist dan gelip okuyormuş adam faturayı inanılcak gibi miben de cezası var diye duydum sanki %30 kadarını mı ödüyorsunuz hiç yakmasanız bile.
yok cnm faturada öyle şeyler.asansör bakımı için para ayrı veriyoruz bide habire bozlurkişinin sayacına göre kişilere mebla cıkar yani.
bizde öyle oluyor.
hatta sıcak su.soguk su ne kadar kullanmışız onu bile görürüz.
çöp toplama. sabah ögle servisi. asansör bakımı. vs.vs. hep içindedir.
bizimde çardağımız var çok güzel yapıldı ama onlarda aidat hariç cebimizden ödedik.yani buraya 1 yıl oldu tanışalı ödediğim her ay cepten 50 yi buluyorEski oturduğum yerde 40 tl aidat toplaniyordu .
Haftada bir temizlik firması geliyordu merdiven için .
Çöp toplama vs. yoktu .
EKstra hiç para toplanmadi .
Yoneticimiz bahçeye cardak yaptirmisti ve küçük bir depo. bunları aidat paraları ile yaptırdı . Sürekli bahçeye çiçekler ekiyordu.
Borç bitince aidat fiyatının düşeceğini söylemişti ama ben tasindigim için ne oldu bilmiyorum .
Şuan 160 tl ödüyorum , doğalgaz , öğle servisi , çöp toplama içinde hiçbir zaman ekstra para talep eden olmadı .
bahçe temizliği kapıda nöbetçiye göre bence çok değil.Biz 60 veriyoruz ama cop alma falan yok eve serviste yok sadece 2 bloklu site.Komple temizlik bahce isi ve kapida gece nobeti var onuda ne kadar tuttugu belli degil asansor bozulursa falan tadilat icin para istemiyorlar bilmiyorum fazla mi bu para
Bizim blok 24 daire.150 TL aidat veriyoruz. Görevli yer silip çöp alıyor o kadar. Öğrendik ki apartman elektriğimizi sayın koca bloğumuzun sahibi yan bloktan kaçak hat çekip bedavaya getiriyormuş.sebep olarakta kapalı garajımız var gidip başka yerden garaja girsinlermiş. İki bloklu butik siteyiz ve ikimizin garajı ayrı giriş kapısı tek sadece. Asansörümüz problemli değil. Ada'm bildiğin paraları topluyor yiyor. Biz de ev aldık taşınıyoruz çok şükürbelki basit gibi gelicek ama ben bir anlam veremiyorum ödediğim paraya sizler ne kadar veriyorsunuz.atıyorum ben 50 veriyorum diyeyim ama bu 50 nin içinde sadece apartman temizleme ve çöp alma durumu var ayrıca bu aidat haricinde asansör parası çıkıyor ekstra zil bozulsa ona ayrı para alınıyor anlıcağınız hep para hep para.dicekseniz bu konuyu konuşmadınız mı çok konuştum ama mantıklı bir cevap yok.ayrıca doğalgaz parası merkezi sistem ama yaktığımız kadar ödüyoruz az yaksak cezalı ödüyoruz ben mi cahil kaldım bu konulara bilmiyorum ama hiçbir şekilde anlayamadım bu durumu nerdeyse evi satıp başka yere gitme kararı bile aldım.
bunlarda bişeyler yapıyor ama çözücem bu işi yoksa içim rahat etmicek.Bizim blok 24 daire.150 TL aidat veriyoruz. Görevli yer silip çöp alıyor o kadar. Öğrendik ki apartman elektriğimizi sayın koca bloğumuzun sahibi yan bloktan kaçak hat çekip bedavaya getiriyormuş.sebep olarakta kapalı garajımız var gidip başka yerden garaja girsinlermiş. İki bloklu butik siteyiz ve ikimizin garajı ayrı giriş kapısı tek sadece. Asansörümüz problemli değil. Ada'm bildiğin paraları topluyor yiyor. Biz de ev aldık taşınıyoruz çok şükür
aynen haklısınız burada cevap olmadığı için bende şüpheleniyorum120 tl aidat veriyoruz .
Ne var içinde ... temizlik , çöp alımı , güvenlik , bahçe ve havuz temizliği , her türlü arıza giderleri ... ekstra bir durumda ayrı para toplanır .
Gelir gider listesi kalem kalem asılır bina girişlerine .
Sitede çalışan sayısı da çok .
Hesap ortada olursa ... akılda soru işareti kalmıyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?