Yüksek lisansta yaparsınız a grubu memurluğada girersiniz.Devlette. Aöf,örgün,uzaktan eğitim eşittir ayırmazlar.Aslında çalışkan bir öğrenciydim. Yerine göre..
Hırslandım mı istediğimi yapardım.
Yaptım da..
Maddi imkansızlıklar ve babamın okumam için göstermediği gayretler yüzünden liseden sonra özel sektörde çalıştım. Babam ben okutamambana güvenip başka şehre gitme demişti...
Küçük bir ilçede yaşadığımız için gerçekten dünyaya çok dar bir pencereden bakıyordum..
Bir gün çalıştığım markete ilçemizde bulunan myo a başlamış kız öğrenciler geldi. Sanki boğaziçini kazanmış havalarındaydı. Kendimi onların yanında bile öyle ezik hissettim ki.
Hemen bir sonraki ösym sınavına başvurdum. Çalışmamıştım ama puanım ilçemizdeki myo muhasebe bölümüne yetti. Okudum. Mezun oldm bölüm birincisi olarak. Sonra kpss den 90 puanla ankaraya meb bakanlık merkeze atandım.
Derken dikey geçişle lisans tamamlamak için gazi üniversitesi maliye bölümünü kazandım ancak hem iş hem okul bir arada gitmedi maalesef.
Aöf işletme 4 yıla tamamladım.
Evlendim çocuğum oldu. Ancak hala kariyer yapmak için çırpınıyorum.
Yüksek lisans için girişim yapıyorum. Aöf li öğretim görevlisi olamaz. Üniversiteler almaz yüksek lisansa kabul edilmezsin sözleri yükseliyor.
Kpss a grubu diyorum aöf li almazlar
İdarî yargı zaten kapısından geçirmezler
Vs vs vs.....
Tmm kabul şuan ki sistemi değiştirip aöf yi örgün statüsünde görsünler demiyorum ama ben hem iş hem çocukla nasıl yapicam bundan sonra. Örgün okumam lazm ama kazanayım mezun olayım derken yaş sınırı geçer gider sınavlar için...
Offff......
Hayat bazılarımıza büyük sınavı en baştan yapıyor. Ve elimizde olmayan şartlardan dolayı tüm ömrümüz mahvoluyor...
Estağfurullah neden gereksiz olsun.Arkadaşlar memur olmuşsun daha ne istiyorsun diyenler var. Ben bulunduğum konuma şükrediyorum zaten lakin insanın kendini geliştirmesi varsa potansiyelini ortaya koyup standartlarını yükseltmek istemesi sizce gereksiz mı? Şuan kurum sınavlarını çok iyi takip ediyorum. Yüksek puan alıp torpili olmadığı için giremeyen aöf li var. Ancak düşük puan alıp torpilden dolayı mülakatı geçen. Belirleyici olan madem kurum sınavları ise mezuniyete neden bakılıyor ki. Sonuçta hukuksal olarak hakkım var mı var. Ama her şey torpil. Aksi taktirde şükürsüzlükle bunun alakası yok.
Yüksek lisans için girişim yapıyorum. Aöf li öğretim görevlisi olamaz. Üniversiteler almaz yüksek lisansa kabul edilmezsin sözleri yükseliyor.
Şimdi neden her şeyi torpile bağlıyosunuz? Düşük puanlı dediğiniz adam da kurum sınavlarına geçip mülakata kalmış kişi, sanki havadan önünüze geçmiş gibi konuşuyosunuz. Ben de mülakat yapsam önüme mezun listeleri gelse tercihimi örgünden yana kullanırım, iş mülakata kaldıysa orada puanlara bakılmıyor bilin istedim. sonuçta o kurumların sınavlarını boş olan kimse kazanamaz. İlla ki hemen torpil, mülakat denilen sistem de herkes müthiş mülakat geçirse de birileri elenecek ve birileri yine "torpil" diye sızlanacak. Torpil var mı? Var ama o torpili sınavı-kurum sınavını geçmiş adamlara yapmıyolar, direk tepelerden hiç bir sınava girmeden atanıyorlar.Arkadaşlar memur olmuşsun daha ne istiyorsun diyenler var. Ben bulunduğum konuma şükrediyorum zaten lakin insanın kendini geliştirmesi varsa potansiyelini ortaya koyup standartlarını yükseltmek istemesi sizce gereksiz mı? Şuan kurum sınavlarını çok iyi takip ediyorum. Yüksek puan alıp torpili olmadığı için giremeyen aöf li var. Ancak düşük puan alıp torpilden dolayı mülakatı geçen. Belirleyici olan madem kurum sınavları ise mezuniyete neden bakılıyor ki. Sonuçta hukuksal olarak hakkım var mı var. Ama her şey torpil. Aksi taktirde şükürsüzlükle bunun alakası yok.
Memurların çokça takıldığı bir site var ya orada bu muhabbetler dönüyor hep. Aöf li ezmek üzerine ihtisas yapmış gibiler :) Benim üniversite hocamda doktora için uğraşıyor ama torpil listelerinden dolayı giremiyor. Bana şansın sıfır demişti. Özele de verecek para yok.Bunu söyleyen kim ? Yani bizzat gidip üniversite ile mi görüşünüz yoksa çevreniz mi söylüyor bunları ?
Yok canım. O işler öyle değil. Ben ankaranin göbeğinde bakanlıklar da çalışıyorum. Emin ol çevremde bizzat şahit olduğum o kadar çok torpil olayı oldu ki.. hak eden insanların mezuniyetlerini bilmem ama torpille atanan örgün de var aöf li de...Şimdi neden her şeyi torpile bağlıyosunuz? Düşük puanlı dediğiniz adam da kurum sınavlarına geçip mülakata kalmış kişi, sanki havadan önünüze geçmiş gibi konuşuyosunuz. Ben de mülakat yapsam önüme mezun listeleri gelse tercihimi örgünden yana kullanırım, iş mülakata kaldıysa orada puanlara bakılmıyor bilin istedim. sonuçta o kurumların sınavlarını boş olan kimse kazanamaz. İlla ki hemen torpil, mülakat denilen sistem de herkes müthiş mülakat geçirse de birileri elenecek ve birileri yine "torpil" diye sızlanacak. Torpil var mı? Var ama o torpili sınavı-kurum sınavını geçmiş adamlara yapmıyolar, direk tepelerden hiç bir sınava girmeden atanıyorlar.
Önceden gerçkten aöf geçmek kolaymış ama şimdi cidden kitaplara çalışmadan tekrar yapmadan geçilmiyor yinede gazi deki bir yıllık örgün eğitimimde gördüğüm kadarı ile bir tutmak haksızlık olur. Ama sonuç olarak devlet eşit haklara sahip kılmışsa kurumların komisyonlarının aöf yi yok sayması büyük haksızlık bize.Aöf ile örgün arasinda ne gibi fark varmis. Aöf nin okuma zorlugu dışında bir dezvanyaji yok diye biliyorum. Mesela aöf ilahiyat okuyanla. Örgün okuyan arasinda ne farklar var ?