Aöf li olmak...

kutsal_Su

Sahip Olmaya Değil Şahit Olmaya Geldik!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
758
757
35
Aslında çalışkan bir öğrenciydim. Yerine göre..

Hırslandım mı istediğimi yapardım.

Yaptım da..

Maddi imkansızlıklar ve babamın okumam için göstermediği gayretler yüzünden liseden sonra özel sektörde çalıştım. Babam ben okutamambana güvenip başka şehre gitme demişti...

Küçük bir ilçede yaşadığımız için gerçekten dünyaya çok dar bir pencereden bakıyordum..

Bir gün çalıştığım markete ilçemizde bulunan myo a başlamış kız öğrenciler geldi. Sanki boğaziçini kazanmış havalarındaydı. Kendimi onların yanında bile öyle ezik hissettim ki.
Hemen bir sonraki ösym sınavına başvurdum. Çalışmamıştım ama puanım ilçemizdeki myo muhasebe bölümüne yetti. Okudum. Mezun oldm bölüm birincisi olarak. Sonra kpss den 90 puanla ankaraya meb bakanlık merkeze atandım.
Derken dikey geçişle lisans tamamlamak için gazi üniversitesi maliye bölümünü kazandım ancak hem iş hem okul bir arada gitmedi maalesef.

Aöf işletme 4 yıla tamamladım.

Evlendim çocuğum oldu. Ancak hala kariyer yapmak için çırpınıyorum.

Yüksek lisans için girişim yapıyorum. Aöf li öğretim görevlisi olamaz. Üniversiteler almaz yüksek lisansa kabul edilmezsin sözleri yükseliyor.

Kpss a grubu diyorum aöf li almazlar

İdarî yargı zaten kapısından geçirmezler

Vs vs vs.....

Tmm kabul şuan ki sistemi değiştirip aöf yi örgün statüsünde görsünler demiyorum ama ben hem iş hem çocukla nasıl yapicam bundan sonra. Örgün okumam lazm ama kazanayım mezun olayım derken yaş sınırı geçer gider sınavlar için...

Offff......

Hayat bazılarımıza büyük sınavı en baştan yapıyor. Ve elimizde olmayan şartlardan dolayı tüm ömrümüz mahvoluyor...

her yıl örgün programlardan yüzlerce insan mezun olup işsiz kalıyor . Örgün okuyan ve AÖF okuyan biri kesinlikle bir tutulmamalı zaten . Memur olmuşsunuz zaten memur olmak isteyen binlerce insan var . Bunları düşünün bence şükredersiniz

Yüksek lisansta yaparsınız a grubu memurluğada girersiniz.Devlette. Aöf,örgün,uzaktan eğitim eşittir ayırmazlar.

daha ne olsun

bulunduğunuz konum iyi zaten

daha üstü için de zorlayın

yaşım 38 olacak ikinci üniversitemi örgün okuyorum isteyince olur

Arkadaşlar memur olmuşsun daha ne istiyorsun diyenler var. Ben bulunduğum konuma şükrediyorum zaten lakin insanın kendini geliştirmesi varsa potansiyelini ortaya koyup standartlarını yükseltmek istemesi sizce gereksiz mı? Şuan kurum sınavlarını çok iyi takip ediyorum. Yüksek puan alıp torpili olmadığı için giremeyen aöf li var. Ancak düşük puan alıp torpilden dolayı mülakatı geçen. Belirleyici olan madem kurum sınavları ise mezuniyete neden bakılıyor ki. Sonuçta hukuksal olarak hakkım var mı var. Ama her şey torpil. Aksi taktirde şükürsüzlükle bunun alakası yok.

Estağfurullah neden gereksiz olsun.
Gücünüz varsa tabii ki uğraşın.
Açıkçası şükürsüz olduğunuzu düşünmedim,benim önceliklerim farklı dedim.
Tüm bunlara kafa yoracak beynimde yer yok mesela.

Atanmişsiniz? 4 yillik okuyan ogretmenler vs de atanmak icin ugrasiyor, amac o yani, zirve o

Yüksek lisans için girişim yapıyorum. Aöf li öğretim görevlisi olamaz. Üniversiteler almaz yüksek lisansa kabul edilmezsin sözleri yükseliyor.

Bunu söyleyen kim ? Yani bizzat gidip üniversite ile mi görüşünüz yoksa çevreniz mi söylüyor bunları ?

Şimdi neden her şeyi torpile bağlıyosunuz? Düşük puanlı dediğiniz adam da kurum sınavlarına geçip mülakata kalmış kişi, sanki havadan önünüze geçmiş gibi konuşuyosunuz. Ben de mülakat yapsam önüme mezun listeleri gelse tercihimi örgünden yana kullanırım, iş mülakata kaldıysa orada puanlara bakılmıyor bilin istedim. sonuçta o kurumların sınavlarını boş olan kimse kazanamaz. İlla ki hemen torpil, mülakat denilen sistem de herkes müthiş mülakat geçirse de birileri elenecek ve birileri yine "torpil" diye sızlanacak. Torpil var mı? Var ama o torpili sınavı-kurum sınavını geçmiş adamlara yapmıyolar, direk tepelerden hiç bir sınava girmeden atanıyorlar.

A grubu memurluğa da girersin ,mali müşavirlik sınavlarına da girersin,yüksek lisansta yaparsın,kim olmaz dediyse yalan söylemiş.

Özel sektör iyi üniversite arayabilir ama devlette böyle birşey yok.

Ayrıca çok tebrik ederim ,azmine hayran kaldım.Yolun açık olsun...

Şuan bnmle yasitsin 28 üzerine dört ekle bilemedin beş 33yas gene girersin bı yerlere ..hayatın mahvolmuş gibi davranma okul bitince 33yasinda olacaksın 53degil..ayriyetten 33yasina okusanda okumasanda gireceksin istersen hayallerini gerçeklestirerek girmeyi dene..

Bnde açıktan sosyal hizmetler okudum şuan lisans için dgsye memurluk icinde KPSS ye hazirlaniyorum..sırf örgün okuyayım o üniverste hayatını yasiyayim fakulte kokusunu burnuma çekeyim diye aöf yazmicam:)ikinci öğretim de olsa okuyacağım Allahin izniyle ve bu hakkımı ne yaşım ne evliliğim ne de anne oluşum elimden alamaz..
Atanirsam gündüzleri çalışıp akşamları okula gitmek istiyorum,okul bitince de istifa Edip kendi bolumumde Adliyede Adli sosyal çalışmacı/sosyal h.uzmani olarak çalışmak istiyorum...en büyük ennnnnn büyük hayalim...

Okul bitene kadar 31-32 yaşına gelmiş olurum heralde yaş sınırı sorun olmaz diye düşünüyorum..çünkü yaş siniri35
Bu arada Bas belası bir eşim hayvanlara aşık karıncaları bile çok seven yedi yaşında bı oğlum var...

Demek istediğim kafanı yasa ona buna takma bismillah deyip hayalin için adım at..çalış gerisini Allah'a bırak..yoksa ömrün hep bu pişmanlık la geçecek..

Örgün okuyanlarda KPSS den 90 ve üzeri alıp atansinlar o zaman.

Valla benden az öğretim görmiş biri gelip benim gecemedigim sınavı geçip ataniyorsa ancak Helal olsun derim,kendime de kizarim ve kendimi sorgularım.

Son düzenleme:
Bunu söyleyen kim ? Yani bizzat gidip üniversite ile mi görüşünüz yoksa çevreniz mi söylüyor bunları ?
Memurların çokça takıldığı bir site var ya orada bu muhabbetler dönüyor hep. Aöf li ezmek üzerine ihtisas yapmış gibiler :) Benim üniversite hocamda doktora için uğraşıyor ama torpil listelerinden dolayı giremiyor. Bana şansın sıfır demişti. Özele de verecek para yok.

Yok canım. O işler öyle değil. Ben ankaranin göbeğinde bakanlıklar da çalışıyorum. Emin ol çevremde bizzat şahit olduğum o kadar çok torpil olayı oldu ki.. hak eden insanların mezuniyetlerini bilmem ama torpille atanan örgün de var aöf li de...

bu işin başka boyutu.

Önemli olan hak ediyorsak diplomada açıköğretim ibaresi bulunmadığı göz önüne alınırsa kanunda eşit haklara sahipsek çoook zor olan kurum sınavlarında ben sınavdan 90 örgün 75 alıyorsa mülakatta sırf o örgün diye ben aöf liyim diye bi kalemde silip atılması benim geleceğimin. Zoruma giden bu.

Aöf ile örgün arasinda ne gibi fark varmis. Aöf nin okuma zorlugu dışında bir dezvanyaji yok diye biliyorum. Mesela aöf ilahiyat okuyanla. Örgün okuyan arasinda ne farklar var ?

Aöf ile örgün arasinda ne gibi fark varmis. Aöf nin okuma zorlugu dışında bir dezvanyaji yok diye biliyorum. Mesela aöf ilahiyat okuyanla. Örgün okuyan arasinda ne farklar var ?
Önceden gerçkten aöf geçmek kolaymış ama şimdi cidden kitaplara çalışmadan tekrar yapmadan geçilmiyor yinede gazi deki bir yıllık örgün eğitimimde gördüğüm kadarı ile bir tutmak haksızlık olur. Ama sonuç olarak devlet eşit haklara sahip kılmışsa kurumların komisyonlarının aöf yi yok sayması büyük haksızlık bize.

Tezsiz yüksek lisans yapabilirsiniz.
Çoğu 2 yıllık bölüm 4 yıllık lisans bölümlerinden avantajlı. İş kaygınız yok en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…